آیا میدانستید که بیش از 1.5 میلیارد نفر در سراسر جهان از کم شنوایی رنج می برند؟ وقتی شخصی قادر به شنیدن صداها در آستانه طبیعی 0 تا 20 دسیبل نباشد آن شخص دارای اختلال شنوایی است. وضعیت شنوایی شخص وقتی بیشتر از 35 دسیبل باشد، میتواند به کم شنوایی جزئی تا ناشنوایی طبقهبندی شود. در طول تاریخ، بسیاری از افراد ناشنوا یا کمشنوا بر موانع زندگی خود و همچنین ناتواناییهای شنوایی خود غلبه کردهاند تا به موفقیتهای چشمگیری دست یابند. دستاوردهای این افراد برای بسیاریی بهعنوان یک الهام میباشد! در این مقاله از سمعک اقدسیه قصد داریم به معرفی تعدادی از این افراد مشهور بپردازیم، از افراد کم شنوا و ناشنوای ورزشکار گرفته تا دانشمندان و سلبریتیها. بیاید به شما یاداوری کنیم که هر چیزی با تلاش، اشتیاق و اراده امکان پذیر است!
تفاوت بین ناشنوایی و کم شنوایی
این افراد مشهور که در ادامه معرفی شدهاند از درجات مختلفی از کم شنوایی رنج میبرند.
- کم شنوایی خفیف ( 26 – 40 دسیبل)
- کم شنوایی متوسط ( 41 – 55 دسیبل)
- کم شنوایی شدید ( 71 – 90 دسیبل)
- کم شنوایی عمیق تا ناشنوا ( 91 دسی بل به بالا)
برخی از این افراد مشهور کم شنوایی جزئی (کم شنوایی خفیف تا شدید) دارند در حالی که برخی ناشنوا هستند (عمیق ). ضروری است که بدانیم بین ناشنوایی و کم شنوایی تفاوت وجود دارد. سمعکها میتوانند با تقویت امواج صوتی، کیفیت زندگی افراد مبتلا به کم شنوایی شدید تا خفیف را بهبود دهند. اما افراد مبتلا به کم شنوایی بیش تر از 110دسی بل، ناشنوا در نظر گرفته میشوند، این یعنی آنها توانایی کمی برای شنیدن صداها دارند. اغلب مزایای سمعک برای چنین افرادی محدود است.
چنانچه کاندید دریافت سمعک هستید، برای اطلاع از قیمت سمعک روی عنوان آن کلیک کنید.
ورزشکاران معروف ناشنوا و کم شنوا
1. یائو مینگ
درجه کمشنوایی: عمیق
آیا میدانستید این بسکتبالیست سرشناس چینی از ناحیه گوش چپ ناشنوا است؟ یائو مینک در مصاحبهای فاش کرد که از 8 سالگی از کم شنوایی رنج میبرد. با وجود کاهش شنواییش، او به حرفه درخشانش در انجمن ملی بسکتبال (NBA) ادامه داد و نماینده Houston Rockets بود. او هشت بار برای All-Star منتخب شد. یائو مینک برای بسیاری الهامبخش است که هرگز با وجود موانع از اهداف خود دست نکشند.
2. هادی چوپان
درجه کم شنوایی: متوسط تا شدید
هادی چوپان قبل از ورود حرفهای به بدنسازی، مدتی در کشتی فعال بود تا اینکه دو سال هم در بوکس تایلندی کار کرد و به مقامهای کشور هم رسید. اما ضربات سنیگین بوکس به سر باعث شد به شنواییاش آسیب وارد شود. او اکنون از سمعک استفاده میکند و کمشنواییاش را محبتی از طرف خداوند و علت موفقیتهایش میداند. او به طرفدارانش میگوید در برابر انتقادها و حرفهای منفی دیگران کر شوید.
3. لاورنتیا تان
درجه کم شنوایی: عمیق
لاورنتیا تان یک ورزشکار سوارکاری پار المپیک اهل سنگاپور است. با وجود ناتوانیهایش به موفقیتهای بینالمللی دست یافته است. او که با فلج مغزی و هم ناشنوایی عمیق متولد شد، در سنین جوانی به اسب سواری بهعنوان نوعی فیزیوتراپی پرداخت. اسب سواری باعث شد اعتمادبهنفس پیدا کند و عزت نفس خود را بهبود ببخشد. همچنین در مسابقات بینالمللی، از جمله بازیهای پارالمپیک شرکت کرد و موفق به کسب چندین مدال از پار المپیک شد.
سلبریتی های معروف ناشنوا و کم شنوا
4. میلی بابی براون
درجه کم شنوایی: عمیق (یکی از گوشهای او)
میلی بابی براون بازیگر معروف، اولین بار با بازی باورنکردنیاش در سریال چیزهای عجیب از نتفلیکس شناخته شد. میلی با کم شنوایی عمیق به دنیا آمد و در نهایت از یک گوش ناشنوا شد. او در هشت سالگی تصمیم گرفت که بازیگر شود و خانوادهاش برای حمایتش به لسآنجلس نقل مکان کردند.
میلی در هنگام اجرا با وجود این که نمیتواند به طور کامل صدای خود را بشنود، اما هرگز اجازه نمیدهد اعتمادبهنفسش در مورد بازیگری و خوانندگی متزلزل شود. میلی معتقد است تا زمانی که از انجام کاری لذت میبرید، باید آن را انجام دهید. هیچچیز نمیتواند شما را متوقف کند، حتی چالشهای شنوایی شما!
5. هالی بری
هالی بری بهعنوان اولین زن سیاهپوست برنده جایزه اسکار بهترین بازیگر زن تاریخ شناخته شده، هالی پس از یک حادثه خشونت خانگی تقریبا 80 درصد از شنوایی خود را در گوش چپش از دست داد. با این حال، این او را از دنبال کردن اشتیاق خود برای بازیگری منع نکرد. او برای نقشهایش در فیلمهای Catwoman، Monster Ball و سری فیلمهای X-Men شناخته شده است.
6. آیومی هاماساکی
درجه کم شنوایی: عمیق
آیومی هاماساکی، ستاره جی پاپ و پرفروشترین هنرمند ژاپنی در ناحیه گوش چپ خود ناشنوا شد و شنوایی گوش راستش نیز رو به وخامت رفت. در سال 2001، هاماساکی در اثر سرماخوردگی منجر به عفونت گوش شده. با بیتوجهی به هشدارهای پزشکان برای اجنتناب از قرار گرفتن در معرض صداهای بلند، او به برگزاری تورهای کنسرت ادامه داد. با این که در یکی از تمریناتش از وزوز گوش رنج میبرد، برای استراحت هم توقف نکرد. تا سال 2007 بود که نگران شنوایی خود شد، اما کمی دیر شده بود. در سال بعد گوش چپ او کاملا ناشنوا شده بود. با وجود این وضعیت، این باعث توقف حرفه خوانندگی او نشد. عشق او به صحنه او را مجبور میکرد به حرکت رو به جلو و ساختن موسیقی ادامه دهد. در سال 2017، آیومی چندین آزمایش شنوایی انجام داد و مطلع شد که شنوایی گوش راستش رو به وخامت است. او همچنین دچار سرگیجه و استفراغ نیز میشد چون کانالهای نیم دایرهایی او (لولههای واقع در گوش داخلی) آسیب دیده بود. آیومی هاماساکی همچنان به برگزاری کنسرت و تولید موسیقی جدید ادامه میدهد.
7. داریوش اقبالی
درجه کم شنوایی: عمیق
داریوش از مشهورترین و محبوبترین خوانندگان پاپ ایرانی که پیش از انقلاب در ایران فعالیت داشته و پس از انقلاب به لسآنجلس مهاجرت کرده و فعالیت هنری خود را در آمریکا ادامه داده، در یکی از کنسرتهای اخیر خود، رو به هواداران اعتراف تلخی داشت که همه را مبهوت کرد. داریوش گفت: «چندین سال است که ۷۰ درصد شنوایی خود را از دست دادهام و بدون شنیدن صداها، اجرا میکنم.
8. ابی
درجه کم شنوایی: متوسط تا شدید
موسیقیدانان درخطر سر و صدایی هستند که در تولید موزیک ایجاد میشود. این افراد در طی زمان، ممکن است توانایی شنیدن در آنان کاهش یابد. ابی خواننده معروف ایرانی نیز از کم شنوایی رنج میبرد و از سمعک استفاده میکند. با وجود چالشهای شنوایی که با آن دست و پنجه میکند به فعالیت خوانندگی خود و برگزاری تورها و کنسرتهایش ادامه میدهد. هیچ چیزی مانع از دنبال کردن عشقش، موسیقی نمیشود. ابی میگوید میخونم چون زندهام.
9. استیون کولبر
درجه کم شنوایی: عمیق (گوش راست)
استیون کولبر بازیگر و کمدین آمریکایی در کودکی دچار تومور در گوش راست خود شد. پزشکان برای برداشتن ایمن آن مجبور شدند پرده گوش او را نیز بردارند. رویای کودکی او برای تبدیل شدن به یک زیستشناس دریایی از بین رفت زیرا شرایط او مانع از غواصی او شد. او که در طول سالهای دانشگاه به بازیگری علاقهمند شد، برای تبدیل شدن به یک هنرپیشه دراماتیک، تحصیل کرد. کولبر قبل از اینکه دیوید لترمن مجری برنامه The Late Show شود، در پروژههای تلویزیونی متعددی شرکت داشت. در سال 2020، او مبتلا به سرگیجه موضعی (BPPV) شد (وضعیتی که باعث سرگیجه هنگام حرکت سر میشود). این او را از رفتن به محل کار منع نکرده است و او همچنان در صنعت سرگرمی فعال است.
10. گرایمز
گرایمز خواننده، ترانهسرا و تهیهکننده است که معمولا او را در تصویری کنار سرمایهگزار معروف به نام ایلان ماسک دیدیم. در سال 2012، کاهش شنوایی و وزوز گوش، باعث شد که تعدادی از برنامههای خود در کانادا و همچنین کل تور اروپایی خود را لغو کند. صدای زنگ در گوشهای او حتی باعث ایجاد مشکل در خواب او شد. او امروزه به خلق و تولید موسیقی ادامه میدهد.
11. اریک کلاپتون
درجه کم شنوایی: شدید
آیا میدانستید که اریک کلاپتون، ستاره راک و برنده چندین جایزه گرمی از وزوز گوش و کاهش شنوایی رنج میبرد؟ عادت او به نواختن موسیقی با بالاترین میزان صدا و قرار گرفتن طولانی مدت در معرض صداهای بلند باعث شد که او دچار کم شنوایی ناشی از نویز شود. کلاپتون با وجود مشکل شنوایی با آسیب عصبی دست و پنجه نرم میکند. او با تمامی این موانع به عنوان یک نوازنده مشغول و فعال است. کلاپتون از سمعک استفاده میکند و به دیگران نیز توصیه میکند که برای محافظت از گوش خود در برابر صدا های بلند از گوش گیر استفاده کنند.
12. لودویگ فان بتهوون
درجه کم شنوایی: عمیق
بتهوون بهعنوان یکی از بزرگترین آهنگسازان تمام دوران شناخته میشود، این نابغه موسیقی در دهه بیست سالگیاش کم شنوایی را تجربه کرد. شنوایی او در طول زندگیاش رو به وخامت میرفت. زمانی که او 44 ساله بود، کاملا شنواییاش را از دست داده بود. درواقع او مجبور بود برای مکالمه با دیگران یادداشت بنویسد. بتهوون با وجود ناشنواییاش به آهنگسازی ادامه داد. برخی از اثار بزرگ خود را مانند سمفونی نهم را با همان ناشنوایی خلق میکرد.
سیاستمداران معروف ناشنوا و کم شنوا
13. رونالد ریگان
درجه کم شنوایی: متوسط (گوش چپ) و شدید (گوش راست)
رونالد ریگان چهلمین رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا بود. او قبل از این که سیاستمدار شود، یک هنرپیشه سرشناس با سابقه کاری درخشان بود. در حین فیلمبرداری یکی از فیلمهای او، یک تپانچه از فاصله نزدیک به گوش راستش شلیک شد. این تیراندازی شروع کم شنوایی او بود. در سال 1983، سالها پس از این حادثه، ریگان، بهعنوان چهلمین رئیس جمهور آمریکا منتخب شد. دیدن رئیس جمهور با سمعک منجر به کاهش انگ منفی مرتبط با سمعک در آن زمان شد.
14.بیل کلینتون
درجه کم شنوایی: شدید
بیل کلینتون چهل و یکمین رئیسجمهور پس از ریگان است. او نیز از سمعک استفاده میکند. گفته میشود مشکلات شنوایی او نتیجه قرار گرفتن طولانی مدت در معرض صداهای بلند بود. زیرا فعالیتهایی چون شکار و نواختن ساکسیفون و شرکت در راهپیماییهای تبلیغاتی داشت. و این باعث تشدید کم شنوایی او شد. بیل کلینتون، شهروندان هم سن و سال را تشویق کرد که سلامت شنوایی خود را در الویت قرار دهند. او همچنین به همراه دخترش داوطلب شد تا به مردم آفریقا سمعک اهدا کند.
مخترعان و دانشمندان معروف ناشنوا و کم شنوا
15. توماس ادیسون
درجه کم شنوایی: عمیق
توماس ادیسون مهمترین و مشهورترین مخترع تاریخ در سن 12 سالگی دچار کم شنوایی در یک گوش و ناشنوایی در گوش دیگرش شد. با این وجود اجازه نداد کاهش شنواییاش مانع او شود. ادیسون مشکل شنواییاش را هیچ وقت به چشم ضعف نگاه نمیکرد بلکه آن را موهبتی میدانست، زیرا میتوانست بر تحقیقات و اختراعات خود بدون هیچ حواسپرتی تمرکز کند. او در طول زندگی خود بیش از 1000 حق ثبت اختراع داشت و لامپ رشتهای، دوربین فیلمبرداری و باتری ذخیرهسازی قلیایی و بسیاری دیگر را اختراع کرد.
16.رابرت گرانت آیتکن
درجه کم شنوایی: عمیق
17.تیلی ادینگر
نویسندگان معروف ناشنوا و کم شنوا
18.هلن کلر
19.سیسیلیا کارولینا بل
چگونه سمعک میتواند برای افراد کم شنوایی مفید باشد؟
ارتباطات را بهبود میبخشد
سمعک میتواند به افراد مبتلا به کم شنوایی کمک کند تا گفتار را بهتر درک کنند، چه در محیطهای آرام و چه در محیطهای پر سر و صدا. سمعک میتواند توانایی آنها را برای برقراری ارتباط موثر با خانواده، دوستان و همکاران را بهبود بخشد.
اعتماد به نفس را افزایش میدهد
سمعک باعث میشود که افراد کم شنوا اعتماد به نفس خود را در موقعیتهای اجتماعی افزایش دهند و نسبت به توانایی خود در برقراری ارتباط با دیگران احساس اطمینان بیشتری کنند و تمایل بیشتری برای شرکت در گفتگوها پیدا کنند.
روابط را بهبود میبخشد
آیا میدانستید که سمعک علاوه بر بهبود شنوایی میتواند روابط را بهبود بخشد؟ هنگامی که افراد مبتلا به کم شنوایی قادر به برقراری ارتباط موثرتر باشند، احساس ارتباط بیشتری با عزیزان خود کرده و بیشتر درگیر فعالیتهای اجتماعی شده و کمتر احساس انزوا می کنند.
خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش میدهد
مطالعات نشان داده است که افراد مبتلا به کم شنوایی درمان نشده در معرض خطر زوال شناختی و زوال عقل هستند. با استفاده از سمعک، این افراد میتوانند توانایی خود را در پردازش و درک گفتار بهبود بخشند. این یعنی سمعک میتواند به حفظ عملکرد شناختی کمک کند.
چنانچه شنوایی شما دچار مشکل شده است، ما در کلینیک سمعک اقدسیه باکمک متخصص شنوایی سنجی در کنار شما هستیم تا بهترین راهحل را ارائه کنیم. ازجمله خدمات ما میتوان به شنوایی سنجی در منزل و تجویز سمعک در منزل هم اشاره کرد که درصورت نیاز میتوانید از آنها استفاده کنید.