جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

بلاگ

 

سمعک ITE

سمعک ITE (In The Ear Hearing aid) بزرگ‌ترین سایز از سمعک‌های داخل گوشی سفارشی است که در بخش خارجی مجرای گوش قرار می‌گیرد. منظور از سفارشی بودن این سمعک، این است که پوسته‌ی آن بر اساس قالب اولیه‌ای که در زمان مشاوره سمعک توسط شنوایی شناس از گوش بیمار شده است، ساخته می‌شود. توجه داشته باشید که در بسیاری از موارد تمام مدل‌های سمعک داخل گوشی تحت عنوان سمعک ITE شناخته می‌شوند؛ اما سمعک‌های ITE در واقع یک مدل از سمعک‌های داخل گوشی هستند. طیف رنگی این سمعک‌ها معمولا” متناسب با رنگ‌های مختلف پوست است تا زمانی که درون گوش قرار می‌گیرند، کم‌تر جلب توجه کنند. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های سمعک ITE که آن را از سایر مدل‌های سمعک داخل گوشی (ITC، IIC و CIC) متمایز می‌کند، این است که این سمعک می‌تواند دو میکروفون جهت-دار داشته باشد و در نتیجه قدرت تقویت صدا و کیفیت کلی صدای بهتری دارد.

انواع سمعک ITE

سمعک ITEبر اساس اندازه‌ی پوسته و بخشی از لاله گوش که اشغال می‌کند، به دو نوع تقسیم می‌شود:

 Full Shell

بخش خارجی سمعک، کل حفره‌ی لاله گوش (کونکا) را پر می‌کند. اگرچه این مدل بیشتر در معرض دید است؛ اما قابلیت‌های بیشتری نسبت به اندازه‌های کوچک‌تر سمعک داخل گوشی دارد. به عنوان مثال می‌تواند دکمه‌ی تغییر برنامه، تنظیم ولوم و دکمه‌ی تغییر به حالت تلفن را داشته باشد.

Half Shell

بخش خارجی سمعک، فقط نیمه‌ی تحتانی حفره لاله گوش (کونکا) را پر می‌کند. این مدل، چون از سمعک Full Shell کوچک‌تر است، نمی‌تواند تمام دکمه‌ها را داشته باشد؛ اما نسبت به سایر مدل‌های کوچک‌تر سمعک داخل گوشی قابلیت‌های بیشتری دارد. به عنوان مثال می‌تواند میکروفون جهت‌دار یا تله‌کویل داشته باشد که اغلب در مدل‌های کوچک‌تر وجود ندارد.

 

انواع سمعک ITE

سمعک ITE با سمعک پشت گوشی چه تفاوتی دارد؟!

سمعک ITE نسبت به سمعک پشت گوشی مرسوم کمتر در معرض دید است. البته یادآوری می‌کنیم که سمعک RIC نیز که در خانواده سمعک‌های پشت گوشی قرار می‌گیرد، کاملا” نامرئی است و حتی کم‌تر از سمعک ITE جلب توجه می-کند. با توجه به این که سمعک‌های ITE کوچک‌تر از سمعک‌های پشت گوشی هستند، بسیاری از آپشن‌های دستی سمعک‌های پشت گوشی را ندارند؛ البته این بدین معنا نیست که این سمعک‌ها آپشن‌های سفارشی خود را ندارند. به عنوان مثال سمعک‌های ITE امروزی مجهز به تله کویل و بلوتوث بوده و با انتقال مستقیم صدای تلویزیون، موبایل و … به سمعک به درک شنیداری بهتر فرد در مکان‌های شلوغ کمک می‌کنند. از آنجا که این سمعک کوچک است می‌توان برای تغییر برنامه یا ولوم سمعک از ریموت کنترل استفاده کرد. همچنین برای برقراری ارتباط وایرلس با سایر دستگاه‌ها معمولا” به لوازم جانبی نیاز دارد؛ در حالی که برخی مدل‌های سمعک پشت گوشی بدون لوازم جانبی ارتباط وایرلس برقرار می‌کنند.

 سمعک super power  سمعک bte  سمعک ric  سمعک ite

علاوه بر این، استفاده‌ی همزمان از عینک و سمعک ITE راحت‌تر است؛ زیرا این سمعک بر خلاف سمعک پشت گوشی هیچ فضایی را در پشت گوش اشغال نمی‌کند. همچنین سمعک ITE از ویژگی‌های اکوستیکی طبیعی گوش کاربر برای تقویت طبیعی صدا بهره می‌برد.
در جدول زیر سمعک‌های پشت گوشی و ITE را به طور خلاصه با یکدیگر مقایسه کرده‌ایم:

ویژگی سمعک پشت گوشی سمعک ITE
محل قرارگیری میکروفون پشت لاله گوش در حفره کونکا یا مجرای گوش
سایز نسبت به انواع قدیمی‌­تر ظریف­تر؛ اما نسبت به سمعک داخل گوشی بزرگ­تر است. بسیار ظریف بوده و کاملا” در گوش خارجی قرار می­‌گیرد.
سایر ویژگی‌­ها ولوم و سایر تنظیمات سمعک به طور اتوماتیک برای انطباق با محیط پیرامون کاربر تغییر می‌­کند. از ویژگی­‌های اکوستیکی طبیعی گوش کاربر برای تقویت اصوات بهره می‌­برد.
مناسب برای … تمام مقادیر کم ­شنوایی؛ به ویژه کم ­شنوایی فرکانس بالا کم شنوایی ملایم تا شدید (برای کم شنوایی های بالای ۸۰ پاسخگو نمی باشند)

 

مزایای سمعک ITE

مزایای سمعک ite

 

  •  ظرافت ظاهری: سمعک ITE کوچک و ظریف بوده و به دلیل مشابه بودن رنگ آن با رنگ پوست، زمانی که در گوش قرار می‌گیرد، جلب توجه نمی‌کند .
  • استفاده‌ی راحت: تمام اجزای سمعک درون یک واحد قرار گرفته‌اند و این ویژگی تمیز کردن و مراقبت از سمعک را راحت‌تر می‌کند. همچنین با توجه به این که این سمعک به صورت سفارشی برای هر کاربر ساخته می‌شود، متناسب با گوش کاربر بوده و قرار دادن آن درون گوش راحت است. علاوه بر این با هدفون یا تلفن نیز تداخلی ندارد و به همین دلیل برای افراد جوان بسیار مناسب است. همچنین به دلیل قرار گرفتن درون گوش، با عینک تداخلی نداشته و به دلیل بزرگ‌تر بودن آن نسبت به سمعک‌های IIC و CIC یکی از گزینه‌های پیشنهادی برای افراد دچار ضعف بینایی است.
  • ویژگی‌ها و قابلیت‌های تکنولوژیک پیشرفته: این سمعک‌ها علی‌رغم اندازه کوچک خود از لحاظ تکنولوژی بسیار پیشرفته هستند و کیفیت صدای عالی را برای کاربر به ارمغان می‌آورند. به دلیل داشتن دو میکروفون و تقویت بهتر اصوات، اغلب برای افراد مبتلا به کم‌ شنوایی متوسط تا شدید مناسب هستند. همچنین حافظه‌ی سمعک‌های ITE بیشتر از سمعک‌های سفارشی کوچک‌تر بوده و قابلیت داشتن ولوم کنترل و تغییر برنامه دستی را دارند.
  • قابلیت برقراری ارتباط وایرلس: بسیاری از مدل‌های سمعک ITE می‌توانند به صورت وایرلس با انواع دستگاه‌ها از قبیل تلفن، موبایل و تلویزیون ارتباط برقرار کنند.
  •  طول عمر بیشتر باطری: به دلیل داشتن باطری بزرگ‌تر نسبت به سایر مدل‌های سمعک داخل گوشی، طول عمر باطری آن بیشتر است (شرکت سمعک استارکی مدل قابل شارژ سمعک ITE را نیز تولید می‌کند)

معایب سمعک ITE

  •  از آنجا که این سمعک نسبتا” کوچک است؛ ممکن است برخی ویژگی‌های سمعک‌های پشت گوشی را نداشته باشد.
  • به دلیل اندازه کوچک، استفاده از این سمعک‌ها به بینایی و مهارت‌های حرکتی خوب نیاز دارد.
  •  سمعک ITE نمی‌تواند کم شنوایی عمیق را پوشش دهد.
  •  به دلیل انسداد مجرای گوش، ممکن است احساس پری در گوش ایجاد کند که البته با تعبیه ونت مناسب، این مشکل به راحتی برطرف می‌شود.
  • سمعک ITE به دلیل نزدیک بودن میکروفون و رسیور سمعک به یکدیگر، بیشتر مستعد ایجاد فیدبک یا سوت کشیدن سمعک است.
  • از آن‌جا که سمعک ITE به مجرای گوش نزدیک است، بیشتر احتمال مواجهه سمعک با جرم گوش، سلول‌های پوستی مرده، چربی‌ها و سایر کثیفی‌ها وجود دارد. بنابراین باید در فواصل زمانی کوتاه‌تری تمیز شود و ممکن است بیشتر از سمعک پشت گوشی نیاز به تعمیر داشته باشد.
  • مهم‌ترین گزینه در تجویز سمعک ITE و به طور کلی تمام انواع سمعک‌های داخل گوشی، اندازه و شکل مجرای گوش است. این سمعک برای افرادی با مجرای گوش باریک یا کوتاه مناسب نیست.
  • سمعک ITE نسبت به سمعک‌های سفارشی کوچک‌تر ممکن است نویز باد بیشتری را جمع‌آوری کند که البته با تکنولوژی حذف نویز باد در سمعک‌های پیشرفته امروزی، این مشکل کاملا” حل شده است.

سمعک ITE برای چه کسانی مناسب است؟!

 

سمعک ITE برای چه کسانی مناسب است؟!

این که کدام سمعک برای هر فرد مناسب است، به فاکتورهای بسیاری بستگی دارد؛ از جمله: تکنولوژی مورد نظر کاربر، آناتومی گوش فرد، نیازهای ویژه سبک زندگی خاص فرد، بودجه، اهمیت زیبایی و ظاهر برای فرد و … . به عنوان مثال در حال حاضر و با وجود ویروس کرونا سمعک‌های سفارشی انتخاب بسیار خوبی هستند؛ زیرا با گذاشتن یا برداشتن ماسک جابه‌جا نمی‌شوند و از گوش خارج نمی‌شوند. سمعک‌های ITE معمولا” برای افرادی با کم شنوایی ملایم تا شدید توصیه می-شوند؛ این سمعک‌ها برای افراد مبتلا به کم شنوایی عمیق مناسب نیستند؛ چرا که هم قدرت پوشش این میزان افت شنوایی را ندارند و هم با افزایش بیش از حد بهره با ایجاد فیدبک موجب نارضایتی کاربر می‌شوند.

بهترین سمعک‌های ITE موجود در بازار کدامند؟!

1- سمعک Custom از کمپانی سمعک ویدکس

کمپانی ویدکس پلتفرم انحصاری خود را برای ساخت بهترین سمعک‌های ITE تغییر داده است. سمعک Custom مدل ITE عملکرد صوتی با کیفیت بالا و آپشن‌های کنترلی قابل سفارش را فراهم می‌کند.
ویژگی‌های اصلی:

  • کیپ شدن دقیق و راحت سمعک در گوش: تغییر زاویه باطری تا 90 درجه و طراحی مجدد درب باطری، سبب جایگذاری راحت سمعک در گوش می‌شود.
  • کوچک و ظریف: زمانی که بحث ظرافت مطرح می‌شود، این سمعک یکی از بهترین سمعک‌های ITE موجود در بازار است. برد فشرده و انعطاف‌پذیر سمعک و رسیور کوچک‌تر با کویل کوتاه‌تر، در اندازه کوچک‌تر این سمعک نقش دارند.
  • حذف اعوجاج: این سمعک یکی از بزرگ‌ترین محدوده‌های پویایی را در تکنولوژی سمعک‌ها دارد که به حذف اعوجاج کمک کرده و شنیدن اصوات با شدت کم‌تر را راحت‌تر می‌کند.
  • تطابق با محیط‌های مختلف: تکنولوژی طبقه‌بندی اصوات، سمعک را قادر می‌سازد که به صورت اتوماتیک با محیط‌های شنیداری مختلف تطابق یابد.

2- سمعک Muse IQ از کمپانی سمعک استارکی

 

سمعک استارکی

این سمعک با هدف استفاده توسط افرادی با کم شنوایی ملایم تا شدید ارائه شده است و با عمر بیشتر باطری و عملکرد پیشرفته، وضوح شنیداری بیشتری را در محیط‌های نویزی فراهم می‌کند.
ویژگی‌های اصلی:

  • طول عمر زیاد: تمام اجزای این سمعک دارای پوشش نانوی محافظ هستند که آن‌ها را ضد آب و مقاوم می‌کند.
  • قابلیت‌های پیشرفته: این سمعک در 6 سطح تکنولوژی مختلف موجود است و مجهز به ویژگی‌هایی مانند کانال‌های قابل برنامه‌ریزی و کاهش فیدبک پیشرفته است.
  • انتقال صوتی وایرلس: این سمعک می‌تواند با استفاده از Mini Mobile Surflink و سایر لوازم جانبی Surflink به صورت وابرلس صدای تلفن، تلویزیون یا موسیقی را دریافت و پخش کند.
  • تکنولوژی درمان وزوز گوش: این تکنولوژی به طور پیشرفته و با ارائه اصوات آرامبخش، وزوز را درمان می‌کند.

3- سمعک Insio NX از کمپانی سمعک سیگنیا

این سمعک مجهز به بلوتوث پیشرفته بوده و کاربران می‌توانند از میکروفون جهت‌دار، تنظیمات CROS یا BICROS و کنترل نویز پیشرفته‌ی آن در حین حرکت، بهره ببرند.
ویژگی‌های اصلی:

  • اتصال به تلویزیون: کاربر می‌تواند با استفاده از مبدل تلویزیون Streamline سمعک را به تلویزیون متصل کرده و با استفاده از برنامه مخصوص و گوشی موبایل، ولوم صدای تلویزیون را بدون این که برای بقیه تغییری کند، برای خودش کم یا زیاد کند.
  • قابلیت انتقال وایرلس صدا از دستگاه‌های مجهز به بلوتوث: با این تکنولوژی، سمعک تبدیل به یک هندزفری بی‌سیم شده و کاربر می‌تواند تماس‌های تلفنی و موسیقی را مستقیما” از طریق سمعک بشنود.
  • ریموت کنترل دقیق و کوچک: با استفاده از یک miniPocket که به اندازه کافی کوچک است تا به جاکلیدی وصل شود و به اندازه کافی قدرتمند است تا بتواند سمعک را کنترل کند، به راحتی می‌توان تنظیمات سمعک را از دور و بدون نیاز به خارج کردن از گوش تغییر داد..

4- سمعک Linx Quattro از کمپانی سمعک ریساند

این سمعک یکی از بهترین سمعک‌های ITE موجود در بازار است که محدوده پویایی بهبود یافته، پهنای بزرگتر باند فرکانسی و توانایی‌های بهتر برای ایزوله کردن و افزایش وضوح صدا را ارائه می‌کند.
ویژگی‌های اصلی:

  • سازگار با سیستم آیفون و انتقال وایرلس صدا: این سمعک با سیستم آیفون و همچنین اندروید سازگار است و قابلیت انتقال مستقیم و وایرلس صدا از اکثر دستگاه‌های مجهز به بلوتوث را دارد.
  • ظرفیت حافظه‌ی عالی: این سمعک حافظه‌ی دو برابر، سرعت پردازش 100% بیشتر و قدرت پردازش 30% بیشتر نسبت به سایر مدل‌های سمعک داخل گوشی دارد و در عین حال مصرف انرژی آن 20% کم‌تر است.
  • قابلیت‌های تکنولوژیک پیشرفته: این سمعک مجموعه‌ای از آخرین تکنولوژی‌ها شامل قابلیت‌های شنیداری پیشرفته ریساند، جهت‌داری دوگوشی و درک فضایی را فراهم می‌کند.
  • سطوح قدرتی متفاوت: این سمعک در سه سطح قدرت رسیور (Medium, High, Ultra) موجود است.

5- سمعک Virto Black از کمپانی سمعک فوناک

 

سمعک ITE در کلینیک سمعک اقدسیه

این سمعک اولین سمعک سفارشی ساخت فوناک است که به طور کامل به هر دستگاه مجهز به بلوتوثی متصل شده و صدا را مستقیما” از آن انتقال می‌دهد.
ویژگی‌های اصلی:

  • جایگزین هدفون و هندزفری: این سمعک می‌تواند به عنوان یک هدفون یا هندزفری وایرلس استفاده شود و کاربر می‌تواند با استفاده از سمعک خود به تماس‌های تلفنی پاسخ دهد و یا آن‌ها را ریجکت یا قطع کند.
  • قالب سفارشی: با پرینت سه بعدی پوسته سمعک، می‌توان مطمئن شد که پوسته ساخته شده، دقیقا” متناسب با گوش کاربر است و کاربر می‌تواند به راحتی در تمام طول روز از آن استفاده کند.
  • شنوایی بهینه: این سمعک به منظور فراهم کردن شنوایی بهینه و عالی، از کالیبراسیون بیومتریک برای آنالیز 1600 نقطه از گوش فرد برای جایگذاری میکروفون جهت‌دار استفاده می‌کند.
  • قابلیت‌های عملکردی پیشرفته: این سمعک 16 قابلیت عملکردی شنیداری را ارائه می‌کند و دارای چیپ میکروپردازشگری است که 5 برنامه وایرلس را به صورت همزمان ارائه می‌کند (بلوتوث کلاسیک، بلوتوث LE، تکنولوژی Airstream، سیستم راجر و انتقال صوتی دوگوشی).

 

سمعک پشت گوشی ite

قیمت سمعک ite

چنانچه با مشکل کم شنوایی روبرو شدید، اولین اقدام مراجعه به یک متخصص شنوایی سنجی است.بعد از اینکه معاینه شدید، درصورت نیاز سمعک مناسب برای شما تجویز می‌شود. قیمت سمعک تهران باتوجه به شاخصه‌های مختلفی سنجیده می‌شود و هر چه تکنولوژی سمعک شما بالاتر باشد، طبیعتا قیمت آن نیز بیشتر خواهد بود. در ادامه قیمت سمعک ite را در 4 رده معمولی، استاندارد، پیشرفته و ممتاز مشاهده می‌کنید.

سمعک ite معمولی         ☆☆ حدودا ۳ میلیون تومان

سمعک ite استاندارد ☆☆☆ حدودا ۶ الی ۷ میلیون تومان

سمعک ite پیشرفته ☆☆☆☆حدودا ۸ الی ۱۰ میلیون تومان

سمعک ite ممتار ☆☆☆☆☆ حدودا ۱۳ الی ۱۵ میلیون تومان

برای اینکه جای‌گیری سمعک ite را در گوش خود از تمامی جهت‌ها مشاهده کنید ماوس یا انگشت خود روی عکس کلیک کرده و عکس رو بکشید.

 

سمعک وزوز گوش برای افرادی که دچار وزوز گوش هستند، طراحی شده است. معمولا وزوز به عنوان یکی از عوارض کاهش شنوایی ایجاد می‌گردد. کاهش شنوایی موجب کاهش دریافت سیگنال‌های صوتی توسط مغز می شود. این تاثیر سبب فعالیت ناخواسته نورون‌های مغز و در نتیجه ایجاد وزوز می‌شود. همچنین کاهش شنوایی موجب می شود فرد اصوات محیطی را کمتر بشنود و در نتیجه بیشتر متوجه وزوز خود می‌شود.
در صورتی که فرد از سمعک استفاده کند، تقویت ایجاد شده توسط آن منجر به تحریک کافی سیستم عصبی مرکزی و بنابراین کاهش درک وزوز می‌شود. همچنین با ایجاد پلاستیسیتی در سیستم عصبی مرکزی، حتی بعد از کنار گذاشتن سمعک هم این اثر مدت‌ها باقی خواهد ماند.

ویژگی‌های سمعک مخصوص وزوز

  • دارای مدارات حذف وزوز و درمان آن
  • استفاده راحت
  • تقریبا نامریی در پشت گوش
  • قیمت سمعک مخصوص وزوز مناسب و موجود در رنگ‌های مختلف

مزیت استفاده از سمعک در بیماران مبتلا به وزوز

  1. سمعک سبب می‌شود بیمار کمتر به وزوز خود توجه کند.
  2. احساس مسک شدن اصوات محیطی توسط وزوز برای کاربر کاهش یافته و بنابراین سبب بهبود توانایی برقراری ارتباط وی خواهد شد.

تجویز سمعک مناسب برای مبتلایان به وزوز گوش

سمعک محبوب‌­ترین ابزار برای رهایی از وزوز به شمار می­‌رود، چرا که در اکثر موارد وزوز یکی از نشانه‌­های کم-شنوایی است. بنابراین وقتی مبتلا به کم­ شنوایی باید، استفاده از سمعک کمک می­کند که مجددا صداهای محیطی برای شما قابل شنیدن شود. این امر به تدریج خود موجب گم شدن صدای وزوز در صداهای محیطی شده و نیز سبب می‌­شود سیستم شنوایی مجددا عملکرد نرمال خود را پیدا کند. اما این تنها مزیت استفاده از سمعک نیست. در بسیاری از سمعک‌های مدرن، مدار مولد نویز یا صدایی وجود دارد که امکان تنظیم آن متناسب با صدای وزوز کاربران می­‌باشد و پوشاندن صدای وزوز، می­تواند به تدریج از شدت آزاردهندگی و حواس‌­پرت کنی آن بکاهد و یا به طور کامل وزوز را حذف کند. در این مقاله به تکنولوژی ارائه شده توسط شرکت­‌های تولید کننده سمعک برای تولید نویز/ صدای پوشاننده وزوز خواهیم پرداخت و در ادامه چند نمونه از بهترین مدل­‌های سمعک هر شرکت برای این منظور مطرح خواهد شد.

لطفا پیش از مطالعه متن، این فایل صوتی را گوش کنید.

تصور کنید در تمام طول شبانه‌­روز چنین صدایی را در گوش خود بشنوید. سر در گم و آشفته حال به هر کجا که می­شود مراجعه می­‌کنید تا راهی برای از بین بردن این صدا و خلاصی از آن پیدا کنید. اما در جواب شما اکثر گفته می‌­شود:

“هیچ کاری برای وزوز شما نمی­توان انجام داد.”

فقط باید برگردی منزل و باهاش زندگی کنی و کنار بیای.”

شمار بسیار زیادی از افراد در جهان از وزوز رنج می‌برند. مطالعات جمعیت‌شناسی شیوع وزوز را در میان بزرگسالان بین 4/4 تا 1/15 درصد گزارش کرده‌اند و از این میان 4/2 درصد افراد مبتلا اذعان داشته‌اند که وزوز به طور کامل زندگی آن‌ها را مختل کرده است. اما در دهه‌های اخیر شاهد آن هستیم که گزینه صدادرمانی با استفاده از سمعک، یکی از روش‌های مورد تایید انجمن‌های شنوایی و وزوز در سراسر جهان است و خوشبختانه نتایج قابل قبولی نیز در شمار زیادی از بیماران مبتلا به وزوز داشته. در حقیقت سمعک، مبنای همه روش‌های مدیریت ادیولوژیک وزوز می‌باشد. حتی در مواردی که کم‌شنوایی افراد مبتلا به وزوز در حد ملایم است نیز سمعک به عنوان درمان شماره یک مطرح می‌باشد. از این رو سازمان‌های تحقیق و توسعه شرکت‌های تولید کننده سمعک به شدت بر این مقوله متمرکز شده و با یکدیگر رقابت می‌کنند. این شرکت‌ها با انجام پژوهش‌های گسترده، موفق به ارائه تکنولوژی‌های منحصر به فرد برای تولید برنامه‌ها و نویزهای مختلف مورد استفاده در برنامه صدا درمانی وزوز شده‌اند. در این مقاله ابتدا به چرایی استفاده از سمعک برای بیماران مبتلا به وزوز و ملاحظات مورد نظر در تجویز سمعک برای این گروه پرداخته می‌شود و سپس در ادامه تکنولوژی ارائه شده توسط شرکت‌های مختلف و چند نمونه از برترین سمعک‌های هر شرکت در این زمینه مورد بحث قرار خواهد گرفت.

وزوز گوش و راه های درمان آن

سمعک چگونه به بهبود وزوز کمک می­کند؟

در ابتدا باید خاطر نشان کرد که هیچ درمان قطعی و شناخته شده‌­ای برای وزوز وجود ندارد. اما در طول بیش از نیم قرن پژوهش و مطالعه در حوزه وزوز در سراسر جهان، تایید شده که یکی از روش­‌های موثر و کارآمد در مدیریت وزوز، استفاده از سمعک است. در بیشتر افراد مبتلا به وزوز درجاتی از کم­‌شنوایی نیز دیده می­‌شود. از این رو سمعک با تقویت تمامی صداها از جمله صداهای محیطی که پیش­تر برای فرد قابل شنیدن نبودند، کمک می‌­کند که سکوت درونی مغز که ناشی از کم‌­شنوایی بوده شکسته شود و تضاد بین این سکوت و صدای موجود در گوش فرد (وزوز) کاهش یابد. به این ترتیب از شدت آزاردهندگی وزوز کم شده و فرد به راحتی می­تواند تمرکز و توجه خود را از روی وزوز بردارد.

از سوی دیگر در سمعک­‌های امروزی گزینه­‌ا‌‌ی تحت عنوان ماسکر (پوشاننده) وزوز وجود دارد. به عبارت بهتر، در درون سمعک مداری تعبیه شده که امکان تولید انواع نویز یا دیگر صداهای طبیعی مثل صدای آبشار و اقیانوس را فراهم می­‌آورد. این صداها همانند یک پوشش برای صدای وزوز عمل می‌­کنند. از آنجا که چنین صداهایی برای مغز بی­‌معنا تعبیر می­‌شوند، به تدریج مغز با به کارگیری مکانیسم‌­های درونی خود شروع به نادیده گرفتن آن‌ها خواهد کرد و چون صدای وزوز فرد هم تحت پوشش همین صداهای بی­معنا بوده، رفته رفته مغز آن را هم نادیده خواهد گرفت و حذف می‌­نماید. در مواردی هم ممکن است با این روش هم وزوز به طور کامل حذف نشود. اما قطعا از میزان توجه مغز به آن کاسته شده و فرد راحت­‌تر می­‌تواند صدای وزوز را نادید گرفته و به زندگی عادی بازگردد.

در مقالات علمی متعددی به کارآمدی استفاده از سمعک در فرایند صدادرمانی وزوز اشاره شده است و بنابر نظر کاربران استفاده از سمعک­‌های دارای مولد نویز به طرق مختلفی برای آن‌­ها کمک کننده بوده است، که از جمله آن‌ها می­توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش بلندی صدای وزوز
  • کاهش میزان توجه به صدای وزوز
  • کاهش آزاردهندگی وزوز
  • بهبود شنوایی و توانایی برقراری ارتباط با دیگرران
  • جایگزین شدن صدای آزار دهنده وزوز با صداهایی مطلوب و قابل تحمل
  • کمک به فرآیند خوگیری به وزوز
  • کاهش اضطراب
  • بهبود کیفیت خواب

دلایل نوروفیزیولوژیک کارآمدی از سمعک در کاهش وزوز

دلایلی که برای درمان وزوز با استفاده از سمعک مطرح شده بر مبنای دو فرضیه مکمل است:

  1. تقویت صدا (نویزهای محیطی و سیگنال­های مطلوب) باعث می­شود که تضاد بین صداهای درونی گوش یا همان وزوز و سکوتی که فرد به دنبال کم‌­شنوایی تجربه می­کند، کم­رن‌گ­تر یا به طور کامل رفع شود. این هدف/ تثایر به واسطه صدادرمانی حاصل می‌شود. بنابراین سمعک ابزاری کارآمد برای خوگیری به وزوز به شمار می‌­آید و سبب می­‌شود که به تدریج از آزاردهندگی وزوز کاسته شود.
  2. در اکثر موارد وزوز همراه با کم­‌شنوایی خفیفی و یا کم­‌شنوایی در فرکانس­‌های بالا است. کم شنوایی، حتی موارد خفیف آن، با محروم کردن سیستم شنوایی از دریافت ورودی مناسب (محرومیت حسی) موجب تغییر در سطح فعالیت نورون­‌های موجود در سیستم شنوایی مرکزی و ایجاد تغییرات ساختاری شده و به این ترتیب منجر به بروز وزوز می‌­شود. در پژوهش‌­های متعددی مشاهده شده در صورتی که تغییرات حاصل از محرومیت حسی در فرد مبتلا به کم­‌شنوایی، با دریافت تحریک صوتی مناسب قابل بازگشت است. بنابراین سمعک با جبران کردن محرومیت حسی و ارائه محرک صوتی مناسب، مانع از تغییرات ساختاری در سیستم عصبی خواهد شد.
  3. به علاوه سمعک امکان استفاده از موسیقی در درمان وزوز را نیز فراهم می‌­آورد و کمک می­کند که فرد مبتلا به وزوز توجه خود را معطوف اصوات غنی‌­تر و جذاب­‌تر کند.

کاندیداتوری استفاده از سمعک­‌های دارای مولد نویز

سمعک‌­های دارای مولد نویز برای طیف وسیعی از کم­شنوایی­‌ها قابل استفاده هستند، از مواردی که خود فرد هیچ­گونه مشکل شنوایی احساس نمی­کند تا موارد شدیدتر. قدم اول در تجویز این نوع سمعک­‌ها، تعیین کاندیداتوری است. بنابراین باید پیش از تجویز چند نکته را مدنظر قرار داد:

  • درخواست و احساس نیاز خود بیمار
  • عدم کارآیی سمعک‌­های فاقد مولد نویز
  • فرد مدت زیادی از شبانه‌­روز در محیط‌­های آرام باشد
  • فرد تمایلی به استفاده از سمعک در همه زمان­‌ها نداشته باشد.

یکی از موارد حائز اهمیت دیگر شدت و تاثیر وزوز بر زندگی افراد است که متخصصین شنوایی­‌شناس با استفاده از پرسشنامه­‌هایی آن را تعیین خواهند کرد.

ارزیابی

در مرحله بعد فرد باید مورد ارزیابی جامع قرار بگیرد تا مشکل دقیق وی شناسایی گرد. در وهله اول شرح حال دقیقی از بیمار گرفته می‌شود و سپس ادیومتری تون خالص انجام خواهد شد. در گام بعد باید با استفاده از پرسشنامه‌­ها به بررسی میزان تاثیر وزوز بر کیفیت کلی زندگی فرد پرداخته شود بعلاوه پرسشنامه­‌ها کمک می­کنند تا بتوان اثرات سوء کم‌­شنوایی و وزوز را از یکدیگر افتراق داده و تعیین نمود که اهمیت رفع کدام مشکل برای بیمار بیشتر است.

سپس باید بر اساس نتایج حاصل از ارزیابی­‌ها، برای بیمار توضیح داد که از سمعک دارای مولد نویز چه انتظاراتی می­تواند داشته باشد و این وسیله تا چه حد برای او کمک کننده است. برای مثال می­تواند به شنوایی و مشکلات ارتباطی او کمک کند، از شدت بلندی وزوز می­‌کاهد، کیفیت خواب فرد بهتر خواهد شد، توان تمرکز فرد به مسائل و صداهای دیگر افزایش خواهد یافت و …. اما باید خاطر نشان کرد که این فرآیند زمان­بر است و نیاز به همکاری و صبوری خود بیمار دارد.

انتخاب سمعک

فرآیند انتخاب سمعک کاملا وابسته به نیازهای شنیداری بیمار، ویژگی­‌های مورد نظر او و در امکان­پذیر بودن و سهولت استفاده از ویژگی‌هایی که برای بیمار سودمند است (مانند دکمه ولوم کنترل و …) می­باشد. به طور کلی در افراد مبتلا به وزوز باید همواره چند نکته را مد نظر قرار داد:

تجویز یک گوشی یا دوگوشی

در افراد مبتلا به کم ­شنوایی دوطرفه، حتی اگر صدای وزوز فقط در یک گوش احساس شود بایستی سمعک را به صورت دوگوشی تجویز نمود. هم چنین در افرادی که فقط در یک گوش کم ­شنوایی دارند (کم­ شنوایی یکطرفه) اما صدای وزوز را در هر دو گوش احساس می­‌کنند نیز باید تجویز سمعک به صورت دو گوشی صورت پذیرد. در چنین مواردی تقویت صدا فقط برای گوش مبتلا به کم شنوایی فعال خواهد شد اما مدار مولد نویز در هر دو گوش فعال می‌­شود. البته باید در نظر داشت که مواردی هم هستند که مانع از تجویز دوگوشی می­‌شوند، از جمله آن‌ها می­توان به وجود ترشح فعال گوش، ناهنجاری­‌های آناتومیک در مجرای گوش خارجی، ناشنوایی یکطرفه و یا اوتیت گوش خارجی اشاره کرد.

انتخاب نوع سمعک

در صورت امکان باید سمعک­‌های open fit برای مبتلایان به وزوز تجویز شود. انسداد مجرای گوش خارجی (حتی به صورت نسبی) موجب افزایش نارضایتی کاربران و در برخی موارد حتی موجب بیشتر شنیدن صدای وزوز و فزایش میزان آزاردهندگی آن خواهد شد. به علاوه استفاده از سمعک‌­های open کمک می­کند که در فرکانس‌­های بالا امکان ارائه تقویت بیشتری باشد، به عبارت بهتر در منطقه فرکانسی وزوز فرد. به این ترتیب می­توان همزمان به دو نتیجه مطلوب دست یافت:
1. فزایش ورودی صوتی مورد نیاز برای شکل­گیری خوگیری به وزوز و
2. پیشگیری از تغییرات ساختاری در سیستم عصبی.

تنظیم سمعک

تنظیم اولبه و انتخاب برنامه­‌های لازم

سمعک­‌های دیجیتال امروزی بسیار انعطاف‌­پذیرند و گزینه­‌های متعددی دارند که طیف  وسیعی از نیازهای افراد مختلف با انواع کم‌شنوایی را پوشش داده و نیز راحتی شنیداری را برای کاربران افزایش می­دهند. نیازهای افراد بسیار متنوع است و تاثیر قابل توجهی بر جنبه­‌های مختلف تنظیم سمعک از جمله برنامه­‌های مورد نیاز، نوع و سطح شدن نویز مورد نیاز برای صدادرمانی می­گذارد. هم­چنین تعداد و نوع برنامه­‌هایی که در سمعک فعال می­شوند بسیار وابسته به شرایط بیمار است. برای مثال در افرادی که توانایی شناختی ضعیفی دارند، یا ضعف در حرکات ظریف دست­‌ها دارند فعال کردن بیش از یک برنامه توصیه نمی­شود. در مقابل در برخی دیگر لازم است که حتما چندین برنامه را فعال کرد، از جمله:

  • افرادی که واکنش آن­ها نسبت به صدای وزوزشان در روزهای مختلف متفاوت است،
  • افرادی که صدای وزوز آن­ها متغیر است،
  • افرادی که فقط شب­‌ها نیاز به فعال کردن مولد نویز دارند،
  • افرادی که در طول روز در موقعیت­­‌های شنیداری متنوعی حضور دارند.

انتخاب نوع نویز

نوع نویز را باید بر اساس سلیقه فرد و گزینه­‌های موجود در سمعک انتخاب نمود و نمی­توان یک نوع نویز را برای همه به صورت ثابت در نظر گرفت. بعلاوه باید در انتخاب نوع نویز در نظر داشت که نویز چه اثری بر آگاهی فرد نسبت به وزوزش دارد و نیز باید راحتی بیمار را مورد توجه قرار داد. تعیین سطح شدت نویز هم باید بر اساس بازخورد بیمار تنظیم شود. در حقیقت شدت نویز باید در نقطه mixing باشد، یعنی کمتر از صدای وزوز باشد (یعنی به طور کامل وزوز را حذف نکند) و با صدای وزوز ترکیب شود. نباید شدت نویز را به حدی رساند که در طول روز برای بیمار آزاردهنده و مداخله­‌گر باشد. در افرادی که صدای وزوز آن­‌ها در طول روز نوسان می­کند یا علاوه بر وزوز دچار بیش‌­شنوایی نیز هستند بهتر است برای صدای نویز، دکمه ولوم کنترل در نظر گرفت تا فرد بتواند بر اساس نیازش در موقعیت­‌های مختلف شدت نویز را تنظیم نماید.

آموزش به بیمار

همواره در گام اول باید در مورد انتظاراتی که فرد از فرآیند صدادرمانی و استفاده از سمعک­‌های دارای مولد نویز دارد صحبت شود تا بیمار توقعات خود را با واقعیت­‌های علمی و شرایط خود تطبیق دهد و به این باور برسد که حصول نتیجه از این فرآیند زمان­بر است و نیازمند همکاری فعال و صبوری او می‌­باشد. سپس باید برای بیمار توضیح داد که ممکن است هنگامی که سمعک را از گوش در می‌آورد، صدای وزوز دچار تغییرات (افزایش یا کاهش) موقت شود که طبیعی است و جایی برای نگرانی ندارد. بعلاوه برای افرادی که در سمعک آن‌­ها برای صدای نویز ولوم کنترل تعبیه شده باید مفهوم نقطه mixing را کامل توضیح داد و نحوه تنظیم شدت صدای نویز  و رسیدن به این نقطه را آموزش داد. بیمار باید بداند که به هیچ عنوان شدت نویز نباید بیشتر یا کمتر از این نقطه باشد.

اتیکن

تکنولوژی SOUND SUPPORT یک مولد صدا است که در سمعک­‌های پشت گوشی و سمعک‌­های رسیور داخل کانال (RIC) تعبیه شده. در بسیاری از مطالعات صورت گرفته اثبات شده که رضایت بیماران مبتلا به وزوز از سمعک­‌هایی که روی گوش قرار می­‌گیرند و امکان باز نگه داشتن کانال گوش را دارند بسیار بیشتر است. چرا که در بیشتر بیماران، شنوایی در فرکانس­‌های پایین بهتر است و مسدود کردن کانال گوش با سمعک­‌های داخل­ گوشی بیشتر موجب آزردگی کاربران می­گردد. بعلاوه باز نگه داشتن کانال گوش موجب شنیدن برخی از صداهای محیطی به صورت طبیعی می­شود که خود این مسئله به پوشیده (ماسک) شدن صدای وزوز کمک کننده خواهد بود. از این رو شرکت اتیکن مولد صوتی SOUND SUPPORT را فقط در این گروه از سمعک‌­ها ارائه نموده است.

مولد صوتی SOUND SUPPORT قادر به تولید چند نوع صداست: نویز سفید، نویز صورتی، نویز قرمز، نویز مطابق با ادیوگرام فرد و صدای اقیانوس. نویز سفید دارای طیف فرکانسی وسیعی دارد و در تمامی فرکانس­‌ها حاوی انرژی یکسانی است. نویز صورتی طیف فرکانسی محدودتری دارد، به همین دلیل نسبت به نویز سفید برای بیماران خوشایندتر است. نویز قرمز که معروف به نویز Brownian هم هست، نسبت به نویز صورتی هم طیف فرکانسی محدود تری دارد و مشابه بسیاری از اصوات طبیعی مانند صدای امواج، صدای بارش باران و طوفان است. گزینه دیگر موجود در مولد صوتی SOUND SUPPORT نویز مطابق با ادیوگرام فرد می­باشد. مشاهده شده که شمار زیادی از بیماران، از نویزی رضایت بیشتری دارند که محتوای فرکانسی مشابه با فرکانس وزوز خود دارند. در صورت انتخاب این گزینه، می­توان تنظیمات نویز را بر اساس نتایج ارزیابی وزوز بیمار انجام داد تا حداکثر رضایتمندی و اثربخشی حاصل گردد. بعلاوه کاربران می­توان از طریق دکمه‌­های ولوم کنترل موجود در سمعک و یا از طریق اپلیکشن­‌های اتیکن در تلفن همراه خود، مولد صوتی SOUND SUPPORT را تحت کنترل داشته باشند.

سمعک اتیکن

سمعک Intent

سمعک­ Intent جدیدترین سمعک شرکت اتیکن است که در  فوریه 2024 ارائه شده است که با به کارگری فناوری شبکه عصبی عمیق (ورژن 2) به ضدت توانایی درک گفتار در حضور نویز زمینه را بهبود می­بخشد. همچنین با به کارگیری تکنولوژی­‌های More Sound Intelligence 3.0 و حسگر 4 بعدی، به ترتیب موجب کاهش موثرتر نویز و بهبود سیگنال گفتاری و در نتیجه درک گفتار بهتر می­شود. از دیگر مزایای این گروه از سمعک‌ها می­توان به امکان شارژ سریع، امکان برقراری ارتباط بلوتوثی وایرلس با گوشی­های هوشمند و دیگر اکسسوری­‌ها و نیز مجهز بودن به تکنولوژی SoundSupport برای مدیریت وزوز اشاره کرد. جهت کسب اطلاعات جامع­‌تر راجع به سمعک intent کلیک کنید.

سمعک Real

سمعک real

Real یکی دیگر از سمعک‌­های پیشرفته شرکت اتیکن است که در سال 2021 به بازار عرضه شده است. از جمله ویژگی‌­های بارز این سمعک می­توان به فناوری Brain Hearing اشاره کرد که امکان پردازش سیگنال­‌های ورودی را همانند مغز فراهم می­آورد، به همین تجربه شنیداری واقعی‌­تری در اختیار کاربران قرار می­دهد. به علاوه این سمعک­‌های شارژی دارای فناوری شبکه عمیق عصبی هستند که به تجزیه و تحلیل و پردازش دقیق صدا کمک می کند. و نیز امکان تطبیق خودکار تنظیمات سمعک با محیط­های مختلف رافراهم می­‌آورد. سمعک‌­های real مجهز به فناوری sound support هستند که برای کاربران مبتلا به وزوز نیز گزینه بسیار مناسبی می­باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر راجع به سمعک real اتیکن کلیک کنید.

سمعک ریل در گوش

سیگنیا

شرکت سیگنیا به عنوان یکی از تولید کنندگان پیشتاز و نوآور سمعک، به دنبال بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به کم­شنوایی و وزوز بوده است. سمعک‌­های سیگنیا سه استراتژی متفاوت برای صدادرمانی وزوز دارند. استراتژی نویز استاتیک و صدای اقیانوس که مبتنی بر رویکرد قدیمی خوگیری به وزوز هستند کمک می‌­کنند توجه فرد از روی صدای وزوز برداشته شده و در نتیجه اثرات سوء آن کاهش می‌­یابد.

در استراتژی نویز استاتیک باید یکی از نویز­های موجود در سمعک را انتخاب نمود و شدت آن را به گونه­‌ای تنظیم نمود تا با صدای وزوز فرد ترکیب شود. به این ترتیب صدای وزوز در این صدای زمین‌ه­ای گم می­شود. چون این صدای نویز زمینه‌­ای برای مغز مفهوم خاصی ندارد، مغز با مکانیسم­‌های منحصر به هود در صدد نادیده گرفتن آن برخواهد آمد. از آنجا که صدای وزوز نیز در میان این نویز قرار می­گیرد، با فعال شدن مکانیسم‌­های مغز، به تدریج صدای وزوز نیز برای مغز بی‌­معنی تلقی شده و توجه و تمرکز فرد از آن برداشته می‌­شود. در سمعک­‌های سیگنیا 5 نوع نویز متفاوت وجود دارد که از طریق نرم­افزار تنظیم سمعک می­توان مناسب‌­ترین نویز را انتخاب نموده و متناسب با شرایط بیمار تنظیمات لازم را بر آن اعمال نمود تا حداکثر راحتی برای بیمار فراهم شده و مطلوب­‌ترین نتیجه حاصل گردد.

استراتژی نویز استاتیک

استراتژی صدای اقیانوس برای کاربرانی ارائه شده که صدای نویز را نمی‌­پسندند. به همین دلیل صدایی داینامیک در قالب صدای اقیانوس برای آن­‌ها تعبیه شده است. روش اثربخشی این استراتژی نیز همانند استراتژی نویز استاتیک می‌­باشد. هم­چنین می­توان از طریق نرم‌­افزار تنظیم سمعک از میان 4 نوع صدای اقیانوس گزینه مورد نظر بیمار را انتخاب و تنظیمات لازم را بر آن اعمال نمود.

استراتژی صدای اقیانوس
استراتژی Notch Therapy یک رویکرد نوین در سمعک­‌ها­ی سیگنیا است. بیشترین کارآیی این رویکرد در وزوز­های تونال می­باشد و در موارد متعددی مشاهده شده که به طور کامل موجب به حذف وزوز می­گردد. در دو روش قبلی یک صدای اضافی همواره به گوش فرد ارائه می­شد، اما در استراتژی Notch Therapy، در منطقه فرکانسی وزوز بیمار یک منطقه سکوت ایجاد می­شود. برای مثال، اگر وزوز گوش بیمار در حدود 1000 هرتز متمرکز باشد، سمعک سیگنیا را می­توان به نحوی تنظیم کرد که در تمامی مناطق فرکانسی که فرد دارای افت شنوایی است تقویت ارائه نماید، به استثنای منطقه 1000 هرتز. تئوری این استراتژی این است که کم‌­شنوایی موجب فعالیت بیش از حد مناطقی از مغز می­شود که نتیجه آن ادراک صدای وزوز در آن منطقه فرکانسی است. بنابراین با ایجاد ناچ یا حذف تقویت در آن منطقه، می­توان مکانیسم مهار جانبی مغز را فعال نمود تا فعالیت محدوده فرکانسی مورد نطر در مغر راکاهش داده و وزوز حذف شود. این روش درمانی در سری سمعک­‌های پرایمکس به بعد لحاظ شده و کاربران می­توانند با توحه به نیاز خود از میان سمعک‌های موجود گزینه مورد نیاز خود را انتخاب نمایند.

استراتژی Notch Therapy

سمعک Pure Charge & Go IX

سری سمعک­‌های IX در اکتبر 2023 وارد بازار شد و آخرین نسل فناوری شرکت سیگنیا است. شکل ظاهری، کیفیت صدا و قابلیت­‌های تنظیمی بسیار قابل توجهی دارد. عنوان IX در نام این گروه از سمعک­‌ها یک عدد رومی نیست بلکه اختصار عبارت Integrated Xperirnce است. چرا که در این سری سمعک‌­ها پلتفرمی تعبیه شده که امکان پردازش همزمان چندین صدای گفتاری به صورت تفکیک شده از هم وجود دارد. در حقیقت تلاش شده تا عملکرد بهینه‌­ای در پردازش مکالمات چندنفره و حذف نویز زمینه داشته باشد. سری سمعک­های IX شماکل کوچکترین و سبک­ترین سمعک­‌های داخل گوشی (غیرشارژی) و پشت گوشی شارژی است که از نظر ظاهری نیز بسیار مطلوب و کاربر پسند هستند. طول عمر باتری این سمعک­‌ها نیز به طور قابل توجهی بیشتر از سری‌­های قبلی است و با هر بار شارژ، سمعک تا 36 ساعت قابلیت استفاده دارد. بعلاوه در شارژر سمعک‌­های سری IX رطوبت‌­گیر و یک نور UV برای ضدعفونی کردن سمعک نیز تعبیه شده است. فناوری Notch Therapy موجود در سمعک­‌های IX و نیز دیگر قابلیت‌­های تنظیمی آن­ها برای کاربران مبتلا به وزوز راحتی قابل‌­توجهی را فراهم می­آورد. هم چنین امکان تغییر تنظیمات سمعک از طریق اپلیکیشن موجود در گوشی­‌های هوشمند و برقراری ارتباط وایرلس با سایر اکسسوری‌­های سمعک از دیگر مزایای سری IX می­باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به سمعک زیمنس کلیک کنید.

سمعک داخل گوشی غیرشارژی

ویدکس

شرکت ویدکس شکلی از صدا درمانی را با عنوان Zen ارائه نموده است که مبتنی بر یک سیستم ریاضی می­باشد و سبب می­شود که صداهای زنگ مانند به صورت تصادفی پخش شوند. این صداها از قسمت­‌های آرامبخش موسیقی­‌ها انتخاب شده‌­اند و باعث کاهش استرس و اضطراب فرد کاربر می­شود. طراحان این روش معتقدند که هرچقدر نویز را تغییر دهیم و اصلاح کنیم باز هم برای ایجاد حس آرامش و کاهش استرس در بیماران مبتلا به وزوز کارآیی ندارد اما در مقابل موسیقی یک ابزار قدرتمند است که علاوه بر فعالسازی ساختارهای مغزی مرتبط با وزوز، به ایجاد حس آرامش در بیماران بسیار کمک کننده است. پژوهش‌­ها نشان داده­‌اند که موسیقی سیستم لیمبیک و سایر ساختارهای مغز (از جمله لوب فرونتال و مخچه) را فعال می­کند، بعلاوه تغییرات فیزیولوژیک مرتبط با آرامش و کاهش استرس ایجاد می­کند.

سمعک ویدکس

در تکنولوژی Zen از موسیقی‌­های معمول که پیوسته روی دور تکرار هستند استفاده نمی‌­شود، چرا که تکرار یک موسیقی به تدریج برای مغز بسیار آزاردهنده می‌­شود. در مقابل از  صداهایی استفاده می­کند که دارای روابط هارمونیک اما غیرقابل پیش بینی هستند و در صطلاح ریاضی به آن­ها صداهای فراکتال گفته می­شود. صداهای فراکتال، سیگنال‌های داینامیکی هستند که دارای مدولاسیون زمانی شبه تصادفی می‌­باشند. بنابراین یک زنجیره ملودیک از صداها را ایجاد می کنند که به اندازه کافی تکرار می شوند تا آشنا به نظر برسند در عین حال قابل پیش بینی نیستند و حالت آزارهنده ایجاد نمی­کنند. در سری­ جدید سمعک­های ویدکس فناوری Zen با تغییراتی جزئی و با عنوان  Sound Relax ارائه شده است.

Moment Sheer

سری جدید سمعک‌های RIC شارژی شرکت ویدکس در سال 2022 با عنوان Moment Sheer به بازار عرضه شدند. در این سری از سمعک‌های ویدکس، فناوری ZeroDelay تعبیه شده که فاصله زمانی ورود صدا به میکروفن سمعک و رسین آن به مدار پردازشگر را به حداقل رسانده و در نتیجه میزان اکوی صدای سمعک کاهش قابل توجهی پیدا کرده است.مسئله اکوی صدا برای بیمارانی که در فرکانس‌های پایین شنوایی نرمال دارند بسیار مطرح است که با این تکنولوژی جدید، میزان تاخیر صدای پردازش شده سمعک را نسبت به صداهایی که فرد به صورت طبیعی می‌شنود را از حدود 5/6 میلی ثانیه به کمتر از 5/0 میلی تقلیل می‌دهد. هم چنین طراحی ورودی میکروفون‌ها به گونه‌ای است که اصوات را با کیفیت و وضوح بالایی دریافت می‌کند. در سمعک‌های Moment Sheer درب باتری حذف شده که به مقاومت بیشتر سمعک در مقابل رطوبت کمک شایانی می‌کند. بعلاوه این سمعک‌ها مجهز به فناوری Sound Relax هستند که یکی از ویژگی‌های ممتاز سمعک‌های ویدکس برای بیماران مبتلا به وزوز به شمار می‌روند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سمعک ویدکس کلیک کنید.

Moment Sheer

برای دستیابی به بهترین نتیجه، می‌بایست سمعک به صورت دوگوشی تجویز شود، ترجیحا از تجویز باز و سمعکی با محدوده پویایی وسیع استفاده شود و ویژگی کاهش نویز سمعک غیر فعال شود.
سمعک‌هایی که امروزه برای افراد مبتلا به وزوز تجویز می شوند، طیف گسترده ای از اصوات محیطی (مانند صدای خش خش مانند برفک تلویزیون، موج دریا و …) را دارند که با پخش آن ها وزوز فرد مسک می شود.
قبل از تجویز سمعک، می بایست مشخصات وزوز مانند بلندی و زیر و بمی و این که آیا سمعک می‌تواند به بهبود وزوز کمک کند یا نه، تعیین گردد. این کار توسط شنوایی شناس صورت می‌گیرد.

70% افرادی که به کلینیک‌های ارزیابی شنوایی مراجعه می‌کنند، مبتلا به کم شنوایی ملایم تا متوسط هستند؛ یعنی در شنیدن اصواتی با شدت بین dB 60-20 دچار مشکل هستند. 30% باقیمانده، افراد مبتلا به کم شنوایی شدید (شنیدن اصواتی با شدت dB 80-60 برایشان مشکل است) و کم شنوایی عمیق (شنیدن اصوات با شدت بیشتر از dB 80 برایشان دشوار است) هستند. برای درک بهتر مقادیر مختلف کم شنوایی، مقاله «کم شنوایی ناشی از نویز» را مطالعه کنید. به عنوان مثال در این مقاله ذکر شده است که صدای یک ماشین چمن‌زنی شدتی حدود 90 دسی‌بل دارد. کم شنوایی عمیق اغلب در کودکان و معمولا” ناشی از عفونت، بیماری یا آسیب در هنگام تولد است و در بزرگسالان به ندرت بر اثر افزایش سن رخ می‌دهد. این نوع کم شنوایی در بزرگسالان اغلب بدون دلیل و تحت عنوان «کم شنوایی ناگهانی» ایجاد می شود. بسیاری از افراد مبتلا به کم شنوایی شدید و عمیق، از لب‌خوانی و نشانه‌های بدنی برای درک بهتر گفتار استفاده می‌کنند. اگرچه این روش‌ها برای تقویت مهارت‌های ارتباطی عالی هستند؛ اما نمی‌توانند جای خالی حس شنوایی را پر کنند و فرد باید حتما” از سمعک یا کاشت حلزون استفاده کند. اما هدف ما از نگارش این مقاله معرفی سمعک سوپر پاور است. با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی راجع به این مدل سمعک در اختیار شما قرار دهیم.

 

سمعک سوپر پاور

افراد مبتلا به کم شنوایی شدید تا عمیق (Severe to Profound Hearing Loss (SRHL)) به دقت بیشتری در انتخاب سمعک نیاز دارند؛ زیرا علاوه بر نیاز به بهر‌ه‌ی بیشتر، نیازهای شنیداری ویژه‌ای دارند که باید در طول فرایند انتخاب، تنظیم و مشاوره‌ی سمعک، در نظر گرفته شوند. در گذشته تنها چند مدل سمعک وجود داشت که برای چنین افرادی مناسب بود؛ اما امروزه طیف گسترده و متنوعی از سمعک‌های پاور و سوپرپاور وارد بازار شده‌اند که به طور ویژه برای افراد مبتلا به کم شنوایی شدید تا عمیق طراحی شده‌اند.

 

سمعک های سوپر پاور

یادآوری می‌کنیم که وظیفه‌ی سمعک تنها تقویت و افزایش شدت اصوات نیست؛ زیرا صرفا” تقویت صدا بیشتر از این که مشکلات شنیداری فرد کم شنوا را حل کند، با ایجاد اعوجاج در صدا و فیدبک باعث آزار او خواهد شد. بنابراین پیشرفت تکنولوژی سمعک های سوپرپاور، بیشتر از این که بر توانایی سمعک در تقویت صدا تمرکز کند، بر وضوح و شفافیت صدا متمرکز است. مهم‌ترین ویژگی‌های سمعک های سوپرپاور امروزی عبارتند از:

ویژگی عملکرد
Powerful Amplification مهم‌ترین ویژگی سمعک سوپرپاور تقویت اصوات تا شدت‌های بالاتر از 80 دسی بل است تا برای افراد مبتلا به کم شنوایی شدید تا عمیق قابل شنیدن باشند. بدین منظور، این سمعک‌ها باطری‌های بزرگتر و قدرتمندتر و چیپ‌های پردازشگر قوی‌تری دارند.
قدرت کافی برای تقویت صدا
Feedback Cancellation یکی از شکایات رایج افراد کم شنوا، این است که هنگامی که سمعکشان در نزدیکی اجسام دیگر قرار می‌گیرد (به عنوان مثال وقتی که کلاه می‌پوشند و یا فردی را در آغوش می‌گیرند) سوت‌های بلند، آزاردهنده و خجالت‌آور تولید می‌کند. سمعک‌ های سوپرپاور جدید دارای تکنولوژی حذف فیدبک پیشرفته هستند که فیدبک واقعی را از نویزهای محیطی که در واقع بخشی از فضای شنیداری طبیعی و لازمه‌ی راحتی شنیداری هستند، شناسایی کرده و فیدبک‌های آزاردهنده را حذف می‌کند.
حذف فیدبک
Powerful Reciever سمعک سوپرپاور باید بتواند اصوات را تا سطوح شدتی بالا تقویت کرده و در عین حال آن‌ها را واضح و شفاف نگه دارد. بدین منظور این سمعک‌ها به رسیور بسیار قدرتمندی نیاز دارند که بتواند همه اجزاء ظریف صدا را دریافت کرده و وضوح آن‌ها را حفظ کند.
رسیور قوی
Frequency transposision بسیاری از افراد مبتلا به کم شنوایی شدید تا عمیق ممکن است حتی با تقویت زیاد هم قادر به شنیدن اصوات در نواحی فرکانس بالا یا پایین نباشند. شنیدن اصوات فرکانس بالا برای درک گفتار بسیار مهم است و عدم شنیدن آن‌ها سبب می‌شود که فرد علی‌رغم شنیدن اصوات، قادر به درک آن نباشد. سمعک‌های سوپرپاور مجهز به تکنولوژی انتقال اصوات از فرکانس‌های بالاتر یا پایین‌تر(بسته به نیازهای شخصی فرد) به فرکانس‌های متوسط‌تر هستند تا این فرکانس‌ها بتوانند به طور موفقیت‌آمیز تقویت شوند. با این تکنولوژی ، فرد می‌تواند محدوده وسیع‌تری از فرکانس‌ها را بشنود و بنابراین جزئیات بیشتری از گفتار را دریافت خواهد کرد.
انتقال فرکانسی
Direct Audio Streaming  بسیاری از سمعک های سوپرپاور، توانایی انتقال مستقیم صدا از تلویزیون، موبایل و … به سمعک را دارند. در اینصورت این اصوات می‌توانند به میزان زیادی تقویت شده و به راحتی توسط کاربر شنیده شوند. همچنین با حذف نویزهای زمینه وضوح اصوات دریافتی را افزایش می‌دهند. این ویژگی امروزه در بسیاری از مدل های سمعک وجود دارد؛ اما می‌تواند به طور ویژه برای افراد مبتلا به کم شنوایی شدید تا عمیق کارآمد باشد.
 انتقال مستقیم اصوات به سمعک

 

سمعک های سوپر پاور از لحاظ ظاهری چگونه هستند؟!

اکثر سمعک های سوپر پاور در گروه سمعک های پشت گوشی قرار می‌گیرند. گاهی نیز در مدل Open یا RIC وجود دارند. دلیل آن هم این است که این مدل سمعک‌ها، حداکثر فضا را برای باطری‌های بزرگتر و سطوح بالاتر قدرت پردازشی که مورد نیاز کاربران مبتلا به کم شنوایی شدید تا عمیق است، دارند. این سمعک‌ها معمولا” از باطری 675 یا 13 استفاده می‌کنند. علاوه بر قدرت پردازشی بیشتر، سمعک پشت گوشی می‌تواند سطوح بالاتری از قدرت برای عملکرد پیشرفته‌تر را داشته باشد. همچنین سمعک های سوپر پاور اغلب دارای قالب‌های گوش سفارشی از جنس سیلیکون و Full shell هستند که کل حفره‌ی کونکای لاله گوش را اشغال می‌کند تا بتوانند قدرت پردازشی را افزایش داده، صدای تقویت شده را مستقیما” به داخل مجرای گوش هدایت و از ایجاد فیدبک جلوگیری کنند.

 

شکل ظاهری سمعک های سوپر پاور

بهترین سمعک های سوپرپاور:

تمام شرکت‌های بزرگ سازنده سمعک، سمعک های پاور و سوپرپاور را هم برای بزرگسالان و هم برای کودکان عرضه می‌کنند. این سمعک‌ها کمی بزرگتر از سایر سمعک‌ها هستند؛ زیرا مدارهای پردازنده‌ی بیشتری دارند؛ اما سمعک های مخصوص کم شنوایی شدید تا عمیق در سال‌های اخیر نسبت به گذشته کوچک‌تر شده و حتی برای نوزادان هم قابل استفاده هستند.

 

بهترین سمعک های سوپر پاور

 

بهترین سمعک های سوپرپاور از 8 برند برتر سمعک عبارتند از:

1- سمعک های خانواده Naida از کمپانی سمعک فوناک:

کمپانی فوناک اولین سمعک قدرتمند خود را در سال 1978 میلادی و با نام SUPER-FRONT PP-C عرضه کرد. سپس در سال 2002 میلادی، اولین سمعک پرقدرت ویژه‌ی افراد مبتلا به کم شنوایی شدید تا عمیق را با نام Supero معرفی کرد. این شرکت سومین نسل از سمعک‌های قدرتمند خود و اولین سمعک خانواده نایدا را در سال 2008 وارد بازار کرد. نسل‌های بعدی سمعک نایدا به ترتیب شامل Naida-V (Venture) (2016)، Naida-B (Belong) (2018)، Naida-M (Marvel) (2019) و در نهایت Naida-P (Paradise) (2020) هستند. ما در این مبحث تنها دو نسل آخر سمعک‌های سوپرپاور فوناک (یعنی سمعک‌های Naida-M و Naida-P) را معرفی می‌کنیم:
– سمعک Phonak Naida Marvel:
Naida-M ششمین نسل از سمعک‌های سوپر پاور فوناک و اولین سمعک سوپر پاور جهان است که به طور مستقیم به IOS و اندروید و یا هر دستگاه صوتی مجهز به بلوتوث وصل می‌شود. همچنین تنها سمعک سوپرپاور در جهان است که علاوه بر طبقه‌بندی سیگنال‌های صوتی دریافتی، امکان مکالمات تلفنی هندزفری را فراهم می‌کند. کاربران می‌توانند از سمعک‌های Naida-M خود به عنوان هدست‌های وایرلس استفاده کرده و از قدرت و کیفیت عالی صدای آن لذت ببرند.

 

سمعک های خانواده Naida از کمپانی سمعک فوناک

یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی افراد کم شنوا، این است که در حضور نویز زمینه و یا زمانی که فاصله‌ی بین آن‌ها و گوینده زیاد است، درک گفتارشان به شدت مختل می‌شود. قدرت فوق‌العاده‌ی سمعک Naida-M به همراه تکنولوژی RogerDirect سبب می‌شود که صرف نظر از نوع محیط شنیداری، درک گفتار به میزان قابل‌ملاحظه‌ای بهبود یافته و حتی از افراد هنجار هم بهتر شود. از دیگر ویژگی‌های این سمعک، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • 15% کوچک‌تر و 14% سبک‌تر از مدل‌های قبلی سمعک های سوپرپاور فوناک (Naida-M یک سمعک RIC است)؛
  • قابلیت برقراری ارتباط وایرلس و بلوتوثی با سایر دستگاه‌های صوتی مجهز به بلوتوث از قبیل موبایل، تلوزیون، تبلت، کامپیوتر و …؛
  • تکنولوژی StereoZoom که در محیط‌های نویزی تلاش شنیداری را تا 24% کاهش داده و حافظه‌ی شنیداری را تا 10% تقویت می‌کند؛
  • تکنولوژی Mycall-to-text که می‌تواند رونوشتی از مکالمات تلفنی را به 80 زبان دنیا در اختیار کاربران قرار دهد تا حس بینایی نیز به درک بهتر گفتار کمک کند؛
  • تکنولوژی Tap-Control که با آن، حتی اگر موبایل فرد از او دور باشد، با یک ضربه به سمعک خود می‌تواند تماس‌های تلفنی را جواب داده یا قطع کند؛
  • (سمعک Naida-M سوپرپاور، تنها در سطح قدرتی SP تولید شده و سطح قدرتی UP ندارد).

سمعک Phonak Naida Paradise:

 

سمعک Phonak Naida Paradise

هفتمین و جدیدترین نسل از سمعک‌های سوپرپاور Naida است که در دو سطح قدرتی PR و UP تولید می‌شود (دقت کنید که سطح قدرتی SP ندارد). سطح قدرتی UP آن مختص کم شنوایی های شدید تا عمیق بوده و باطری 675 می‌خورد (مدل RP قابل شارژ است). این سمعک مجهز به دو رسیور قدرتمند است که حداکثر خروجی آن، dB 141 می‌باشد (حداکثر خروجی مدل PR 130 دسی‌بل است). از ویژگی های سمعک Naida-P می‌توان به قابلیت تبدیل به هندزفری، برقراری ارتباط مستقیم با IOS و اندروید، قابلیت برقراری ارتباط بلوتوثی چندگانه، سازگاری با RogerDirect، تله‌کویل، Tap-Control، Dynamic Noise Cancellation و Speech Enhancer اشاره کرد. دیگر ویژگی‌های این سمعک عبارتند از:

  • 14% کوچک‌تر و 27% سبک‌تر از سایر سمعک‌ها است.
  • یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد سمعک Naida-P که در هیچ سمعک دیگری وجود ندارد، امکان برقراری هم‌زمان دو ارتباط فعال بلوتوثی است. به عنوان مثال با این قابلیت کاربر می‌تواند همزمان با ویدئوچت، به تماس‌های موبایل خود نیز پاسخ دهد. علاوه بر این می‌تواند حداکثر با 8 دستگاه بلوتوث‌دار ارتباط وایرلس برقرار کند.
  • سمعک Naida-P مجهز به چیپ پردازشگر صوتی PRISM و تکنولوژی AutoSense OS 4.0 است. به عنوان مثال این سمعک می‌تواند در مکان‌های ساکت به طور اتوماتیک گفتار ضعیف را تقویت کرده و یا در محیط‌های شلوغ نویز زمینه را کاهش دهد.
  • درون این سمعک یک شتابسنج وجود دارد که حرکت را کشف کرده و به طور اتوماتیک میکروفون‌ها را برای شنیدن بهتر در حین حرکت تنظیم کند.. این سمعک در 4 سطح تکنولوژی موجود است و همچنین ضد آب و گرد و خاک بوده و دارای استاندارد IP68 است.

2- سمعک‌های خانواده Xceed از کمپانی سمعک اتیکن:

شرکت اتیکن تاکنون چندین مدل سمعک پاور و سوپرپاور را برای پاسخ به نیازهای شنیداری افراد مبتلا به کم شنوایی شدید تا عمیق معرفی کرده است که از آن جمله می‌توان به سمعک‌های Chili، Dynamo، Sensei SP و BTE Plus Power اشاره کرد. این شرکت آخرین محصول سوپرپاور خود را در سال 2019 میلادی و تحت عنوان سمعک‌های خانواده Xceed معرفی کرد که ما در این بخش به توضیح مختصری در مورد این سمعک‌ها می‌پردازیم:

سمعک Xceed

 

  • -سمعک Xceed:
    این سمعک، به عنوان قدرتمندترین سمعک جهان شناخته می‌شود. سمعک Xceed مبتنی بر پلتفرم Velox STM است و در دو سطح قدرتی متفاوت موجود است:
  • سوپرپاور (BTE SP, 110)
  • اولتراپاور (BTE UP, 120)

 

عکس سمعک Xceed

سمعک Xceed به طور ویژه برای افراد مبتلا به کم شنوایی شدید تا عمیق طراحی شده، حداکثر بهره‌ی dB SPL 87 و حداکثر خروجی dB SPL 146 را ارائه می‌کند. مهم‌ترین ویژگی‌های این سمعک عبارتند از:
تکنولوژی BrainHearing: این تکنولوژی از طریق افزایش وضوح گفتار، بهبود حافظه‌ی کوتاه-مدت کاربر و کاهش تلاش شنیداری حتی در پیچیده‌ترین موقعیت‌های شنیداری، کیفیت زندگی افراد کم شنوا را افزایش می‌دهد. این قابلیت در سمعک Xceed، با افزایش 11 دسی‌بلی نسبت سیگنال به نویز، سبب درک بهتر گفتار در محیط‌های پرسروصدا می‌شود.
تکنولوژی OpenSound Navigator (OSN): Xceed نخستین سمعک سوپرپاور مجهز به این تکنولوژی است که دسترسی بیشتر به محرکات گفتاری و کاهش تلاش شنیداری را برای کاربر به ارمغان می‌آورد. این تکنولوژی به طور مداوم، گفتار را از تمام جهت‌ها دریافت و انالیز کرده و همچنین نویزهای مزاحم را به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهد. نتیجه این است که با این سمعک، وضوح گفتار تا 10% افزایش و تلاش شنیداری تا 10% کاهش یافته و حافظه‌ی کوتاه مدت کاربر تا 15% بهبود می‌یابد.
تکنولوژی OpenSound Optimizer: این تکنولوژی بهره‌ی بهینه سمعک را افزایش داده و در عین حال ریسک ایجاد فیدبک را کاهش می‌دهد. با کاهش ایجاد فیدبک، کاربر می‌تواند بهره‌ی سمعک را افزایش داده و بدین ترتیب دسترسی بیشتری به محرکات گفتاری داشته باشد. به واسطه‌ی همین تکنولوژی، سمعک‌های خانواده Xceed بیشترین میزان بهره و خروجی را در صنعت سمعک دارند.
قابلیت برقراری ارتباط وایرلس: این سمعک مجهز به تکنولوژی بلوتوث 2.4 GHz است که به واسطه‌ی آن کاربر می‌تواند با مصرف کمترین میزان انرژی با جهان پیرامون خود ارتباط برقرار کند. همچنین این سمعک با آیفون سازگار بوده و با استفاده از ConnectClip می‌تواند به عنوان هندزفری استفاده شده و اصوات را مستقیما” و به صورت دوگوشی از موبایل دریافت کند. لازم به ذکر است که کاربر می‌تواند با برنامه موبایل Oticon On App، سمعک را خاموش و روشن کند و یا ولوم و برنامه‌های آن را تغییر دهد.

 – سمعک Oticon Xceed Play
سمعک Xceed Play به طور ویژه برای کودکان مبتلا به کم شنوایی شدید تا عمیق طراحی شده است. این سمعک از لحاظ خصوصیات تکنیکی مشابه سمعک Xceed است و تنها اصلاحاتی در آن صورت گرفته تا کارآیی بیشتری برای کودکان داشته باشد.

 

سمعک Oticon Xceed Play

تکنولوژی BrainHearing در این سمعک، از طریق دسترسی بیشتر به جزئیات گفتار و در نتیجه درک بهتر آن، فرصت‌هایی را برای آگاهی از محیط پیرامون و یادگیری ضمنی برای کودکان فراهم می‌کند. یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این سمعک این است که شنوایی‌شناس می‌تواند بهره‌ی ثابت سمعک را برای کودکان dB 6 بالاتر تنظیم کند تا کیفیت و ثبات اصوات افزایش یافته و دسترسی راحت‌تر به گفتار امکان‌پذیر باشد. تکنولوژی OSN در سمعک Xceed Play، بدون ایجاد فیدبک، تا 20% علائم گفتاری بیشتری را برای کودکان فراهم می‌کند. همچنین اگر نیاز باشد، کاربر می‌تواند با استفاده از برنامه Oticon On App در موبایل خود، تکنولوژی OpenSound Booster را فعال کند.
تمام مدل های سمعک Xceed Play مجهز به تله‌کویل هستند تا دانش‌آموزان و معلمان بتوانند از طریق سیستم FM موجود در مدرسه، با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. علاوه بر این، سمعک Xceed Play یک نشانگر LED برای نشان دادن روشن یا خاموش بودن سمعک و محافظ باطری (جهت عدم دسترسی کودکان به باطری سمعک) داشته و در 12 رنگ جذاب برای کودکان موجود می‌باشد.

 

 

سمعک های Oticon Xceed Play

 

3- سمعک‌های خانواده Motion از کمپانی سمعک زیمنس (سیگنیا)

سمعک‌های سوپر پاور شرکت زیمنس شامل سمعک‌های Nitro، Octive، Motion P (Primax) و Motion X (Xperience) هستند. سمعک‌های Nitro امروزه تولید و عرضه نمی‌شوند. با توجه به این که تکنولوژی سمعک‌های خانواده Motion بسیار پیشرفته‌تر از Octive است، در این مبحث به معرفی این دو سمعک می‌پردازیم.

سمعک های خانواده Motion

 

  • Signia Motion Primax:
    این سمعک‌ها نخستین بار در سال 2016 میلادی توسط کمپانی زیمنس معرفی شدند. سمعک Motion P در سه سطح تکنولوژی مختلف (3P-X، 5P-X و 7P-X) موجود بوده و دو سطح قدرتی P و SP آن مخصوص بیماران مبتلا به کم شنوایی شدید تا عمیق هستند. سمعک Motion P-P باطری 13 می‌خورد و حداکثر خروجی آن dB 135 است (این سمعک می‌تواند به صورت RIC تجویز شود). سمعک Motion P-SP نیز باطری 675 می‌خورد و حداکثر خروجی آن dB 140 است (این سمعک به دلیل بهره و خروجی بیشتر تنها در مدل پشت-گوشی معمولی قابل تجویز است). از مهم‌ترین ویژگی‌های این سمعک می‌توان به مقاومت و طول عمر زیاد، قابلیت برقراری ارتباط بلوتوثی یکپارچه با سایر دستگاه‌ها، کیفیت صدای عالی آن و شناسایی اتوماتیک محیط‌های شنیداری مختلف و انطباق با آن‌ها اشاره کرد.
  • - Signia Motion Charge & Go Xperience

 

  • Signia Motion Charge & Go Xperience:
    این خانواده شامل سمعک‌های قدرتمند برای کم‌شنوایی شدید یا عمیق (Motion PX و Motion SP-X) هستند. ویژگی منحصربه‌فرد سمعک‌های سوپر پاور زیمنس، قابل شارژ بودن آن‌هاست. به عبارتی می-توان گفت که این کمپانی قوی‌ترین سمعک‌های شارژی را در جهان دارد. سمعک Motion SP-X نخستین سمعک شارژی سوپرپاور و در واقع قوی‌ترین سمعک شارژی در جهان است که می‌تواند با یک بار شارژ شدن، تا 61 ساعت کار کند. پس از آن، سمعک Motion P-X با یک بار شارژ 30 ساعت، و سمعک Motion X با یک بار شارژ 24 ساعت کار می‌کنند.

 

سمعک های Motion PX و Motion SP-X

 

سمعک‌های Motion PX و Motion SP-X برای اتصال به تلویزیون و موبایل و انتقال مکالمات و سایر اصوات به رابط گردنی Easy tek نیاز دارند؛ در حالی که سمعک Motion X می‌تواند بدون نیاز به رابط گردنی، به تلویزیون و موبایل وصل شود.

سمعک‌های Motion Xperience از نظر ادیولوژی و تکنولوژی در چندین مورد اولین‌های جهان هستند. از جمله:
– سنسورهای حرکتی اکوستیکی (Acoustic Motion Sensor): این تکنولوژی حرکات کاربر را شناسایی کرده تنظیمات صوتی سمعک را بر همین اساس تغییر می‌دهد تا شنوایی کاربر در هر موقعیتی دقیق و واضح باشد.
– پردازش صدای کاربر سمعک (Own Voice Processing (OVP)): این تکنولوژی صدای خود کاربر را به صورت مستقل از سایر اصوات پردازش کرده و موجب رضایت بیشتر کاربر از صدای خودش می‌شود.
– برنامه سیگنیا (Signia App): این تکنولوژی دسترسی به کنترل‌های سمعک، مانند قابلیت انتقال صوتی از سایر دستگاه‌ها مانند تلویزیون و موبایل، برنامه درمان وزوز گوش، دستیار صوتی سیگنیا و … را از طریق موبایل فراهم می‌کند. از طریق این برنامه، کاربر بر حسب میزان کم شنوایی خود می‌تواند میزان خطی و تراکمی بودن بهره سمعک را انتخاب کند، می‌تواند با جابجا کردن یک اسلایدر، کیفیت صدای مطلوب خود را افزایش دهد و …
– تمام مدل‌های سمعک Motion Charge & Go X دارای باطری لیتیوم-یونی قابل شارژ هستند. شارژر این سمعک‌ها می‌تواند به عنوان خشک‌کننده و تمیزکننده سمعک نیز استفاده شود.

 

4- سمعک‌های خانواده SUPER از کمپانی سمعک ویدکس:

سمعک‌های این خانواده که در سال 2013 میلادی توسط کمپانی ویدکس معرفی شدند، به عنوان زیباترین سمعک سوپرپاور دنیا شناخته می‌شوند. سمعک SUPER ویدکس که در دو مدل پشت گوشی معمولی و رسیور در مجرا (RITE) موجود است، مبتنی بر پلتفرم اختصاصی C-ISP ویدکس بوده و ویژگی‌های خاصی برای پاسخگویی به نیازهای ضروری افراد مبتلا به کم‌شنوایی شدید تا عمیق دارد. سمعک‌های SUPER ویدکس شامل 4 مدل (SUPER S4-VSD، SUPER S4-VS، SUPER S2-VSD و SUPER S2-VS) و 2 سطح تکنولوژی مختلف (SUPER 220 و SUPER 440) هستند.

 

SUPER family hearing aids

مهم­ترین ویژگی­های این سمعک عبارتند از:

  • سمعک SUPER دارای حداکثر بهره­‌ی dB 87 و حداکثر خروجی dB 143 است و برای بیمارانی با میانگین آستانه‌­های شنوایی بالاتر از 100 دسی­بل مناسب می­باشد. سیستم حذف فیدبک پیشرفته­‌ی این سمعک که می‌­تواند فیدبک واقعی را از اصوات محیطی شبیه به فیدبک تمایز دهد و همچنین قالب­‌های سفارشی سمعک که با تصویربرداری لیزری از گوش بیمار و پرینت سه­‌بعدی ساخته می‌­شود، مهم‌­ترین عوامل افزایش بهره در این سمعک هستند.
  • این سمعک می‌­تواند تا 15 کانال پردازش صوتی و 5 برنامه‌­ی شتیداری مختلف جهت بهینه‌­سازی شنوایی در محیط‌­های مختلف داشته باشد.
  • مجهز به تکنولوژی Digital pinna (برای استفاده از مزایای لاله گوش جهت تقویت اصوات) و Speech Enhancer (جهت افزایش وضوح گفتار) است.
  • سمعک SUPER 440 در حال حاضر تنها سمعک سوپرپاوری است که دارای تکنولوژی درمان وزوز گوش است. برنامه­‌ی وزوز که در سمعک‌­های ویدکس با عنوان «Zen» شناخته می­شود، از تون­‌های خاصی برای پوشش وزوز و کاهش توجه فرد به آن استفاده می‌­کند.
  • کلیه سمعک­های این خانواده با استفاده از لوازم جانبی DEX ویدکس، قابلیت برقراری ارتباط وایرلس با سایر دستگاه­ها از قبیل تلویزیون، موبایل و … را دارند.

5- سمعک‌های خانواده MAX از کمپانی سمعک یونیترون:

سمعک MAX که در سال 2018 میلادی توسط شرکت یونیترون معرفی شد، مبتنی بر پلتفرم Tempus یونیترون بوده و در دو سطح قدرتی SP و UP و در سه مدل مختلف موجود است که عبارتند از:
– Max SP: سمعک سوپرپاور (سمعک پشت گوشی معمولی با باطری سایز 13)
– Max SP-R: سمعک سوپرپاور (سمعک پشت گوشی شارژی)
– Max UP: سمعک اولتراپاور (سمعک پشت گوشی معمولی با باطری سایز 675)

 

سمعک¬های خانواده MAX از کمپانی سمعک یونیترون

 

همچنین این سمعک در 5 رده­ی تکنولوژی مختلف تولید می­شود که شامل رده­‌های Tpro (رده برتر)، T800، T700، T600 و T500 (رده معمولی) هستند. رده­‌ی تکنولوژی Tpro در محیط­‌های شلوغ و نویزی بهترین عملکرد را دارد و رده­ی T500 پایین‌­ترین سطح تکنولوزی را داشته و در محیط­‌های ساکت می‌­تواند عملکرد رضایت­‌بخش داشته باشد.

مهم­ترین ویژگی‌­های سمعک­های خانواده Max عبارتند از:

  • قابل شارژ بودن: سمعک Max SP-R اولین سمعک پشت­گوشی سوپرپاور در جهان است که قابلیت شارژ شدن دارد. با شارژ کردن سمعک در طول شب، می­توانید در تمام طول روز بدون نگرانی از آن استفاده کنید. همچنین در صورت عدم دسترسی به شارژر سمعک، می­توانید از باطری­ سمعک یکبارمصرف استفاده کنید.
  • برنامه­‌های شنیداری پیش­فرض: مهم­ترین وجه تمایز این سمعک با سایر سمعک‌­ها، این است که شرکت یونیترون بر اساس تحقیقات خود در زمینه­‌ی نیازهای شنیداری افراد مبتلا به کم­ شنوایی شدید تا عمیق، سه برنامه­‌ی پیش­فرض را در این سمعک تنظیم کرده است که شنوایی‌­شناس می‌­تواند به‌راحتی در جلسه­‌ی اول تنظیم سمعک و یا حتی در هنگام مشاوره­‌ی سمعک، هر یک از این برنامه­‌ها را انتخاب کند تا بیمار صدای سمعک را امتحان کند. این سه برنامه‌­ی پیش­فرض عبارتند از:

1- Classic: ساده­‌ترین برنامه و فاقد میکروفون جهت­‌دار بوده و برای افرادی مناسب است که بیشتر در محیط‌­های ساکت حضور دارند و تنها مدت زمان پردازش اصوات و هماهنگی با محیط شنیداری برایشان مهم است.

2- Conventional: این برنامه دارای میکروفون جهت‌­دار است؛ اما این قابلیت در سطح متوسط است. در واقع این برنامه هم­سطح سمعک‌­های ده سال قبل بوده و برای افرادی مناسب است که قبلا” سمعک­‌های قدیمی داشته، با آن­‌ها راحت بوده‌­اند و اکنون نیز به‌دنبال همان روش تقویت مرسوم هستند.

3- Current: پیشرفته‌­ترین برنامه و دارای بالاترین سطح میکروفون جهت­‌دار بوده و برای افرادی مناسب است که به دنبال مدرن­‌ترین سمعک و بهترین استراتژی­‌های پردازش صدا هستند.

  • تکنولوژی SoundCore: با این قابلیت، سمعک به طور اتوماتیک محیط­‌های شنیداری مختلف را شناسایی کرده و تنظیمات خود را متناسب با شرایط محیط تغییر می‌­دهد. بدین­‌ترتیب علاوه بر حفظ راحتی شنیداری و آگاهی از محیط، درک گفتار بهینه‌­سازی می­شود. در واقع این تکنولوژی در هر محیطی، ضمن حفظ تعادل بین گفتار و نویز، تمرکز ویژه‌­ای بر محرکات گفتاری دارد.
  • Frequency Compression 2: همان انتقال فرکانسی است که قبلا” توضیح دادیم؛ یعنی این سمعک با فشرده کردن محدوده فرکانسی، اصوات فرکانس بالا را که قابل شنیدن نیستند، به نواحی فرکانس پایین­تر که قابل شنیدن هستند منتقل کرده و بدین ترتیب سبب بهبود آگاهی و درک بهتر گفتار می­‌گردد.
  • Power Adaptation Manager: این تکنولوژی برای کاربرانی مناسب است که برای اولین‌­بار سمعک دریافت می‌­کنند و به آن­‌ها کمک می‌­کند تا به سمعک‌­هایشان عادت کنند. روش کار آن نیز بدین‌­صورت است که ابتدا میزان بهره و خروجی در سطحی که بیمار راحت است، تنظیم می‌­شود و سپس بهره و خروجی به صورت اتوماتیک و در فواصل زمانی مشخص افزایش می‌­یابد تا درک گفتار به حداکثر میان خود برسد.
  • uControl App: چنانچه کاربر موبایل اندروید یا اپل داشته باشد، می­تواند با دانلود و نصب این برنامه، به طور مداوم با شنوایی­شناس خود در ارتباط باشد و بدون این که نیازی به مراجعه به کلینیک داشته باشد، مشکلات خود را با شنوایی­شناس در میان بگذارد.

6- سمعک‌های خانواده Enzo از کمپانی سمعک ریساند:

سمعک‌های خانواده Enzo، نخستین سمعک سوپر پاور هوشمند در جهان هستند. این خانواده شامل 3 گروه سمعک Enzo2، Enzo Q و Enzo 3D است که همگی پشت گوشی بوده و در 10 رنگ مختلف عرضه می‌شوند..
سمعک‌های Enzo Q و Enzo 3D در دو سطح قدرتی موجود هستند که عبارتند از:
– High Power: با نام BTE88 شناخته شده و باطری سایز 13 می‌خورد. سمعک Enzo 3D در این سطح قدرتی، کوچک‌ترین سمعک جهان برای افراد مبتلا به کم‌شنوایی شدید تا عمیق است.
– Super Power: با نام BTE98 شناخته شده و باطری سایز 675 می‌خورد. سمعک Enzo 3D در این سطح قدرتی، بالاترین میزان تقویت بدون فیدبک را در میان سمعک‌های سوپرپاور دارد.
سمعک Enzo 2 در سه سطح قدرتی موجود است که عبارتند از:

  • Power
  • High Power
  • Super Power

 

Motion PX and Motion SP X hearing aids

از مهم‌ترین ویژگی‌های سمعک‌های خانواده Enzo می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • این سمعک‌ها با iPhone، iPad و iPod سازگار بوده، می‌توانند بدون نیاز به لوازم جانبی با آن‌ها ارتباط برقرار کرده و با تبدیل سمعک به هندزفری بی‌سیم، موسیقی یا تماس‌های تلفنی را مستقیما” از طریق سمعک خود بشنوند. البته موبایل‌های دارای سیستم عامل اندروید و مجهز به بلوتوث نیز می‌توانند با استفاده از Resound Phone Clip+ به سمعک متصل شده و صدا را به آن منتقل کنند. همچنین این سمعک‌ها قابلیت برقراری ارتباط مستقیم با کلیه لوازم جانبی وایرلس ریساند را دارند.
  • برنامه‌ی موبایل Resound Smart App: با این برنامه، کاربر می‌تواند تنظیمات سمعک خود را با استفاده از موبایل خود تغییر دهد. به عنوان مثال می‌تواند ولوم سمعک را کم و زیاد کند. نکته جالب این است که سمعک تنظیمات اعمالی کاربر در هر محیط شنیداری را به خاطر سپرده و چنانچه کاربر مجددا” در آن محیط قرار گیرد، به طور اتوماتیک تنظیمات مطلوب او را اعمال می‌کند (سمعک دارای GPS است و محیط‌های مختلف و تنظیمات اعمالی کاربر را از این طریق نیز شناسایی می‌کند). همچنین در این برنامه گزینه‌ای با عنوان « Finder» وجود دارد که در صورتی که کاربر فراموش کند سمعک خود را کجا گذاشته است، با انتخاب این گزینه سمعک آلارمی را پخش می‌کند تا پیدا شود.
  • تکنولوژی Spatial Sense: این تکنولوژی به همراه میکروفون‌های جهت‌دار پیشرفته توانایی کاربر را در مکان‌یابی اصوات تقویت کرده و به کاربر کمک می‌کند تا بر صدای موردنظر خود تمرکز کند. این قابلیت، در محیط‌های پرسروصدا، دریافت گفتار از روبروی کاربر را به میزان 60% افزایش می‌دهد.
  • اندازه‌ی کوچک و طراحی ظریف این سمعک‌ها نیز زبانزد است و پوشش نانوی محافظ، آن‌ها را در برابر رطوبت و گردو خاک کاملا” مقاوم کرده است.

 

عکس سمعک‌های خانواده Enzo

سمعک‌های عینکی را می‌توان به عنوان یکی از خلاقیت‌های حوزه وسایل کمک شنوایی دانست. چرا که طراحان این گروه از سمعک‌ها، همواره در تلاش هستند تا بدنه سمعک را تا جای ممکن در فریم (قاب) عینک مخفی نمایند. به همین دلیل از سمعک‌های عینکی به عنوان سمعک‌های نامرئی نیز نام برده می‌شود. در این مقاله قصد داریم تا به معرفی این گروه از سمعک‌ها بپردازیم.

ایده اولیه سمعک‌های عینکی از کجا شکل گرفت؟

امروزه عینک علاوه بر ایفای نقش مهم در بهبود مشکلات بینایی، به عنوان یک ابزار تجملی نیز مطرح است. همین نگرش مثبت جامعه در مورد عینک سبب شد تا طراحان حیطه وسایل کمک شنوایی ایده ادغام سمعک و عینک را مطرح نمایند. به همین جهت سمعک‌های عینکی به عنوان یکی از گزینه‌های مناسب برای افرادی است که تمایل دارند تا جای ممکن سمعک آن‌ها ظاهری مخفی داشته باشد.

 

سمعک عینکی

 

سمعک‌های عینکی برای چه افرادی مناسب است؟

سمعک‌های عینکی علاوه بر جنبه زیبایی شناختی مزایای بسیاری نیز برای برخی از انواع کم شنوایی دارد. از جمله این موارد می‌توان به بیمارانی اشاره کرد که به دلایلی از جمله عفونت و یا ضربه، گوش میانی آن‌ها دچار آسیب شده و فاقد عملکرد طبیعی است. از جمله مهم‌ترین عوارض اختلال در گوش میانی پارگی پرده گوش و جاری شدن ترشحات عفونی به فضای کانال گوش خارجی است، استفاده از سمعک‌های مرسوم (داخل گوشی و پشت گوشی) برای این گروه از بیماران به دو دلیل مقدور نیست. اول آن‌که وجود ترشحات عفونی و رطوبت در گوش میانی و کانال گوش موجب آسیب دیدگی جدی مدار سمعک می‌شود. دوم آن‌که در بیمارانی که مبتلا به عفونت گوش میانی هستند، کانال گوش به هیچ وجه نباید بسته شود چرا که با این‌کار میزان گردش هوا در کانال گوش کاهش و به دنبال آن تعریق در کانال گوش افزایش می‌یابد و به‌دنبال آن عفونت گوش بیمار به شدت تشدید می‌گردد. این در حالی است که در صورت استفاده از سمعک‌های عینکی این عوارض به وجود نخواهد آمد. علت این امر آن است که در سمعک‌های عینکی صدا بر خلاف همیشه از مسیر کانال گوش وارد نمی‌شود بلکه این استخوان پشت گوش (ماستوئید) است که وظیفه دریافت و انتقال صدا به ساختارهای گوش داخلی (حلزون و عصب شنوایی) را بر عهده دارد. به عبارت بهتر در این گروه از سمعک‌ها از تکنولوژی انتقال استخوانی استفاده می‌شود. به این معنا که صدای دریافت شده برخلاف همیشه به جای تبدیل به سیگنال صوتی به ارتعاش تبدیل می‌گردد تا از این طریق استخوان ماستوئید را مرتعش و از این طریق به حلزون گوش منتقل شود.

 

نحوه انتقال صدا از سمعک عینکی به حلزون گوش

آیا سمعک‌های عینکی فقط برای افراد مبتلا به عفونت گوش کاربرد دارد؟

کاربرد سمعک‌های عینکی صرفا به افرادی با مشکلات گوش میانی خلاصه نمی‌شود. بلکه گروه دیگری از این سمعک‌ها که اخیرا به بازار وسایل کمک شنوایی معرفی شده‌اند، عینک‌های هستند که در بدنه فریم آن‌ها یک یا دو سمعک بسیار ظریف به کار رفته است. تنها جزء قابل مشاهده از سمعک‌های به کار رفته در این مدل تنها یک قطعه سیم بسیار نازک است که از پایین دسته عینک به سمت کانال گوش امتداد دارد. این سیم نازک وظیفه انتقال صدا به کانال گوش را بر عهده دارد. به دلیل ظرافت به کار رفته در طراحی و نامرئی بودن، این مدل از سمعک‌های عینکی مخاطبان خاص خود را دارد.

چند نوع سمعک عینکی وجود دارد؟

به طور کلی، از نظر محل قرارگیری سمعک بر روی عینک، دو نوع سمعک عینکی در بازار وجود دارد که عبارتند از:
1. در یک مدل سمعک بر روی دسته عینک جایگذاری شده است و تا حدودی غیر قابل دیدن است

انواع سمعک گوش

2. در یک مدل دیگر، سمعک ها در داخل فریم عینک جایگذاری می شوند. عینک می تواند عینک مطالعه یا عینک آفتابی باشد

 

انواع سمعک گوش مدل عینکی

سمعک‌های عینکی چه مزایا و معایبی دارند؟

مخفی شدن مدار سمعک در بدنه عینک مهم‌ترین مزیت این مدل سمعک است که موجب شده تا نظر بسیاری از افراد کم‌شنوا را به خود جلب نماید به علاوه تنوع بالا در فریم عینک سمعک‌های عینکی سبب شده است تا با سلایق افراد مختلف انطباق داشته باشد. نکته مثبت و مهم دیگر در خصوص سمعک‌های عینکی مصرف کم و بسیار به صرفه باتری در این مدل از سمعک‌هاست.
در کنار تمام مزیت‌های سمعک‌های عینکی، توجه به برخی از کاستی‌های آن‌ها نیز بسیار ضروری است. نکته بسیار مهم به هنگام استفاده از سمعک‌های عینکی، سختی کار با تلفن است. چرا که در این مدل میکروفون سمعک که وظیفه دریافت اصوات را بر عهده دارد، بر روی بدنه فریم عینک قرار دارد و به همین دلیل به هنگام استفاده از تلفن، گوشی می‌بایست تا جای ممکن به این میکروفون‌ها نزدیک شود

تا کیفیت صدای مطلوبی شنیده شود. مسئله‌ای که در بعضی از مواقع به راحتی قابل انجام نیست. به علاوه نزدیک شدن گوشی تلفن به سمعک موجب بروز سوت (فیدبک) در سمعک می‌شود.
یکی دیگر از کاستی‌های سمعک‌های عینکی آن است که همه انواع فریم‌های عینک قابلیت تبدیل شدن به سمعک عینکی را ندارند. چرا که فریم سمعک‌های عینکی باید دسته‌های ضخیم و پهنی داشته باشد تا امکان جایگذاری سمعک در آن‌ها وجود داشته باشد.
از آنجایی که در سمعک‌های عینکی (استخوانی)، بخشی از مدار سمعک در پشت گوش قرار می‌گیرد، از این رو تعریق زیاد می-تواند موجب افزایش اصطلاک سمعک و در نتیجه آسیب پذیری آن شود.
حساسیت بالای سمعک‌های عینکی به وارد شدن ضربه از دیگر نکاتی است که به هنگام استفاده از آن‌ها باید به آن دقت نمود. از آنجایی که مدار سمعک‌های عینکی تفاوت‌هایی با سمعک‌های معمول (پشت گوشی و داخل گوشی) دارد لذا وارد شدن هر گونه ضربه موجب بروز مشکلات جدی در آن‌ها و هزینه‌های بالا برای تعمیر می‌گردد.

بهترین سمعک عینکی دنیا کدام برند است؟

به دلیل تکنولوژی بالای به کار رفته در این مدل سمعک‌ها تعداد شرکت‌هایی که به طور اختصاصی سمعک عینکی تولید نمایند محدود است. یکی از بهترین این شرکت‌ها برند BHM اتریش است. این شرکت قریب به 20 سال است که به طور تخصصی اقدام به تولید انواع سمعک‌های استخوانی از جمله سمعک‌های عینکی و تل باند می‌نماید.

 

بهترین سمعک عینکی

قیمت سمعک عینکی چقدر است؟

قیمت سمعک‌های عینکی با توجه به تکنولوژی بالای به کار رفته در آن‌ها و همچنین کاربرد دوگانه (سمعک و عینک بودن) کمی بالاتر از سمعک‌های داخل و پشت گوشی است. قیمت سمعک‌ BHM در ایران در حدود 40 میلیون تومان است.

طول عمر سمعک‌های عینکی چقدر است؟

طول عمر سمعک‌های عینکی به وسیله دو جزء تعیین می‌شود. جزء اول فریم عینک که طول عمری در حدود ده سال دارد و جزء دوم قطعات سمعک است که بسته به میزان استفاده طول عمری در حدود 3 سال دارند.

سمعک عینکی چه باتری مصرف می‌کند؟

با توجه به وجود فضای قابل توجه در مدار سمعک‌های عینکی، باتری این گروه از سمعک‌ها بزرگترین سایز یعنی 675 است. مسئله‌ای که موجب شده تا این گروه از سمعک‌ها از نظر میزان مصرف باتری بسیار به صرفه باشند. طول عمر هر عدد باتری 675 در سمعک‌های عینکی حدود 10 روز تا دو هفته است.

نحوه تعویض باتری، کم و زیاد کردن و یا خاموش کردن سمعک‌های عینکی چگونه است؟

درب باتری این گروه از سمعک معمولا بر روی قسمت انتهای دسته عینک تعبیه شده است که به‌راحتی در دسترس کاربر قرار دارد. به علاوه دکمه ولوم سمعک (به منظور کم و یا زیاد کردن صدا) و همچنین خاموش و روشن کردن سمعک بر روی قسمت میانی سمعک قرار گرفته است.

قسمت های سمعک عینکی

 

 

آیا سمعک‌های عینکی دیجیتال هستند؟

بله … سمعک‌های عینکی نیز همچون سمعک‌های پشت گوشی و داخل گوشی کاملا دیجیتال هستند و از طریق نرم افزار و کابل مخصوص تنظیم می‌شوند. این سمعک‌ها مجهز به مدارات کاهنده نویز، کاهش فیدبک (سوت سمعک) و همچنین شناسایی سیگنال گفتاری در محیط‌های پر سر و صدا هستند.

سمعک‌های عینکی تا چه میزان افت شنوایی را پوشش می‌دهند؟

همان‌طور که پیش از این گفته شد، کاربرد اصلی سمعک‌های عینکی در مواردی است که گوش بیمار (به‌خصوص گوش میانی) دچار عفونت و یا آسیب دیدگی جدی شده باشد. از آنجایی که ساختارهای موجود در گوش میانی یعنی پرده صماخ و استخوانچه‌ها نقش مهمی در انتقال صدا به سمت حلزون و اعصاب شنوایی دارند، اختلال در عملکرد آن‌ها نوع خاصی از کم-شنوایی را به وجود می‌آورد که به آن افت شنوایی انتقالی (Conductive Hearing Loss) گفته می‌شود. زمانی که به بیماری این عبارت اطلاق شود منظور آن است که اگر چه ساختارهای حلزون و اعصاب شنوایی (گوش داخلی) بیمار در سلامت کامل است، اما ساختارهای انتقال‌دهنده صدا یعنی همان پرده و استخوانچه‌های گوش دچار آسیب شده‌اند. دو راهکار برای حل مشکل این گروه از بیماران وجود دارد: اول عمل جراحی و ترمیم ساختارهای گوش میانی و دوم انتقال صدا از مسیری به جز کانال گوش و گوش میانی! کاری که دقیقا سمعک‌های استخوانی عینکی انجام می‌دهند، یعنی انتقال صدا از طریق استخوان پشت گوش و ارسال مستقیم آن برای حلزون گوش.
بنابراین شرط استفاده مناسب از سمعک عینک سلامت کامل حلزون و اعصاب شنوایی است و اگر فرد علاوه بر افت شنوایی انتقالی از نظر ساختارهای حلزون و اعصاب شنوایی نیز دچار مشکل باشد (اصطلاحا به آن افت شنوایی آمیخته–Mixed Hearing Loss گفته می‌شود)، قادر نخواهد بود از سمعک‌های استخوانی عینکی بهره ببرد.

تجویز سمعک عینکی BHM اتریش در فردی با کم شنوایی گوش میانی

 

تجویز سمعک عینکی BHM اتریش در فردی با کم شنوایی گوش میانی

شنوایی دوگوشی موهبتی است که تنها افراد مبتلا به کم شنوایی در یک گوش به اهمیت آن پی می‌برند. این گروه از افراد اگر چه اصوات محیط پیرامون را می‌شنوند اما در مواردی از جمله جهت‌یابی اصوات و وضوح گفتار دچار مشکلات عدیده‌ای هستند. علت این مشکلات آن است که شنوایی طبیعی در هر دو گوش به فرد امکان تجسم 360 درجه از منابع اصوات پیرامون می‌دهد. این توانایی به فرد کمک می‌کند تا به خوبی بتواند جایگاه منبع صوت را شناسایی و بر روی آن متمرکز شود. قابلیتی که با بروز کم شنوایی در یک گوش از بین رفته و سیستم عصبی فرد و در راس آن مغز را دچار ابهام می‌کند.

یکی از تکنولوژی‌های کاربردی که به تازگی برای این گروه از افت‌های شنوایی معرفی شده است، تکنولوژی سمعک‌های CROS است. در این مقاله قصد داریم تا به معرفی این گروه از سمعک‌ها بپردازیم.

سمعک CROS برای کدام گروه از افراد کاربرد دارد؟

تکنولوژی سمعک‌های CROS (Contralateral Routing of Signals) با هدف کمک به بیماران با مشکل شنوایی در یک گوش (کم شنوایی یک‌طرفه) طراحی شده است. سمعک‌های CROS به کاربر خود این امکان را می‌دهند تا اصواتی را که از سمت گوش ضعیف‌تر به فرد می‌رسد را به خوبی دریافت نماید. به علاوه استفاده از این سمعک‌ها سبب می‌شود تا این گروه از بیماران درک گفتار بهتری در محیط‌های پر سروصدا (نویزی) داشته باشند. به همین خاطر سمعک‌های CROS گزینه‌ای مناسب جهت استفاده از ظرفیت هر دو گوش در بیمارانی است که دچار کم‌ شنوایی یک طرفه هستند.

 

عملکرد سمعک های cros و bicros

 کم شنوایی یک طرفه در چه مواردی اتفاق می‌افتد؟

در اکثر موارد کم شنوایی در هر دو گوش به طور همزمان اتفاق می‌افتد. اما مواردی نیز وجود دارد که بیمار به دلایل مختلف از جمله ابتلا به بیماری‌های عفونی مختلف (به ویژه اوریون)، سندروم منییر، مواجهه با اصوات بسیار بلند (صدای انفجار) و یا حتی ضربه به سر دچار کم شنوایی صرفا در یک گوش گردد. در این موارد به آن‌ها عبارت کم شنوایی یک طرفه (Unilateral Hearing Loss) اطلاق می‌شود. بر طبق آمار کشور ایالات متحده آمریکا، حدود 2/7 درصد از افراد مبتلا به کم شنوایی یک طرفه (UHL) هستند که از این میان حدود 2/5 درصد دارای کم شنوایی خفیف (Mild) بوده و 5/1 درصد از کم شنوایی‌های متوسط (Moderate) تا شدید (Severe to Profound) در یک گوش رنج می‌برند.

کم شنوایی یک طرفه چه تاثیری بر زندگی فرد خواهد داشت؟ آیا با یک گوش هم می‌توان به خوبی شنید؟

بروز کم شنوایی یک طرفه شاید به اندازه کم شنوایی در هر دو گوش تاثیری مخرب بر درک گفتار و اصوات پیرامون نداشته باشد اما می‌تواند مشکلات متعددی برای بیمار ایجاد نماید. اختلال در جهت‌یابی اصوات، کاهش درک گفتار در محیط‌های شلوغ و بعضا وزوز گوش و احساس سرگیجه از جمله مواردی هستند که می‌تواند به دنبال کم شنوایی یک طرفه ایجاد گردد.
جهت یابی اصوات یکی از قابلیت‌های مهمی است که صرفا از طریق شنوایی دو گوشی فراهم می‌شود. در حقیقت سیستم شنوایی انسان با مقایسه مولفه‌های مختلف اصوات دریافت شده از هر گوش (راست و چپ) می‌تواند مکان تقریبی منبع صوت را تخمین بزند. زمانی که فرد در یک گوش دچار کم شنوایی می‌شود مغز عملا تنها اطلاعات ارسالی از یک گوش را به درستی دریافت می‌کند و به همین خاطر قادر نخواهد بود تا منبع صدا را به درستی ردیابی نماید. این نقیصه می‌تواند در موقعیت‌هایی همچون رانندگی شرایط بسیار دشواری را برای فرد به وجود بیاورد.
درک گفتار در محیط‌های پر سر و صدا یکی دیگر عملکردهای سیستم شنوایی است که وابسته به جهت‌یابی اصوات است. این قابلیت به فرد کمک می‌کند تا بتواند محل هر منبع صوتی یا گفتاری به خوبی شناسایی و تمرکز فرد را روی آن منبع متمرکز نماید. بدون جهت‌یابی دقیق منابع، شنوایی در محیط‌های شلوغ ممکن نیست.
وزوز گوش به عنوان یکی از عوارض رایج کم شنوایی از دیگر مواردی است که بیماران مبتلا به کم شنوایی یک‌طرفه غالبا از آن رنج می‌برند. چرا که وزوز گوش موجب آزردگی و کاهش تمرکز مضاعف در این گروه از بیماران می‌گردد.
همان‌طور که پیش از این گفته شد، عدم توازن میزان شنوایی در میان دو گوش در برخی از بیماران موجب احساس عدم تعادل و سرگیجه می‌شود. اگر چه خوشبختانه این نوع از احساس سرگیجه واقعی نبوده و خطری برای بیمار ندارد و صرفا به دلیل کم-شنوایی یک‌طرفه ایجاد می‌شود.

کم شنوایی یک‌طرفه در یادگیری کودکان چه تاثیری دارد؟

شیوع کم‌شنوایی یک‌طرفه در نوزادان حدود 1 در هر 1000 تولد است. این در حالی است که این آمار در سن مدرسه به 3 نفر در هر 100 کودک می‌رسد. علل متفاوتی برای بروز این نوع از کم شنوایی در کودکان وجود دارد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به سابقه ابتلا به بیماری‌های عفونی در این گروه سنی اشاره کرد. اگر چه کودک مبتلا به کم‌شنوایی یک‌طرفه می‌تواند اصوات را به خوبی از طریق گوش سالم خود بشنود اما شنوایی او کامل نیست. مشکلات شنوایی این کودکان زمانی ظاهر می‌شود که کودک نمی‌تواند در محیط‌های شلوغ (به طور مثال کلاس درس) کلمات و جملات را به خوبی از یکدیگر تفکیک نماید. این مشکل زمانی شدت می‌یابد که گوش سالم کودک در کنار دیوار قرار بگیرد! به همین دلیل وجود کم شنوایی یک طرفه در کودکان می‌تواند موجب اختلال در روند یادگیری زبان گفتاری و نوشتاری گردد.

تفاوت سمعک CROS با BiCROS در چیست؟

سمعک‌های CROS در مواردی مورد استفاده قرار می‌گیرند که بیمار دچار افت شنوایی قابل توجه در یک گوش بوده و گوش مقابل در سلامت کامل باشد. در حالی که کاربرد سمعک‌های BiCROS در شرایطی است که بیمار علاوه بر افت شنوایی شدید در یک گوش، در گوش مقابل نیز دچار کم شنوایی باشد.
در سمعک‌های CROS صدای دریافت شده به واسطه میکروفون سمعک گوش آسیب دیده دریافت و از طریق تکنولوژی وایرلس برای سمعک گوش مقابل ارسال می‌شود تا فرد بتواند از تمامی اصوات محیط پیرامون بهره‌مند شود. در این نوع سمعک با توجه به سلامت یکی از گوش‌ها، صدای ارسالی از سمت گوش آسیب دیده نیازی به تقویت ندارد.
در سمعک‌های BiCROS صدای دریافتی از طریق میکروفون سمعک گوش آسیب دیده از طریق تکنولوژی وایرلس برای گوش مقابل ارسال می‌شود (مشابه سمعک‌های CROS) اما از آنجایی که گوش مقابل نیز دچار افت شنوایی است، سمعک صدای ارسالی را تقویت (بلند) کرده تا به واسطه این گوش به راحتی شنیده شود.
پس به عبارت بهتر تفاوت عمده سمعک CROS و BiCROS در سمعک موجود بر روی گوش بهتر است. چنانچه فرد در گوش بهتر افت شنوایی نداشته باشد، صدای ارسالی از گوش آسیب دیده صرفا توسط سمعک دوم دریافت و در اختیار گوش سالم قرار می‌گیرد. در حالی که در سمعک‌های BiCROS صدای ارسالی از سمت گوش آسیب دیده توسط سمعک گوش بهتر دریافت و تقویت شده و در نهایت در اختیار گوش بهتر قرار می‌گیرد.

سمعک‌های CROS چه امکاناتی دارند؟

سمعک‌های CROS از تمامی امکانات پردازشی سمعک‌های متداول از جمله کانال‌های پردازشی متعدد، هوش مصنوعی، مدارات کاهش دهنده نویز، میکروفون‌های جهت‌دار و غیره برخوردار هستند. به علاوه تکنولوژی وایرلس قدرتمند به کار رفته در این مدل از سمعک‌ها به آن‌ها توانایی پردازش بسیار بالایی به خصوص در محیط‌های شلوغ داده است.

کدام شرکت‌ها سمعک CROS تولید می‌کنند؟

بخش قابل توجهی از شرکت‌های تولید کننده وسایل کمک شنوایی دارای سمعک‌های با قابلیت CROS هستند. اما در این میان برخی از شرکت‌ها در این زمینه پیشرو هستند که به ترتیب می‌توان به کمپانی‌های فوناک، اتیکن و زیمنس اشاره کرد.
جدیدترین سمعک‌های CROS تولید شده توسط این شرکت‌ها عبارتند از:

  • سمعک CROS B یا CROS II شرکت فوناک
  • سمعک OTICON CROS و OTICON CROS PX شرکت اتیکن
  • سمعک CROS PURE Charge & go X شرکت زیمنس

 

جدیدترین سمعک‌های cros

آیا سمعک CROS مدل داخل گوشی هم دارد؟

از آنجایی که حفظ زیبایی همواره از مهم‌ترین اولویت‌های شرکت‌های تولید کننده سمعک بوده است، سمعک‌های مجهز به تکنولوژی CROS صرفا به صورت پشت گوشی نبوده و به شکل داخل گوشی نیز تولید می‌شوند. نکته مهم در خصوص سمعک‌های CROS داخل گوشی سایز آن‌هاست. چرا که مدار وایرلس به کار رفته در آن‌ها مانع از آن می‌شود که اندازه مدار به کار رفته در آن‌ها از حد مشخصی کوچک‌تر شوند. به همین خاطر باید توجه داشت که سایز سمعک‌های CROS همواره ITC است و نمی‌توان آن را به شکل IIC و یا حتی CIC طراحی کرد.
برخی از به‌روزترین سمعک‌های داخل گوشی CROS:

  • سمعک داخل گوشی CROS II شرکت فوناک سوییس
  • سمعک داخل گوشی CROS SILK X شرکت سیگنیا (زیمنس) آلمان

 

be brilliant with singnia silk x

آیا سمعک‌های عینکی نوعی سمعک CROS محسوب می‌شوند؟

سمعک‌های عینکی به گروهی از سمعک‌ها اطلاق می‌شود که در طراحی آن‌ها، سمعک در بدنه یک عینک کار گذاشته شده است. این سمعک‌ها غالبا برای افراد با عفونت گوش مزمن در یک و یا هر دو گوش کاربرد فراوان دارند. یکی دیگر از کاربردهای مهم سمعک‌های عینکی امکان تبدیل آن‌ها به سمعک‌های CROS است. بدین ترتیب که یک میکروفون در سمت دسته عینک نزدیک به گوش ضعیف‌تر تعبیه شده و ارتباط آن با سمعک موجود در روی دسته عینک نزدیک به گوش مقابل برقرار می‌شود. استفاده از سمعک‌های عینکی CROS این امکان را به فرد می‌دهد تا آگاهی کامل نسبت به منابع صوتی سمت گوش ضعیف خود داشته باشد و از نظر جهت‌یابی اصوات به طور نسبی پیشرفت نماید. البته ذکر این نکته ضروری است که جهت‌یابی اصوات برای کاربران سمعک‌های CROS عینکی نسبت به سمعک‌های CROS پشت گوشی و داخل گوشی سخت‌تر است.

 

cros hearing aids

سمعک‌های CROS از نظر مصرف باتری چه تفاوتی با سایر سمعک‌ها دارند؟

فعالیت پیوسته خصلت وایرلس در سمعک‌های CROS موجب افزایش قابل ملاحظه مصرف باتری در این گروه از سمعک‌ها می‌شود. به همین خاطر معمولا از باتری شماره 312 و یا 13 برای سمعک‌های CROS مورد استفاده قرار می‌گیرند. با این وجود اخیرا شرکت سیگنیا (زیمنس) موفق به ساخت مدل CROS SILK X شده است که از کوچک‌ترین باتری ممکن یعنی باتری شماره 10 استفاده می‌کند. به علاوه شرکت‌های تولیدکننده سمعک در تلاش هستند تا با تولید سمعک‌های CROS شارژی تا حد ممکن بر این مسئله غلبه نمایند. البته همچنان خصلت شارژی بودن سمعک‌ها مربوط به مدل‌های پشت گوشی بوده و سمعک‌های داخل گوشی شارژی هنوز محدودیت‌هایی برای تولید دارند.

آیا استفاده از سمعک CROS برای سلامتی مضر است؟

از آنجایی که تکنولوژی وایرلس مهم‌ترین سیستم پردازشی به کار رفته در سمعک‌های CROS است، ممکن است این سوال ایجاد شود که آیا مجاورت پیوسته با امواج این تکنولوژی برای سلامتی انسان مضر است یا خیر. در پاسخ این ابهام باید به این نکته اشاره کرد که تفاوت قابل توجهی میان قدرت و کیفیت تکنولوژی وایرلس موجود در این سمعک‌ها با سایر وسایل از جمله مودم اینترنت وجود داشته و ارتباط بی‌سیم سمعک‌ها دارای قدرت (بُرد) بسیار کمتر بوده و صرفا اطلاعات محدود مربوط به پردازش‌های اصوات را میان دو سمعک رد و بدل می‌کند. از این رو استفاده از سمعک‌های CROS مطابق با نتایج تحقیقات هیچ‌گونه خطری برای سلامتی انسان ندارد.

آیا استفاده از سمعک‌های CROS موجب اختلال عملکرد باتری قلب می‌شود؟

تاکنون هیچ منبع علمی استفاده از سمعک‌های CROS را برای سلامتی انسان مضر ندانسته است اما نباید فراموش کرد که فراهم شدن امکان ارتباط سمعک دو گوش از طرق امواج وایرلس می‌تواند در عملکرد وسایل حیاتی از جمله باتری قلب (مورد استفاده در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی و یا بی‌نظمی‌های ضربانی) اختلال ایجاد نماید. به همین خاطر باید از استفاده از سمعک‌های CROS در بیماران کاربر باتری قلبی ترجیحا اجتناب شود.

سیستم ROGER چیست و چگونه کار می‌کند؟

سیستم ROGER از تولیدات شرکت فوناک است که با هدف بهبود کیفیت صدا در محیط‌های نویزی برای بیماران با افت شنوایی یک‌طرفه طراحی شده است. در این سیستم علاوه بر سمعک، یک میکروفون 360 درجه به صورت مجزا طراحی شده است. این میکروفون پرتابل بوده و می‌توان آن را در محیط‌های مختلف (جلسات، سالن‌های سخنرانی، کلاس درس و یا مهمانی‌ها) استفاده کرد. در حقیقت این میکروفون با قرار گرفتن در نزدیکی منبع صوت (سخنران و یا گوینده) صدا با کیفیت بالاتری را دریافت و از طریق وایرلس برای سمعک بیمار ارسال می‌کند. به علاوه این میکروفون هوشمند قادر است تا با اندازه‌گیری پیوسته میزان نویز محیط و تمرکز بر روی اصوات گفتاری، بر میزان وضوح صدای دریافتی بیافزاید. به همین دلایل علی رغم سر و صدای زیاد محیط پیرامون، با کمک سیستم ROGER کاربر سمعک می‌تواند صدا با کیفیتی بسیار مطلوب را دریافت و به دنبال آن شنوایی مناسبی داشته باشد. این سیستم از تکنولوژی‌های پرکاربرد به ویژه برای کودکان کاربر سمعک بوده و بر طبق نتایج تحقیقات به عمل آمده تاثیر به سزایی در رشد زبان و گفتار کودکان و همچنین ارتقاء تحصیلی آن‌ها خواهد داشت.

 

ROGER system

حدود قیمتی سمعک CROS چقدر است؟

مسئله بسیار مهم در خصوص هزینه سمعک‌های CROS آن است که اساسا سمعک CROS نوعی سمعک دوگوشی است و نه تک گوشی. به عبارت بهتر سمعک‌های با تکنولوژی CROS همواره جفت هستند و به صورت دوگوشی می‌بایست استفاده شوند و امکان استفاده آن‌ها به صورت تک‌گوشی وجود ندارد. بنابراین بیماری که متقاضی استفاده از سمعک CROS است باید هزینه تامین دو عدد سمعک را مدنظر داشته باشد.
سمعک موجود بر روی گوش ضعیف‌تر، در حقیقت یک میکروفون است که به شکل سمعک طراحی شده است در حالی که سمعک گوش بهتر، یک سمعک کامل (شامل میکروفون، پردازنده صدا و بلندگو) است. بنابراین در عمل فرد یک سمعک و یک میکروفون وایرلس را بر روی گوش‌های خود قرار خواهد داد.

سمعک‌های دارای قابلیت CROS (سمعک گوش بهتر) در شرکت‌های مختلف و حدود قیمتی آن‌ها به شرح ذیل است:

  • شرکت فوناک: رده‌های 50 (5 میلیون تومان)، 70 (8 میلیون تومان) و 90 (15 میلیون تومان)
  • شرکت زیمنس خانواده NX و X در رده‌های تکنولوژی 3 (5/7 میلیون تومان)، 5 (9 میلیون تومان) و 7 (15 میلیون تومان)
  • شرکت اتیکن SIYA 1 (5 میلیون تومان)، SIYA 2 (8 میلیون تومان)، OPN 1 (10 میلیون تومان)، OPN 2 (12 میلیون تومان) و OPN 3 (16 میلیون تومان)

هزینه میکروفون وایرلس (سمعک گوش ضعیف‌تر) در شرکت‌های مختلف متفاوت است. این هزینه در محصولات شرکت‌های فوناک و زیمنس حدود 4 الی 5 میلیون تومان و در محصولات شرکت اتیکن تا حدود 10 میلیون تومان است. علت تفاوت قابل توجه قیمت میکروفون وایرلس شرکت اتیکن با سایر شرکت‌ها، فناوری منحصر به فرد به کار رفته در سمعک‌های CROS تولیدی این شرکت است.
*** پس به یاد داشته باشید جمع هزینه تامین میکروفون وایرلس و هزینه تامین سمعک دارای قابلیت CROS در نهایت قیمت سمعک CROS را برای کاربر تعیین خواهد کرد.

سمعک ITC سمعک هایی هستند که نصف لاله گوش را پر می کنند. سمعک های ITC مقداری کوچک تر هستند.

ویژگی های سمعک داخل مجرا (ITC)

  • موجود در رنگ های مختلف.
  • قابلیت کنترل آسان.
  • جهت یابی درست صداها.

اجزاء الکترونیکی سمعک های داخل مجرا در یک پوسته پلاستیکی جایگذاری می شود که با قالب گیری به طور اختصاصی برای هر کاربر ساخته می شود. سمعک های داخل مجرا نسبت به سمعک های CIC بزرگتر و نسبت به سمعک های ITE کوچکتر بوده و بخش غضروفی مجرای گوش را به طور کامل پر می کنند. می توان بر روی این سمعک ها یک دسته کوچک برای گذاشتن و برداشتن راحت تر آن ها درون گوش تعبیه کرد.
سمعک ITC از باطری سایز 312 (قهوه ای) یا 10 (زرد) استفاده می کند. طول عمر رایج باطری 10 بین 5-3 روز و باطری 312 بین 7-5 روز است اما این میزان بسته به ساعات استفاده از سمعک در طول روز، شدت کم شنوایی و سطح تکنولوژی سمعک متغیر می باشد.

سمعک ITC چه مزایایی دارد؟

  1. این سمعک ها نسبت به اندازه کوچک خود بسیار قدرتمند بوده و اغلب کاهش شنوایی ملایم تا متوسط و حتی گاهی شدید را پوشش می دهد.
  2. برای افرادی که دچار محدودیت حرکتی یا ضعف بینایی هستند، مناسب است.
  3. بر خلاف سایر سمعک داخل گوشی، سمعک ITC می تواند میکروفون جهت دار داشته باشد و این سبب بهبود درک گفتار در حضور نویز می شود.
  4. همچنین این سمعک می تواند قابلیت هایی مانند ارتباط وایرلس (بی سیمی) و تله کویل را داشته باشد.
  5. اندازه متوسط این مدل سبب می شود که بتوان دکمه های کنترلی را بر روی آن تعبیه کرد.
  6. اندازه بزرگتر این مدل نسبت به سایر سمعک های مدل داخل گوشی، سبب می شود که فیدبک کمی بر اثر نشت صدا به بیرون از گوش داشته باشد. همچنین در صورت قالبگیری مناسب، در هنگام صحبت کردن یا جویدن از گوش خارج نمی شود.

سمعک ITC چه معایبی دارد؟

  1. به اندازه ی سمعک های IIC و CIC از دید دیگران پنهان نمی شود.
  2. تا حدودی اثرات اکوستیکی طبیعی که توسط لاله گوش فراهم می شود و در مکان یابی اصوات از جلو و عقب کمک می کند، با استفاده از این سمعک حذف می شود.
  3. در هنگام استفاده از تلفن، کاربر مجبور است میکروفون تلفن را جلوتر از گوش خود قرار دهد زیرا اگر آن را روی سمعک بگذارد، فیدبک ایجاد خواهد شد.
  4. همانند سایر سمعک های درون گوشی، در مورد این مدل نیز لازم است هر چند وقت یک بار پوسته سمعک تعویض شود چرا که به مرور زمان بخش غضروفی مجرای گوش تغییر شکل یا اندازه می دهد. گارانتی سمعک نیز شامل ساخت مجدد پوسته نمی شود.
  5. احتمال مسدود شدن رسیور سمعک توسط جرم گوش وجود دارد.

 

چه کسانی می توانند از سمعک ITC استفاده کنند؟

معمولا این سمعک برای بزرگسالان با کاهش شنوایی ملایم تا متوسط و گاهی شدید تجویز می شود. البته در کاهش شنوایی شدید به دلیل اعمال بهره ی بیشتر، ممکن است فیدبک سمعک کاربر را آزار دهد. به همین دلیل در افراد مبتلا به کاهش شنوایی شدید، تا حد امکان تلاش می شود کاربر را راضی کرد تا از سمعک پشت گوشی استفاده کند.

 

چه کسانی نمی توانند از سمعک ITC استفاده کنند؟

  • به طور کلی هیچ یک از مدل های داخل گوشی برای کودکان با سن کمتر از 10-8 سال تجویز نمی شوند. مهم ترین علت این امر این است که در صورت تجویز سمعک داخل گوشی، به دلیل رشد گوش خارجی در دوران کودکی، لازم است زود به زود پوسته سمعک تعویض شود و این کار نسبتا هزینه زیادی دارد.
  • اغلب این مدل سمعک برای افراد دچار کاهش شنوایی شدید تجویز نمی شود زیرا به دلیل اندازه کوچک خود و نزدیک بودن میکروفون و رسیور سمعک به یکدیگر، در صورت اعمال بهره خیلی زیاد، احتمال ایجاد فیدبک، بسیار بالا و فیدبک گیری بسیار مشکل خواهد بود.
  • افراد دچار پرفوراسیون یا پارگی پرده تمپان، افرادی که به طور مکرر دچار عفونت گوش می شوند و افرادی که مجرای گوش کوچکی دارند نیز گزینه های مناسبی برای استفاده از این سمعک نیستند.

برای دریافت قیمت سمعک به صورت دقیق با کارشناسان ما تماس بگیرید.