جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

بلاگ

اختراعات برتر برای کم شنوایان

اختراعات برتر برای کم شنوایان

برقراری ارتباط و صحبت کردن امری بسیار ضرورری در زندگی است  که  منجر به ایجاد تفاهم و حس همدلی می شود همچنین  صحبت کردن می تواند به شما و دیگران کمک کند تا به رفع مشکلات و سوء تفاهم ها بپردازید.

یکی از مشکلات رایج  در افراد کم شنوا و ناشنوا ، برقراری ارتباط و صحبت کردن است به گونه ای که برخی از این افراد پس از مدتی به علت ناتوانی در برقراری ارتباط منزوی و خانه نشین می شوند.

سازمان بهداشت جهانی تخمین می زند که  حدود 1.5 میلیارد نفر فرد کم شنوا در دنیا زندگی می کنند که از این تعداد 430 میلیون نفر نیاز به درمان و خدمات و محصولات توانبخشی دارند.

خدمات توانبخشی شامل دریافت و استفاده از سمعک، کاشت حلزون ، فناوری کمک شنوایی و… است.

با پیشرفت تکنولوژی، برای افراد کم شنوا به طور انحصاری محصولاتی ساخته شده است  که در این مطلب قصد داریم به بررسی 13 اختراع برتر برای افراد کم شنوا بپردازیم ، پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

در ویدیوی زیر نمونه ای از این اختراعات و نحوه ی عملکرد آن را می بینیم:

ربات شنوایی هوش مصنوعی( Hearingbot):

ربات شنوایی هوش مصنوعی

شاید تا به حال در رابطه با سگ های شنوا شنیده باشید.

سگهای شنوا سگهایی هستند که برای کمک به افراد ناشنوا یا کم شنوا آموزش دیده اند تا فرد کم شنوا را به هنگام شنیدن اصوات مهمی مانند زنگ در ، زنگ تلفن یا ساعت و… مطلع کنند.

اما انتخاب سگ های شنوا مشکلاتی نیز به همراه داشتند از جمله هزینه ی بالای آموزش آن ها و زمان بر بودن  آموزش آنها.

ربات شنوایی توسط طراحان کره جنوبی با پشتیبانی از هوش مصنوعی طراحی شده است تا جایگزین سگ شنوا شوند ومشکلات کمتری به همراه داشته باشند.

ربات شنوایی به چه شکلی طراحی شده است؟

این ربات به شکل یک نمایشگر است که با استفاده از یک میکروفون و دوربین و حسگر حرکت ، صدا و زبان اشاره را به متن تبدیل می کنند سپس متن را روی صفحه نمایش می دهد.

ربات شنوایی مخصوص افراد کم شنوا

این ربات به شکل یک ساعت هوشمند نیز طراحی شده است که با اتصال به نمایشگر قابلیت استفاده دارد.

این ساعت قابلیت های گوناگونی دارد؛ به عنوان مثال اگر کسی زنگ در خانه ی شما را می زند ، به شما هشدار می دهد  و یا می توانید با تنظیم آلارم ساعت روی زمان مشخص با لرزاندن دست ، شما را مطلع می کند.

از دیگر قابلیت های این ساعت  هشدار در موقعیت های  خطرناک و یا ترافیک و یا زمان رسیدن وسایل حمل و نقل عمومی است.

ساعت هوشمند ربات شنوایی

این ربات به طور کلی چه قابلیت هایی دارد؟

  • هشدار زمان: اگر ساعت شنوایی خود را برای ساعت مشخصی تنظیم کنید ، در ساعت مشخص شما را را با زنگ هشدار همراه با لرزش بیدار می کند.
  • دستیار کمکی در امور منزل: با استفاده از این ربات می توانید پرده های اتوماتیک منزل خود را بالا ببرید.
  • کمک به برقراری ارتباط: از طریق تشخیص حالت چهره و زبان اشاره متوجه منظور شما می شود. هم چنین از طریق بلندگوها و زیرنویس کمک به برقراری ارتباط می کند.
  • هشدار دهنده: ساعت های هوشمند شما را از موقعیت های خطرناک و ساعت رسیدن وسایل حمل و نقل عمومی آگاه می کند.
  • امکان شارژ خودکار: اگر شارژ نمایشگر ربات هوشمند کاهش پیدا کند ، به طور خودکار به شارژر متصل می شود.
  • امکان اشتراک گذاری احساسات با ربات: این ربات به علت پشتیبانی از تکنولوژی تشخیص چهره متوجه حالات و احساسات شما می شود بنابراین می توانید احساسات خود را با این ربات ها به اشتراک بگذارید .

همراه ارتباط والدین(Parenting Communication Companion):

همراه ارتباط والدین(Parenting Communication Companion):

این وسیله برای ارتباط والدین ناشنوا با کودکان شنوای خود در سالهای ابتدایی تولد است زیرا کودکان در این سنین برای ارتباط با والدین هنوز زبان اشاره را فرانگرفته اند و هم چنین برای شکل گیری زبان گفتاری نیاز به دریافت محرک های صوتی دارند به این ترتیب، والدین می توانند محرک های شنیداری کودک را بدون نیاز به روی آوردن به عوامل خارجی مانند تلویزیون و رادیو، افزایش دهند.

همراه ارتباط والدین علاوه بر در اختیار قرار دادن محرک های شنیداری به کودک قادر است که احساسات والدین را به کودک نشان دهد.

به طور کلی قابلیت های این ابزار شامل موارد زیر است :

1-زبان اشاره را به متن تبدیل می کند و به صورت وویس آن را می خواند( متن را روی صفحه نمایش وسیله نمایش می دهد) و محرک های شنیداری را در اختیار کودک قرار می دهد.

2- از تشخیص چهره استفاده می‌کند و احساسات والدین را با لحنی که با حالت فیزیکی صورت او مطابقت دارد، بیان می کند.

2- همراه ارتباط والدین(Parenting Communication Companion)

 ابزار Commu

ابزار Commu

افرادی که در سالیان بعد از تولد، دچار کم شنوایی می شوند، اغلب قدرت تکلم دارند، اما ممکن است توانایی تشخیص اینکه کلمات را به طور صحیح ادا می کنند را نداشته باشند بنابراین مهندسان ابزاری را ساختند تا به کمک این افراد بیاید و آنها را متوجه سازد که آیا کلمات به طور صحیح بیان می کنند یا خیر.

این ابزار از دو نیمه تشکیل شده است:

نیمی از آن روی گلو قرار میگیرد و ارتعاشات تارهای صوتی را دریافت می کند.

نیمه دیگر به یک تلفن همراه متصل می شود و بر روی صفحه نمایش شکل موج گفتار را نمایش می دهد  و با استفاده از هوش مصنوعی مشخص می شود که تلفظ کلمات به درستی ادا شده است یا خیر.

بخش های ابزار Commu برا کم شنوایی

دستکش  Sign-iO

دستکش Sign-iO

این دستکش از طریق  حسگرهایی که در هر انگشت این دستکش وجود دارد متوجه حرکات اشاره می شود و زبان اشاره را به گفتار تبدیل می کند و از طریق بلوتوث کلمه گفته شده را به اپلیکیشن مخصوص در تلفن همراه منتقل می کند و  اپلیکیشن آن را به گفتار صوتی تبدیل می کند و به گوش شنونده می رساند.

گیره ی Ontenna

گیره ی Ontenna

از این ابزار برای اولین بار در سال 2021 برای آموزش و درک گفتار و ریتم در مدارس ناشنوایان  در ژاپن استفاده شد .

این گیره از طریق سنسورهای یکپارچه اصوات مختلف را جمع آوری می کنند با قرارگیری بر روی سر یا لاله و یا گردن از لرزش و پخش نور برای انتقال صدا و ریتم به کاربر استفاده می کند.

ویدیویی که در ابتدای مطلب مشاهده کردید، نحوه ی عملکرد گیره ontenna را به شما نشان می داد.

زنگ نور

زنگ نور

این وسیله  برای کاربران کم شنوایی طراحی شده است که برای اطلاع از محیط اطراف خود بیشتر بر کانال بینایی خود متکی هستند.

این وسیله از دو قطعه تشکیل شده است( زنگ درب و یک لامپ) و فرد را از حضور بازدیدکنندگان در درب منزل مطلع می کند.

هنگامی که زنگ در فشار داده می شود، سیگنال به صورت بلوتوثی به لامپ ارسال می شود بنابراین لامپ به صورت بی سیم روشن می شود و فرد با دیدن نور متوجه حضور دیگران می شود.

دستگاه جواهر مانند Vibeat

دستگاه جواهر مانند Vibeat

این مجموعه ی جواهر مانند به عنوان جایگزین هدفون طراحی شده است، که با استفاده از ارتعاش و لرزش به افراد کم‌شنوا اجازه می‌دهند تا موسیقی را تجربه کند.

این دستگاه شامل یک گردنبند، دستبند و سنجاق با ماژول های دایره ای است.

هنگامی که هریک از این قطعات از طریق بلوتوث به یک منبع موسیقی متصل می شود و با سرعت و شدت های متعدد به لرزش درمی آیند و الگوهای لرزشی مختلفی را روی بدن ایجاد می کنند و بدین ترتیب فرد را متوجه صدا می کند.

دستگاه جواهر مانند Vibeat

پیراهن صدا (Sound Shirt)

پیراهن صدا (Sound Shirt)

این پیراهن ، صدا را به ارتعاش تبدیل می کند و به کاربران کم شنوا اجازه می دهد تا موسیقی را با استفاده از حس لامسه درک کنند.

درون این لباس 28 میکرو محرک تعبیه شده است و بدین طریق محرک صوتی دریافت می شود و به محرک ارتعاشی تبدیل می شود.

از این پیراهن تا کنون در مسابقات فوتبال و کنسرت اپرا و بازی های ویدیویی استفاده شده است.
و بدین طریق افراد کم شنوا توانستند مانند افراد شنوا از مسابقه ی فوتبال یا بازی ویدیویی  یا کنسرت  لذت ببرند و واکنش نشان دهند.

بلندگوی “Oh”:

بلندگوی Oh

این بلندگو با تبدیل صدا به الگوهای نوری مختلف و نمایش آن از منافذ تعبیه شده ، به درک ریتم موسیقی برای افراد کم شنوا کمک می کند.

زنگ هشدار بلمن:

زنگ هشدار بلمن

این ساعت زنگدار برای افراد کم شنوا به گونه ای طراحی شده است که به هنگام هشدار در زمان معین از شدت صدای کم شروع به زنگ زدن می کند تا در نهایت به شدت های بالا (حدود 100 دسی بل) می رسد.

همچنین این وسیله با داشتن چراغ های LED در زمان معین شده شروع به چشمک زدن می کند و ویبراتور تختخواب نیز در این لحظه شروع به لرزاندن تخت می کند.

وزن ساعت هشدار بلمن بسیار سبک و در حدود 1 پوند است.

ساعت و مچ بند های هوشمند:

ساعت و مچ بند های هوشمند

ساعت و مچ بند های هوشمند می توانند با اتصال بلوتوثی به تلفن همراه، هشدار های تلفن همراه از جمله  تماس ها و پیامک ها را همراه با صدا و لرزش بر روی مچ دست نمایش بدهد بنابراین در صورتی که حتی فرد کم شنوا نتواند صدای هشدار تلفن همراه خود را بشنود، از طریق ویبره و لرزش متوجه آنها خواهد شد.

این ساعت و مچ بند ها قابلیت های دیگری نیز دارند از جمله:

  •  تنظیم آلارم هشدار
  • پایش وضعیت سلامت(ضربان قلب)
  • مسافت طی شده
  • گام شمار
  • اکسیژن خون
  • کالری مصرف شده
  • برنامه های مختلف ورزشی
  • الگوی خواب

بنابراین برای بیدار شدن از خواب دیگر نگران نباشید. شما می توانید به هنگام خواب این ساعت را بر رو مچ دست خود ببندید و در زمان تعیین شده با لرزش مچ بند از خواب بیدار شوید.

کدام مچ بند ها از این قابلیت پشتیبانی میکند؟

  • Mi band
  • HUAWEI band
  • HUAWEI watch fit
  • Honor band
  • Fitbit inspire
  • Galaxy fit
  • Garmin vivo

 سیستم Q:

سیستم Q یک دستگاه زیرنویس پوشیدنی است که از یک میکروفن و یک نوار که بر روی دست بسته می شود و یک اپلیکیشن تشخیص صدا که بر روی تلفن هوشمند و یا تبلت نصب می شود و یک شارژر تشکیل شده است.

از طریق یک میکروفون که روی لباس کاربر قرار می گیرد ،اصوات جمع آوری می شود و از طریق بلوتوث به نوارمنتقل می شود وتوسط یک برنامه تشخیص صدا تبدیل به متن می شود و متن بر روی یک نوار که روی دست کاربر بسته می شود ،نمایش داده می شود.

نکته قابل تامل در رابطه با سیستم Q این است که از آنجایی که صدا تبدیل به متن می شود، به افراد مبتلا به کم شنوایی اجازه می دهد تا تماس چشمی خود را در طول مکالمه قطع کنند.

این نوار علاوه بر نمایش متن ، ویژگی های دیگری نیز دارد از جمله:

  1. رونوشت:متن مکالمه را در حافظه ی سیستم ذخیره نگه می دارد.
  2. تقویم و اطلاعات مکالمه: میزان ولوم ، فرکانس صدا و مدت زمان مکالمه را نمایش می دهد.
  3. حروف از دست رفته را به اطلاع کاربر می رساند: حروفی را که فرد کم شنوا قادر به شنیدن آن نیست را از طریق ارائه ی لرزش بر روی نقاط خاصی از نوار،متوجه او می سازد.
  4. امکان نشانه گذاری مکالمه: می توانید هر قسمتی از مکالمه را نشانه گذاری کنید تا در زمان دیگری به آنها رجوع کنید.

از طریق اپلیکیشن خاص این سیستم می توان به موارد بالا (رونوشت ها، نشانک ها و تقویم ) دسترسی داشت.

سیستم Q از ترکیب‌های فشرده‌سازی گفتار لمسی استفاده می‌کند تا فقط صداهایی را که کاربر از دست داده است (و نه تمامی اصوات ) به حس لامسه ترجمه کند.

مچ بند Buzz  Neosensory:

BUZZ Neosensory

Buzz-Neosensoryاین مچ بند از طریق میکرون های گوناگونی که دارد، صدا را دریافت می کند ودر نهایت آن  را تبدیل به  بیش از 4 میلیارد الگوی ارتعاشی می کند و بر روی دست کاربر اعمال می کند و بدین صورت اطلاعات را در اختیار مغز قرار می دهد.

در واقع این مچ بند با ایجاد حسی متفاوت از حواس پنج گانه ،  کمک به درک گفتار و بهبود وزوز گوش می کند و بعد از شروع استفاده از مچ بند، حدود 3 هفته زمان لازم است تا مغز این حس جدید را به عنوان دریچه ی اطلاعات جدید بیاموزد.

مچ بند BUZZ برای سه دسته از افراد طراحی شده است:

  • افرادی که در درک صداهای فرکانس بالا مشکل دارند.
  • افرادی که به وزوز گوش دچار هستند.
  • افرادی که به کم شنوایی متوسط ​​تا شدید مبتلا هستند.

برای اطلاع از جدیدترین روش های درمانی وزوز گوش اینجا کلیک کنید.


این مچ بند چطور به افراد کم شنوا و ناشنوا کمک می کند؟

این مچ بند با ایجاد الگوی ارتعاشی روی پوست به درک بهتر گفتار (به خصوص در زمانی که دهان گوینده پوشیده شده است و یا فرد کم شنوا به دهان گوینده نگاه نمی کند) کمک می کند.

و چطور منجر به بهبود وزوز گوش می شود؟

این فرآیند از طریق تحریک دو وجهی انجام می شود

بدین صورت که مچ بند از طریق اپلیکیشن Neosensory که حاوی اصوات خاص است به تلفن همراه شما متصل می شود و با پخش این اصوات ، الگوی ارتعاشی بر روی مچ دست ایجاد می کند و بدین طریق مغز سیگنال وزوز را با سیگنال های ارتعاشی مچ دست ترکیب می کند و این اتفاق منجر می شود وزوز گوش شنیده نشود.

برای بهبود وزووز گوش چه مدت و چند ساعت استفاده از این مچ بند توسط شرکت سازنده توصیه می شود؟

استفاده به مدت 60 روز و هر روز به مدت 10 دقیقه کفایت می کند.

باتری با یک بار شارژ چقدر دوام می آورد؟

بسته به سطح حساسیت میکروفون و میزان نویز محیط، باتری می تواند بیش از 24 ساعت دوام بیاورد.

ویژگی های این مچ بند به طور کلی چیست؟

1.   باتری با عمر نسبتا طولانی (بیش از 24 ساعت دوام باتری)

2.   دارای چراغ های وضعیت که نشانگر میزان باتری  وحساسیت میکروفون است.

3.   بند این مچ بند از جنس سیلیکون ضد حساسیت طراحی شده است.

4.   در دو سایزمتفاوت برای نوجوانان و بزرگسالان طراحی شده است.

5.   می توانید میزان حساسیت میکروفون را برای دریافت صدا را تنظیم کنید به عنوان مثال در مواقعی که نویز و سر و صدا ی محیط زیاد است ، حساسیت میکروفن را کم کنید تا ارتعاشات بی جهت بر روی دست شما اعمال نشود.

6.   می توانید قدرت ارتعاش مچ بند را کم یا زیاد کنید ؛ به عنوان مثال افراد مسنی که به لرزش دست دچار هستند بهتر است قدرت ارتعاش را بالا ببرند تا در این صورت ارتعاشات مچ بند را با لرزش دست خود اشتباه نگیرند.

سوالات رایج کاربران در رابطه با اختراعات ذکر شده:

آیا این دستگاه ها در ایران موجود هستند؟

برخی از این اختراعات به به خط تولید وارد نشدند ، بنابراین در ایران نیز قابلیت خرید ندارند.

کدام یک از این دستگاه ها در ایران امکان خرید دارند ؟

  • زنگ هشدار بلمن
  • ساعت و مچ بند هوشمند
  • مچ بند Buzz  Neosensory

برای سفارش این دستگاه ها چه باید کرد؟

با شماره 22280646-021  (شماره تماس کلینیک اقدسیه) تماس بگیرید تا  شما را راهنمایی نمایند.

بهتر است سمعک بگیرم یا از این قبیل دستگاه ها استفاده کنم؟

اگر شما کاندید استفاده از سمعک و یا کاشت حلزون هستید، استفاده از سمعک و کاشت حلزون برای شما اولویت دارد و در این شرایط می توانید از این دستگاه ها به عنوان یک ابزار کمکی بهره ببرید.

برای اطلاع از  قیمت سمعک در سال 1403 و انواع آن، کلیک کنید.


کلینیک ارزیابی شنوایی و سمعک اقدسیه همراه با کادری مجرب ارائه کننده ی جامع ترین

خدمات توانبخشی شنوایی و تعادل به شما عزیزان است.


به کمک هم کیفیت زندگی را تغییر می دهیم.

تست VNG چیست؟ | تست وی ان جی

ویدئونیستاگموگرافی یکی از مجموعه ارزیابی‌­هایی است که متخصصین گوش و حلق و بینی یا متخصصین مغز و اعصاب برای بیمارانی که از مشکل سرگیجه و عدم تعادل رنج می­‌برند تجویز می‌­نمایند. این مجموعه ارزیابی‌­ها توسط متخصصین شنوایی­‌شناسی و با استفاده از تجهیزات ویژه‌­ای انجام می­‌شود. نتیجه حاصل از ارزیابی ویدئونیستاگموگرافی به دقت برای پزشکان مشخص می­‌کند که آیا احساس سرگیجه و عدم تعادل ناشی از مشکلات و اختلالات سیستم شنوایی (گوش داخلی- بخش وستیبولار) است یا در سیستم عصبی مرکزی مانند مخچه و …. سپس پزشکان بر اساس نتایج حاصل، روند درمان بیماران (درمان دارویی و یا درمان­‌های توانبخشی برای سرگیجه‌­هایی که منشا آن‌ها گوش داخلی است) را تعیین خواهند کرد.

سیستم وستیبولار بخشی از گوش داخلی است که درعمق استخوان تمپورال جمجمه قرار داشته و در برقراری تعادل بدن نقش دارد. سیستم وستیبولار شامل دو بخش لابیرنت استخوانی و لابیرنت غشایی است. لابیرنت استخوانی همان محفظه ای است که در داخل استخوان تمپورال جمجمه به این سیستم تعلق دارد و مملو از مایعی به نام پری لنف است و در درون خود  لابیرنت غشایی را جای میدهد. لابیرنت غشایی نیز شامل دو بخش مجاری نیم‌دایره‌ای و وستیبول است که حاوی سلول‌های حسی گیرنده و مایع آندولنف است. نحوه استقرار این اجزا در فضای جمجمه به گونه ای است که قادر به شناسایی تمامی حرکات چرخشی و ساده سر هستند.
در هر گوش 3 مجرای نیم‌دایره‌ای عمود به یکدیگر وجود دارد. درون این مجاری پر از مایع آندولنف است و در انتهای هر یک از آنها، یک دیواره پوشیده از سلول‌های مویی حسی قرار دارد که روی آن با یک ماده ژلاتینی پوشیده شده است. با به حرکت درآمدن مایع درون هر مجرا به دنبال حرکات چرخشی سر، این مایع ژلاتینی به یک سمت منحرف شده و باعث خمیده شدن موهای موجود بر سطح سلول‌های مویی زیر خود می‌شود و در نتیجه سلول‌ها حرکت چرخشی را دریافت کرده و آن را در قالب یک پیام الکتریکی به مراکز عصبی بالاتر هدایت می‌کنند.

مجرای گوش

علاوه بر مجاری نیم‌دایره‌ای در هر گوش، بخش دیگری تحت عنوان وستیبول وجود دارد که خود در بر دارنده دو جزء اتریکول و ساکول است که به حرکات خطی سر حساسند. در اتریکول یک دیواره سطح افقی پوشیده از سلول‌های مویی حسی وجود دارد که برروی آن عالوه بر ماده ژلاتینی، یک لایه از جنس بلورهای کربنات کلسیم نیز هست. از این رو حرکات خطی سر مانند کج کردن سر به سمت یکی از شانه‌ها موجب حرکت لایه ژلاتینی و به عبارتی سر خوردن آن بر روی سلول‌های مویی زیرین شده و در نتیجه حرکت سر به شکل پیام الکتریکی کدگذاری و ارسال خواهد شد. ساکول نیز ساختاری همانند اتریکول دارد، با ابن تفاوت که سطح پوسیده از سلول‌های مویی آن در راستای عمودی قرار دارد.

اطلاعات دریافت شده از بخش محیطی سیستم وستیبوالر به همراه اطلاعات حاصل از دیگر حواس مانند حس بینایی و حس عمقی، در ساختارهای عصبی مرکزی مورد پردازش قرار گرفته و در نهایت منجر به تولید حرکات رفلکسی سر، چشم‌ها و دیگر اندام‌های بدن شده که هدف همه آن‌ها حفظ تعادل کلی بدن و حرکت متناسب چشم‌ها با حرکات سر است تا ثبات بینایی نیز حفظ شود.

برای ارزیابی عملکرد سیستم تعادلی روش‌های متعددی مطرح است که از جمله آن‌ها می‌توان به ارزیابی‌های الکتروفیزیولوژیک (مانند VEMP و ECoG)، پوسچروگرافی و ویدئونیستاگموگرافی اشاره کرد. در ارزیابی‌های الکتروفیزیولوژیک، پاسخ‌های الکتریکی حاصل از فعالیت اندام‌های حسی وستیبولار مبنا هستند.
در پوسچروگرافی، به بررسی آن دسته از رفلکس‌های وستیبولار پرداخته می‌شود که با تغییر درثبات و وضعیت ساختار عضلانی بدن به حفظ تعادل بدن کمک می‌کنند. و در ارزیابی ویدئونیستاگموگرافی، آن دسته از رفلکس‌های وستیبولار مورد توجه هستند که منجر به حرکت چشم‌ها و حفظ ثبات دید می‌شوند. در این مقاله به طور اختصاصی به ارزیابی ویدئونیستاگموگرافی پرداخته خواهد شد.

ویدئونیستاگموگرافی -videonystagmography) VNG) چیست؟

ویدئونیستاگموگرافی

ویدئونیستاگموگرافی (VNG) یک روش ارزیابی سیستم تعادلی است که در آن نوعی از حرکات غیر ارادی چشم‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد. به این نوع خاص از حرکات غیرارادی چشم، نیستاگموس گفته می‌شود. به طور معمول، نیستاگموس زمانی رخ می‌دهد که فرد سر خود را در جهت خاصی حرکت دهد و چشم‌ها بخواهند مطابق با حرکت سر جابجا شوند. اگر نیستاگموس در چنین حالتی که مورد نیاز است، رخ ندهد یا در مواقع دیگری مثلا وقتی فرد ثابت نشسته است، انجام گیرد، احتمال وجود اختالالت سیستم تعادلی مطرح می‌شود. همانطور که پیشتر گفته شد بخشی از سیستم تعادلی بدن، در گوش داخلی قرار دارد و به عنوان سیستم وستیبوالر شناخته می‌شود. سیستم وستیبوالر شامل اندام‌های حسی و اعصابی است که در کنار سیستم بینایی و ساختار عضلانی گردن و چشم‌ها در برقراری و حفظ تعادل بدن مشارکت می‌کند. اگر همه اجزای سیستم تعادلی به درستی کار کنند، چشم‌ها متناسب با حرکات سر حابجا خواهند شد و ثبات دید فرد حفظ می‌شود. اما اختالالت سیستم تعادلی منجر به بروز نیستاگموس خواهد شد که به دنبال آن فرد احساس گیجی و عدم ثبات خواهد داشت. در چنین شرایطی ارزیابی VNG می‌تواند تعیین کند که آیا منشا مشکلات تعادلی، نقص عملکرد سیستم وستیبولار است یا خیر.

ارزیابی VNG شامل سه مجموعه تست است:

  • تست‌های اکولوموتور (حرکات چشمی)
  • تست‌های پوزیشنال
  • تست کالریک

از آنجا که مبنای تفسیر نتایج ارزیابی‌های سیستم وستیبوالر در ارزیابی VNG، حرکات چشمی است، مجموعه اول ارزیابی‌ها تست‌های حرکات چشمی است تا بواسطه آن بتوان نتایج ناهنجاری که صرفا ناشی از اختالل عملکرد در سیستم بینایی است را شناسایی کرده و اشتباها در نتایج ارزیابی عملکرد سیستم وستیبوالر دخالت داده نشود. در تمامی مراحل ارزیابی VNG باید حرکات چشم با دقت ثبت و مورد آنالیز قرار بگیرد. از این رو عینک مخصوص با عنوان گا ِگل بر روی صورت بیمار قرار داده می‌شود که در بردارنده دو دوربین می‌باشد.
در برخی مراحل لازم است که محیط ارزیابی کاملا تاریک باشد تا چشم‌ها به سوی منبع نور یا محرک بینایی خاصی منحرف نشوند. ازاین رو درپوش گاگل بسته می‌شود تا تمامی حرکات چشم فرد با دقت و توسط دوربین مادون قرمز ثبت گردد.

ارزیابی اکولوموتور

 ارزیابی ثبات ِگیز (نگاه خیره)

در تست ثبات گیز از فرد خواسته می‌شود تا به نقاط نورانی که در صفحه مقابل او روشن می‌شود برای چند ثانیه خیره شود و اگر نقطه جابجا شد فقط با حرکت چشم، و نه با به حرکت درآوردن سر، آن را دنبال کند. این نقاط در مرکز و در زاویه 30درجه نسبت به مرکز در جهات بالا، پایین، چپ و راست روشن می‌شوند. به این ترتیب توانایی فرد در حفظ نگاه خیره مورد بررسی قرار می‌گیرد. اگر در این مرحله، چشم‌های فرد حرکات اضافی (نیستاگموس) داشته باشد و فرد به راحتی قادر به خیره ماندن بر روی نقاط نباشد، احتمال وجود ضایعات وستیبولار محیطی یا مرکزی مطرح می‌شود.

تست نگاه خیره

نتایج تست به صورت گرافهایی مجزا برای هر چشم ثبت میشود. همانطور که در تصویر مشاهده می‌کنید اگر فرد قادر به حفظ نگاه خیره باشد، نمودار (خط آبی) به شکل یک خط صاف و مطابق با نمودار مربوط به نقطه نورانی (خط زرد) خواهد بود. اما اگر چشم‌ها نیستاگموس داشته باشند، به جای خط صاف، یک خط مضرسی ثبت خواهد شد. هم چنین ممکن است فرد با تاخیر قابل توجهی نگاهش را روی نقطه مورد نظر خیره کند که در گراف ثبت شده نمودار مربوط به چشم با فاصله قابل توجهی از نمودار مربوط به نقطه نورانی قرار خواهد گرفت.

ارزیابی ثبات ِگیز

ارزیابی ساکاد (حرکات پرشی چشم)

ساکاد به معنای حرکات سریع و ارادی چشم است که با هدف حفظ دقت بینایی در مواقعی که محرک بینایی حرکات ناگهانی و سریع دارد، انجام می‌گیرد. در این تست از فرد خواسته می‌شود تا با حرکات چشم نقطه نورانی را که روی صفحه مقابل فرد حرکات پرشی و ناگهانی دارد را بدون حرکت دادن سر تعقیب کند. سپس حرکات چشم وی از نظر 3 پارامتر مورد آنالیز قرار خواهد گرفت:

  1. نهفتگی: فاصله زمانی بین شروع حرکت نقطه نورانی و حرکت چشم
  2. سرعت: سرعت جابجایی چشم برای رفتن به موقعیت جدید و
  3. دقت: آیا میزان جابجایی چشم متناسب با جابجایی نقطه نورانی بوده و یا کمتر یا بیشتر جابجا شده است.

اختلال در هر یک از این سه مولفه نشانگر وجود نقص عملکرد در سیستم عصبی مرکزی است که از جمله آن‌ها می‌توان به میاستنی گراویس، ضایعات هسته‌های حرکتی چشم و…اشاره کرد. چنین ناهنجاری‌هایی در ضایعات محیطی مشاهده نمی‌شوند.

ارزیابی حرکات تعقیب آرام چشم

در این تست توانایی فرد در دنبال کردن یک نقطه نورانی متحرک در میدان بینایی او بررسی می‌گردد و از وی خواسته می‌شود که نقطه‌ای که در صفحه مقابلش به سمت چپ و راست و یا بالا و پایین به آرامی حرکت می‌کند را دنبال نماید. حرکات متناسب چشم باحرکت نقطه نورانی یک مولفه در تفسیر نتیجه این تست است. در برخی افراد که اختلال عملکرد در سیستم بینایی وجود دارد، فرد نمی‌تواند با سرعتی مناسب محرک را دنبال کند و اصطلاحا عقب می‌ماند و مجبور میشود با حرکات پرشی (ساکاد) این عقب افتادگی را جبران نماید. این حالت در سالمندان شایع‌تر است اما به عنوان اختلال در نظر گرفته نمی‌شود. یکی دیگر از مولفه‌های مورد توجه، حرکت متقارن در حرکات دو چشم است که در برخی ضایعات سیستم عصبی مرکزی از جمله ضایعات مخچه، عدم تقارن حرکات تعقیب آرام چشم دیده می‌شود.

ارزیابی حرکات تعقیب آرام چشم

 ارزیابی اپتوکینتیک

تصور کنید در ایستگاه مترو هستید و قطاری با سرعت از مقابل شما می‌گذرد. به طور ناخواسته و غیرارادی چشم‌ها در جهت حرکت قطار، تا انتهای میدان حرکتی خود میروند و مجددا با سرعت به نقطه مرکزی بازگشته تا همین روند را دوباره تکرار کنند. این حرکت رفت و برگشتی که یک جزء آهسته و یک جزء سریع و پرشی دارد را نیستاگموس اپتوکینتیک می‌نامند. در واقع نیستاگموس اپتوکینتیک یکی دیگر از حرکات رفلکسی و غیر ارادی چشم است که وقتی سر ثابت است به فرد امکان دنبال کردن شی متحرک را می‌دهد. عدم توانایی در تولید رفلکس اپتوکینتیک و تولید نامتقارن آن همگی نشان از وجود نقص در سیستم عصبی مرکزی هستند.
برای انجام ارزیابی اپتوکینتیک گاگل را روی صورت فرد گذاشته و از فرد خواسته میشود بدون حرکت سر به تصویر متحرک مقابلش نگاه کند. این تست برای حرکات در هردو جهت چپ و راست و نیز در سرعت‌های مختلف انجام می‌گیرد. سرعت و میزان حرکات چشم یک فرد نرمال متناسب با سرعت و میزان حرکت شی مقابل در هر دو جهت است.
اگر پاسخ اپتوکینتیک ناهنجار فقط برای حرکت در یک جهت باشد، احتمال منشا آن اختلال در سیستم وستیبولار است. که لازمه تایید آن وجود نیستاگموس خودبخودی است، در غیر این صورت منشا آن اختالالت سیستم عصبی مرکزی است.

ارزیابی اپتوکینتیک

ارزیابی پوزیشنال

 ارزیابی نیستاگموس خودبخودی

پیش از شروع ارزیابی‌های پوزیشنال، باید حرکات خودبخودی چشم فرد در تاریکی مطلق (زیرا وجود هدف بینایی یا نور در برخی‌ موارد باعث سرکوب این نوع حرکات چشمی و پنهان ماندن آن از دید پزشک می‌شود) بررسی شود. چرا که وجود نیستاگموس خودبخودی همه نتایج ارزیابی‌های پوزیشنال را تحت الشعاع قرار می‌دهد. به این منظور فرد در حالت معمول می‌نشیند، درپوش گاگل را بسته و از او خواسته می‌شود به مقابل خود نگاه کند. سپس برای حدود 10 ثانیه حرکات چشم فرد در تاریکی مطلق ثبت خواهد شد. اگر فرد در این حالت نیستاگموس نداشته باشد، به سراغ مراحل بعدی ارزیابی‌ها می‌رویم.

اما اگر نیستاگموس خودبخودی به ثبت برسد، باید دید که آیا در حضور محرکت بینایی تغییری در مولفه‌های آن (سرعت و جهت نیستاگموس) ایجاد می‌شود یا خیر. به این منظور یک نقطه نورانی در گاگل روشن شده و از فرد میخواهیم که به آن خیره شود. اگر نیستاگموس بدون تغییر باقی بماند، منشا آن اختلال در سیستم مرکزی است. برای مثال اگر نیستاگموس پایین‌زن باشد نشانه وجود اختلالاتی همچون ام‌اس، ضایعات مخچه و یا مسمویت‌های دارویی است. یا اگر نیستاگموس باالزن باشد، احتمال وجود تومورهای مغزی یا ساقه مغز مطرح می‌شود. اما اگر با خیره شدن فرد به نقطه نورانی نیستاگموس از بین برود، به معنای وجود اختلال در سیستم وستیبولار محیطی می‌باشد؛ مانند التهاب عفونی عصب وستیبولار، بیماری منییر و ….

ارزیابی نیستاگموس خودبخودی

 ارزیابی‌های پوزیشنال مرحله اول (پوزیشنهای استاتیک)

در این مرحله به دنبال آن هستیم که آیا تغییر موقعیت (پوزیشن) سر و بدن نسبت به محور جاذبه باعث ایجاد نیستاگموس می‌شود یا خیر، به همین دلیل به نیستاگموس ثبت شده در این مرحله نیستاگموس پوزیشنال گفته میشود. در هر دو نوع ضایعات محیطی و مرکزی احتمال بروز نیستاگموس پوزیشنال وجود دارد، به همین دلیل هدف بعدی در این ارزیابی، افتراق ضایعات محیطی از مرکزی نیز می‌باشد.
معمولا این تست در پوزیشن‌های خوابیده به پشت، خوابیده به پشت و سر به سمت راست، خوابیده به پشت و سر به سمت چپ، خوابیده به پهلوی چپ و راست، و در افرادی که فاقد مشکالت نخاع و گردن باشند، در موقعیت خوابیده به پشت و سر آویزان از لبه تخت انجام خواهد شد. در همه مراحل پزشک سر بیمار را با دستان خود نگه میدارد تا زاویه مناسب سر حفظ شده و همچنین فشاری به گردن فرد اعمال نشود. لازم به ذکر است که تمامی مراحل با گاگل بسته و در تاریکی مطلق انجام میگیرد و فرد باید به نقطه‌ای فرضی در مقابل خود نگاه کند. در صورت ثبت نیستاگوس پوزیشنال، نقطه نورانی در گاگل روشن خواهد شد که بتوان منشا محیطی و مرکزی نیستاگموس را شناسایی نمود.

رزیابیهای پوزیشنال- مرحله اول )پوزیشنهای استاتیک(

در افراد نرمال در هیچ یک از پوزیشن‌ها نیستاگموسی ثبت نمی‌شود و نمودار حرکات چشمی نسبتا صاف خواهد بود. اما در افراد دارای ضایعات پاتولوژیک نیستاگموس‌های عمودی و یا افقی دیده می‌شود. در افراد دچار ضایعات سیستم عصبی مرکزی مانند اختلالات مخچه، اماس، سکته مغزی و برخی سندروم‌ها نیستاگموس پوزیشنال عمودی مشاهده میشود که با روشن کردن چراغ درون گاگل هم از بین نمی‌روند. در ضایعات محیطی سیستم وستیبولار مانند التهاب یکطرفه عصب وستیبولار، ضایعات اندام‌های اتولیتی (اتریکول و ساکول) و BPPV مجرای افقی نیز ممکن است نیستاگموس‌های پوزیشنال رویت شود که با روشن کردن نقطه نورانی درون گاگل از شدت آن‌ها کاسته یا به طور کامل حذف می‌شوند.

 ارزیابی‌های پوزیشنال- مرحله دوم (پوزیشنهای داینامیک)

در این مرحله، هدف بررسی عملکرد مجاری نی‌مدایره‌ای در حین حرکات چرخشی است. به عبارت دیگر این دسته از ارزیابی‌ها که با عنوان مانور Hallpike-Dix شناخته می‌شود، مختص تشخیص بیماری BPPV است و براساس نتایج آن می توان گوش و مجرای مبتال را با دقت تشخیص داده و برنامه توانبخشی اختصاصی آن را در اختیار بیمار گذاشت.
برای انجام این مانور ابتدا باید گاگل بسته را روی صورت بیمار قرار داد. بعد از بیمار میخواهیم که دست‌هایش را به صورت ضربدری روی سینه خود قرار دهد. سر او را 45 درجه به راست چرخانده و بعد از او میخواهیم در حالیکه چشم‌های خود را باز نگه میدارد و سرش در همان زاویه قرار دارد، طی 3 شماره روی تخت دراز بکشد. در این حالت باید سر بیمار از لبه تخت آویزان شود و حدود 60-30 ثانیه در همان پوزیشن باقی بماند. سپس مجددا بیمار باید با سرعت به حالت نشسته بازگردد و 60-30 ثانیه در همان حالت نشسته بماند تا علائم ایجاد شده رفع شوند. آزمونگر در تمام مراحل سر و گردن بیمار را با دستان خود حمایت میکند و اجازه نمیدهد فشار اضافی بر گردن وی اعمال گردد. مجددا این مراحل باید برای سمت مقابل نیز انجام شود.
در افراد نرمال هیچ یک از مراحل سرگیجه یا نیستاگموس ایجاد نخواهد شد. اما در افراد مبتلا به BPPV حرکت شتابدار از پوزیشن نشسته به خوابیده موجب تحریک شدن گوش مبتلاخواهد شد و فرد دچار سرگیجه شده و نیستاگموس به ثبت خواهد رسید. چرا که حرکت شتابدار باعث به حرکت در امدن بلورهای کربنات کلسیم معلق در مجرا شده و به سلول‌های مویی موجود در مجرا فشار اعمال می‌کند. جهت نیستاگموس ثبت شده به پزشک در تشخیص گوش و مجرای مبتلا کمک خواهد کرد.

رزیابیهای پوزیشنال- مرحله دوم )پوزیشنهای داینامیک(

ارزیابی کالریک

در تست کالریک با دستگاهی تخصصی هوای گرم و سرد به داخل مجرای گوش خارجی افراد دمیده میشود تا به این شکل سیستم وستیبولار فرد تحریک شود. همانطور که بیشتر گفته شد درون سیستم وستیبولار مملو از مایع اندولنف است، به همین دلیل افزایش و کاهش دمای این مایع موجب افزایش و کاهش حجم آن شده و به نوعی موجب به حرکت درآمدن آن در درون سیستم خواهد شد. از این رو سلولهای مویی به صورت مصنوعی تحریک شده و پیام دریافتی را به مراکز باالتر انتقال خواهند داد. در واقع در این تست به دنبال بررسی میزان پاسخگو بودن و کارآمدی سیستم وستیبولار هر گوش به تنهایی به تحریکات وستیبولار و نیز بررسی میزان تقارن عملکرد دو سمت هستیم. اگر فرد در یک یا هر دو گوش خود تقص عملکرد سیستم وستیبولار داشته باشد نتایج مربوط به تحریک آن گوش ضعیفتر از مقادیر نرمال خواهد بود و به این ترتیب اطالعات تشخیصی ارزشمندی در اختیار پزشک خواهد گذاشت. از جمله این اختلالات می‌توان به البیرنتیت و نوریت عصب وستیبوالر اشازره داشت. الزم به ذکر است که در این تست صرفا عملکرد مجرای نیم‌دایرهای افقی و عصب وستیبولار هر گوش ارزیابی میشود و دو مجرای نیمدایرهای دیگر و اندامهای اتولیتی مشارکتی ندارند. در برخی از کلینیک‌ها به جای هوای گرم و سرد، از آب گرم و سرد استفاده میشود.

پیش از انجام تست لازم است که به چند نکته توجه شود. بیمار باید از 48 ساعت قبل، تمامی داروهای مربوط به سرگیجه و داروهای آرامبخش و خواب آور خود را قطع کند. همچنین توصیه میشود که پیش از مراجعه برای ارزیابی از مصرف غذای سنگین پرهیز کند، زیرا ممکن است حین ارزیابی دچار حالت تهوع شود. بعلاوه حتما باید معاینه اتوسکوپی برای وی انجام گیرد تا از شکل مجرای گوش خارجی، عدم انسداد مجرا با جرم گوش و سالم بودن پرده تمپان اطمینان حاصل شود. جرم گوش حتی به مقدار اندک هم باعث می‌شود که تحریک دمایی به طور کامل به اندام‌های گوش داخلی نرسد و نتایج حاصله معتبر نباشند. به همین دلیل در صورت نیاز باید بیمار برای خارج کردن جرم گوش به پزشک متخصص ارجاع داده شود. همچنین وجود هرگونه منفذ یا پاره‌گی در پرده تمپان، میزان تحریک دمایی که به گوش داخلی میرسد را تحت تاثیر قرار خواهد داد. از این رو باید در تفسیر نتایج این مورد را لحاظ کرده و نیز از اجرای تست با آب پرهیز نمود. نکته حائز اهمیت بعدی در معاینه اتوسکوپی، بررسی شکل و زاویه مجرای گوش خارجی است. چرا که سر دستگاه ارائه کننده تحریک باید در نزدیکی پرده تمپان قرار بگیرد تا تحریک مناسبی به سیستم وستیبولار اعمال شود و نتایج حاصله از اعتبار کافی برخوردار باشند.
برای انجام ارزیابی کالریک فرد باید با گاگل بسته به پشت روی تخت دراز بکشد و سرش 30 درجه باالتر قرار بگیرد. سپس برای او توضیح داده میشود که طی چند مرحله هوای گرم و سرد به درون مجرای هر دو گوش او دمیده میشود و ممکن است حین ارزیابی احساس سرگیجه و حالت تهوع پیدا کند. باید به بیمار اطمینان داد که این حالت موقت و کامال تحت کنترل است و جای هیچ کونه نگرانی وجود ندارد. بیمار باید در تمام طول ارزیابی چشمان خود را باز نگه دارد) علیرغم داشتن احساس ناخوشایند سرگیجه (و به سوالاتی که از او پرسیده میشود پاسخ دهد. سپس برای شروع تست، تحریک هوایی گرم به مدت 60ثانیه به یک گوش فرد ارائه خواهد شد، بعد از اتمام ارائه محرک از بیمار خواسته میشود که با تمرکز به سواالتی که از او پرسیده میشود پاسخ دهد. این سوالات صرفا برای متمرکز نگه داشتن بیمار است و ممکن است سوالاتی مانند شمردن معکوس اعداد یا نام بردن شهرهایی که با حرف خاصی شروع می‌شوند باشد.

ارزیابی کالریک

سپس نقطه نورانی درون گاگل روشن میشود و بیمار باید برای چند صد ثانیه به آن خیره شود. بعد از گذشت 3 الی 5 دقیقه همین مراحل برای گوش مقابل و برای محرک هوای سرد صورت خواهد گرفت.
پاسخ حاصل از هر مرتبه ارائه محرک به شکل نیستاگموس به ثبت میرسد. زمان شروع پاسخ، شدت آن، زمان پایان یافتن آن و تغییرات آن در حین روشن کردن نقطه نورانی درون گاگل همگی مولفه هایی هستند که در تفسیر نتیجه ارزیابی کالریک مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ملاحظات پیش از مراجعه برای انجام ارزیابی ویدئونیستاگموگرافی

  •  48 ساعت پیش از جلسه ارزیابی، مصرف داروهای زیر باید متوقف گردد:
  1. قرص‌های ضد آلرژی و ضد احتقان مانند آنتی‌هیستامین
  2. قرص‌های آرامبخش و خوابآور مانند والیوم و دیازپام
  3. قرص‌های مسکن و کدئیندار
  4. قرص‌های شلکننده عضالت
  5. قرص‌های ضد سرگیجه
  • حتما لباس و کفش راحت پوشیده شود.
  • صورت باید تمیز و بدون آرایش باشد، خصوصا چشم‌ها. در صورتیکه فرد آرایش دائمی دارد، باید با مداد آرایشی سفید آن‌ها را بپوشاند.
  • اگر فرد از لنزهای تماسی استفاده میکند باید آمادگی داشته باشد که در صورت لزوم آن را از چشم خود خارج نماید.
  • 4 ساعت پیش از مراجعه، غذای جامد مصرف نشود.
  • 4 ساعت پیش از مراجعه، سیگار مصرف نشود.
  • از شب قبل از مراجعه، مصرف چائی و قهوه متوقف شود.
  • به دلیل اینکه ممکن است طی ارزیابی فرد دچار سرگیجه شود، بهتر است با همراه مراجعه نماید.
تست ABR چیست؟

پاسخ شنیداری ساقه مغز (ABR)

روش‌‌های ارزیابی سیستم شنوایی را می‌‌توان به دو دسته کلی ارزیابی‌‌های رفتاری و ارزیابی‌‌های فیزیولوژیک تقسیم کرد. ارزیابی ‌‌های رفتاری شامل تست‌‌های معمول شنوایی است که در آن‌‌ها از فرد خواسته می‌‌شود با شنیدن صدا، دکمه‌‌ای را فشار داده یا دست خود را بالا بیاورند. به عبارت دیگر برای اجرای این تست‌‌ها نیاز به همکاری و مشارکت فرد می‌‌باشد. خستگی و خواب آلودگی، عدم تمایل یا توانایی در همکاری، مشکلات توجه و … بر نتایج این نوع تست‌‌ها تاثیر می گذارد. اما همانطور که از عنوان ارزیابی‌‌های فیزیولوژیک پیداست در این آزمون‌‌ها پاسخ‌‌های فیزیولوژیک بخش‌‌های مختلف سیستم شنوایی به تحریک‌‌های صوتی، بدون نیاز به همکاری آن‌‌ها ثبت می‌‌شوند. از جمله تست‌‌های فیزیولوژیک می‌‌توان به تست تیمپانومتری، تست رفلکس آکوستیک، تست گسیل‌‌های‌‌های صوتی گوش (OAE)، تست پاسخ شنیداری ساقه مغز (ABR) و تست پاسخ حلزون گوش (ECoG) اشاره کرد. در این بخش به تفصیل به ماهیت، کاربرد‌‌ها و تفسیر نتایج تست ABR می‌‌پردازیم.

ABR چیست؟

همانطور که می‌‌دانید گوش ما از سه جزء گوش خارجی (لاله و مجرای گوش خارجی)، گوش میانی (پرده گوش و استخوانچه‌‌ها) و گوش داخلی (حلزون) تشکیل شده است. ماحصل عملکرد این سه بخش می‌‌شود تبدیل سیگنال صوتی به سیگنال الکتریکی که باید از طریق مسیر‌‌های عصبی به مغز انتقال یابند. این مسیر‌‌های عصبی از منطقه‌‌ای به نام ساقه مغز عبور میکنند و بعد وارد مناطق مربوط به پردازش‌‌های شنوایی در مغز می‌‌شوند. ساقه مغز حد فاصل نخاع و مغز است و مراکز عصبی شنیداری متعددی را در خود جا داده است. از این رو با ثبت فعالیت الکتریکی این منطقه می‌‌توان اطلاعات ارزشمندی در مورد عملکرد و وضعیت سیستم شنوایی بدست آورد.

ABR چیست؟
تست ABR یک تست ایمن و بدون درد است که در آن با اتصال تعدادی الکترود به نقاط مختف سر پاسخ عصب شنوایی و مسیرهای عصبی موجود در ساقه مغز به محرکات صوتی ثبت می‌‌شود. گاها افراد از دیدن الکترودها دچار ترس شده و فکر می‌‌کنند که قرار است جریان الکتریکی به مغز آن‌‌ها اعمال شود اما حقیقت آن است که جریان الکتریکی موجود در جمجمه بواسطه این الکترودها ثبت میشود.
همانطور که پیش‌‌تر گفته شد برای انجام تست ABR نیازی به همکاری فرد نیست. از این رو یک ابزار مناسب برای ارزیابی شنوایی نوزادان، کودکان و افرادی است که به دلیل برخی مشکلات قادر به همکاری در تست‌‌های رفتاری نیستند. از تست ABR هم در برنامه سراسری غربالگری شنوایی نوزادان و هم در مواردی که نیاز به ارزیابی دقیق‌‌تر وضعیت سیستم شنوایی باشد استفاده می‌‌شود. برای مثال در کودکانی که دچار زردی‌‌ می‌‌شوند، برای مدت طولانی از داروهای انتی بیوتیک استفاده می‌‌کنند یا تحت شیمی درمانی قرار می‌‌گیرند می‌‌توان از تست ABR برای پایش عمکلرد سیستم شنوایی آن‌‌ها بهره گرفت. یکی دیگر از کاربردهای تست ABR شناسایی ضایعات (تومورها) عصبی عصب هشتم و ساقه مغز است. بعلاوه می‌‌توان از ABR برای شناسایی آسیب‌‌های ناشی اختلالات دیگری مانند سکته مغزی، MS، سیفلیس، بیماری Wilson، عفونت‌‌های ویروسی بر سیستم شنوایی استفاده کرد. نوروپاتی شنوایی نیز یکی دیگر از اختلالات شایع سیستم شنوایی است که در آن انتقال پیام الکتریکی از حلزون به مغز دچار انقطاع می‌‌شود و به درستی صورت نمی‌‌گیرد. این عارضه هیچ‌‌گونه تظاهرات بالینی در تصویربرداری MRI ندارد. به همین دلیل تست ABR در کنار دیگر ارزیابی‌‌های سیستم شنوایی به تشخیص این اختلال کمک شایانی می‌‌کند.

نحوه انجام تست ABR

1. آماده سازی

در شیرخواران و نوزادان باید تست ABR در خواب انجام شود. به همین دلیل باید پیش از مراجعه برای انجام تست، کودک را بیدار نگه داشت و به او اجازه خوابیدن نداد تا در زمان ارزیابی به راحتی بخوابد. هم چنین بهتر است که ساعاتی پیش از مراجعه برای تست، کودک را استحمام کرده تا علاوه بر پاک شدن چربی‌‌های روی پوست، به خواب راحت‌‌تر او در طول ارزیابی کمک کند.

آماده سازی نوزاد برای تست ABR در برخی از موارد که امکان خواب طبیعی وجود ندارد لازم است که از داروهای خواب‌‌آور و در شرایط خاصی از بیهوشی عمومی استفاده شود. نوع و میزان داروی خواب‌‌آور مورد نیاز توسط متخصصین اطفال یا متخصصین مغز و اعصاب تعیین می‌‌گردد.

ABR چیست؟

هنگام مراجعه برای دریافت دارو حتما باید پزشک خود را از سابقه بیماری‌‌ها فرد، داروهای مصرفی و آلرژی به داروی خاص مطلع کرد. اما در بزرگسالان نیازی نیست که حتما برای انجام تست ABR بخوابند. کافی است در روز مراجعه برای ارزیابی از نوشیدنی‌‌های کافئین دار پرهیز کنند و در هنگام تست، آرام و ریلکس بوده و انقباض عضلانی نداشته باشند.

در مرحله بعد باید الکترودهای ثبات را بر روی پوست فرد جایگذاری کرد.

جایگذاری الکترود روی پوست فردبرای اینکه الکترودها جریان الکتریکی مورد نظر را با دقت بالا و کامل ثبت کنند، لازم است که محل اتصال آنها بر روی پوست با یک ژل مخصوص پاک‌‌کننده تمیز شود.

ژل پاک کننده پوست

با توجه به هدف انجام تست و صلاحدید ادیولوژیست محل و تعداد الکترودهای لازم تعیین می‌‌گردد. اما به طور معمول برای اکثر افراد یک یا دو نقطه بر روی پیشانی، نرمه گوش‌‌ها و یا برجستگی استخوان جمجمه در پشت گوش ها، روی گونه و یا پشت گردن به عنوان محل چسباندن الکترودها در نظر گرفته می‌‌شود. اودیولوژیست با یک پنبه آغشته به ژل پا‌‌ک کننده نقاط مورد نظر را تمیز می کند و بعد الکترودها را با چسب‌‌های مخصوص به نقاط مورد نظر متصل می‌‌نماید. ممکن است در حین پاک کردن کمی احساس سوزش داشته باشید، چرا که لایه چربی و سلول‌‌های مرده روی پوست برداشته می‌‌شود. اما جای نگرانی نیست و فقط کافی است که ادیولوژیست خود را مطلع سازید. سپس فرد باید روی تخت دراز بکشد و اگر بیمار نوزاد یا شیرخوار است باید خوابانده شود تا بتوان تست را شروع کرد.

2. اجرای تست ABR

ادیولوژیست یک گوشی کوچک را که کلاهک پلاستیکی یا اسفنجی یکبار مصرف و متناسب با قطر کانال گوش فرد دارد درون مجرای گوش قرار می‌‌دهد. در طول تست پیوسته صدای محرک کلیک در سطوح شدتی مختلف به گوش‌‌های فرد ارائه می‌‌شود که نیازی نیست به آنچه که می‌‌شنود پاسخی دهد. سپس موج‌‌هایی متشکل از چند قله و دره متوالی روی صفحه نمایشگر به ثبت می‌‌رسد. با در نظر گرفتن زمان لازم برای آماده سازی فرد، مدت زمان تست ABR حداقل یک ساعت می‌‌باشد.

تفسیر نتیجه تست ABR

آنچه در حین تست ABR بر روی صفحه نمایشگر ظاهر می‌‌شود موجی متشکل از مجموعه‌‌ای از قله و رده‌‌های متوالی است که به نظر نامفهوم و عجیب می‌رسد. اما با توجه به مولفه‌‌هایی که ادیولوژیست در ذهن دارد تمامی این اجزا دارای مفهومی معین و کاربردی هستند. در حقیقت هر شکل موج ABR 5 قله اصلی و در برخی افراد 7 قله دارد (برای نامگذاری امواج ABR از اعداد یونانی استفاده می‌‌شود) که هر یک نشانگر فعالیت عصبی یک نقطه در مسیر عصبی سیستم شنوایی ماست. از این رو شکل کلی موج، دامنه و زمان ظهور (نهفتگی) هر یک از این اجزا نیز معنا پیدا می‌‌کند. همانطور که در تصویر مشاهده می-کنید دو محور عمودی و افقی وجود دارد. محور عمودی دامنه امواج را برحسب میکروولت و محور افقی زمان را بر حسب میلی ثانیه نشان می‌‌دهد. برای تعیین نهفتگی امواج باید ابتدا قله آن‌‌ها را تعیین نمود. در اکثر امواج قله جایی است که موج بیشترین دامنه را دارد. در برخی موارد که موج‌‌ها به صورت ترکیبی ظهور می‌‌کنند، تعیین قله کمی دشوار می‌‌شود.با توجه به قله تعیین شده و فاصه آن از زمان ارائه محرک، می‌‌توان نهفتگی مطلق هر یک از امواج ABR را تعیین نمود. بعلاوه باید فاصله زمانی بین امواج را نیز تعیین کرد. چرا که زمان انتقال پیام شنیداری بین ایستگاه‌‌های مختلف در طول مسیر عصبی نیز حائز اهمیت است.

شکل موج پاسخ abr در یک فرد نرمال

کلاهک اسفنجی یکبار مصرف

دامنه مطلق و نیز نسبت دامنه اجزای مختلف به یکدیگر، دیگر مولفه‌‌های مورد استفاده تفسیر نتیجه تست ABR هستند. با توجه به هدف ارزیابی (تعیین آستانه‌‌های شنوایی و یا تشخیص افتراقی ضایعات عصبی سیستم شنوایی) از مولفه‌‌های متفاوتی استفاده خواهد شد. در ادامه به شرح هر یک از امواج ABR و کاربرد آن‌‌ها در تفسیر نتایج می‌‌پردازیم.
موج I: منشا آناتومیک اولین موج ABR بخش ابتدایی عصب شنوایی است. بخشی که سیگنال را از حلزون دریافت می‌‌کند.
موج II: بخش انتهایی عصب شنوایی، در نزدیکی محل ورود عصب به ساقه مغز، منشا تولید دومین موج ABR است.
موج III: دو مرکز عصبی (هسته) به نام‌‌های هسته حلزونی و مجموعه زیتونی حلزونی به عنوان خواستگاه موج سوم ABR شناخته می‌‌شوند.
موج IV: منشا دقیقی در انسان‌‌ها برای این موج شناسایی نشده است اما احتمال می‌‌رود که چندین مرکز عصبی در ساقه مغز در تولید آن مشارکت داشته باشند.

منشا آناتومیک امواج ABR
موج V: برجستگی‌‌های تحتانی در بخش پشتی ساقه مغز و سایر مسیرهایی که از بخش‌‌های پایین‌‌تر به این برجستگی‌‌ها منتهی می‌‌شوند در تولید پنجمین موج ABR نقش دارند.

کاربردهای ABR

ABR دو کاربرد اصلی دارد: بررسی آستانه‌‌های شنوایی و ارزیابی نورولوژیک سیستم عصبی شنوایی. در ادامه به تفصیل به هر یک خواهیم پرداخت.

بررسی آستانه‌‌های شنوایی

در کودکان و افرادی که امکان انجام ارزیابی رفتاری شنوایی در انها وجود ندارد (به دلیل عدم توانایی یا عدم تمایل به همکاری) می‌‌توان از تست ABR به عنوان جایگزین استفاده کرد و با کمک آن نوع و میزان کم شنوایی را تعیین نمود. بر این اساس یکی از موارد استفاده تست ABR در غربالگری شنوایی نوزادان و شیرخواران است.
همانطور که پیش‌‌تر ذکر شد در شکل موج ABR مولفه‌‌های متعددی وجود دارد که هر یک کاربرد خاص خود را دارند. آنچه در تعیین بررسی آستانه شنوایی برای ادیولوژیست حائز اهمیت است، موج پنجم (موج V) است. زیرا یکی از پایدارترین اجزای شکل موج ABR است و تا سطوح شدتی نزدیک به آستانه حقیقی شنوایی افراد قابل ثبت و ردیابی است. به این منظور ادیولوژیست محرک شنوایی را در یک شدت نسبتا زیاد به گوش فرد ارائه می‌‌کند و پاسخ ABR را ثبت می‌‌کند. اگر شکل موج مورد نظر به ثبت رسید، در گام‌‌های متوالی از شدت محرک می‌‌کاهد و مجددا ثبت را انجام می‌‌دهد تا جایی که دیگر موج V به ثبت نرسد. آخرین سطح شدتی که موج V در آن ثبت شده باشد به عنوان آستانه تقریبی شنوایی فرد در نظر گرفته خواهد شد. اما در مرتبه اول ارائه محرک پاسخی ثبت نشود باید در گام‌‌های متوالی شدت محرک را بالا برد تا مشخص شود در چه سطح شدتی به پاسخ مورد نظر می‌‌رسیم. در این تصویر شکل موج‌‌های ABR گوش راست را مشاهده می‌‌کنید. در ابتدا محرک در سطح شدت 80 دسیبل ارائه شده است. معمولا هر سطح شدت را دو مرتبه تکرار می‌‌کنند تا از تکرارپذیری و اعتبار پاسخ بدست آمده اطمینان حاصل شود. در این بیمار پاسخ بدست آمده در شدت 80 دسیبل مولفه‌‌های مورد نظر را دارد یعنی موج V تکرارپذیر است و در فاصله زمانی مناسبی نسبت به زمان ارائه محرک با دامنه خوبی ثبت شده. به همین دلیل شدت محرک کاهش داده شده تا جایی که دیگر پاسخی بدست نیامده است. در نتیجه آخرین شدتی که موج V در آن به ثبت رسیده را به عنوان آستانه شنوایی در نظر گرفته ایم، که در این مورد شدت 50 دسیبل است. در افرادی که شنوایی نرمال دارند، آستانه بدست آمده در حدود 20 دسیبل است. به همین دلیل می‌‌توان گفت فردی که نتیجه ABR ایشان را مشاهده می‌‌کنید دچار کم‌‌شنوایی در گوش راست است.

مقایسه محتوای فرکانسی دو محرک کلیک و تون خالص

نتیجه تست ABR گوش راست یک بیمار

اما یک سوال در اینجا مطرح می‌‌شود!! آیا در همه فرکانس‌‌ها به یک اندازه کم شنوایی وجود دارد؟! بر اساس این تست ABR نمی‌‌توان به این سوال پاسخ داد. زیرا همانطور که قبلا گفته شد محرک مورد استفاده در این تست محرک کلیک است. محرک کلیک مانند محرک‌‌هایی که در تست‌‌ ادیومتری معمول استفاده می‌‌شود فرکانس دقیق و مشخصی ندارد که بتوان بر اساس نتایج بدست آمده با ان در مورد آستانه شنوایی فرد در فرکانس‌‌های مختلف اظهار نظر کرد. در حقیقت محرک کلیک حاوی چندین فرکانس است و اصطلاحا به آن محرک پهن‌‌باند گفته می‌شود.شاید عجیب بنظر بیاید پس چرا از چنین محرکی استفاده می‌‌شود. دلایل متعددی برای این انتخاب وجود دارد که خارج از حوصله عموم افراد است اما دو نکته نکته لازم به ذکر است:

1) ABR فقط در پاسخ به برخی از انواع محرک‌‌ها که ویژگی‌‌های آکوستیکی خاصی دارند تولید می‌‌شود، محرک تون خالص فاقد چنین ویژگی‌‌هایی است. از این رو ناچار به استفاده از محرک‌‌هایی نظیر کلیک هستیم.

2) محرک کلیک حاوی طیفی از فرکانس‌‌های محدوده 4-1 کیلوهرتز است. این محدوده فرکانسی در درک گفتار بسیار حائز اهمیت است و می‌‌توان با استفاده از این محرک اطلاعات مفیدی را در زماانی کوتاه در مورد صحت عملکرد سیستم شنوایی در این محدوده فرکانسی ویژه بدست آورد که نیاز بالینی را مرتفع می‌‌سازد. اما راه حل این مسئله این است که در مواردی که نیاز است با تست ABR آستانه‌‌های فرکانس‌‌های مختلف را به دست آورد (مثلا برای تنظیم دقیق سمعک برای کودکان یا پایش تغییرات وضعیت شنوایی در طول زمان) می‌‌توان از نوع دیگری از محرکا‌‌های آکوستیکی استفاده کرد که دقت فرکانسی بالاتری داشته باشد، محرک تون برست یکی از این محرک‌‌هاست که ویژگی‌‌های مطلوب هر دو محرک کلیک و تون خالص را دارد.

غربالگری شنوایی نوزادان و شیرخواران

هدف اصلی برنامه غربالگری شنوایی نوازادان، شناسایی زودهنگام مشکلات شنیداری است که می‌‌تواند رشد زبان و گفتار کودکان را دچار اختلال کند. در این برنامه همه نوزادان در 48 ساعت ابتدای تولد باید مورد ارزیابی شنوایی قرار بگیرند. معمولا این برنامه غربالگری در بیمارستان محل تولد نوزاد و پیش از فرآیند ترخیص انجام می‌‌گیرد اما اگر به هردلیلی نوزاد مورد غربالگری شنوایی قرار نگیرد، والدین باید به مراکز بهداشت مراجعه نمایند تا از صحت سیستم شنوایی نوزاد خود اطمینان حاصل کنند. با توجه به وجود یا عدم وجود عوامل خطر ایجادکننده کم شنوایی نوع تست شنوایی نوزادان تعیین خواهد شد. برخی از این عوامل خطر عبارتند از :

غربالگری شنوایی نوزادان و شیرخواران
• تولد زودرس (پیش از اتمام 37 هفته)
• سابقه بستری در بخش مراقبت‌‌های ویژه نوزادان
• وزن بدو تولد کمتر از 1500 گرم
• مشکلات تنفسی در زمان تولد
• نمره آپگار 0 در درقیقه اول
• نمره آپگار 6-0 در دقیقه پنجم
• عفونت‌‌های مادرزادی مانند CMV، سیفلیس، هرپس، توکسوپلاسموز، سرخجه
• بدشکلی جمجمه و صورت مانند میکروشیا، آترزی گوش، تگ‌‌ها یا برجستگی‌‌های اطراف لاله، برخی از سندرومها (سندرون داون و …)
• وجود سابقه کم شنوایی در خانواده
• زردی بالا که منجر به تعویض خون نوزاد شود
• نیاز به استفاده از دستگاه اکسیژن به مدت بیش از 5 روز
• استفاده از داروهای سمیت‌‌زا برای گوش به مدت بیش از 3 روز
• ابتلا به مننژیت
• سابقه تشنج
• هیدروسفالی و یا انسفالوپاتی

غربالگری شنوایی نوزادان

در صورتی‌‌که نوزادان فاقد عوامل خطر باشند، برای ارزیابی سیستم شنوایی صرفا تست OAE انجام خواهد شد. اما اگر نتیجه تست OAE مطلوب نباشد یا نوزاد یک یا چند مورد از عوامل خطر فوق را داشته باشد باید علاوه بر تست OAE برای آنها تست ABR نیز انجام شود. در فرآیند غربالگری شنوایی نوزادان از ورژن اتوماتیک تست ABR استفاده می‌‌شود که به آن AABR می‌‌گویند. در تست AABR محرک کلیک فقط در یک سطح شدت ارائه می‌‌شود و خود دستگاه بر اساس معیارهایی که در آن تعریف شده است و محاسبات آماری، موج V را شناسایی خواهد کرد. اگر موج V شناسایی شده تکرار پذیری و دامنه مطابق با استانداردهای تعریف شده داشته باشد نتیجه تست گذر یا مثبت اعلام می‌‌شود و اگر نه، بر اساس پروتکل برنامه غربالگری شنوایی باید مراحل بعدی را انجام داد.

 OAE

OAE

یکی دیگر از روشهای ارزیابی فیزیولوژیک سیستم شنوایی تست OAE یا تست گسیل‌‌های صوتی گوش است. در این تست اختصاصا عملکرد بخشی از سلول‌‌های حلزون را بررسی می‌‌کنیم که اولین دریافت کننده سیگنال در حلزون هستند، یعنی سلولهای مویی خارجی. اگر عارضه‌‌ای حلزون گوش را تحت الشعاع قرار دهد و به سلول‌‌های آن آسیب برساند، ابتدا همین سلول‌‌های مویی خارجی آسیب خواهند دید و بعد گروه دوم، سلولهای مویی داخلی. از این رو اطمینان از صحت عملکرد سلول‌‌های مویی خارجی می‌‌تواند ما را از سلامت سلول‌‌های مویی داخلی نیز مطمئن کند. به علاوه این سلولها قابلیت ارتجاعی دارند یعنی وقتی صدایی را دریافت می‌‌کنند، متناسب با آن صدا مانند یک فنر کوچک جمع و کشیده می‌‌شوند. این عمل سلول‌‌ها موجب تولید یک صدا در حلزون گوش می‌‌شود که به بیرون منتشر خواهد شد. در تست OAE هم از همین ویژگی سلول‌‌ها استفاده می‌‌شود. یعنی صدایی را به گوش ارائه می‌‌کنند و با یک میکروفون صدای برگشتی که محصول عملکرد سلولهای مویی خارجی است را دریافت می‌‌کنند. سپس این صدای برگشتی توسط الگوریتم‌‌های تعریف شده در دستگاه مورد آنالیز قرار خواهد گرفت و مشخص خواهد شد که آیا ویژگی‌‌های لازم را دارد یا خیر تا بتوان از صحت عملکرد سلول‌‌های مویی خارجی و به طور کل حلزون شنوایی اطمینان حاصل کرد.
به طور معمول برای همه نوزادان در 24ساعت ابتدایی تولد تست OAE انجام می‌‌شود و اگر نوزادان دارای عامل خطر کم‌‌شنوایی باشند به همراه این تست، برایشان تست ABR نیز انجام خواهد شد.

میکروشیا و آ ترزی گوش

میکروشیا یک اختلال مادرزادی است که در آن گوش خارجی به درستی در دوره جنینی تکامل پیدا نمی کند. این اختلال شیوع نسبتا بالایی دارد و از هر 10000 تولد 2 نوزاد به آن مبتلا هستند. اغلب به صورت یکطرفه است و در نوزادان پسر بیشتر از نورادان دختر مشاهده می شود. این اختلال می‌‌تواند شامل اندازه ، جهت، شکل و موقعیت گوش خارجی باشد و بر این اساس به 4 دسته تقسیم می‌‌شود. ممکن است میکروشیا تا حدی شدید باشد که لاله گوش اصلا تشکیل نشود.a. گرید 1: اندازه لاله کمی کوچکتر از حد معمول است اما تمامی اجزای آن قابل تمایزند.
b. گرید 2: اندازه لاله گوش به اندازه نصف یک لاله معمولی است. معمولا نیمه فوقانی لاله تشکبل نشده اما نیمه تحتانی (نرمه) حالت نرمال دارند. بعلاوه ممکن است مجرای گوش خارجی نرمال، کوچکتر از حد معمول و یا کاملا مسدود باشد.

میکروشیا
c. گرید 3: شایعترین نوع میکروشیا است که لاله گوش سبیه یک بادام زمینی است و اصلا شباهتی به لاله گوش نرمال ندارد. در این موارد مجرای گوش خارجی نیز تشکیل نشده است، یعنی آترزی کانال گوش خارجی.
d. گرید 4: به آن آنوتیا نیز گفته میشود یعنی گوش خارجی اصلا وحود ندارد.
میکروشیا ممکن است با آترزی مجرای گوش خارجی و یا استنوزیس همراه باشد. در 80 درصد موارد، فرد دچار کم شنوایی انتقالی نیز خواهد بود. آترزی به معنای عدم تشکیل مجرای گوش خارجی است و استنوزیس به معنای باریک بودن بیش از حد مجرای گوش خارجی است.
در چنین نوزادانی ممکن است نتوان برنامه معمول غربالگری شنوایی را اجرا کرد. در حقیقت به دلیل مشکلات مجرا امکان ارائه محرک صوتی به گوش آنها وجود ندارد و لازم است تست BC- ABR انجام شود. در این تست به جای ارائه محرک صوتی از طریق هدفون، یک دستگاه ارتعاشگر بر روی برجستگی پشت گوش نوراد قرار داده می‌‌شود و محرک مکانیکی (ارتعاش) ارائه می‌‌شود. این محرک مکانیکی موجب به ارتعاش در آمدن حلزون و اجزای داخلی آن خواهد شد و در نتیجه سلولهای مویی درون آن همانند زمانی که محرک صوتی دریافت کرده اند، تحریک شده و برای مغز سیگنال ارسال می‌‌کنند. به این ترتیب میتوان پاسخ ABR را ثبت نمود و از صحت عملکرد حلزون و سیستم عصبی شنوایی اطمینان حاصل کرد.

تست BC- ABR

نوروپاتی شنوایی

نوروپاتی شنوایی یکی دیگر از مشکلات شایعی است که در آن حلزون صدا را دریافت میکند اما قادر به انتقال آن به مغز نیست. مشکل شنوایی این افراد با ثبات نیست و ممکن است یک روز خوب باشند و روز دیگر مشکل خود را بروز دهند. حتی در برخی موارد به صورت ساعتی عملکرد شنوایی آنها نوسان میکند. مشکل شنوایی افراد مبتلا در محیط‌‌های دارای نویز زمینه بیشتر میشود و به مرور زمان نیز پیشرفت میکند. این عارضه ممکن است زمینه ژنتیکی داشته باشد و یا به دنبال مشکلات و بیماری های دیگر ایجاد شود. از شایعترین دلایل ایجاد کننده نوروپاتی شنوایی در نوزادان و شیرخوران می‌‌توان به موارد زیر اشاره کرد.
• مشکلات تنفسی بدو تولد
• زردی شدید
• بیماری های عفونی مانند اوریون
• برخی از سندروم های ژنتیکی
همانطور که در قسمت پروتکل غربالگری شنوایی ذکر شد برای نوزادان دارای عوامل خطر بروز کم‌‌شنوایی، از هر دو تست OAE و AABR استفاده می‌‌شود. از آنجا که عملکرد سیستم شنوایی این افراد تا بخش درسافت صدا توسط حلزون نرمال است و مشکل در انتقال پیام عصبی به مغز است، نتیجه تست OAE که مربوط به عملکرد حلزون است نرمال خواهد بود اما نتیجه تست ABR که اساسا مراحل انتقال پیام عصبی به مغز را بازنمایی می‌‌کند دچار اختلال می‌‌شود. معمولا در این افراد پاسخ ABR کاملا حذف می شود.

ارزیابی نورولوژیک سیستم عصبی شنوایی

یکی دیگر از کاربردهای ABR بررسی عملکرد سیستم عصبی شنوایی است. همانطور که پیش‌‌تر ذکر شد ABR پنج موج اصلی دارد که هر یک نماد عملکرد یک بخش از این مسیر عصبی می‌‌باشند. در موارد ارزیابی نورولوژیک از محرک کلیک در سطح شدت نسبتا بالا استفاده می‌‌شود. حداقل برای هر گوش 6 مرتبه ثبت صورت خواهد گرفت. سپس مولفه‌‌های مربوط به سه موج 1، 3 و 5 هر گوش با مقادیر نرم و نیز با گوش مقابل مورد مقایسه قرار می‌‌گیرند. این مولفه‌‌ها عبارتند از:
• وجود یا عدم وجود هر موج
• دامنه مطلق هر موج
• فاصله زمانی ظهور موج نسبت به زمان ارائه محرک (زمان نهفتگی مطلق): انتظار می‌‌رود که موج 1 در زمان نهفتگی 1.5 میلی ثانیه، موج 3 در زمان نهفتگی 3.5 میل ثانیه و موج 5 در زمان نهفتگی 5/5 میلی ثانیه به ثبت برسند.
• فاصله زمانی بین امواج 1 و 3، 3 و 5، 1 و 5
• نسبت دامنه موج 5 به موج که انتظار می‌‌رود بیشتر از 45. باشد.
یکی از شایع‌‌ترین اختلالات نورولوژیکی که متخصصین مغز و اعصاب و یا متخصصین گوش و حلق و بینی تشخیص آن درخواست تست ABR میدهند، تومور عصب 8 شنوایی است. به این تومور، آکوستیک نورینوما یا وستیبولار شوآنوما نیز گفته می‌‌شود. در سیستم عصبی ما علاوه بر نورون‌‌ها که مسئل انتقال پیام‌‌های عصبی هستند، سلول‌‌های دیگری نیز وجود دارند که مسئول حمایت از نورون‌‌ها هستند و به آن‌‌ها نوروگلیا گفته می‌‌شود. نوروگلیاها انواع مختلفی دارند و هر کدام در بخشی از سیستم عصبی ایفای نقش میکنند.

تومور عصب هشتم

یکی از انواع آنها سلول‌‌های الیگودندروسیت‌‌ها هستند که مسئول ایجاد غلاف میلین در اطراف آکسون نورون‌‌ها هستند. در صورتیکه این سلو‌‌ل‌‌ها در اطراف عصب هشتم بیش از حد تکثیر یابند به صورت توده‌‌ یا توموری در می‌‌آیند که ساختارهای عصبی پیرامونشان را تحت فشار قرار می‌‌دهند و منجر به بروز علائمی همچون کم‌‌شنوایی و وزوز می‌‌شوند. ماهیت این نوع تومور خوش خیم است و معمولا در بین 35-60 سالگی ایجاد می‌‌شوند. غالبا یکطرفه هستند و شیوع آن در زنان دو برابر مردان است. آکوستیک نوروما را براساس اندازه ان طبقه بندی می‌‌کنند. اندازه این تومور تعیین کننده علائم آن و نیز روش درمانی ان است.
• کوچک: معمولا کمتر از یک سانتیمتر هستند و در همان محدوده عصب هشتم هستند. در این موارد پرتو درمتنی و بعضا عمل جراحی برای برداشتن تومور توصیه می‌‌گردد.
• متوسط: اندازه این تومورها بین 1 الی 2 سانتیمتر است و ممکن است از فضای کانال شنوایی داخلی به سمت مغز گسترش یافته باشند. در این موارد بسته به سن و دیگر شرایط بیمار معمولا مداخله جراحی توصیه می‌‌شود.
• بزرگ: این تومورها بین 2 الی 3 سانتیمتر هستند و باعث فشار بر ساقه مغز و بروز علائم غیر شنیداری نیز می‌‌شوند. در این موارد قطع عصب شنوایی از طریق جراحی راهکار درمانی است.
• غول‌‌آسا: به تومورهای بزرگتر از 3 سانتیمتر گفته می‌‌شود که به ساختارهای مغز فشار قابل توجهی اعمال می‌‌کنند. تنها گزینه درمانی در این گروه نیز قطع عصب شنوایی است.

غالبا در نتایج ABR افراد مبتلا به آکوستیک نوروما با توجه به اندازه تومور، حداقل یکی از الگوهای زیر مشاهده می‌‌شود:
• افزایش نهفتگی موج 1: نشانه وجود ضایعات کوچک در بخش ابتدایی عصب شنوایی است.
• افزایش نهفتگی موج 2 و یا افزایش فاصله زمانی بین موج 1 و 3: نشان‌‌دهنده وجود ضایعه در بخش انتهایی عصب شنوایی است.
• افزایش فاصله بین موج 3 و5: نشانه درگیری بخش های بالاتر در ساقه مغز است.
• حذف کامل موج 5: نشانه درگیری بخش فوقانی ساقه مغز است.

چند نمونه تصویربرداری از تومور عصب شنوایی
• حذف کامل پاسخ ABR: نشان دهنده وجود ضایعات بزرگ است که علاوه بر عصب شنوایی، ساقه مغز را نیز تحت الشعاع قرار داده است.
به طور کلی می‌‌توان ABR را یکی از کاربردی‌‌ترین تست‌‌های فیزیولوژیک شنوایی در نظر گرفت که در کنار دیگر ارزیابی ها، اطلاعات دقیق و جامعی را در خصوص سیستم عصبی شنوایی در اختبار می‌‌گذارد. به علاوه نیازی به همکاری و مشارکت فرد ندارد به همین دلیل در کودکان و نیز افرادی که توانایی همکاری برای ارزیابی رفتاری را ندارند بسیار کمک کننده است.

تاثیر سایر اختلالات سیستم شنوایی بر نتایج ABR

اختلالات گوش میانی
• عفونت‌‌ها
• دررفتگی زنجیره استخوانچه‌‌ای
• پارگی پرده گوش
• اتواسکلروزیس
• اگر افت شنوایی ناشی از این اختلالات در محدوده فرکانسی محرک مورد استفاده (کلیک) باشد، یعنی در بازه فرکانسی 2-4 کیلوهرتز، تغییراتی در الگوی شکل موج ABR مشاهده خواهد شد. به عبارت دیگر اگر کم شنوایی در فرکانس‌‌های پایین باشد، تاثیری بر ABR نخواهد داشت.
• از میان اختلالات گوش میانی، دررفتگی زنجیره استخوانچه‌‌ای بیشترین تاثیر را بر نتایج ABR دارد.
• در اختلالات گوش میانی معمولا نهفتگی هر سه موج مورد نظر افزایش یافته و دامنه همگی کاهش می‌‌یابد.

اختلالات حلزون (کم شنوایی حسی)
• پیرگوشی
• داروهای سمیت‌‌زا برای گوش
• نویز شدید
• ضربه به سر و شکستگی استخوان جمجمه
• بیماری منییر
• مننژیت
اختلالات ژنتیکی
• تاثیر اختلالات حلزونی بر نتایج ABR، کاملا وابسته به میزان و شکل کم شنوایی حاصله است.
• در مواردی که در محدوده فرکانسی محرک کلیک، افت شنوایی از 50 دسیبل فراتر برود نتایج ABR تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.
• برای مثال ممکن است فردی فقط در فرکانس‌‌های پایین افت شنوایی حسی قابل تئجه داشته باشد و آستانه‌‌های شنوایی وی در فرکانس‌‌های بالاتر از 1 کیلوهرتز نرمال یا نزدیک به نرمال باشد. در چنین موردی پاسخ ABR هیچ تغییری نخواهد داشت. اما در فرد دیگری که افت شنوایی حسی شدیدی در فرکانس‌‌های بالا دارد، پاسخ ABR به طور کامل حذف می‌‌گردد.
اما به طور کلی اولین شاخصه برای تشخیص افت‌‌های حسی از طریق ABR، حذف شدن موج 1 است.

 

تاثیر سایر اختلالات سیستم شنوایی بر نتایج ABR

 

اختلالات گوش میانی

 

·     عفونت­ها

·     دررفتگی زنجیره استخوانچه­ای

·     پارگی پرده گوش

·     اتواسکلروزیس

 

·      اگر افت شنوایی ناشی از این اختلالات در محدوده فرکانسی محرک مورد استفاده (کلیک) باشد، یعنی در بازه فرکانسی 2-4 کیلوهرتز، تغییراتی در الگوی شکل موج ABR مشاهده خواهد شد. به عبارت دیگر اگر کم شنوایی در فرکانس­های پایین باشد، تاثیری بر ABR نخواهد داشت.

·      از میان اختلالات گوش میانی، دررفتگی زنجیره استخوانچه­ای بیشترین تاثیر را بر نتایج ABR دارد.

·      در اختلالات گوش میانی معمولا نهفتگی هر سه موج مورد نظر افزایش یافته و دامنه همگی کاهش می­یابد.

 

 

اختلالات حلزون (کم شنوایی حسی)

 

·     پیرگوشی

·     داروهای سمیت­زا برای گوش

·     نویز شدید

·     ضربه به سر و شکستگی استخوان جمجمه

·     بیماری منییر

·     مننژیت

اختلالات ژنتیکی

 

·      تاثیر اختلالات حلزونی بر نتایج ABR، کاملا وابسته به میزان و شکل کم شنوایی حاصله است.

·      در مواردی که در محدوده فرکانسی محرک کلیک، افت شنوایی از 50 دسیبل فراتر برود نتایج ABR تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.

·      برای مثال ممکن است فردی فقط در فرکانس­های پایین افت شنوایی حسی قابل تئجه داشته باشد و آستانه­های شنوایی وی در فرکانس­های بالاتر از 1 کیلوهرتز نرمال یا نزدیک به نرمال باشد. در چنین موردی پاسخ ABR هیچ تغییری نخواهد داشت. اما در فرد دیگری که افت شنوایی حسی شدیدی در فرکانس­های بالا دارد، پاسخ ABR به طور کامل حذف می­گردد.

اما به طور کلی اولین شاخصه برای تشخیص افت­های حسی  از طریق ABR، حذف شدن موج 1 است.

عفونت قارچی و خارش گوش | اتومایکوزیس

شاید تا به حال این شرایط را تجربه کرده باشید که ناگهان خارش شدیدی درون گوش خود احساس کرده اید و گاهی ممکن است همراه با این خارش ، ترشحاتی نیز از گوش به بیرون خارج شده باشد ویا احساسی از گرما و التهاب وسوزش شرایط را برای شما غیر قابل تحمل کرده باشد.
احتمالا در این شرایط به شدت کلافه هستید و از خود میپرسید که علت این اتفاق چیست؟!

عفونت قارچی و خارش گوش | اتومایکوزیس
در این سری از مقالات کلینیک اقدسیه به شرح کامل هر آنچه مرتبط با علت این امر است خواهیم پرداخت پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
به طور کلی می توان گفت علل خارش گوش شامل موارد زیر است:

علل خارش گوش
در میان موارد بالا شایع ترین عامل خارش گوش ، عفونت قارچی گوش است.

عفونت قارچی گوش چیست؟

عفونت قارچی گوش یکی از بیماری های شایعی است که در کلینیک گوش و حلق و بینی دیده می شود و شیوع این بیماری تقریبا معادل با 7 درصد بیمارانی است که با نشانه های عفونت گوش خارجی (اوتیت خارجی) مراجعه می کنند.
عفونت قارچی گوش در تابستان بیشتر از زمستان رخ می دهد و اکثر مواقع در یک گوش رخ می دهد.
عفونت ممکن است تحت حاد یا حاد باشد و با التهاب، خارش، پوسته پوسته شدن و ناراحتی شدید و کم شنوایی در یک گوش مشخص می شود.
میزان درد و ناراحتی ناشی از این بیماری بسته به میزان پیشرفت بیماری متفاوت خواهد بود.

شایع ترین عفونت های قارچی گوش اتومایکوزیس نام دارد که در این مطلب به شرح آن خواهیم پرداخت.

اتومایکوزیس معمولا مجرای گوش خارجی را تحت تأثیر قرار می دهد.
این عفونت از پرده گوش شروع می شود و به سمت خارج (لاله ی گوش) پیش می رود اما در برخی موارد، ممکن است گوش میانی را نیز درگیر کند.

شایع ترین گونه های قارچی کدامند؟

قارچ های گوناگونی می توانند منجر به عفونت قارچی گوش شوند از جمله این گونه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آسپرژیلوس: اتومایکوزیسزیر مجموعه ای از این گونه است.
  • کاندیدا آلبیکنز: نوعی مخمر است که به طور معمول روی پوست و داخل بدن انسان (در دهان، گلو و روده) زندگی می کند. برخی از گونه های کاندیدا آلبیکنز می توانند باعث عفونت قارچی گوش شوند.
  • فیکومیست ها
  • ریزوپوس

در این میان آسپرژیلوس شایع ترین گونه ی قارچی است که حدود 75 درصد عفونت قارچی ناشی از این گونه است.
این گونه سبب رطوبت خفيف در عمق مجراي گوش مي شود و مجرا پر از پوسته هاي بزرگ كراتين سفید رنگ می شود و ظاهري شبيه كلينكس مرطوب در داخل مجرای گوش را ایجاد می کند.

بعد از آسپرژیلوس ، گونه ی کاندیدا آلبیکنز شایع ترین عامل عفونت های قارچی گوش است. این گونه رطوبت بيشتري در عمق مجراي گوش ایجاد مي کند ومجرا پر از مايع شیری رنگ می شود و یا به شکل دانه هاي سیاه و سفید ديده شوند.

علائم عفونت قارچی گوش چیست؟

علائم عفونت قارچی گوش در افراد مختلف متفاوت است اما به طور کلی شامل موارد زیر است:

علائم رایج:

  1. گوش درد
  2. تغییر رنگ طبیعی گوش خارجی یا مجرای گوش به رنگهای قرمز، زرد، بنفش یا خاکستری
  3. خارش شدید: خارش شایع ترین علامت قارچ گوش است.
    خارش گوش ناشی از عفونت های قارچی شدت بیشتری از خارش ناشی از سایر انواع عفونت گوش دارد.
    علائم عفونت قارچی گوش اغلب مشابه عفونت های گوش ناشی از میکروب ها (باکتری ها) است. این بدان معناست که پزشک شما ممکن است قطره گوش آنتی بیوتیکی را برای شروع تجویز کند و ممکن است تنها زمانی مشکوک به عفونت قارچی باشد که درمان موثر نباشد)
  4. پوسته پوسته شدن پوست اطراف مجرای گوش
  5. احساس سوزش گوش
  6. سردرد
  7. التهاب
  8. خروج ترشحات زرد، سبز، سیاه، سفید یا خاکستری از مجرای گوش
  9. وزوز گوش
  10. کیپ شدن گوش و یا احساس پری در گوش
    شایع ترین علامت تظاهر کننده در میان موارد بالا،در ابتدا خارش گوش و پس از آن کاهش شنوایی و پس از آن گوش درد و اتوره (ترشح از گوش) و وزوز است.
  11. کم شنوایی

علائم نادر:

  1. سرگیجه
  2. تب
  3. گوش درد شدید: میزان درد و ناراحتی ناشی از این بیماری بسته به میزان پیشرفت بیماری متفاوت خواهد بود.

بیشتر بخوانید: وزوز گوش چیست؟ درمان آن به چه صورت است؟


چگونه به عفونت قارچی گوش مبتلا می شویم؟

جرم گوش (سرومن) از پوست داخلی مجرای گوش در برابر رشد قارچ محافظت می کند، بنابراین هر چیزی که باعث شود که میزان جرم گوش کاهش یابد (مانند ورود آب به داخل کانال گوش یا استفاده از گوش پاک کن و یا مصرف دارو های آنتی بیوتیکی و استروئیدی به جهت درمان عفونت های گوشی) می تواند باعث عفونت قارچی گوش شود.

چه کسانی بیشتر از سایر افراد مستعد عفونت قارچی گوش هستند؟

  1. عفونت قارچی گوش در افرادی که در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری همراه با رطوبت و شرجی زندگی می کنند شایع تر است.
  2. افرادی که از اشیا خارجی نظیر گوش پاک کن و سوییچ ماشین و … برای تمیز کردن کانال گوش خود استفاده می کنند.
  3. افرادی که به بیماری های پوستی نظیر اگزما ، درماتیت سبورئیک یا پسوریازیس مبتلا هستند.
  4. افرادی که برای درمان عفونت گوش دارو های آنتی بیوتیکی و استروئیدی مصرف کرده اند.
  5. افرادی که به ورزش های آبی مانند غواصی، شنا و موج سواری مشغول هستند.
  6. افرادی که به دیابت مبتلا هستند و یا سیستم ایمنی ضعیفی دارند شرایط را برای رشد بهتر قارچ فراهم می کنند.
  7. افرادی که آلرژی دارند.
  8. استفاده از سمعک یا گوش گیر ضد صوت و یا گوش گیر ضد آب در صورتی که قبل از قرار دادن در گوش آن را با الکل تمیز نکنند.
  9. بیمارانی که تحت ماستوئیدکتومی حفره باز قرار گرفته اند.

عوامل مستعدکننده عقونت گوش

 

چرا ورزش های آبی می تواند منجر به عفونت های قارچی شود؟

آب آلوده به گونه های قارچی یا باکتریایی و رطوبت همراه با آن، محیط گوش را مناسب رشد قارچ و بروز عفونت خواهند کرد.

ورزش های آبی و عفونت گوش

درمان قارچ گوش چه مدت به طول می انجامد؟

شاید از شنیدن اینکه درمان قارچ گوش ممکن است چندین سال به طول بیانجامد تعجب کرده باشید اما بد نیست بدانید که گاهی اوقات درمان عفونت قارچی گوش چالش برانگیز خواهد بود زیرا ممکن است پس از رفع قارچ ، بیماری مجددا عود کند و درمان را به تاخیر بیاندازد.
اما به طور کلی می توان گفت درمان قارچ گوش از چند روز تا چند سال ممکن است به طول بیانجامد .

آیا درمان عفونت قارچی گوش الزامی است؟

بله
درصورتی که اقدامات درمانی لازم برای رفع عفونت قارچی گوش انجام نشود ، عفونت های قارچی گوش مزمن خواهد شد بدین معنی که ممکن است پرده ی گوش پاره شود و عفونت قارچی علاوه بر گوش خارجی، گوش میانی را نیز درگیر کنند و شرایط را بیش از پیش مشکل سازد.
در چنین مواردی احتمال بروز کم شنوایی بالاتر می رود و درمان را مشکل می سازد.


بنابراین درصورتی که به عفونت قارچی گوش مبتلا هستید، درمان را به هیچ وجه پشت گوش نیاندازید.


آناتومی گوش


بیشتر بخوانید: علل ترشح از گوش چیست؟ درمان آن به چگونه است؟


قارچ گوش چه رنگی است؟

رنگ توده قارچی بسته به گونه‌ی ایجاد کننده ی آن ، می تواند سفید ، زرد ، سبز ،خاکستری ، سیاه است.

ظاهر قارچ گوش درون مجرای گوش چگونه است؟

مشاهده ی قارچ گوش در داخل مجرا صرفا توسط افراد متخصص به وسیله ی ابزاری به نام اتوسکوپ امکان پذیر است.
عموما ظاهر قارچ گوش در داخل مجرا به دو صورت دیده می شود:
اگر عامل عفونت قارچی گوش ، کاندیدا و یا آسپرژیلوس باشد داخل مجرا به رنگ شیری و یا سفید و یا سیاه وسفید دیده می شود.

ظاهر قارچ گوش درون مجرای گوش چگونه است؟

 

ملاحظات لازم برای قارچ گوش چیست؟

  • گوش خود را نخارانید.
  • تا زمان رفع قارچ گوش از ورزش های آبی خودداری کنید.

درمان قارچ گوش به چه صورت است؟

پاکسازی مجرای گوش:

اولین مرحله ی درمان قارچ گوش پاکسازی مجرای گوش از قارچ و ترشحات است .
این کار توسط متخصص گوش و حلق و بینی از طریق ساکشن و یا شستشوی گوش انجام می شود.
پاکسازی گوش به جلوگیری از رشد مجدد هر گونه قارچ کمک می کند.
البته این را در نظر داشته باشید که اجرای مرحله ی یک در تمامی افراد امکان پذیر نیست و درمان در این افراد از مرحله دوم شروع می شود.

درمان قارچ گوش به چه صورت است؟

توجه توجه کنید که :
برخی از افراد به اشتباه برای پاکسازی گوش خود ، از شمع گوش شمع گوشاستفاده می کنند که رفتاری کاملا غلط است و هیچ پایه علمی ندارد.

درمان قارچ گوش با استفاده از شمع گوش


بیشتر بخوانید: شمع گوش چیست؟! چه مزایا و معایبی دارد؟! آیا برای بهبود شنوایی مفید است؟!


2- استفاده از دارو:

1) قطره ی گوش :

ممکن است پزشک برای شما قطره های گوش ضد قارچ تجویز کند .
رایج ترین قطره های گوش شامل موارد زیر می باشند:

  • قطره ی 1٪ کلوتریمازول
  • قطره ی فلوکونازول
  • قطره ی 2٪ اسید استیک
  • قطره ی 5% استات آلومینیوم
  • قطره ی آمفوتریسین
  • قطره ی اکونازول
  • قطره ی میکونازول
  • قطره ی AquaEar : اغلب توسط شناگران استفاده می شود.

قطره ی AquaEar

در اکثر موارد در میان موارد بالا قطره ی 1٪ کلوتریمازول تجویز می شود و علت آن این است که :
1- نتایج تحقیقات انجام شده نشان می دهد که در میان موارد بالا قطره ی 1٪ کلوتریمازول بالاترین میزان بهبود با کمترین میزان عود را به همراه داشته است
2- ضمن آنکه قطره ی کلوتریمازول در برابر هر دو گونه آسپرژیلوس و کاندیدا، موثر است.

چطور از قطره ی گوش استفاده کنیم؟

قبل از استفاده از قطره ی گوش ابتدا دستان خود را با آب و صابون بشویید.
مطابق با تجویز پزشک در ساعات مشخص به طریق نشان داده شده در ویدیوی زیر آن را به داخل مجرای گوش خود بچکانید .
ویدیواز اپارات پیج گذاشته شود

2)پماد های موضعی:

پماد های موضعی ضد قارچ به از بین بردن پوسته سختی که ممکن است درون مجرای گوش شما ایجاد شده باشد، کمک می کند.

3)داروهای خوراکی:

برخی از عفونت های قارچی گوش ممکن است در برابر قطره های گوش و پماد های موضعی مقاوم باشند . در این صورت پزشک داروهای خوراکی نظیر ایتراکونازول یا ووریکونازول را تجویز می کند.
استفاده از این دارو در برخی افراد نظیر بیماران کبدی توصیه نمی شود.

ایتراکونازول یا ووریکونازول

4- استفاده از قالب گوش:

استفاده از قالب گوش به جهت خشک نگه داشتن مجرای گوش و ممانعت از ورود آب به هنگام استحمام و یا شناکردن توصیه می شود.

استفاده از قالب گوش برای جلوگیری از قارچ گوش

برای تهیه قالب گوش می توانید به کلینیک های شنوایی سنجی مراجعه کنید.
نمونه ای از تجویز قالب گوش در کلینیک ارزیابی شنوایی اقدسیه را در تصویر زیر مشاهده می کنید:

نمونه ای از تجویز قالب گوش در کلینیک ارزیابی شنوایی اقدسیه


بیشتر بخوانید: سمعک های هندزفری کدامند؟


در چه کسانی احتمال برگشت مجدد بیماری وجود دارد؟

قارچ گوش ممکن است مجددا پس از رفع آن عود کند .
عود مجدد عفونت قارچی گوش در بیماران ماستوئیدکتومی و در بیماران دچار نقص ایمنی احتمال بالاتری دارد زیرا از بین بردن تمام و کمال این عفونت در این افراد میسر نیست.

پیشگیری از عفونت قارچی گوش چگونه است؟

پیشگیری از عفونت قارچی گوش چگونه است؟

تمیز کردن بیش از اندازه ی گوش منجر به کاهش چشمگیر جرم گوش می شود و از آنجایی که جرم گوش خاصیت ضد قارچی دارد ، کاهش آن منجر به بروز این بیماری می کند.
وجود رطوبت در کانال گوش منجر به رشد قارچ درون گوش می شود بنابراین پس از استحمام یا شنا، گوش ها را به خوبی خشک کنید(از طریق حوله و یا سشوارهمراه با باد خنک) و یا برای جلوگیری از ورود آب به گوش در هنگام استحمام و یا شنا می توانید از گوش گیر استفاده کنید.

آیا بعد از دریافت قطره قارچ گوش از بین می رود؟

در 80 در صد موارد بله

آیا کم شنوایی ناشی از عفونت قارچی گوش ماندگار است؟

جواب این سوال بسته به میزان پیشرفت بیماری دارد.
درصورتی که در نتیجه ی عفونت قارچی ، تورم و اگزودا درون مجرای گوش ایجاد شود ممكن است سبب انسداد مجرا و افت شنوائي گردد.
و یا در مواردی که عفونت قارچی به گوش میانی راه پیدا می کند، این احتمال وجود دارد که کم شنوایی رخ بدهد.
البته دقت داشته باشید که ، در برخی احتمال برگشت شنوایی به محدوده ی طبیعی وجود دارد.
اما به طور کلی اگر بیماری پیشرفت چندانی نداشته باشد کم شنوایی و وزوز ناشی از عفونت قارچی گوش ازبین خواهد رفت.


کلینیک ارزیابی شنوایی اقدسیه همراه با کادری مجرب ارائه کننده جامع ترین خدمات شنوایی سنجی به شما عزیزان می باشد.


سمعک اقدسیه

 

 

به کمک هم، کیفیت زندگی را تغییر می‌دهیم.

 

 

 

 

 

 

 

 

رده NX جدید ترین خط تولید کمپانی Signia است. شرکت زیمنس از سال 2016 که نام تجاری خود را به سیگنیا تغییر داد توانسته است 2 خط سمعک تولید کند، خط PX در سال 2017 و خط NX در سال 2019 .
سمعک های NX خود شامل سمعک داخل گوشی و سمعک پشت گوشی می شوند که در اندازه های مختلف ساخته شده اند اما همه آنها از بهترین سمعک های جهان محسوب می شوند زیرا از سیستم عامل NX برخوردار هستند.

دلیل رضایمندی بالا از سمعک های NX

همانطور که سازنده گان این سمعک اظهار کرده اند، این سمعک “برای حرفه ای ها” طراحی شده است، به این معنی که دارای بسیاری از ویژگی های سطح بالا است که شنیدن را برای کاربران بسیار راحت تر می کند.
از تکنولوژی ای که صدای کاربر را بسیار طبیعی به گوش خودش می رساند تا تکنولوژی soundscape که باعث شده است کاربران در سخت ترین و پیچیده ترین محیط های شنیداری به راحتی صحبت های دیگران را درک کنند، سمعک های NX سطح رضایتی را در کاربران به وجود آورده اند که قابل مقایسه با سایر کمپانی های سمعک نیست.
اجازه دهید با جزئیات بیشتری به بررسی سمعک های NX بپردازیم که به شما در انتخاب سمعک هایتان کمک کند.

پردازش صدای خود فرد با OVP سمعک NX

مهم ترین تکنولوژای ای که در سمعک های NX به کار رفته است OVP است.
این تکنولوژی سمعک nx یکی از اساسی ترین مشکلات در زمینه سمعک را برطرف کرده است: اعوجاج و غیر طبیعی شدن صدای خود کاربر. این مسئله به خاطر پدیده occlusion effect اتفاق می افتد.
سیگنیا یا همان سمعک زیمنس به دنبال حل این مشکل از تکنولوژی Ultra HDe2e در سمعک های NX اش استفاده کرده است و این مسئله را تقریبا حل کرده است. اساس کار این تکنولوژی گرفتن صدای فرد از محیط اطراف و اسکن کردن آن است و همان صدا را بدون تغییر کیفیتی در گوش فرد ارائه می دهد و با این کار بر occlusion effect غلبه می کند، بنابرین فرد با کیفیت بسیار بالایی صدای خود را می شنود.

سمعک NX و وضوح بسیار بالای گفتار

Signia NX از همان تکنولوژی ای که در طبیعی سازی صدای خود فرد استفاده می شد، در تجزیه و تحلیل صدای دیگران هم استفاده کرده است.
این تکنولوژی، نویز را از گفتار تفکیک می کند و با سرکوب کردن نویز و تقویت گفتار، باعث درک گفتار بسیار راحت کاربر در محیط های شلوغ و نویزی می شود.
اکثر افرادی که از سمعک استفاده می کنند همچنان در محیط های شلوغ و نویزی (مانند رستوران ها) مشکل درک گفتار دارند. Signia NX این مشکل را تا حدود زیادی برطرف کرده است.

ارتباط بلوتوث در سمعک های NX

گذشته از ویژگی های پیشرفته پردازش صدای خود کاربر در سمعک های سیگنیا، در آنها قطعه بلوتوث هم تعبیه شده است.
از یک طرف، بلوتوث باعث متصل شدن سمعک های چپ و راست به همدیگر و انتقال اطلاعات بین آنها می شود. از طرف دیگر، این امکان را به Nx می دهد تا به دستگاه های دیجیتالی مانند تلفن های هوشمند سامسونگ یا اپل، iPads ها، دستگاه پخش mp3، تلویزیون یا سیستم های استریو متصل شود.
Signia Nx از آنتن لیزری استفاده می کند که هیچ فضایی را اشغال نمی کند و تقریبا فاقد وزن است.

NX دارای برنامه my control

یکی دیگر از ویژگی های مهم Signia Nx توانایی آن در کار با برنامه myControl است. این برنامه بدون استفاده از بلوتوث، دو سمعک چپ و راست را به هم متصل می کند. علاوه بر این برنامه به شما امکان می دهد سمعک خود را با جزئیات باورنکردنی کنترل کنید.
به عنوان مثال، کاربران می توانند میکروفن های Signia Nx را 360 درجه دستکاری کنند و به آنها اجازه می دهند دقیقاً روی منابع صوتی خاصی، تمرکز کنند.
فرض کنید در یک مهمانی هستید و می خواهید صداهای پشت سر را بشنوید، می توانید از طریق تلفن هوشمند میکروفن سمعک را بچرخانید و در جهت پشت سر، قرارشان دهید و مکالمات را به خوبی بشنوید. این برنامه بر روی همه ی تلفن های هوشمند android و ios قابل نصب می باشد.
یکی دیگر از ویژگی های سمعک های NX تکنولوژی Signia TeleCare است که به کاربران این امکان را می دهد که بدون مراجعه به کلینیک شنوایی سنجی، سمعک شان توسط دکتر شنوایی شناسی تنظیم شود.
هنگامی که همه این تکنولوژی ها با هم ترکیب می شوند، نتیجه اش سمعکی است که هم پیشرفته است و هم سهولت در استفاده دارد.

اگر اطلاعات بیشتری در مورد قیمت سمعک Signia NX و ویژگی آن ها لازم دارید و تمایل به استفاده 30 روز امتحانی آنرا دارید، با ما تماس بگیرید. تماس با کلینیک سمعک اقدسیه

سمعک های شارژی / کلینیک سمعک اقدسیه
سمعک های شارژی / کلینیک سمعک اقدسیه

تمامی سمعک ها صرف نظر از شکل ظاهری، اندازه و سطح تکنولوژی، اجزای اصلی مشابهی دارند (میکروفون، آمپلی فایر، بلندگو (رسیور) و باطری). باطری در واقع منبع تغذیه سمعک بوده و وجود آن برای کار کردن سمعک ضروری است. امروزه سمعک ها یکی از دو نوع باطری زیر را دارند:

1- باطری یکبارمصرف: با یک بار تمام شدن شارژ، دیگر قابل استفاده نیستند.

2- باطری قابل شارژ: نباید به طور منظم تعویض شوند و می توان چندین بار آن ها را شارژ و مجدد استفاده کرد.

تا حدود 10 سال قبل، تنها نوع باطری موجود برای سمعک، یکبارمصرف بود. این باطری ها امروزه نیز در اکثر سمعک ها استفاده می شوند. باطری های یکبار مصرف “Zinc-air” بوده و زمانی که برچسب رنگی روی آن ها کنده می شود، اکسیژن وارد باطری شده و فعال می شود. این باطری ها در 4 سایز با رنگ های مختلف موجود هستند، طول عمر آن ها معمولا” 7-5 روز است که البته به سایز باطری، نیازهای شنیداری کاربر، وضعیت محیط های شنیداری که سمعک در آن ها استفاده می شود، مدت زمان استفاده از سمعک، مدت زمان استفاده از قابلیت های پیشرفته مانند بلوتوث و … بستگی دارد. یکی از بزرگترین معایب باطری های یکبارمصرف که باعث شد شرکت های سازنده سمعک به فکر تولید سمعک شارژی باشند، ظرفیت انرژی کم این باطری هاست که نمی تواند پاسخگوی نیاز سمعک های دیجیتالی و پیشرفته امروزی باشد و در واقع هزینه زیاد خرید باطری های یکبارمصرف و سختی تعویض این باطری ها برای برخی افراد، سمعک های شارژی را روز به روز محبوب تر می کند. تا جایی که علی رغم بیشتر بودن قیمت سمعک های شارژی نسبت به سمعک های معمولی، پیش بینی می شود در آینده ای نه چندان دور سمعک های شارژی طرفداران بیشتری از سمعک های دارای باطری یکبارمصرف داشته باشند. 

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید و مراقبت از باطری سمعک؛

سمعک های شارژی که نخستین بار در سال 2016 وارد بازار شدند، نیازی به خرید و تعویض منظم باطری ندارند و تنها 4-3 ساعت در شبانه روز در شارژر قرار می گیرند تا بتوانند یک روز کامل کار کنند. این نوع سمعک برای افرادی که نمی خواهند به طور منظم باطری سمعک خود را تعویض کنند (مانند کودکان مدرسه رو که والدین نمی توانند تمام ساعات روز مراقب تمام شدن باطری سمعک باشند، کودکانی که قادر نیستند تمام شدن باطری سمعک را اعلام کنند و ممکن است چند ساعت از حس شنیدن محروم باشند تا والدین متوجه خاموش بودن سمعک شوند، افراد جوانی که سبک زندگی فعالی دارند و خرید مداوم باطری برایشان مقرون به صرفه نیست، سالمندان دچار اختلالات حرکتی و …) بهترین گزینه است. شارژر این سمعک ها فوق العاده شکیل و ظریف بوده و به همراه سمعک به فرد تحویل داده می شود.

 


 سمعک اقدسیه به واسطه متخصصین مجرب شنوایی و همچنین جدیدترین تکنولوژی های حال حاضر جهان، تجربه منحصر به فرد شنوایی را برای همه  انواع کم شنوایی ها (و حتی افراد با کم شنوایی خیلی شدید) به ارمغان آورده است. بالاترین هدف ما درک گفتار بیماران در مکان های شلوغ می باشد.


مزایای استفاده از سمعک های شارژی:

1- راحت تر: با استفاده از سمعک های شارژی، دیگر نیازی نیست که کاربر هر چند روز یک بار باطری سمعک را تعویض کند. بنابراین در سالمندانی که به دلیل اختلالات حرکتی و یا ضعف بینایی در انجام کارهای ظریف دچار مشکل هستند، سمعک شارژی بهترین گزینه است.

2- مطمئن تر: شارژ کردن سمعک در طول شب، در مدت کوتاهی نبدیل به یک عادت برای کاربر می شود. در واقع شارژر سمعک جای مخصوص آن است که مانع گم شدن سمعک می شود و در طول روز نیز کاربر نباید نگران تمام شدن باطری سمعک خود باشد.

3- کارآمدتر: استفاده از سمعک های شارژی سبب صرفه جویی در وقت و هزینه شده و اثرات مخرب محیطی صدها باطری در طول سال را ندارد. در طول 3 سال، دو سمعک بیش از 300 باطری یکبارمصرف استفاده می کنند؛ این در حالی است که سمعک های شارژی تنها دو باطری استفاده می کنند. 

4- ایمن تر: امکان بلعیدن باطری های یکبارمصرف توسط کودکان و یا حیوانات خانگی وجود دارد. باطری ها سمی بوده و می توانند عوارض جبران ناپذیری داشته باشند. بنابراین عدم دسترسی به باطری سمعک، از خطرات احتمالی جلوگیری می کند.

5- کیفیت بالاتر نسبت به مدل های غیر قابل شارژ.

6- عملکرد بهتر؛ به ویژه در محیط های سرد

7- هزینه کمتر: امروزه اغلب سمعک های شارژی از باطری های لیتیوم یونی استفاده می کنند که با یک بار شارژ بیش از 30 ساعت کار کرده و به طور میانگین 5 سال عمر می کنند. انواع دیگر باطری شارژی شامل باطری های هیدرید نیکل و نقره – روی نیز حداقل یک سال عمر می کنند. این در حالی است که باطری های یکبارمصرف باید هر چند روز یک بار تعویض شوند. اگرچه باطری های قابل شارژ و سمعک های شارژی نسبت به سمعک های غیر شارژی قیمت اولیه بالاتری دارند؛ اما در درازمدت بسیار مقرون به صرفه هستند.

معایب استفاده از سمعک های شارژی:

در ظاهر استفاده از سمعک های شارژی بسیار راحت است؛ ولی ممکن است برخی افراد نتوانند از چنین سمعک هایی استفاده کنند. به عنوان مثال افرادی که دچار آلزایمر هستند و اغلب فراموش می کنند به طور منظم سمعک خود را شارژ کنند، بهتر است از سمعک های غیر شارژی استفاده کنند.

سایر معایب سمعک های شارژی عبارتند از:

1- عدم امکان کنترل و تعویض باطری توسط کاربر: برخی سمعک های شارژی فاقد درب باطری هستند و کاربر نمی تواند خودش باطری سمعک را عوض کند.

2- وابستگی به شارژر: باطری سمعک باید هر روز شارژ شود. اگر کاربر فراموش کند سمعک خود را شارژ کند، ممکن است سمعک در طول روز خاموش شود. همچنین کاربر همواره باید شارژر به همراه داشته باشد. البته موبایل ها هم این مشکل را دارند؛ اما به معنای ناکارآمدی آن ها نیست.

3- تنوع کمتر سمعک های شارژی: سمعک های شارژی معمولا” پشت گوشی معمولی و یا RIC (رسیور در مجرا) هستند و تنها یک مدل سمعک شارژی داخل گوشی در سال 2020 توسط شرکت Starkey تولید شده است. البته سمعک های RIC امروزی هم تقریبا” نامرئی هستند.

سمعک های شارژی / کلینیک سمعک اقدسیه

انواع باطری های قابل شارژ سمعک:

سمعک های امروزی شاهکارهای فوق العاده ای هستند که پیشرفته ترین تکنولوژی ها را در اندازه ای بسیار کوچک گنجانده اند. اما همچنان سمعک ها برای کار کردن به انرژی نیاز دارند. باطری سمعک باید در عین کوچک بودن قدرت زیادی داشته باشد. امروزه باطری های قابل شارژ هر دوی این ویزگی ها را دارند. در حال حاضر 3 نوع باطری قابل شارژ برای سمعک وجود دارد:

1- باطری قابل شارژ هیدرید نیکل (Nickel – Metal Hydrid) (NiMH):

ظرفیت انرژی و ولتاژ باطری های هیدرید نیکل تقریبا” مشابه باطری های یکبارمصرف Zinc-air است و به همین دلیل می توان به جای این نوع باطری شارژی از باطری یکبارمصرف برای سمعک استفاده کرد؛ اما این باطری ها معایبی داشتند که سبب شد خیلی زود از رده خارج شوند. از جمله:

  • ظرفیت انرژی باطری های هیدرید نیکل نسبت به نسل های جدیدتر باطری قابل شارژ بسیار کم بود و به ویژه در هوای گرم سریع خالی می شد. به عبارت دیگر این باطری ها نمی توانستند نیاز سمعک های دیجیتال امروزی را تأمین کنند و حتی یک روز کامل هم شارژ نداشتند. به همین دلیل کاربر مجبور بود در طول روز چند ساعت از سمعک محروم باشد تا باطری آن شارژ شود و یا از باطری یکبارمصرف استفاده کند که هزینه اضافی داشت.
  • آسیب پذیری باطری های هیدرید نیکل زیاد بود. اگر کاربر قبل از شارژ کامل، سمعک را برمیداشت یا سمعک مدت زیادی در شارژر می ماند، باطری آسیب دیده و طول عمر آن کاهش می یافت. البته با ساخت شارژرهای هوشمند این مشکل برطرف شد.
  • ظرفیت باطری های هیدرید نیکل در طول زمان کمتر می شد؛ یعنی با افزایش سن باطری، مدت زمان نگه داشتن شارژ آن کاهش می یافت و در نهایت می بایست این باطری ها بعد از یک سال تعویض شوند. البته باطری های شارژی جدید هم این ویژگی را دارند؛ ولی سرعت کاهش ظرفیت باطری های جدید بسیار کمتر است.

2- باطری قابل شارژ نقره – روی (Silver – Zinc) (AgZn):

این باطری نسبت به باطری های یکبارمصرف و هیدرید نیکل ظرفیت انرژی بیشتری داشته و با یک بار شارژ کردن آن، می توان 24 ساعت به طور مداوم از سمعک استفاده کرد.

سمعک های دارای باطری نقره – روی همانند سمعک های غیر شارژی دارای درب باطری هستند و کاربر می تواند خودش بدون ارجاع سمعک به شرکت باطری سمعک را تعویض کند. باطری نقره – روی از لحاظ ظاهری مشابه باطری های یکبارمصرف است؛ اما ولتاژ آن 1.85 ولت است؛ در حالی که ولتاژ باطری های یکبارمصرف 1.3 ولت است. بنابراین اگر باطری نقره – روی در سمعک های غیر شارژی قرار گیرد، به دلیل ولتاز بالاتر می تواند باعث آسیب سمعک شود. اما می توان با خیال راحت باطری یکبارمصرف را در سمعک های شارژی دارای باطری نقره – روی قرار داد.

یکی از مهم ترین مزایای باطری های نقره – روی این است که این باطری ها کاملا” غیر سمی و غیر قابل اشتعال هستند و 100% قابل بازیافت می باشند. بنابراین ایمن ترین نوع باطری سمعک بوده و به محیط زیست آسیبی نمی رسانند.

معایب این باطری ها عبارتند از:

  • طول عمر این باطری ها نیز کم است و باید هر سال تعویض شوند. کاربر سمعک خودش می تواند باطری را تعویض کند؛ ولی هزینه باطری شارژی نسبتا” بالا است.
  • سمعک های شارژی دارای این نوع باطری، نیاز به مبدلی دارند که توسط شرکت سازنده درون درب باطری سمعک جایگذاری می شود. به همین دلیل اندازه سمعک نسبت به سمعک های غیر شارژی بزرگتر بوده و تا چند سال اخیر نوع داخل گوشی این نوع سمعک وجود نداشت. اکنون نیز سمعک های داخل گوشی بزرگ می توانند شارژی باشند و انواع نامرئی چنین قابلیتی ندارند. جالب است بدانید که می توان سمعک های غیر شارژی پشت گوشی را با ارسال به شرکت، به سمعک شارژی با باطری نقره – روی تبدیل کرد.

3- باطری قابل شارژ لیتیوم یونی (Lithium- ion) (Li-ion):

این نوع باطری امروزه در موبایل، تبلت، لپ تاپ و برخی تجهیزات پزشکی از جمله سمعک به کار می رود. باطری های لیتیوم یونی نسبت به نسل های قبلی باطری شارژی ظرفیت بالاتری دارند و اغلب با یک بار شارژ کردن، انرژی لازم برای 30 ساعت استفاده مداوم از سمعک را فراهم می کنند. سمعک های دارای باطری لیتیوم یونی فاقد درب باطری هستند؛ یعنی باطری درون پوسته سمعک قرار گرفته و کاربر نمی تواند خودش باطری را خارج کند. طول عمر باطری های لیتیوم یونی به طور متوسط 6-5 سال است. این باطری اگرچه امروزه بسیار مورد استقبال قرار گرفته است؛ اما معایبی نیز دارد. از جمله:

  • کاربر نمی تواند باطری سمعک را تعویض کند. بنابراین ممکن است چند روز از سمعک محروم باشد تا سمعک به شرکت فرستاده شده و باطری آن تعویض شود. البته با توجه به طول عمر زیاد این باطری ها، ممکن است کاربر قبل از این که نیاز باشد باطری را تعویض کند، سمعکش را عوض کند. بنابراین اصلا” نگران تعویض باطری سمعک خود نباشید.
  • این باطری ها فقط در سمعک هایی که از ابتدا مخصوص آن ها ساخته شده اند، قابل استفاده هستند.
  • در صورت فراموش کردن شارژ سمعک و خاموش شدن سمعک در طول روز، نمی توان از باطری یکبارمصرف استفاده کرد.
  • باطری های لیتیوم یونی سمی بوده و در صورت آسیب دیدن احتمال آتش گرفتن آن ها وجود دارد. به همین دلیل نیز سمعک های شارژی به گونه ای ساخته شده اند که کاربران امکان دسترسی به باطری را ندارند.
  • اندازه باطری های لیتیوم یونی بزرگتر از باطری های نقره – روی است. همچنین به علت سمی و آتش زا بودن باطری، لازم است پوسته سمعک بسیار محکم باشد تا آسیبی به باطری وارد نشود. بنابراین سمعک های دارای باطری لیتیوم یونی اندازه بزرگتری داشته و فقط در مدل پشت گوشی و RIC عرضه می شوند. سمعک های داخل گوشی شارژی باطری نقره – روی دارند.

قیمت سمعک های شارژی:

قیمت انواع سمعک شارژی / کلینیک سمعک اقدسیه

سمعک های قابل شارژ از لحاظ تکنولوژی، سطح بالایی دارند و در همه رده ها تولید می شوند. قیمت سمعک های شارژی متفاوت بوده و به شکل ظاهری، قابلیت ها و ویژگی های سمعک، خدمات پس از فروش سمعک و پوشش بیمه ای و … بستگی دارد. هرچه سطح تکنولوژی سمعک شارژی بالاتر باشد و قابلیت های پیشرفته تری داشته باشد، قیمت آن نیز بالاتر خواهد بود. می توانید حدود قیمت برندهای برتر سمعک شارژی را در زیر ببینید:

قیمت سمعک های شارژی
 سطح تکنولوژی  رده استاندارد  رده پیشرفته
 سمعک شارژی زیمنس  7 میلیون تومان  9 میلیون تومان
 سمعک شارژی فوناک  6 میلیون تومان  9 میلیون تومان
 سمعک شارژی اتیکن  8 میلیون تومان  13 میلیون تومان
 سمعک شارژی استارکی  8 میلیون تومان  14 میلیون تومان

 

بیشتر بدانید: جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت سمعک، کلیک کنید. 

پاسخ به سوالات متداول

{slider چگونه سمعک شارژ می شود؟}

با قرار دادن آن داخل محفظه مخصوص سمعک شروع به شارژ شدن می کند.

{slider چکونه می توان فهمید سمعک ها فول شارژ شده اند؟}

روی شارژر 3 خط وجود دارد اگر هر 3 تا سبز شوند یعنی کاملا شارژ شده است.

{slider طول عمر باتری ها چقدر است؟}

4 سال. بعد از 4 سال باتری جدید توسط شنوایی شناس تعویض می گردد.

{slider آیا سمعک ها حین شارژ شدن خاموش هستند؟}

به محض قرار گرفتن سمعک روی جایگاه مخصوصش سمعک خاموش می شود.

{slider چند ساعت طول می کشد تا سمعک ها فول شارژ شوند؟}

3-4 ساعت

{slider اگر نیم ساعت شارژ کنیم چند ساعت می توان استفاده کرد؟}

 ۴ الی ۶ ساعت

{slider آیا برای همه ی افراد جوابگو می باشند یا خیر؟}

سمعک های قابل شارژ برای همه ی انواع کم شنوایی ها جوابگو می باشند.

{slider اگر سمعک ها داخل شارژر باشند و شارژر را از برق بکشیم ( یا برق قطع شود) چه اتفاقی می افتد؟}

در این حالت سمعک ها شروع به روشن شدن می کنند و باید آنها را به صورت دستی خاموش کرد.

{slider اگر چراغ سمعک‌ها هنگامی که درون شارژر قرار دارند قرمز چشمک زن باشد، نشانه چیست؟}

باتری سمعک دچار نقص فنی شده است و باید به کلینیک شنوایی ارجاع داده شود

{slider باتری لیتیم – یون چیست؟}

باتری است که می‌توان بارها و بارها آن را شارژ کرد و قدرت نگهداری شارژش کمتر نشود. امروزه در وسایلی مانند لپ تاپ، گوشی‌های موبایل، سمعک و … از باتری‌های لیتیم یون استفاده می‌شود

{slider آیا با استفاده از موبایل آیفن می توان فهمید که سمعک چند درصد شارژ دارد؟}

بله. برای این کار به صفحه Setting بروید، سپس آیتم Accessibility را لمس کنید و بعد از آن وارد قسمت Hearing Devices بروید. در اینجا اسم و مشخصات سمعک نمایان می‌شود و شما با کلیک کردن روی این مشخصات وارد صفحه نهایی می‌شوید که در آنجا اطلاعات بسیاری در دسترس شما قرار دارد که یکی از آن‌ها میزان شارژ باقی مانده سمعک است. همچنین شما می‌توانید صدای سمعک‌ها را کم/زیاد و یا برنامه آن‌ها را تغییر دهید

{slider آیا باتری لیتیم – یون به دما حساسیت دارد؟}

بله فقط در دمای 4+ تا 50+ می توان سمعک ها را شارژ کرد، اگر دما خارج از این محدوده باشد عمل شارژ شدن متوقف می شود. سمعک ها در دمای کمتر و بیشتر از این میزان هم عمل می کنند اما شارژ شدن مسئله ای متفاوت است

{slider آیا اگر هرچند روز یکبار شارژ شوند بهتر از این نیست که هر شب شارژ شوند؟ آیا اگر هر شب شارژ شوند زود خراب نمی شوند؟}

خیر. بهترین روش این است که هرشب شارژ شوند و نیازی نیست که صبر کنیم تا تخلیه کامل شوند

{slider در هنگام پرواز با هواپیما می توان از سمعک های شارژی استفاده کرد؟}

بله. شارژی بودن یک سمعک هیچ مسئله‌ای برای هواپیما و … به وجود نمی‌آورد اما بهتر است که بلوتوث سمعک را خاموش کنیم. برای این کار دکمه ای بر روی سمعک وجود دارد که اگر 7 ثانیه آن را نگه داریم بلوتوث دستگاه خاموش می‌شود.

{slider اگر از باتری سمعک های شارژی به مدت طولانی استفاده نشود چه اتفاقی می افتد؟}

توصیه می‌شود حتی اگر فرد از سمعکش هیچ استفاده‌ای نمی‌کند و آن‌ها را کاملا کنار گذاشته است، هر 6 ماه یکبار (و یا زودتر) سمعک‌ها را مجددا یکبار شارژ کند زیرا ممکن است باتری سمعک به کلی خراب شود و نیاز به تعویض داشته باشد

{slider چه زمانی می‌توانم سمعک‌ها را از داخل شارژر بردارم؟}

سمعک‌ها با نیم ساعت شارژ شدن می‌توانند 6 ساعت کامل روشن بمانند بنابرین هر موقع نیاز باشد می‌توانید سمعک‌ها را از داخل شارژر بردارید و استفاده کنید

{/sliders}

کدام شرکت ها سمعک شارژی تولید می کنند؟!

سمعک های شارژی در همه مدل های معمولی، استاندارد، پیشرفته و ممتاز عرضه می شوند. مهم ترین ویژگی این سمعک ها کیفیت گفتار بسیار بالا و همچنین عدم نیاز به تعویض باطری می باشد. سمعک های شارژی اولیه که دارای باطری هیدرید نیکل بودند، در سال 2017 با معرفی نخستین سمعک شارژی با باطری نقره – روی توسط شرکت زیمنس، به تدریج از رده خارج شدند. بعد از آن در سال 2018 کمپانی سمعک فوناک، اولین سمعک شارژی با باطری لیتیوم یونی (Audeo B-R) را عرضه کرد. پس از آن شرکت زیمنس اولین سمعک با باطری لیتیوم یونی خود را معرفی کرد و سپس کمپانی ریساند سمعک لیتیوم یونی (LINX – Quattro) را ارائه کرد. از آن زمان تاکنون تنها همین سه کمپانی، سمعک لیتیوم یونی تولید می کنند و سمعک های شارژی بقیه شرکت ها، دارای باطری نقره – روی هستند.

تا سال 2020 میلادی، سمعک های شارژی فقط در مدل پشت گوشی موجود بوده و سمعک داخل گوشی شارژی وجود نداشت. کمپانی سمعک استارکی در سال 2020 نخستین سمعک داخل گوشی شارژی را وارد بازار کرد. اخیرا” نیز شرکت زیمنس سمعک شارژی داخل گوشی را تولید کرده است؛ اما سایر شرکت ها فقط مدل پشت گوشی این سمعک های فوق العاده را تولید می کنند.

در حال حاضر، بزرگترین شرکت های سازنده سمعک های شارژی عبارتند از:

  • کمپانی سمعک زیمنس (آلمان)
  • کمپانی سمعک استارکی (آمریکا)
  • کمپانی سمعک فوناک (سوئیس)
  • کمپانی سمعک ریساند (دانمارک)
  • کمپانی سمعک ویدکس (دانمارک)
  • کمپانی سمعک اتیکن (دانمارک)
  • کمپانی سمعک یونیترون (کانادا)

در ادامه ویژگی مدل های مختلف سمعک های شارژی هر برند را ارائه می کنیم:

 

خلاصه مطالب درج شده در این بخش
هزینه خرید انواع سمعک های شارژی
سمعک های زیمنس شارژی
سمعک های شارژی اتیکن سمعک های شارژی فوناک سمعک های شارژی استارکی

 


 سمعک های شارژی زیمنس

سمعک های شارژی زیمنس / کلینیک سمعک اقدسیه

کمپانی Sivantos همواره در زمینه تکنولوژی سمعک پیشتاز بوده و مبدع بسیاری از اولین های سمعک در جهان می باشد؛ این کمپانی تلاش برای ساخت سمعک های شارژی را از 50 سال قبل آغاز کرده بود و در نهایت به عنوان اولین شرکت سازنده سمعک شارژی در سراسر دنیا معروف شد. در سال 2018 میلادی، باطری های لیتیوم – یونی قابل شارژ برای برخی سمعک های زیمنس مانند Cellion Primax و Pure Charge & Go Nx در بازار موجود بود؛ اما جالب است بدانید که سمعک های شارژی سیگنیا پیشینه ای طولانی تر دارند:

تاریخچه سمعک های شارژی سیگنیا:

شرکت سیگنیا در سال 1966 میلادی اولین سمعک داخل گوشی خود را تحت عنوان “Siretta 339” معرفی کرد. این سمعک هم باطری معمولی و هم باطری شارژی می خورد. باطری شارژی این سمعک با یک بار شارژ شدن، یک روز کامل کار می کرد.

سپس در سال 2007 میلادی اولین سمعک منطبق با سبک زندگی فعال را تحت عنوان “Centra Active” معرفی کرد. این سمعک ضد آب بوده و باطری آن توسط شارژر شارژ می شد. شارژر این سمعک همزمان با شارژ آن، رطوبت آن را نیز خشک کرده و به افزایش طول عمر سمعک کمک می کرد.

در سال 2016 سمعک “Cellion Primax” توسط این کمپانی معرفی شد که  اولین سمعک مجهز به باطری لیتیوم- یونی با قابلیت شارژ القایی بوده و از سوی افرادی که دچار نقص در مهارت های حرکتی بودند، بسیار مورد استقبال قرار گرفت.

در سال 2018 سمعک “Pure Charge & Go Nx” وارد بازار شد که مانند سمعک Cellion قابلیت شارژ القایی دارد. ظرفیت باطری این سمعک 20% بیشتر از نسل قبلی سمعک های شارژی سیگنیا است. این سمعک به دلیل باطری شارژی لیتیوم – یونی و ارتباط بلوتوثی پیشرفته محبوب است.

در سال های اخیر نیز چند مدل سمعک شارژی دیگر توسط شرکت زیمنس تولید شده است که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.

انواع سمعک های شارژی سیگنیا:

امروزه سمعک های Siretta 339 و Centra Active به دلیل سطح تکنولوژی پایین خود از رده خارج شده اند؛ اما سایر مدل های سمعک شارژی این شرکت که هم تکنولوژی پیشرفته و هم قابلیت شارژ دارند، در بازار موجود هستند. انواع سمعک های شارژی زیمنس عبارتند از:

1- Cellion Px (2016):

سمعک شارژی Cellion Px زیمنس / کلینیک سمعک اقدسیه

Cellion Px نخستین سمعک وایرلس است که از تکنولوژی باطری های لیتیوم – یونی با قابلیت شارژ القایی بهره می برد. زمانی که کاربر سمعک را درون شارژر قرار می دهد، سمعک به طور اتوماتیک شروع به شارژ شدن کرده و زمانی که سمعک از شارژر خارج می شود، به طور اتوماتیک روشن می شود.

باطری این سمعک با شارژ القایی Ultra fast شارژ می شود؛ یعنی با 4 ساعت قرار دادن سمعک در شارژر، می توان به مدت 24 ساعت به طور نامحدود از آن استفاده کرد. همچنین با گزینه شارژ سریع، سمعک با 30 دقیقه شارژ شدن می تواند 7 ساعت کار کند. تکنولوژی باطری های لیتیوم – یونی در واقع مشابه باطری موبایل یا لپ تاپ بوده و میانگین طول عمر این باطری ها 7-5 سال است. پس از این مدت، در صورت امکان ادامه استفاده از سمعک، فرد می تواند با مراجعه به شنوایی شناس، باطری سمعک خود را تعویض کند.

شرکت زیمنس شارژر سمعک Cellion را به گونه ای طراحی کرده که رطوبت سمعک را هم خشک می کند و بدین ترتیب طول عمر سمعک را افزایش می دهد.

یکی از مهم ترین مزایای شارزر سمعک Cellion این است که کاربر می تواند در صورت عدم دسترسی به برق، با استفاده از یک کابل USB، شارژر را از طریق پاوربانک یا لپ تاپ شارژ و سپس از آن برای شارژ سمعک استفاده کند. 

این سمعک در دو سطح کیفیتی 5 Px و 7 Px عرضه می شود.

 

2- Pure Charge & Go Nx (2018):

سمعک Pure Charge & Go زیمنس / کلینیک سمعک اقدسیه

این سمعک نیز مانند مدل Cellion Px با قرار گرفتن درون شارژر به طور اتوماتیک شارژ شده و با خارج شدن از شارژر به طور اتوماتیک فعال می گردد.

با 4 ساعت شارژ سمعک، می توان به مدت 19 ساعت از آن استفاده کرد. البته در صورتی که از ارتباط بلوتوثی سمعک با سایر وسایل مانند تلویزیون یا موبایل استفاده شود، به دلیل افزایش مصرف باطری این مدت به 17 ساعت کاهش می یابد (توجه داشته باشید که این 17 ساعت شامل 5 ساعت استفاده از بلوتوث سمعک هم می باشد). لازم به ذکر است که میانگین استفاده روزانه افراد از سمعک 16 ساعت است. بنابراین می توانید بدون هیچ نگرانی در مورد اتمام باطری سمعک، از آن استفاده کنید.

در صورت استفاده از آپشن شارژ سریع، سمعک Pure Charge & Go Nx با 30 دقیقه شارژ شدن می تواند 6 ساعت کار کند.

این سمعک شارژی در مدل CROS نیز موجود است که برای افرادی که فقط در یک گوش خود کم شنوایی غیر قابل درمان دارند مناسب می باشد.

 

3- Styletto Connect (2019):

سمعک Styletto Connect زیمنس / کلینیک سمعک اقدسیه

سمعک Styletto نخستین سمعک SLIM-RIC در جهان است که به سه دلیل نسبت به سایر سمعک ها برتری دارد:

  • شکل ظاهری این سمعک بسیار ظریف است و همین سبب شده که 8 نفر از هر 10 نفر کاربر سمعک، آن را انتخاب کنند.
  • قابلیت اتصال پیشرفته به تلویزیون، موبایل، دستگاه های پخش موسیقی و … را دارد.
  • قابلیت شارژ سمعک در حال حرکت که این امکان را فراهم می کند که بتوان 4 روز مداوم از سمعک استفاده کرد.

با یک بار شارژ سمعک Styletto Connect، می توان یک روز کامل (شامل 5 ساعت ارتباط بلوتوثی سمعک با موبایل، تلویزیون و …) از آن استفاده کرد. همچنین با فعال کردن گزینه شارژ سریع، این سمعک می تواند با 30 دقیقه شارژ، به مدت 5 ساعت بدون ارتباط بلوتوثی یا 3 ساعت همراه با ارتباط بلوتوثی کار کند.

اندازه شارژر سمعک Styletto Connect یک سوم سایر شارژر ها و وزن آن نصف بقیه است. این شارژر کوچک به راحتی در جیب جای گرفته و به همین دلیل حمل و نقل آن راحت است. با این شارژر می توان به مدت 4 روز سمعک را بدون نیاز به سیم یا پریز برق شارژ و استفاده کرد. به همین دلیل این سمعک برای افرادی که مسافرت های شغلی زیادی دارند یا آخر هفته ها به گردش می روند مناسب است.

سمعک Styletto Connect در سه سطح کیفیتی 3، 5 و 7 عرضه می شود.

 

4-  Styletto x(2020):

سمعک Styletto x زیمنس / کلینیک سمعک اقدسیه

شارژر این سمعک، اولین شارژر در جهان است که از تکنولوژی شارژ وایرلس Qi بهره می برد. با این شارژر، سمعک طی 3 ساعت به طور کامل شارژ می شود. با استفاده از این شارژر می توان به مدت 3 روز سمعک را شارژ و استفاده کرد. البته لازم به ذکر است که این 3 روز مبتنی بر 19 ساعت استفاده از سمعک بدون ارتباط بلوتوثی و یا 16 ساعت استفاده از سمعک (شامل 5 ساعت ارتباط بلوتوثی) است. مهم ترین مزایای شارژر القایی وایرلس این سمعک عبارتند از:

  • عدم نیاز به قرار دادن سمعک درون شارژر راحتی بیشتر کاربر را در پی دارد؛
  • در شارژر های الکتریکی، میدان الکتریکی ایجاد شده اطراف سمعک، جذب آلودگی ها و گرد و غبار را به سمعک افزایش می دهد. بنابراین در شارژر وایرلس که ارتباط الکتریکی وجود ندارد احتمال خرابی سمعک کمتر است؛
  • مقاومت سمعک در برابر آب، تعریق و گرد و غبار بیشتر است.

سمعک Styletto x در همه رده های کیفیتی عرضه می شود. این سمعک جزو سمعک های برگزیده سال 2020 در میان تمامی برندهای مختلف سمعک بوده است.

(2021) Styletto AX

عکس سمعک شارژی

  • جدیدترین سمعک زیمنس که محصول 2021 است
  • برنده جایزه CES 2021 (بهترین طراحی) در بین تمامی برندهای سمعک شده است
  • با هر بار شارژ شدن می‌تواند 17 ساعت شارژ نگه دارد
  • به همه‌ی موبایل‌های اندروید و آیفن وصل شده و تبدیل به هندزفری بلوتوثی می‌شود
  •  15% کوچکتر از استایلتو X است
  •  25% درک گفتار بالاتری نسبت به استایلتو X دارد
  •  در 3 رده 3AX ، 5AX و 7AX ساخته شده است
  •  دو شارژر مختلف دارد که یکی شارژر و پاوربانک و دیگری هم شارژر و هم پاوربانک و هم رطوبت‌گیر سمعک است (براساس لامپ UVC سمعک‌ها را رطوبت‌گیری و میکروب‌زدایی می‌کند)
  •  پاور بانک این سمعک هم نسبت به استایلتو X، تقویت شده است و تا 5 روز می‌تواند سمعک‌ها را ساپورت کند.

Motion Charge & Go X (2021)

سمعک های پشت گوشی با قالب Motion نامیده می شوند. این سمعک ها در افرادی تجویز می شوند که قادر به استفاده از سمعک pure و styletto نیستند، زیرا سمعک موشن از این سمعک بسیار قدرتمند تر است و تا افت های شنوایی 120 دسییبل را پوشش می دهد.
سمعک موشن X در 3 اندازه مختلف ساخته شده است:

سمعک موشن X

سمعک موشن ایکس Motion C & Go X: سایز این سمعک کوچک تر از دو مورد دیگر است و در نتیجه قدرت کمتری هم دارد. تا افت شنوایی 75 دسیبل را پوشش می دهد. با هر بار شارژ شدن می تواند 24 ساعت شارژ نگه دارد. شارژر مخصوص این سمعک Inductive Charger I , II است.
سمعک موشن Motion C & Go P X: پسوند P در نام این سمعک مخفف Power است و نشاندهنده این است که تا افت شنوایی 90 دسیبل را پوشش می دهد. اندازه ای بزرگتر از مدل قبلی دارد، و با هربار شارژ شدن می تواند 31 ساعت شارژ نگه دارد.
سمعک موشن Motion C & Go SP X: پسوند SP مخفف سوپر پاور است که نشان دهنده این است که این سمعک قوی ترین سمعک زیمنس می باشد و تا افت شنوایی 120 دسیبل را پوشش می دهد. این سمعک با هر بار شارژ شدن می تواند 61 ساعت شارژ نگه دارد.
همه‌ی این سمعک‌ها به صورت مستقیم به اندروید و آیفن متصل شده و تبدیل به هندزفری بلوتوثی می‌شوند.

سمعک اینزیو شارژی Insio Charge & Go AX

 

سمعک اینزیو شارژی Insio Charge & Go AX

جدیدترین سمعک سیگنیا است که شباهت بسیار بالایی به هندزفری بلوتوثی دارد و به همین خاطر از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است.

  • وضوح گفتاری بسیار بالا به واسطه پلتفرم AX
  • ارتباط مستقیم به همه ی موبایل های اندروید و آیفن
  • با هر بار شارژ شدن می تواند 20 ساعت شارژنگه دارد
  • شارژر این سمعک ها قابلیت پاور بانک ندارد
  • IP68 است و مقاومت بالایی در مقابل رطوبت، آب و گرد و غبار دارد
  • تا افت شنوایی 70 دسیبل را پوشش می دهد
  • این سمعک ها نیاز به قالبگیری ندارند و از پیش ساخته شده هستند، که به واسطه پروب های مختلف به گوش همه افراد سازگار می شوند

سمعک اکتیو پرو Active PRO

عکس سمعک اکتیو پرو Active PRO
عکس سمعک اکتیو پرو Active PRO در گوش

 

این سمعک از لحاظ کیفیتی و عملکردی بسیار مشابه سمعک اینزیو شارژی است با این تفاوت که شارژر این سمعک قابلیت پاور بانک دارد اما شارژر اینزیو این ویژگی را ندارد. ولی از لحاظ ظاهری کاملا متفاوت هستند. قدرت نگه داری شارژ اکتیو پرو 24 ساعت است

انواع شارژرهای سمعک سیگنیا:

سیگنیا شارژر های خود را در دو مدل پرتابل (قابل حمل) و ثابت تولید می کند:

شارزرهای قابل حمل سمعک زیمنس (سیگنیا) عبارتند از:

 شارژر مخصوص سمعک Signia Active  شارژر مخصوص سمعک   Styletto x   شارژر مخصوص سمعک   Styletto Connect  شارژر مخصوص سمعک های Styletto   شارژر مخصوص سمعک های رده معمولی Styletto
 شارژر مخصوص سمعک

Signia Active

 شارژر مخصوص سمعک

Styletto x

 شارژر مخصوص سمعک

Styletto Connect

 شارژر مخصوص سمعک های

Styletto

 شارژر مخصوص سمعک های رده معمولی

Styletto

1- شارژر مخصوص سمعک Signia Active:

این شارژر که با نام های Active Pro و Active Come شناخته می شود، یک جعبه شارژ کوچک با قابلیت شارژ وایرلس Qi است. این شارژر می تواند باطری لیتیوم-یونی سمعک Active و Active Pro را سه بار به طور کامل شارژ کند.

2- شارژر مخصوص سمعک Styletto x:

این شارژر نخستین شارژر سمعک با تکنولوژی وایرلس Qi است. این شارژر نیز باطری لیتیوم-یونی سمعک Styletto x را سه بار به طور کامل شارژ می کند.

 

3- شارژر مخصوص سمعک Styletto Connect:

این شارژر کوچک باطری لیتیوم-یونی سمعک Styletto Connect را سه بار به طور کامل شارژ می کند.

 

4- شارژر مخصوص سمعک های Styletto:

این شارژر برای رده های 3، 5 و 7 سمعک Styletto Connect مناسب بوده و باطری این سمعک ها را سه بار به طور کامل شارژ می کند.

 

5- شارژر مخصوص سمعک های رده معمولی Styletto:

این شارژر برای رده های کیفیتی 1 و 2 سمعک Styletto استفاده می شود.

 

انواع شارژرهای ثابت سمعک های زیمنس عبارتند از:

 Inductive Charger II   Inductive Charger E   شارژر استاندارد   شارژر خشک و تمیزکننده سمعک
 Inductive Charger II  Inductive Charger E  شارژر استاندارد  شارژر خشک و تمیزکننده سمعک

Inductive Charger II -1:

این شارژر دارای طراحی شیک و ظریفی است که متناسب با قالب سمعک ها ساخته می شود. قابلیت هایی همچون آپشن شارژ سریع، خشک کردن سمعک از طریق شارژ القایی و چراغ های LED مجزا برای آگاهی از وضعیت شارژ سمعک های راست و چپ از مزایای این شارژر است. علاوه بر این، درپوش شارژر از سمعک ها در برابر ضربه محافظت کرده و بنابراین می توان به عنوان جعبه سمعک نیز از آن استفاده کرد.

این نوع شارژر برای سمعک های شارژی Motion x، Pure x و Pure Nx  با سطح عملکردی 3، 5 و 7 کاربرد دارد.  

 

Inductive Chgarger E -2:

این نوع شارژر برای سمعک های شارژی Motion x، Motion Nx، Pure x و Pure Nx  رده های عملکردی 1 و 2 موجود است.

 

3- شارژر استاندارد:

این شارژر برای سمعک های Motion P x، Motion SP x، Motion Nx و Pure x کاربرد دارد.

 

4- شارژر خشک و تمیزکننده سمعک:

اولین شارژر جهان که همزمان با شارژ سمعک، با تاباندن اشعه فرابنفش سمعک را تمیز هم می کند. این شارژر هم برای سمعک های شارژی Motion P x، Motion SP x، Motion Nx و Pure x کاربرد دارد.

|بیشتر بخوانید: جهت آشنایی بیشتر با شرکت سمعک سیگنیا (زیمنس سابق) و کسب اطلاعات کامل در مورد مشخصات و قیمت سمعک های مختلف زیمنس روی عنوان سمعک زیمنس کلیک کنید.

 سمعک های شارژی اتیکن

اتیکن در سال 2017 نخستین سمعک شارژی خود را تولید کرد که باتری Z-Power استفاده می‌کرد. درحقیقت باتری سمعک شارژی است و خود سمعک شارژی نیست. Z-Power باتری‌های زرد رنگ قابل شارژی هستند که طول عمر حدود 6 ماه دارند. یکی از نقاط قوی و مثبت این سمعک‌ها این است که هم می‌توانند باتری Z-Power استفاده کنند و هم باتری‌های یکبار مصرف.

سمعک های شارژی اتیکن

اما مهمترین نقطعه ضعف این باتری‌ها این است که با گذشت زمان قدرت نگهداری شارژشان کمتر و کمتر می‌شود و کاربر بعد از چند ماه مجبور به تعویض باتری می‌شود. در روزهای اول استفاده باتری به مدت 20 ساعت می‌تواند شارژ نگه دارد اما بعد از گذشت 1 ماه این میزان به 15 ساعت و در ماه‌های بعدی هم همچنان کاهش پیدا می‌کند، به‌گونه‌ای که کاربر مجبور می‌شود باتری را عوض کند (این نقطعه ضعف باعث حذف این باتری‌ها از بازار رقابت شد). با پیشرفت تکنولوژی باتری‌های Z-Power حذف شدند و باتری‌های لیتیم – یون جایگزین شدند زیرا نقاط ضعف Z-Power را ندارند و طول عمر حداقل 5-6 سال دارند.

OPN S miniRITE -R (2019)

OPN S miniRITE -R (2019)

 

  • یک سمعک بسیار کوچک و وایرلس است که از باتری لیتیم–یون استفاده می‌کند
  • عملا در پشت گوش نامرئی است و تا افت شنوایی 90 دسیبل را پوشش می‌دهد
  • در 3 مدل opn s 1 ،opn s 2 و opn s 3 ساخته شده است
  • طول عمر باتری آنها 5-6 سال است
  • باتری آن‌ها به‌راحتی توسط دکتر شنوایی‌شناس عوض می‌شود و نیازی به ارجاع سمعک به کارخانه نیست
  • با 3 ساعت شارژ شدن می‌تواند 20–24 ساعت شارژ نگه دارد
  • از طریق بلوتوث به وسایلی مانند تبلت، تلویزیون و کامپیوتر متصل می‌شود
  • به موبایل‌های IOS به صورت مستقیم اما به موبایل‌های اندروید از طریق رابط گردنی متصل می‌شود
  • توسط اپلیکیشن Oticon on به همه موبایل‌های اندروید و ios متصل می شود و کاربر می‌تواند صدای سمعک‌ها و همچنین برنامه آن‌ها را تغییر می‌دهد.
  • بر روی سمعک 2 دکمه وجود دارد که می‌توان از طریق آن‌ها صدای سمعک‌ها را کاهش/افزایش و برنامه سمعک را تغییر داد (در حقیقت این دکمه‌ها کار اپلیکیشن را انجام می‌دهند)
  • دارای تله کویل است (تکنولوژی برای دریافت مکالمات بهتر تلفنی )
  • مقاومت بالا در مقابل آب، رطوبت و گرد و غبار دارد (IP68 است)

Ruby miniRITE – R (2020)

alt=
عکس Ruby miniRITE R 2020

سمعک‌های روبی Ruby بر پلتفرم VELOX هستند یعنی سیستم عاملشان همان سیستم عامل OPN ها است، اما با یک سال تاخیر و در سال 2020 تولید شدند. سمعک‌های روبی Ruby در 5 نوع ساخته شده‌اند که همگی پشت گوشی هستند و مدل داخل گوشی ندارند. از بین مدل‌های پشت گوشی فقط مدل Ruby miniRITE – R شارژی است.
در دو مدل Ruby 1 و Ruby 2 ساخته شده است که مدل 1 پیشرفته‌تر است. هردو مدل دارای 48 کانال پردازشی هستند اما مدل 1 دارای 10 باند فرکانسی و مدل 2 دارای 8 باند فرکانسی است. سمعک‌های روبی 1 و روبی 2 هر دو از سمعک‌های Basic (معمولی) اتیکن هستند اما تکنولوژی 1 به مراتب از 2 بالاتر است.

  • تا افت شنوایی 90 دسیبل را پوشش می‌دهند
  • IP68 و کاملا ضد آب هستند
  • با هر بار شارژ شدن می‌توانند 24-20 ساعت شارژ نگه دارند
  • به موبایل‌های IOS به صورت مستقیم و به موبایل‌های اندروید از طریق رابط گردنی وصل می‌شوند
  • سمعک‌های روبی به نسبت سایر سمعک‌های اتیکن از قیمت کمتری برخوردارند اما کیفیت بسیار مطلوبی دارند
  • دارای تله کویل است
  • 2 دکمه بر روی سمعک جهت افزلیش/کاهش صدا و تغییر برنامه سمعک وجود دارد
  • از طریق اپلیکیشن Oticon on به همه موبایل‌های اندروید و آیفن متصل می‌شوند

OPN Play miniRITE -R (2020)

سمعک OPN Play miniRITE -R (2020)
سمعک OPN Play miniRITE -R (2020) در گوش

سمعک های OPN و Ruby مخصوص بزرگسالان و سمعک هایی که پسوند Play دارند ( opn play و xceed play ) مخصوص کودکان هستند. فرمول تنطیمی این سمعک ها با سمعک های مخصوص بزرگسالان متفاوت است و به گونه ای طراحی شده اند که کودک به همه ی صداهای محیطی دسترسی داشته باشد. این سمعک ها بر پلتفرم VELOX ساخته شده اند یعنی همان پلتفرمی که در OPN ها به کار رفته است. سمعک OPN Play هیچگونه مدل داخل گوشی ای ندارد و فقط در 4 مدل پشت گوشی ساخته شده است که از بین آنها فقط مدل OPN Play miniRITE -R شارژی است.

  • در 3 سطح تکنولوژی Play 3 ( سمعک معمولی) ، Play 2 (سمعک متوسط) و Play 1 (سمعک عالی) ساخته شده است که از لحاظ کیفیت صدایی بسیار با همدیگر متفاوت هستند
  • IP68 و کاملا مقاوم به آب ، رطوبت و گرد و غبار هستند
  • با هر بار شارژ شدن 20-24 ساعت شارژ نگه می دارند
  • مدار تله کویل دارد
  • به موبایل های IOS به صورت مستقیم ولی به موبایل های اندروید از طریق رابط گردنی متصل می شوند
  • 2 دکمه بر روی سمعک جهت افزایش/کاهش صدا وجود دارد. همچنین به واسطه اپلیکیشن اتیکن هم می توان صدای سمعک ها و برنامه آنها را تغییر داد
  • یک چراغ نمایشگر بر روی سمعک وجود دارد که والدین را از روشن بودن سمعک مطلع می سازد

More miniRITE – R (2021)

More miniRITE R 2021

 

اتیکن در سال 2021 سمعک‌های جدید More را معرفی کرد که بر پایه پلتفرم جدید این شرکت یعنی Polaris هستند. می‌دانیم که سمعک‌های قبل از More یعنی OPN S ها در سطح جهانی بسیار بسیار محبوب شدند و علت آن کیفیت و شفافیت گفتار بی‌نظیر این سمعک‌ها است. سمعک‌های More از سمعک‌های OPN S فراتر رفته‌اند و کیفیت صدایی بسیار بالاتری دارند. تحقیقات مختلف نشان داده‌اند که این سمعک‌ها به واسطه پلتفرم Polaris و شبکه DNN، درک گفتاری در حدود 15% بهتر از سمعک‌های OPN S دارند (از کاربران کم شنوا در حضور نویز زمینه هم با سمعک OPN S و هم با More تست های گفتاری گرفته شده است و نتیجه برتری 15% سمعک مور بر اوپی ان حاصل شده است) .
تا کنون چند مدل از More ها ساخته شده است که فقط مدل More miniRITE –R شارژی است و مابقی باتریخور هستند.

  • در مدت 3 ساعت فول شارژ می‌شوند و می‌توانند 30-24 ساعت شارژ نگه دارند
  • در 3 رده More 3 (سمعک معمولی)، More 2 (سمعک متوسط) و More 1 ( سمعک ممتاز) ساخته شده است
  • به همه موبایل‌های اندروید و آیفن وصل شده و عملکرد هندزفری بلوتوثی را ایفا می‌کند
  • 2 دکمه بر روی سمعک برای افزایش/کاهش صدا وجود دارد، همچنین از اپلیکیشن اتیکن برای این منظور می‌توان استفاده کرد
  • برای افت های شنوایی بین 30 الی 90 دسیبل مناسب است
  • کاملا ضدآب و IP68 است
  • دارای مدار تله کویل است
  • دارای 2 شارژ متفاوت است که یکی فقط شارژر است اما دیگری هم شارژر است و رطوبت گیر و خشک کننده سمعک

ویژگی های سمعک شارژی اتیکن

سمعک شارژی فوناک

سالیان بسیار زیادی است که سمعک های شارژی ساخته می شوند اما باتری های لیتیم – یون (مانند باتری موبایل ) برای اولین بار توسط شرکت فوناک و در سال 2016 در سمعک ها به کار رفت. بعد از فوناک شرکت سیگنیا از روش او الگوبرداری کرد و سمعک شارژی NX را ساخت . بعد از سیگنیا بقیه ی شرکت ها هم این تکنولوژی را وارد سمعک هایشان کردند.

سمعک شارژی پارادایس فوناک

شرکت فوناک در سال 2020 محصول جدید خود را که پارادایس بود تولید کرد و از 2 سمعک Audeo و Naida رونمایی کرد. مدل Audeo هم نوع باتریخور و هم نوع شارژی دارد که نوع شارژی آن Audeo P-R نامیده می شود. در سمعک های فوناک پسوند P مخفف عبارت پارادایس است که سیستم عامل سمعک و پسوند R- هم مخفف Rechargable است که شارژی بودن آن سمعک را نشان می دهد.

Audeo P – R 2020

Audeo P – R 2020

  •  در 3 ساعت فول شارژ می‌شود
  • اگر از بلوتوث سمعک استفاده نشود می‌تواند 24 ساعت شارژ نگه دارد اما اگر فرد به میزان 8 ساعت از بلوتوث سمعک‌ها برای تماس های تلفنی و اتصال به تلویزیون استفاده کند، در این صورت 17 ساعت شارژ نگه می‌دارد
  • 2 دکمه بر روی سمعک برای افزایش/کاهش صدا وجود دارد
  • به واسطه اپلیکیشن myphonak هم می‌توان صدای سمعک را افزایش یا کاهش داد
  • تا افت شنوایی 90 دسیبل را پوشش می‌دهد
  • در رده‌های 30، 50، 70 و 90 ساخته شده است
  • به همه موبایل‌های اندروید و آیفن به صورت مستقیم متصل می‌شود و عملکرد هندزفری بلوتوثی را ایفا می‌کند
  • دارای تکنولوژی‌های motion sensor (باعث بهبود کیفیت گفتار در حین راه رفتن می‌شود) و tap control است
  • طول عمر این سمعک‌ها در حدود 6 سال است

Naida P – PR 2020 سمعک شارژی نایدا

Naida P – PR 2020 سمعک شارژی نایدا

در شرکت فوناک به سمعک‌های پشت گوشی ای که به واسطه قالب درون گوش قرار می‌گیرند Naida گفته می‌شود. در سالیان قبل سمعک‌های نایدا فقط 2 مدل SP و UP داشتند که مخصوص کم شنوایی‌های عمیق هستند. اما در پلتفرم پارادایس مدل P هم ساخته شده است که برای افت‌های شنوایی شدید مناسب است.
در پلتفرم پارادایس 2 نوع سمعک نایدا ساخته شده است، یکی Naida P – UP است که باتری 675 مصرف می‌کند و برای کم شنوایی‌های بیشتر از 100 دسیبل مناسب است و دیگری سمعک Naida P – PR است که پسوند –PR نشاندهنده پاور بودن و شارژی بودن این سمعک است (همانطور که می‌دانید سمعک پاور مناسب برای کم شنوایی‌های بین 70 الی 90 دسیبل است). در زیر به برسی مهم‌ترین مشخصات سمعک شارژی نایدا می‌پردازیم:

  • در مدت 3 ساعت فول شارژ می‌شود
  • در صورتی که از بلوتوث دستگاه استفاده نشود 32 ساعت شارژ نگه می‌دارد
  • اگر به مدت 8 ساعت از بلوتوث سمعک برای تماس‌های تلفنی و تلویزیون استفاده شود، به میزان 22 ساعت می‌تواند شارژ نگه دارد
  • کاملا ضد آب و IP68 است
  • این سمعک تا افت شنوایی 90 دسیبل را پوشش می‌دهد و برای افت‌های بیشتر از این مناسب نیست
  •  6 سال طول عمر این سمعک است. بعد از 6 سال باتری سمعک ضعیف می‌شود و نیاز به تعویض دارد
  • 2 دکمه بر روی سمعک جهت افزایش/کاهش صدا و تغییر برنامه سمعک وجود دارد
  • به همه ی موبایل‌های اندروید و آیفن به صورت مستقیم متصل می‌شوند
  • در رده‌های 30، 50، 70 و 90 ساخته شده است
  • یکی از نقاط قوت سمعک‌های فوناک قوام و استحکام بالای آن‌ها است که در بین تمام برندها نظیر ندارند

Audeo M – R 2018 سمعک شارژی مارول

Audeo M – R 2018 سمعک شارژی مارول

  •  این سمعک با هر بار شارژ شدن 20 ساعت شارژ نگه می‌دارد
  • باتری این سمعک لیتیم–یون است
  • برای افت‌های شنوایی کمتر از 90 دسیبل مناسب است
  • کاملا ضد آب و IP68 است
  • دارای پلتفرم مارول و محصول 2018 است
  • بر روی سمعک 2 دکمه برای افزایش/کاهش صدا و تغییر برنامه سمعک وجود دارد
  • به صورت مستقیم به همه‌ی موبایل‌های اندروید و آیفن کانکت می‌شود و عملکرد هندزفری بلوتوثی را ایفا می‌کند
  • در رده‌های 30، 50، 70 و 90 ساخته شده است
  • در دو مدل Audeo M –R و Audeo M –RT ساخته شده است که نوع T دار به خاطر تکنولوژی تله کویل، اندکی بزرگتر است و همچنین شارژ بیشتری هم نگه می‌دارد

انواع شارژرهای سمعک های فوناک

انواع شارژر های سمعک های فوناک

پاور بانک فوناک power pack بسیار قوی است و می تواند 2 عدد سمعک را 12 بار به صورت کامل شارژ کند.

 سمعک شارژی استارکی

استارکی محصول کشور آمریکا و جزء 6 برند برتر سمعک است. همانند سایر کمپانی‌های در انواع مختلفی سمعک تولید می‌کند. سمعک‌های شارژی این شرکت 3 نوع هستند:
1- سمعک داخل گوشی شارژی
2- سمعک پشت گوشی شارژی (با قالب)
3- سمعک رسیور در مجرا شارژی

سمعک شارژی استارکی

استارکی اولین کمپانی است که سمعک داخل گوشی با باتری لیتیم–یون تولید کرد. سمعک ITE Edge AL Rechargeable اولین سمعک داخل گوشی دنیاست که در سال 2019 توسط این کمپانی ساخنه شد. شباهت بسیار بالایی به هندزفری بلوتوثی دارد و از طرف افراد کم شنوا مورد استقبال بالایی قرار گرفته است. این سمعک با هر بار شارژ شدن می تواند 24 ساعت شارژ نگه دارد.
بعد از معرفی شدن این سمعک، شرکت سیگنیا با الگو برداری از این مدل، سمعک اکتیو active را ساخت و بعد از این 2 شرکت، شرکت‌های دیگر هم در حال تولید سمعک‌های داخل گوشی شارژی هستند.
این سمعک دارای شاخص ضد آب IP68 است که شاخصی بسیار قوی در مقابل آب، رطوبت و گرد وغبار است. این سمعک نیاز به قالب‌گیری ندارد و به همه گوش‌ها سازگار می‌شود. برای کم شنوایی‌های بین 40 الی 70 دسیبل مناسب است.
سمعک‌های پشت گوشی شارژی استارکی هم مانند سایر کمپانی‌ها با هر بار شارژ شدن تقریبا 24 ساعت شارژ نگه می‌دارند. علاوه بر شارژر اصلی یک پاور بانک هم دارند که می‌تواند 4 بار سمعک‌ها را فول شارژ کند.

 سمعک شارژی ویدکس دانمارک

جدیدترین خانواده از سمعک های ویدکس مومنت Moment نامیده می‌شوند که محصول 2020 هستند. سمعک‌های مومنت شامل 6 مدل پشت گوشی و 4 مدل داخل گوشی هستند که هیچکدام از سمعک‌های داخل گوشی شارژی نیستند اما از سمعک‌های پشت گوشی 2 مدل D R mRIC و BTE R D شارژی هستند (پسوند R که در سمعک‌های ویدکس می‌آید نشان دهنده شارژی بودن آن سمعک است).

سمعک شارژی mRIC R D

سمعک شارژی D R mRIC

  • این سمعک کوچکترین سمعک پشت گوشی شارژی جهان است
  • در 4 ساعت فول شارژ می‌شود و می‌تواند 24 ساعت شارژ نگه دارد(در صورت عدم استفاده از بلوتوث سمعک)
  • اگر از بلوتوث سمعک به میزان 5 ساعت استفاده شود، می‌تواند 15 ساعت شارژ نگه دارد (یعنی 5 ساعت بلوتوث + 10 ساعت استفاده معمولی از سمعک) زیرا در حالت استفاده از بلوتوث، شارژ سمعک با سرعت بیشتری مصرف می‌شود
  • می‌تواند تا افت شنوایی 90 دسیبل را پوشش دهد
  • بر روی سمعک فقط یک دکمه وجود دارد که می‌تواند چند عمل مختلف انجام دهد (شامل افزایش و کاهش صدا، تغییر برنامه سمعک و همچنین خاموش و روشن کردن سمعک)
  • به واسطه ریموت کنترل و همچنین اپلیکیشن ویدکس نیز می‌توان صدای سمعک و برنامه آن‌ها را تغییر داد
  • به همه‌ی موبایل‌های اندروید و آیفن به صورت مستقیم وصل می‌شود
  •  IP68 است و مقاومت بالایی نسبت به گرد و غبار، رطوبت و آب دارد
  • در 4 رده 110، 220، 330 و 440 تولید می‌شود
  • دارای 2 شارژر مختلف است که یکی فقط شارژر است و دیگری هم شارژر است و هم رطوبت گیر سمعک
قیمت سمعک شارژی D R mRIC
خرید سمعک شارژی D R mRIC
  • کیفیت صوتی این سمعک (و سایر سمعک‌های مومنت) به حدی بالا است که 95% از کاربرانی که این سمعک رو گوش‌شان تست شد، بیان کردند که صدای این سمعک کاملا شبیه صدای انسان است و دستخوش هیچگونه تغییری نشده است. استفاده کنندگان با سابقه سمعک می‌دانند که صدای خود فرد دستخوش تغییر می‌شود و به اصطلاح خیلی از این عزیزان ” صدای خودم بلندگویی شده است”. اما ویدکس تا حدود بسیار زیادی این مشکل را برطرف کرده است.

مهم‌ترین ویژگی این سمعک در یک کلام اندازه کوچک (کوچکتر از سمعک‌های سایر کمپانی‌ها) و کیفیت صوتی بسیار شفاف و طبیعی آن است.

 سمعک شارژی BTE R D

سمعک شارژی BTE R D

این سمعک تمام ویژگی های سمعک بالا را دارد با تفاوت‌های زیر:

  • این سمعک از نوع BTE معمولی است که به واسطه قالب درون گوش قرار می‌گیرد و از مدل RIC بزرگتر است. مخصوص افرادی است که نمی‌توانند RIC استفاده کنند مانند افراد با پارگی پرده گوش، عفونت گوش و همچنین افراد بسیار سن بالا که نمی‌توانند به علت ظرافت سمعک های RICبا آن‌ها کار کنند.
  • چون بزرگتر هستند بنابرین باتری لیتیمی بزرگتری هم دارند و در نتیجه این سمعک‌ها با هر بار شارژ شدن می‌توانند 37 ساعت شارژ نگه دارند
  • تا افت شنوایی 95 دسیبل را پوشش می‌دهند
  • بر روی سمعک 3 دکمه وجود دارد که یکی مخصوص تغییر برنامه و خاموش/روشن کردن سمعک و دوتا دیگر مخصوص کاهش/افزایش صدا هستند