مهم ترین عامل تاثیرگذار بر پرداخت هزینه سمعک ها، سطح تکنولوژی موجود در آن است.
به طور کلی سمعک ها از لحاظ سطح تکنولوژی به سه گروه تقسیم می شوند که عبارتند از:
1- گروه پایه – basic – essential
هزینه سمعک های گروه پایه حداقل 1500000 تومان است. این مدل حداقل نیاز های شنیداری بیمار را تامین می کند. اگر بیمار فرد مسن و بازنشسته ای باشد که بیشتر اوقات خود را در منزل سپری می کند، سمعک basic برای وی کاملا موثر خواهد بود، اما افرادی که از نظر اجتماعی و یا شغلی فعال تر هستند، به سمعک های پیشرفته تری نیاز دارند.
مهم ترین ویژگی این سمعک ها:
- تکنولوژی های پردازش دیجیتال مدرن.
- فیدبک گیری.
- کاهش نویز قوی.
- و قابلیت نصب 4-2 برنامه ی شنیداری است.
2- گروه متوسط mid range یا advanced
قیمت سمعک های رده متوسط حداقل 2500000 تومان است. تکنولوژی موجود در این انواع، به خوبی راحتی شنیداری را افزایش می دهد. این سمعک ها گفتار را به صورت اتوماتیک شناسایی و تقویت کرده و نویز زمینه را کاهش می دهند. همچنین میکروفون دایرکشنال (جهت دار) در این مدل ها سبب می شود که منابع صوتی مکان یابی شده و موقعیت آن ها در بازسازی صدا توسط سمعک، به خوبی لحاظ شود. برخی از سمعک های این رده نیز صدای تلفن یا تلویزیون را مستقیما پخش می کنند.
این نوع علاوه بر ویژگی های گروه پایه، دارای:
- قابلیت بازشناسی گفتار در محیط های شنیداری دشوارتر.
- میکروفون جهت دار برای دریافت واضح تر گفتار در هنگام مکالمه.
- و امکان برقراری ارتباط بی سیم یا وایرلس با منابع صوتی خارجی مانند موبایل، تلفن و تلویزیون می باشد.
3- گروه عالی – premium
گروه پیشرفته حداقل داری قیمتی معادل 7000000 تومان است. این سمعک ها پیشرفته ترین تکنولوژی ها را در خود جای داده اند. این تکنولوژی قدرتمند، گفتار را به بهترین حالت می رساند و اصوات موجود در مکالمات را کاملا واضح بازسازی می کند. این انواع می توانند در دشوار ترین موقعیت های شنیداری بهترین عملکرد را داشته باشند.
هنگامی که بیمار در یک جمع چند نفره با دوستان یا خانواده خود حضور دارد، میکروفون سمعک بر یک گوینده تمرکز کرده و نویز زمینه را کاهش می دهد و بدین ترتیب او به خوبی می تواند با دیگران صحبت کند و حرف های آن ها را هم بدون مشکل بشنود. بنابراین اگرچه قیمت تهیه این رده بالا است، اما ارزش این هزینه را دارند.