جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

سمعک فوناک

محتوای صفحه

معرفی سمعک فوناک
سمعک فوناک Phonak برترین برند جهانی سمعک از نظر حجم فروش و پیشرو در فناوری گفتار در نویز، ارتباطات وایرلس و فناوری باتری قابل شارژ است. این شرکت طیف گسترده ای از سمعک های با کیفیت را در سطوح تکنولوژی مختلف برای افراد مبتلا به کم شنوایی خفیف تا عمیق و دارای هر سبک زندگی ارائه می دهد.

تاریخچه فوناک

شرکت تولید کننده سمعک فوناک در سال 1947 در سوئیس تأسیس شد و به سرعت به یک توسعه دهنده پیشرو در زمینه سمعک های دیجیتال تبدیل شد. این شرکت در سال 1950 اولین سمعک قابل حمل دنیا را با عنوان Phonak Alpina و در سال 1967 اولین سمعک عینکی را به نام Visation Super تولید نمود.  پس از مدتی در سال 1970 اولین سمعک پشت گوشی خود را که Phonnette نام داشت ارائه کردند. در سال 1985، با خرید چندین برند سمعک دیگر، عنوان هلدینگ فوناک را به خود اختصاص داد. در سال 1991 تحول عظیمی در محصولات این شرکت صورت گرفت و اولین سمعک داخل گوشی به بازار عرضه و کمی بعد اولین سمعک دیجیتال فوناک تولید شد. در سال 2007 این شرکت مادر، نام خود را به هلدینگ Sonova تغییر داد و امروزه تولید کننده برندهای متعدد سمعک از جمله Phonak، Unitron، Sennheiser و Hansaton می باشد.  از این رو این شرکت یکی از بزرگترین تولیدکنندگان سمعک در جهان تبدیل شده است.
تاریخچه سمعک فوناک
 
برند پرچمدار گروه Sonova است که نه تنها به عنوان یک پیشرو در بازار سمعک، بلکه به عنوان یک مبتکر در تولید محصولات و تکنولوژی های سمعک های دیجیتال شناخته می شود. در سال 2017، فوناک اولین شرکتی بود که سمعک های قابل شارژ لیتیوم-یون را ارائه کرد و اکنون در سال 2024، آنها اولین کسانی هستند که یک پلتفورم مجهز به هوش مصنوعی اختصاصی را برای بهبود درک گفتار در نویز معرفی نموده اند.

تکنولوژی ممتاز سمعک فوناک

پیش از شرح محصولات گسترده فوناک خالی از لطف نیست که نگاهی به تکنولوژی های نوآورانه این شرکت داشته باشیم که موجب متمایز شدن سمعک های فوناک از دیگر رقبا گشته است.
 
  • تکنولوژی درک گفتار در نویز

دهه هاست که بهبود درک گفتار در حضور نویز یکی از دغدغه های اصلی تولید کنندگان سمعک و آرزوی کاربران می باشد. فوناک در تبیین استراتژی های شنوایی در نویز یک پیشرو است. در سال 1994 این شرکت اولین سیستم میکروفون دایرکشنال را به نام AudioZoom ارائه نمود که نتیجه آن عملکرد بهتر کاربران در حضور نویز و میزان بالای رضایتمندی آنان بود. تا سال 2000 همه شرکت های تولید کننده سمعک درصدد به کارگیری میکروفون های دایرکشنال در محصولات خود بودند که منجر به افزایش نسبت سیگنال به نویز تا حد 2-3 دسیبل می شد. این دستاورد کمی نبود، چرا که هر یک دسیبل افزایش سیگنال به نویز، 11درصد توانایی درک گفتار در نویز را افزایش می دهد.

فوناک در سال 2012 تکنولوژی StereoZoom را معرفی نمود که 4 میکروفون (2 میکروفون برای سمعک گوش راست و دو میکروفون برای سمعک گوش چپ) را در حالت دوگوشی (binaural) و از طریق اتصال وایرلس باهم ترکیب می کرد. نتیجه این تکنولوژی، بهبود نسبت سیگنال به نویز تا 4-6 دسیبل بود.

فوناک همچنان به ارائه نوآوری های جدید و پیشرفته ترین تکنولوژی ها ادامه داده، به طوری که جدیدترین محصول آن یعنی Audeo Sphere Infinio دارای تراشه DEEPSONIC و مجهز به هوش مصنوعی است. در این محصول شبکه عمیق عصبی نیز وجود دارد که با 22میلیون نمونه صوتی آموزش دیده است. در نتیجه پردازش صوتی منحصر به فردی دارد. به طوریکه نسبت سیگنال به نویز را 10 دسیبل افزایش می دهد.

  • تکنولوژی بلوتوث

در سال 2018 فوناک با ارائه سمعک Marvel که قادر به دریافت و ارسال مستقیم صدا به هر وسیله صوتی بلوتوث دار دیگر بود موجب شگفتی همگان شد. تا پیش از آن هیچ یک از شرکت های تولید کننده سمعک مشکل ارتباط با بلوتوث را رفع نکرده بودند. در سال 2020 فوناک سمعک Paradise را عرضه نمود که قادر به برقراری ارتباط با 8 وسیله دیگر و داشتن دو ارتباط فعال می باشد. امروزه سمعک های نوین فوناک امکان تماس‌های بدون وقفه و استریم کردن صدا تا مسافت های دو برابر مدل های قبل را فراهم می‌کنند و گفته می‌شود که با همه دستگاه‌های دارای بلوتوث سازگار هستند. تا پیش از ارائه سمعک Marvel، فقط کاربران آیفون به پخش مستقیم استریو دسترسی داشتند و کاربران اندروید مجبور بودند لوازم جانبی جداگانه ای برای استریم خریداری کنند. در حالی که بسیاری از تولیدکنندگان سمعک اکنون پخش مستقیم صوتی را از اندروید ارائه می‌کنند، Phonak برای ارائه پخش دوگوشی موسیقی و تماس‌های تلفنی از طریق بلوتوث، تمام پروتکل‌های ارتباطی را روی یک تراشه سمعک ادغام کرده است که مصرف انرژی را کاهش می‌دهد و بر محدودیت‌های عمر باتری غلبه می‌کند. تراشه PRISM Phonak که در سمعک های Paradise و Lumity موجود است و آخرین تراشه یعنی ERA  که در سمعک Infinio موجود است، حافظه را افزایش می‌دهند و در عین حال ۸ دستگاه جفت شده و ۲ اتصال بلوتوث فعال را پشتیبانی می‌کنند.

  •  سمعک های شارژی

فوناک برای اولین بار در سال 2016 سمعک‌های شارژی Audéo B-R خود را معرفی کرد. این شرکت با پیشرفت در فناوری باتری های لیتیوم یون قابل شارژ بر این مشکلاتی که در گذشته کاربران با آنها مواجه بودند غلبه کرده و بیان می کند که جدیدترین سمعک شارژی Lumity می تواند به راحتی یک روز کامل دوام بیاورد (تا 24 ساعت برای Lumity و 16 ساعت برای Audéo Sphere Infinio). بعلاوه  فوناک به تازگی اولین سمعک داخل گوشی شارژی خود را با عنوان Virto Infinio R معرفی کرده است.

سمعک های فوناک

  • طبقه‌بندی سمعک‌های فوناک بر اساس شکل ظاهری، نسل/ خانواده و رده تکنولوژی

پیش از بررسی جزئیات هر یک از سمعک های فوناک لازم است که اطلاعاتی در رابطه با شیوه نامگذاری محصولات فوناک داشته باشیم.
انواع سمعک فوناک

محصولات فوناک بر حسب سال تولید

2024: Audeo Infinio و Virto Infinio

2023: Naida Lumity

2022: Audeo Lumity و Virto Paradise

2021: Naida Paradise

2020: Naida M, Virto M, Brio 4 و Audeo Paradise

2019: Bolero M

2018: Naida B و Audeo Marvel

2017: Virto B و Bolero B

2016:  Audeo B

2015: Bolero V

2014: Lyric 3, Audeo V و Lyric 4

2013: Naida Q

2012: Bolero Q, Audeo Q, Virto Q و Dalia

2009: Milo

معرفی خانواده های سمعک های فوناک

Infinio

آخرین خانواده سمعک های فوناک یعنی ، Infinio دستاوردی بزرگ و چشمگیر در زمینه کیفیت صدا، ارتباطات وایرلس (بلوتوثی) و قابلیت های تنظیمی و شخصی‌سازی می باشد. بعلاوه این نوآوری ها در مدل Infinio Sphere به واسطه جداسازی گفتار از نویز زمینه با کمک هوش مصنوعی تکمیل شده است. این محصول در آگوست 2024 به بازار عرضه شد و به سرعت مرکز توجه متخصصین حوزه شنوایی و کاربران سمعک قرار گرفت. همه سمعک های خانواده Infinio دارای تراشه ERA هستند که بسیار پیشرفته تر از مدل قبلی یعنی Lumity است. این سمعک ها مجهز به APD 3.0 هستند که به موجب آن کیفیت صدای بهتر، تنظیمات دقیق تر و شخصی تر، مقاومت بالاتر در مقابل رطوبت و قابلیت ارتباطی بهتر تا فواصل بیشتر فراهم شده است. در حال حاضر خانواده سمعک های Infinio دارای مدل های رسیور داخل کانال-Audeo، رسیور داخل کانال Sphere، کراس-CROS و داخل گوشی-Virto می باشد. در ادامه به معرفی هر یک از مدل ها پرداخته می شود.
معرفی خانواده های سمعک های فوناک سمعک Infinio

  Audeo Infinio

پیشرفته ترین سمعک شارژی فوناک است که به بلوتوث LE Audio، مدار حذف نویز مبتنی بر هوش مصنوعی و شبکه عمیق عصبی DEEPSONIC می باشد. این مدل سمعک در دو سطح تکنولوژی 70 و 90 و در 8 رنگ ارائه شده است. از جمله ویژگی های فنی سمعک Audeo Infinio می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • قابلیت های ارتباطی پیشرفته تر و با ثبات تر: تراشه ERA به حدی سریع و کارآمد بین دو نوع ورودی صوتی و بلوتوثی سوئیچ می کند که کاربر هیچ بخشی از مکالمات و سیگنال ها را از دست نمی دهد و بعلاوه امکان دریافت امواج بلوتوث از فواصل 2برابر بیشتر از مدل های پیشین و نیز برندهای رقیب را دارد.
  • کیفیت صدای منحصر به فرد: الگوریتم جدید APD 3.0 فوناک که به طور معمول در بلندگوهای پیشرفته به کار می رود، منجر به ارائه طبیعی ترین و خوشایندترین خروجی صوتی به کاربران می شود.
  • پردازش هوشمندانه تر: به کارگیری توامان هوش مصنوعی، AutoSense OS 6.0 و تکنولوژی Smart Speech موجب شناسایی بهتر محیط های صوتی مختلف و در نتیجه بهبود درک گفتار تا 10% و کاهش تقلای شنیداری تا 45% می شود.
  • سمعک CROS Infinio:  برای کمک به کاربرانی که یک گوش با کم شنوایی unaided (یعنی با استفاده از سمعک امکان کمک و اصلاح افت شنوایی آنها وجود ندارد) دارند فوناک سمعک های Infinio  را با قابلیت CROS ارائه کرده. به این معنا که صداهای موجود در سمت گوش ضعیف تر را دریافت و به صورت وایرلس به گوش مقابل که شنوایی بهتری دارد انتقال می دهد. به این ترتیب کاربر می تواند حضور فعال تری در محیط داشته باشد.
  • IP68: بالاترین میزان مقاومت در مقابل آب و گرد وغبار را دارند.

Virto Infinio

 سمعک های Infinio Virto اولین سمعک داخل گوشی شارژی  هستند که در دو مدل شارژی و با باتری های یکبار مصرف تولید شده اند. مدل شارژی این سمعک ها به شکل ایرپادهای مرسوم هستند اما مدل غیرشارژی آن همانند سمعک های داخل گوشی معمول شاخته می شوند. این دو نوع سمعک از نظر فنی مشابه یکدیگر هستند و هر دو دارای تراشه ERA، تکنولوژی SmartSpeech، StereoZoom 2.0، و حسگر گفتار می باشند. به علاوه با اپلیکیشن myPhonak و دیگر اکسسوری های وایرلس فوناک سازگار هستند.
Virto Infinio

Lumity

خانواده سمعک های Lumity، نسل قبلی سمعک های فوناک هستند که همچنان جایگاه ویژه ای در بازار سمعک دارند و مورد توجه بسیاری از متخصصین هستند. از جمله ویژگی های مهم سمعک های Lumity می توان به قابلیت استریم وایرلس، برقراری تماس صوتی به صورت هندزفری، مدارهای بهبود دهنده درک گفتار در نویز، مدار حذف نویز، حسگرهای حرکتی، Tap controlها و AutoSense 5.0 اشاره کرد که در عمل به صورت بهبود درک گفتار در بسیاری از موقعیت‌های شنیداری، کاهش تقلای شنیداری در محیط های آرام و شلوغ، و تشخیص دقیق گفتار در تمامی جهات خود را نشان می دهد. خانواده Lumity دارای مدل های سوپرپاور- Naida، رسیور داخل کانال- Audeo، پشت گوشی اطفال-Sky می باشد که هر یک در
چند رده تکنولوژی و متناسب با نیازهای طیف وسیعی از کاربران ارائه شده اند.
Lumity
 
 

تکنولوژی مورد استفاده در سمعک های Lumity

یکی از تکنولوژی های منحصر به فرد Lumity، SmartSpeech است، که موجب بهبود توانایی درک گفتار و کاهش تقلای شنیداری کاربر می شود. یکی از اجزای این تکنولوژی AutoSense OS است که با تغییر محیط شنیداری کاربر در طول روز، تنظیمات سمعک را تغییر و تطبیق می دهد. در حقیقت یک شبکه عمیق عصبی است که با نمونه های صوتی متعددی آموزش دیده و در نتیجه  در هر ثانیه 700 بار محیط صوتی را آنالیز کرده و متناسب با موقعیت هایی که فرد در آن ها قرار می گیرد به منظور بهبود توانایی درک گفتار تغییراتی در سمعک ایجاد می نماید.

درک مکالمات یک به یک و گروهی در نویز از مهم ترین و دشوارترین موقعیت های شنیداری به شمار می رود که فوناک برای رفع این مشکل ویژگی دایرکشنالیتی و کاهش نویز را در سمعک های Lumity ارائه کرده است. در واقع عملکرد توامان مدار حذف نویز و میکروفون های جهتدار، شنایی گفتار در حضور نویز زمینه را تسهیل می کند. از سوی دیگر این سمعک ها داراری حسگر حرکتی هستند و متناسب با تحرکات کاربر تنظیمات را تغییر می دهند تا شنوایی در نویز را بهبود بخشند. بعلاوه حسگر گفتار/SpeechSensor، منبع اصلی سیگنال گفتاری را شناسایی می کند و تنظیمات میکروفون را به منظور دسترسی هرچه بهتر به سیگنال مورد نظر در تمامی جهات تغییر می دهد. همچنین تکنولوژی SterroZoom 2.0 یک سیستم میکروفون جهتدار تطبیقی دوگوشی است که دسترسی به سیگنال گفتاری که در محیط های نویزی از روبرو می آید را افزایش می دهد.

از دیگر ویژگی های سمعک های خانواده Lumity، تکنولوژی SoundRecover 2 است که برای کاربرانی کارایی دارد که در فرکانس های بالا افت شنوایی قابل توجهی دارند و با استفاده از سمعک هم این افت شنوایی قابل جبران نیست. در چنین مواردی با فعال نمودن SoundRecover 2 محدوده فرکانسی که برای فرد حتی با وجود سمعک هم قابل شنیدن نیست به مناطق فرکانسی پایین تر که فرد شنوایی بهتری دارد انتقال داده می شود. از این رو کاربر به سیگنال های فرکانس بالای موجود در محیط پیرامون خود آگاهی پیدا می کند و توانایی درک گفتارش تا حد زیادی افزایش می یابد.

در سمعک های Lumity به منظور تسهیل شنیدن صداهای گفتاری و مکالمات آهسته و دور تکنولوژی Speech Enhancer تعبیه شده است. به این معنا که در محیط های آرام صداهای آهسته یا آن هایی که از فواصل دورتر می آیند را به صورت خودکار شناسایی نموده وتقویت بیشتری برای آن ها اعمال می کند. برای مثال وضوح صداهایی که از اتاق مجاور بیایند را تا 18% افزایش خواهد داد.

 

Paradise

Paradise اولین بار در سال 2020 و در قالب سمعک رسیور داخل کانال- Audeo معرفی شد و طی دو سال بعد دو مدل دیگر Naida و Virto نیز عرضه شد. سمعک های Paradise به دو حالت شارژی و با باتری یکبار مصرف و در سطوح مختلف تکنولوژی عرضه شده اند تا پاسخگوی طیف گسترده ای از کاربران باشند. از بارزترین ویژگی های نسل Paradise سمعک های فوناک قابلیت ارتباط وایرلس فعال به صورت همزمان با دو وسیله الکترونیک می باشد. این سمعک ها می توانند به گوشی های هوشمند و دیگر لوازم الکترونیک دارای بلوتوث متصل شده و موسیقی یا تماس های تلفنی را به صورت مستقیم دریافت نمایند.
سمعک پارادایس

تکنولوژی مورد استفاده در سمعک های Paradise

در سمعک های Paradise از تراشه PRISM استفاده شده که منجر به دو برابر شدن ظرفیت حاافظه سمعک، افزایش قابلیت های ارتباطی و در عین حال کاهش مصرف باتری گشته است. از تکنولوژیهای به کار رفته در این خانواده، AutoSense OS 4.0 می باشد که با هدف افزایش توانایی درک گفتار در موقعیت های مختلف طراحی شده است. برای دستیابی به این هدف سیستم حذف نویز دینامیک، میکروفون های جهت دار و سنسورهای حرکتی در کنار هم فعالیت می کنند و با اعمال تغییراتی در تنظیمات سمعک در شرایط مختلف، مشکل درک گفتار در نویز را مرتفع می سازند. تکنولوژی SpeechEnhancer نیز برای تقویت صداهای گفتاری آهسته و مکالمات در محیط های آرام تعبیه شده است. یکی دیگر از ویژگی های خاص سمعک های Paradise، tap control است. به این معنا که برای پاسخ دادن به تماس های تلفنی، متوقف کردن و پخش مجدد موسیقی، کافی است که دوبار به سمعک ضربه زده شود.

سمعک Marvel

درسال 2018 برای اولین بار خانواده سمعک های Marvel با معرفی سمعک رسیور داخل کانال خود به دنیای سمعک وارد شد. Marvel مجموعه ای از به روزترین تکنولوژی هاست که قرار گرفتن آن ها در کنار یکدیگر موجب افزایش توانایی درک گفتار و به تبع آن بهبود کیفیت زندگی کاربران می شود. خانواده Marvel شامل سمعک های معمولی و شارژی داخل گوشی-Virto، پشت گوشی-Bolero، رسیور داخل کانال-Audeo ، سمعک ویژه اطفال-Sky و سوپرپاور-Naida است که در 4 رده تکنولوژی ارائه شده اند.

 
Binaural VoiceStream

Binaural VoiceStream یکی از تکنولوژی های موجود در خانواده سمعک های Marvel است که با استریم سیگنال های صوتی به هردو گوش، کاربر را قادر می سازد در موقعیت های شنیداری پرچالش بر روی سیگنال مورد نظر متمرکز بماند و درک گفتار بهتری داشته باشد. در حقیقت در این تکنولوژی سه برنامه Speech in Wind، StereoZoom و DuoPhone (برای تسهیل مکالمات تلفنی) فعالیت می کنند. StereoZoom حتی در مواقعی که نسبت نویز به سیگنال خیلی بیشتر است سبب افزایش وضوح گفتار تا 80% می گردد. Speech in Wind نیز در محیط های باز، صدای باد را شناسایی کرده و کاهش می دهد و فقط سیگنال گفتاری را به گوش انتقال می دهد، در نتیجه سیگنال گفتاری واضح تر و درک گفتار بهتر خواهد شد.  DuoPhone در مکالمات تلفنی کاربرد دارد و موجب انتقال صدای تلفن به هر دو گوش می شود که نتیجه آن، افزایش توانایی درک گفتار می باشد.

Auto Sense

 Auto  Sense OS 3.0 محیط های صوتی را اسکن و آنالیز می کند، سپس سیگنال های صوتی را دسته بندی کرده و متناسب با محتوای سیگنال و نوع محیط شنیداری تنظیمات و میزان تقویت مورد نیاز را بر روی آن ها اعمال می کند و توانایی درک گفتار را بهبود می بخشد.

قابلیت های ارتباط وایرلس

قابلیت های ارتباط وایرلس سمعک های marvel به طور مستقیم به گوشی های آیفون و اندروید و دیگر لوازم الکترونیک دارای بلوتوث متصل می شوند. با این سمعک ها می توان تماس هاس تلفنی را به صورت هندزفری برقرار نمود و حتی می توان تنظیمات را به گونه ای انجام داد که نوتیفیکیشن ها ضروری از طریق سمعک شنیده شوند.

تکنولوژی Roger با بیشتر کردن نسبت سیگنال به نویز سبب می شود در محیط های نویزی کاربران درک گفتار بهتری داشته باشند. در حقیقت پیوسته سطح نویز پیرامون را ارزیابی می کند و در صورت تغییر آن، ولوم میکروفون ها را تطبیق می دهد. در محیط های دارای نویز نوسانی مانند رستوران یا مراکز خرید، کارآیی این تکنولوژی بهتر مشخص می گردد.

سمعک Slim

فوناک با کنار هم قرار دادن 3 مولفه زیبایی، راحتی و کارآیی سمعک منحصر به فرد شارژی و ارگونومیک Slim را ارائه نموده است که در سال 2023 برنده جایزه فناوری ها نوآورانه شد. این سمعک به طور کامل پشت لاله گوش جای می گیرد و هیچ تداخلی با دسته عینک کاربران نخواهد داشت. سمعک Slim در 4 رده تکنولوژی و در 4 رنگ تولید شده است و برای افت شنوایی ملایم تا شدید قابل استفاده می باشد. تکنولوژی AutoSense 5.0 موجود در این سمعک ها به دقت قادر به شناسایی محیط های صوتی مختلف (آرام یا شلوغ و نویزی) و نوع مکالمات (فردی یا گروهی) می باشد و متناسب با نیاز بیمار به صورت خودکار تنظیمات لازم را لحاظ می کند. در نتیجه وضوح گفتار و توانایی درک گفتار در موقعیت های مختلف را افزایش داده و تقلای شنیداری را تا حد قابل توجهی کاهش می دهد. بعلاوه تکنولوژی StereoZoom 2.0 در صورت افزایش سطح شدت نویز میزان تقویت سیگنال گفتاری را افزایش می دهد و به طور کلی تا 5/2دسیبل نسبت سیگنال به نویز را افزایش می دهد. تکنولوژی SpeechSensor یک الگوریتم است که جهت سیگنال گفتاری را کشف و شناسایی می کند و موجب بهبود 15درصدی درک گفتار کاربران می گردد. سمعک Slim
همانطور که در ابتدا گفته شد سمعک slim یک سمعک شارژی است که صرفا با سه ساعت شارژ می توان یک روز کامل از آن استفاده نمود. از نظر قابلیت های ارتباط وایرلس نیز با گوشی های اندروید و آیفون سازگاری دارد و با شمار زیادی از لوازم الکترونیک امکان برقراری ارتباط و استریم وایرلس سیگنال صوتی را دارد.

اکسسوری‌های وایرلس فوناک

تماشا کردن تلویزیون همواره برای افراد کم شنوا یک چالش است. نویز محیط، تنظیم صدا تلویزیون متناسب با نیاز همه اعضای خانواده و یا افکت های صوتی یا موسیقی زمینه می توانند بر دشواری این امر بیفزایند. اما رابط تلویزیون ابزاری کارآمد است که صدای تلویزیون را مستقیما به سمعک استریم می کند. حداکثر برد این رابط 15 متر است.

 TV Connector
PartnerMic

PartnerMic

یک میکروفون بسیار ظریف است که در اختیار فرد مقابل کاربر سمعک قرار داده می شود (معمولا روی یقه فرد نصب می شود) و موجب تسهیل مکالمات یک به یک می گردد. در حقیقت این اکسسوری صدای گفتار فرد را مستقیما و صرف نظر از فاصله (حداکثر برد 25 متر است) به سمعک استریم می کند و در کاربران سمعک های Lumity، Paradise و Marvel که دارای تکنولوژی AirStream هستند کاربرد دارد.

ریموت کنترل

فوناک ابزاری ساده است برای کنترل و تنظیم صدا و برنامه های سمعک. این وسیله طراحی ظریف و کاربرپسندی دارد که به راحتی برای همگان قابل استفاده است، حتی افرادی که در حرکات ظریف دست دچار مشکلند به راحتی می توانند سه دکمه موجود بر روی ریموت کنترل را لمس کنند. یکی دیگر از کاربردهای ریموت کنترل، فعال کردن رابط تلویزیون است.

RemoteControl

میکروفون های وایرلس راجر

دشواری برقراری ارتباط در حضور نویز زمینه و یا از فواصل دور یکی از شایع ترین مشکلات افراد کم شنوا است. علاوه بر سطح شدت نویز محیط و میزان فاصله از گوینده، ویژگی های آکوستیکی محیط و بازآوایی صدا نیز بر درک گفتار تاثیر خواهند داشت. شرکت فوناک برای حل این مسئله، تکنولوژی میکروفون های وایرلس راجر را ارائه کرده است که مزایای فراوانی دارد، از جمله:

  • بهبود توانایی درک گفتار در نویز و از فاصله دور
  • کاهش تاثیر فاصله بین گوینده و شنونده
  • جبران اثرات ناشی از نویز زمینه و بازآوایی

تکنولوژی راجر چیست؟

راجر یک تکنولوژی وایرلس هوشمند است که سیگنال گفتاری را مستقیما به سمعک یا دستگاه کاشت حلزونی انتقال می دهد و در نتیجه تاثیر فاصله از گوینده و بازآوایی را به حداقل می رساند. در حقیقت همانند گوش سوم عمل می کند و سبب می شود کاربر به راحتی بتواند یاد بگیرد، کار کند و در روابط اجتماعی مشارکت داشته باشد.

میکروفون های راجر برای چه کسانی کاربرد دارد؟

راجر به گونه ای طراحی شده که برای همه گروه های سنی و همه درجات کم شنوایی در محیط کار، منزل، مدرسه، دانشگاه قابل استفاده است. برای مثال

  • به کاربران سمعک و کاشت حلزونی در شنیدن در محیط های دارای نویز کمک می کند.
  • به افرادی که دارای سبک زندگی پویایی هستند کمک می کند.
  • به دانش آموزان برای بهتر شنیدن در داخل و خارج از محیط کلاس کمک می کند.
  • به والدین برای برقراری ارتباط بهتر با فرزندان کم شنوای خود کمک می کند.

انواع میکروفون های راجر

Roger On

roger On یک میکروفون منحصر به فرد برای استفاده روزمره در محیط های دارای نویز و فاصله دور است. این دستگاه قادر به شناسایی سیگنال های گفتاری که از سمت چپ یا راست کاربر می آیند بوده و با ارائه اطلاعات فضایی به همراه نشانه ای شنیداری و بینایی که خود فرد دریافت کرده موجب افزایش توانایی درک گفتار می شود. بعلاوه Roger On فرد گوینده را به صورت خودکار شناسایی می کند. یکی دیگر از ویژگی های مهم این میکروفون آن است که می توان جهت تمرکز میکروفون را به سمت گوینده یا گویندگان مورد نظر تغییر داد. طراحی میکروفون Roger On به گونه ای است که بسته به نیاز کاربر، می توان روی میز قرار داد، روی لباس نصب کرد یا آن را در دست نگه داشت. برای مثال در جلسات، roger On یک میکروفون منحصر به فرد برای استفاده روزمره در محیط های دارای نویز و فاصله دور است. Roger On

این دستگاه قادر به شناسایی سیگنال های گفتاری که از سمت چپ یا راست کاربر می آیند بوده و با ارائه اطلاعات فضایی به همراه نشانه ای شنیداری و بینایی که خود فرد دریافت کرده موجب افزایش توانایی درک گفتار می شود. بعلاوه Roger On فرد گوینده را به صورت خودکار شناسایی می کند. یکی دیگر از ویژگی های مهم این میکروفون آن است که می توان جهت تمرکز میکروفون را به سمت گوینده یا گویندگان مورد نظر تغییر داد. طراحی میکروفون Roger On به گونه ای است که بسته به نیاز کاربر، می توان روی میز قرار داد، روی لباس نصب کرد یا آن را در دست نگه داشت. برای مثال در جلسات، می توان میکروفون رو روی یقه لباس فرد ارائه دهنده نصب کرد و صرف نظر از جابجایی و تغییر موقعیت وی، صحبت های او را دریافت نمود. هم چنین با استفاده از اپلیکیشن MyRogerMic می توان توسط گوشی هوشمند، Roger On را کنترل و تنظیمات آن را تغییر داد.

 

Roger Select

Roger Select یک میکروفون وایرلس360 درجه ای  است که برای کمک به بهبود توانایی مشارکت در مکالمات و درک گفتار به خصوص در محیط های ثابت (مثلا سر میز شام یا دورهمی های خانوادگی)  طراحی شده است.. می توان آن را روی میز قرار داد و میکروفون به صورت خودکار فرد گوینده را تشخیص دهد و در صورت تغییر گوینده تمرکز و جهت میکروفون خود را متعاقبا تغییر دهد. بعلاوه کاربر نیز می تواند تنظیم کند که میکروفون روی کدام گوینده متمرکز باشد. هم چنین در هنگام استفاده از تلفن نیز می توان با فشردن دکمه مرکزی دستگاه تماس را برقرار
یا قطع نمود. به دلیل چندکاره بودن Roger Select، می توان از آن برای استریم کردن صدای تلویزیون، کامپیوتر و دیگر لوازم مولتی مدیا استفاده نمود، تنها کافی است که سوکت میکرو USB را متصل کرد.

Roger Select

Roger Table Mic II

Roger Table Mic یک میکروفون وایرلس است ویژه افراد کم شنوایی که درمحیط کار خود در جلسات شرکت می کنند و در فاصله زیادی از گوینده قرار می گیرند. این دستگاه توانایی خاصی در تغییر جهت تمرکز میکروفون ها و نیز تطبیق خودکار و متناسب با نویز زمینه دارد. صرف نظر از تعداد گویندگان، فاصله و سطح نویز محیط به کاربر کمک می کند تا مشارکت فعال داشته باشد.

Roger Table Mic II

 

Roger Clip-On Mic

Roger Clip On Mic میکروفونی است که برای تسهیل مکالمات یک به یک در محیط های دارای نویز تعبیه شده است. این میکروفون باید روی یقه لباس فرد گوینده نصب شود و حداکثر برد موثر آن 10 متر است. Roger Clip On Mic متناسب با سطح نویز محیط خود را تنظیم می کند و هم چنین برای استریم صدای موسیقی، تلویزیون و … کارایی دارد.
 

اپلیکیشن های سمعک فوناک

myPhonakmyPhonak

myPhonak در وهله اول امکان کنترل تنظیمات و برنامه های سمعک را فراهم می کند. بعلاوه می توان از طریق آن با ادیولوژیست تماس ویدئویی برقرار نمود و تنظیمات سمعک را از راه دور تغییر داد. گزینه جدیدی که در نسل های نوین سمعک های فوناک وجود دارد، ردیاب سلامتی است که در اپلیکیشن می توان ضربان قلب، مسافت طی شده و دویدن، مدت زمان استفاده از سمعک و سطح فعالیت را بررسی نمود. هم چنین myPhonak امکان تنظیم Tap Control، تنظیم یادآورهای تمیز کردن و ارائه اطلاعات اضافی مانند سطح باتری و وضعیت سمعک و لوازم جانبی متصل را نیز فراهم می آورد.

myPhonak JuniormyPhonak Junior

برای کودکان و نوجوانان کمتر از 18سال طراحی شده، از نظر عملکردی مشابه myPhonak است. این اپلیکیشن با داشتن یک رمز ورود 4 رقمی ویژه والدین، به آنها این امکان را می دهد که دسترسی به برخی تنظیمات را برای کودک محدود کنند و در عین حال مدت زمان استفاده از سمعک را تحت نظارت داشته باشند. بعلاوه کودکان نیز می توانند به صورت مستقل در موقعیت های مختلف تنظیمات مورد نیاز را تغییر دهند.

 myRogerMicmyRogerMic

به واسطه این اپلیکیشن می توان میکروفون Roger On را با تلفن همراه کنترل کرد و دیگر نیازی به لمس میکروفون نمی باشد. برای مثال می توان حالت های میکروفون را متناسب با موقعیت شنیداری تغییر داد، محیط پیرامون را در حالت mute و یا unmute قرار داد، و سطح باتری و وضعیت دستگاه را بررسی نمود.

 
راهنمای کامل و معرفی سمعک فوناک

4 پاسخ

    1. سلام.
      فوناک و اتیکن همیشه رقابت بسیار بالا و نزدیکی باهم داشته اند، در سمعک های سوپرپاور هم این رقابت حفظ شده است. یعنی بهترین سمعک های سوپرپاور دنیا را ایندو برند می سازند. تشخیص اینکه کدام یکی بهتر از دیگریست کار ساده و راحتی نیست، به بسیاری از عوامل مانند شکل و میزان کم شنوایی فرد بستگی دارد.

    1. سلام.
      اصولا سمعک های فوق قدرتمند را super power می نامند. برای اینکه سمعکی بتواند یک سمعک سوپرپاور خوب باشد باید علاوه بر اینکه قدرت بسیار زیادی داشته باشد، توانایی انتقال فرکانس بسیار خوبی هم داشته باشد تا بتواند برای کم شنوایی شدید درک گفتار بالایی فراهم آورد. علاوه بر این دو مورد باید توانایی فیدبک گیری خوبی هم داشته باشد که سمعک سوت نکشد. مجموع این عوامل در کنار هم تعیین کننده بهترین سمعک سوپرپاور دنیاست، که قطعا سمعک نایدا فوناک یکی از بهترین هاست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *