تمامی سمعک ها صرف نظر از شکل ظاهری، اندازه و سطح تکنولوژی، اجزای اصلی مشابهی دارند (میکروفون، آمپلی فایر، بلندگو (رسیور) و باطری). باطری در واقع منبع تغذیه سمعک بوده و وجود آن برای کار کردن سمعک ضروری است. امروزه سمعک ها یکی از دو نوع باطری زیر را دارند:
1- باطری یکبارمصرف: با یک بار تمام شدن شارژ، دیگر قابل استفاده نیستند.
2- باطری قابل شارژ: نباید به طور منظم تعویض شوند و می توان چندین بار آن ها را شارژ و مجدد استفاده کرد.
تا حدود 10 سال قبل، تنها نوع باطری موجود برای سمعک، یکبارمصرف بود. این باطری ها امروزه نیز در اکثر سمعک ها استفاده می شوند. باطری های یکبار مصرف “Zinc-air” بوده و زمانی که برچسب رنگی روی آن ها کنده می شود، اکسیژن وارد باطری شده و فعال می شود. این باطری ها در 4 سایز با رنگ های مختلف موجود هستند، طول عمر آن ها معمولا” 7-5 روز است که البته به سایز باطری، نیازهای شنیداری کاربر، وضعیت محیط های شنیداری که سمعک در آن ها استفاده می شود، مدت زمان استفاده از سمعک، مدت زمان استفاده از قابلیت های پیشرفته مانند بلوتوث و … بستگی دارد. یکی از بزرگترین معایب باطری های یکبارمصرف که باعث شد شرکت های سازنده سمعک به فکر تولید سمعک شارژی باشند، ظرفیت انرژی کم این باطری هاست که نمی تواند پاسخگوی نیاز سمعک های دیجیتالی و پیشرفته امروزی باشد و در واقع هزینه زیاد خرید باطری های یکبارمصرف و سختی تعویض این باطری ها برای برخی افراد، سمعک های شارژی را روز به روز محبوب تر می کند. تا جایی که علی رغم بیشتر بودن قیمت سمعک های شارژی نسبت به سمعک های معمولی، پیش بینی می شود در آینده ای نه چندان دور سمعک های شارژی طرفداران بیشتری از سمعک های دارای باطری یکبارمصرف داشته باشند.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید و مراقبت از باطری سمعک؛
سمعک های شارژی که نخستین بار در سال 2016 وارد بازار شدند، نیازی به خرید و تعویض منظم باطری ندارند و تنها 4-3 ساعت در شبانه روز در شارژر قرار می گیرند تا بتوانند یک روز کامل کار کنند. این نوع سمعک برای افرادی که نمی خواهند به طور منظم باطری سمعک خود را تعویض کنند (مانند کودکان مدرسه رو که والدین نمی توانند تمام ساعات روز مراقب تمام شدن باطری سمعک باشند، کودکانی که قادر نیستند تمام شدن باطری سمعک را اعلام کنند و ممکن است چند ساعت از حس شنیدن محروم باشند تا والدین متوجه خاموش بودن سمعک شوند، افراد جوانی که سبک زندگی فعالی دارند و خرید مداوم باطری برایشان مقرون به صرفه نیست، سالمندان دچار اختلالات حرکتی و …) بهترین گزینه است. شارژر این سمعک ها فوق العاده شکیل و ظریف بوده و به همراه سمعک به فرد تحویل داده می شود.
سمعک اقدسیه به واسطه متخصصین مجرب شنوایی و همچنین جدیدترین تکنولوژی های حال حاضر جهان، تجربه منحصر به فرد شنوایی را برای همه انواع کم شنوایی ها (و حتی افراد با کم شنوایی خیلی شدید) به ارمغان آورده است. بالاترین هدف ما درک گفتار بیماران در مکان های شلوغ می باشد.
مزایای استفاده از سمعک های شارژی:
1- راحت تر: با استفاده از سمعک های شارژی، دیگر نیازی نیست که کاربر هر چند روز یک بار باطری سمعک را تعویض کند. بنابراین در سالمندانی که به دلیل اختلالات حرکتی و یا ضعف بینایی در انجام کارهای ظریف دچار مشکل هستند، سمعک شارژی بهترین گزینه است.
2- مطمئن تر: شارژ کردن سمعک در طول شب، در مدت کوتاهی نبدیل به یک عادت برای کاربر می شود. در واقع شارژر سمعک جای مخصوص آن است که مانع گم شدن سمعک می شود و در طول روز نیز کاربر نباید نگران تمام شدن باطری سمعک خود باشد.
3- کارآمدتر: استفاده از سمعک های شارژی سبب صرفه جویی در وقت و هزینه شده و اثرات مخرب محیطی صدها باطری در طول سال را ندارد. در طول 3 سال، دو سمعک بیش از 300 باطری یکبارمصرف استفاده می کنند؛ این در حالی است که سمعک های شارژی تنها دو باطری استفاده می کنند.
4- ایمن تر: امکان بلعیدن باطری های یکبارمصرف توسط کودکان و یا حیوانات خانگی وجود دارد. باطری ها سمی بوده و می توانند عوارض جبران ناپذیری داشته باشند. بنابراین عدم دسترسی به باطری سمعک، از خطرات احتمالی جلوگیری می کند.
5- کیفیت بالاتر نسبت به مدل های غیر قابل شارژ.
6- عملکرد بهتر؛ به ویژه در محیط های سرد
7- هزینه کمتر: امروزه اغلب سمعک های شارژی از باطری های لیتیوم یونی استفاده می کنند که با یک بار شارژ بیش از 30 ساعت کار کرده و به طور میانگین 5 سال عمر می کنند. انواع دیگر باطری شارژی شامل باطری های هیدرید نیکل و نقره – روی نیز حداقل یک سال عمر می کنند. این در حالی است که باطری های یکبارمصرف باید هر چند روز یک بار تعویض شوند. اگرچه باطری های قابل شارژ و سمعک های شارژی نسبت به سمعک های غیر شارژی قیمت اولیه بالاتری دارند؛ اما در درازمدت بسیار مقرون به صرفه هستند.
معایب استفاده از سمعک های شارژی:
در ظاهر استفاده از سمعک های شارژی بسیار راحت است؛ ولی ممکن است برخی افراد نتوانند از چنین سمعک هایی استفاده کنند. به عنوان مثال افرادی که دچار آلزایمر هستند و اغلب فراموش می کنند به طور منظم سمعک خود را شارژ کنند، بهتر است از سمعک های غیر شارژی استفاده کنند.
سایر معایب سمعک های شارژی عبارتند از:
1- عدم امکان کنترل و تعویض باطری توسط کاربر: برخی سمعک های شارژی فاقد درب باطری هستند و کاربر نمی تواند خودش باطری سمعک را عوض کند.
2- وابستگی به شارژر: باطری سمعک باید هر روز شارژ شود. اگر کاربر فراموش کند سمعک خود را شارژ کند، ممکن است سمعک در طول روز خاموش شود. همچنین کاربر همواره باید شارژر به همراه داشته باشد. البته موبایل ها هم این مشکل را دارند؛ اما به معنای ناکارآمدی آن ها نیست.
3- تنوع کمتر سمعک های شارژی: سمعک های شارژی معمولا” پشت گوشی معمولی و یا RIC (رسیور در مجرا) هستند و تنها یک مدل سمعک شارژی داخل گوشی در سال 2020 توسط شرکت Starkey تولید شده است. البته سمعک های RIC امروزی هم تقریبا” نامرئی هستند.
انواع باطری های قابل شارژ سمعک:
سمعک های امروزی شاهکارهای فوق العاده ای هستند که پیشرفته ترین تکنولوژی ها را در اندازه ای بسیار کوچک گنجانده اند. اما همچنان سمعک ها برای کار کردن به انرژی نیاز دارند. باطری سمعک باید در عین کوچک بودن قدرت زیادی داشته باشد. امروزه باطری های قابل شارژ هر دوی این ویزگی ها را دارند. در حال حاضر 3 نوع باطری قابل شارژ برای سمعک وجود دارد:
1- باطری قابل شارژ هیدرید نیکل (Nickel – Metal Hydrid) (NiMH):
ظرفیت انرژی و ولتاژ باطری های هیدرید نیکل تقریبا” مشابه باطری های یکبارمصرف Zinc-air است و به همین دلیل می توان به جای این نوع باطری شارژی از باطری یکبارمصرف برای سمعک استفاده کرد؛ اما این باطری ها معایبی داشتند که سبب شد خیلی زود از رده خارج شوند. از جمله:
- ظرفیت انرژی باطری های هیدرید نیکل نسبت به نسل های جدیدتر باطری قابل شارژ بسیار کم بود و به ویژه در هوای گرم سریع خالی می شد. به عبارت دیگر این باطری ها نمی توانستند نیاز سمعک های دیجیتال امروزی را تأمین کنند و حتی یک روز کامل هم شارژ نداشتند. به همین دلیل کاربر مجبور بود در طول روز چند ساعت از سمعک محروم باشد تا باطری آن شارژ شود و یا از باطری یکبارمصرف استفاده کند که هزینه اضافی داشت.
- آسیب پذیری باطری های هیدرید نیکل زیاد بود. اگر کاربر قبل از شارژ کامل، سمعک را برمیداشت یا سمعک مدت زیادی در شارژر می ماند، باطری آسیب دیده و طول عمر آن کاهش می یافت. البته با ساخت شارژرهای هوشمند این مشکل برطرف شد.
- ظرفیت باطری های هیدرید نیکل در طول زمان کمتر می شد؛ یعنی با افزایش سن باطری، مدت زمان نگه داشتن شارژ آن کاهش می یافت و در نهایت می بایست این باطری ها بعد از یک سال تعویض شوند. البته باطری های شارژی جدید هم این ویژگی را دارند؛ ولی سرعت کاهش ظرفیت باطری های جدید بسیار کمتر است.
2- باطری قابل شارژ نقره – روی (Silver – Zinc) (AgZn):
این باطری نسبت به باطری های یکبارمصرف و هیدرید نیکل ظرفیت انرژی بیشتری داشته و با یک بار شارژ کردن آن، می توان 24 ساعت به طور مداوم از سمعک استفاده کرد.
سمعک های دارای باطری نقره – روی همانند سمعک های غیر شارژی دارای درب باطری هستند و کاربر می تواند خودش بدون ارجاع سمعک به شرکت باطری سمعک را تعویض کند. باطری نقره – روی از لحاظ ظاهری مشابه باطری های یکبارمصرف است؛ اما ولتاژ آن 1.85 ولت است؛ در حالی که ولتاژ باطری های یکبارمصرف 1.3 ولت است. بنابراین اگر باطری نقره – روی در سمعک های غیر شارژی قرار گیرد، به دلیل ولتاز بالاتر می تواند باعث آسیب سمعک شود. اما می توان با خیال راحت باطری یکبارمصرف را در سمعک های شارژی دارای باطری نقره – روی قرار داد.
یکی از مهم ترین مزایای باطری های نقره – روی این است که این باطری ها کاملا” غیر سمی و غیر قابل اشتعال هستند و 100% قابل بازیافت می باشند. بنابراین ایمن ترین نوع باطری سمعک بوده و به محیط زیست آسیبی نمی رسانند.
معایب این باطری ها عبارتند از:
- طول عمر این باطری ها نیز کم است و باید هر سال تعویض شوند. کاربر سمعک خودش می تواند باطری را تعویض کند؛ ولی هزینه باطری شارژی نسبتا” بالا است.
- سمعک های شارژی دارای این نوع باطری، نیاز به مبدلی دارند که توسط شرکت سازنده درون درب باطری سمعک جایگذاری می شود. به همین دلیل اندازه سمعک نسبت به سمعک های غیر شارژی بزرگتر بوده و تا چند سال اخیر نوع داخل گوشی این نوع سمعک وجود نداشت. اکنون نیز سمعک های داخل گوشی بزرگ می توانند شارژی باشند و انواع نامرئی چنین قابلیتی ندارند. جالب است بدانید که می توان سمعک های غیر شارژی پشت گوشی را با ارسال به شرکت، به سمعک شارژی با باطری نقره – روی تبدیل کرد.
3- باطری قابل شارژ لیتیوم یونی (Lithium- ion) (Li-ion):
این نوع باطری امروزه در موبایل، تبلت، لپ تاپ و برخی تجهیزات پزشکی از جمله سمعک به کار می رود. باطری های لیتیوم یونی نسبت به نسل های قبلی باطری شارژی ظرفیت بالاتری دارند و اغلب با یک بار شارژ کردن، انرژی لازم برای 30 ساعت استفاده مداوم از سمعک را فراهم می کنند. سمعک های دارای باطری لیتیوم یونی فاقد درب باطری هستند؛ یعنی باطری درون پوسته سمعک قرار گرفته و کاربر نمی تواند خودش باطری را خارج کند. طول عمر باطری های لیتیوم یونی به طور متوسط 6-5 سال است. این باطری اگرچه امروزه بسیار مورد استقبال قرار گرفته است؛ اما معایبی نیز دارد. از جمله:
- کاربر نمی تواند باطری سمعک را تعویض کند. بنابراین ممکن است چند روز از سمعک محروم باشد تا سمعک به شرکت فرستاده شده و باطری آن تعویض شود. البته با توجه به طول عمر زیاد این باطری ها، ممکن است کاربر قبل از این که نیاز باشد باطری را تعویض کند، سمعکش را عوض کند. بنابراین اصلا” نگران تعویض باطری سمعک خود نباشید.
- این باطری ها فقط در سمعک هایی که از ابتدا مخصوص آن ها ساخته شده اند، قابل استفاده هستند.
- در صورت فراموش کردن شارژ سمعک و خاموش شدن سمعک در طول روز، نمی توان از باطری یکبارمصرف استفاده کرد.
- باطری های لیتیوم یونی سمی بوده و در صورت آسیب دیدن احتمال آتش گرفتن آن ها وجود دارد. به همین دلیل نیز سمعک های شارژی به گونه ای ساخته شده اند که کاربران امکان دسترسی به باطری را ندارند.
- اندازه باطری های لیتیوم یونی بزرگتر از باطری های نقره – روی است. همچنین به علت سمی و آتش زا بودن باطری، لازم است پوسته سمعک بسیار محکم باشد تا آسیبی به باطری وارد نشود. بنابراین سمعک های دارای باطری لیتیوم یونی اندازه بزرگتری داشته و فقط در مدل پشت گوشی و RIC عرضه می شوند. سمعک های داخل گوشی شارژی باطری نقره – روی دارند.
قیمت سمعک های شارژی:
سمعک های قابل شارژ از لحاظ تکنولوژی، سطح بالایی دارند و در همه رده ها تولید می شوند. قیمت سمعک های شارژی متفاوت بوده و به شکل ظاهری، قابلیت ها و ویژگی های سمعک، خدمات پس از فروش سمعک و پوشش بیمه ای و … بستگی دارد. هرچه سطح تکنولوژی سمعک شارژی بالاتر باشد و قابلیت های پیشرفته تری داشته باشد، قیمت آن نیز بالاتر خواهد بود. می توانید حدود قیمت برندهای برتر سمعک شارژی را در زیر ببینید:
قیمت سمعک های شارژی | ||
سطح تکنولوژی | رده استاندارد | رده پیشرفته |
سمعک شارژی زیمنس | 7 میلیون تومان | 9 میلیون تومان |
سمعک شارژی فوناک | 6 میلیون تومان | 9 میلیون تومان |
سمعک شارژی اتیکن | 8 میلیون تومان | 13 میلیون تومان |
سمعک شارژی استارکی | 8 میلیون تومان | 14 میلیون تومان |
بیشتر بدانید: جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت سمعک، کلیک کنید.
پاسخ به سوالات متداول
{slider چگونه سمعک شارژ می شود؟}
با قرار دادن آن داخل محفظه مخصوص سمعک شروع به شارژ شدن می کند.
{slider چکونه می توان فهمید سمعک ها فول شارژ شده اند؟}
روی شارژر 3 خط وجود دارد اگر هر 3 تا سبز شوند یعنی کاملا شارژ شده است.
{slider طول عمر باتری ها چقدر است؟}
4 سال. بعد از 4 سال باتری جدید توسط شنوایی شناس تعویض می گردد.
{slider آیا سمعک ها حین شارژ شدن خاموش هستند؟}
به محض قرار گرفتن سمعک روی جایگاه مخصوصش سمعک خاموش می شود.
{slider چند ساعت طول می کشد تا سمعک ها فول شارژ شوند؟}
3-4 ساعت
{slider اگر نیم ساعت شارژ کنیم چند ساعت می توان استفاده کرد؟}
۴ الی ۶ ساعت
{slider آیا برای همه ی افراد جوابگو می باشند یا خیر؟}
سمعک های قابل شارژ برای همه ی انواع کم شنوایی ها جوابگو می باشند.
{slider اگر سمعک ها داخل شارژر باشند و شارژر را از برق بکشیم ( یا برق قطع شود) چه اتفاقی می افتد؟}
در این حالت سمعک ها شروع به روشن شدن می کنند و باید آنها را به صورت دستی خاموش کرد.
{slider اگر چراغ سمعکها هنگامی که درون شارژر قرار دارند قرمز چشمک زن باشد، نشانه چیست؟}
باتری سمعک دچار نقص فنی شده است و باید به کلینیک شنوایی ارجاع داده شود
{slider باتری لیتیم – یون چیست؟}
باتری است که میتوان بارها و بارها آن را شارژ کرد و قدرت نگهداری شارژش کمتر نشود. امروزه در وسایلی مانند لپ تاپ، گوشیهای موبایل، سمعک و … از باتریهای لیتیم یون استفاده میشود
{slider آیا با استفاده از موبایل آیفن می توان فهمید که سمعک چند درصد شارژ دارد؟}
بله. برای این کار به صفحه Setting بروید، سپس آیتم Accessibility را لمس کنید و بعد از آن وارد قسمت Hearing Devices بروید. در اینجا اسم و مشخصات سمعک نمایان میشود و شما با کلیک کردن روی این مشخصات وارد صفحه نهایی میشوید که در آنجا اطلاعات بسیاری در دسترس شما قرار دارد که یکی از آنها میزان شارژ باقی مانده سمعک است. همچنین شما میتوانید صدای سمعکها را کم/زیاد و یا برنامه آنها را تغییر دهید
{slider آیا باتری لیتیم – یون به دما حساسیت دارد؟}
بله فقط در دمای 4+ تا 50+ می توان سمعک ها را شارژ کرد، اگر دما خارج از این محدوده باشد عمل شارژ شدن متوقف می شود. سمعک ها در دمای کمتر و بیشتر از این میزان هم عمل می کنند اما شارژ شدن مسئله ای متفاوت است
{slider آیا اگر هرچند روز یکبار شارژ شوند بهتر از این نیست که هر شب شارژ شوند؟ آیا اگر هر شب شارژ شوند زود خراب نمی شوند؟}
خیر. بهترین روش این است که هرشب شارژ شوند و نیازی نیست که صبر کنیم تا تخلیه کامل شوند
{slider در هنگام پرواز با هواپیما می توان از سمعک های شارژی استفاده کرد؟}
بله. شارژی بودن یک سمعک هیچ مسئلهای برای هواپیما و … به وجود نمیآورد اما بهتر است که بلوتوث سمعک را خاموش کنیم. برای این کار دکمه ای بر روی سمعک وجود دارد که اگر 7 ثانیه آن را نگه داریم بلوتوث دستگاه خاموش میشود.
{slider اگر از باتری سمعک های شارژی به مدت طولانی استفاده نشود چه اتفاقی می افتد؟}
توصیه میشود حتی اگر فرد از سمعکش هیچ استفادهای نمیکند و آنها را کاملا کنار گذاشته است، هر 6 ماه یکبار (و یا زودتر) سمعکها را مجددا یکبار شارژ کند زیرا ممکن است باتری سمعک به کلی خراب شود و نیاز به تعویض داشته باشد
{slider چه زمانی میتوانم سمعکها را از داخل شارژر بردارم؟}
سمعکها با نیم ساعت شارژ شدن میتوانند 6 ساعت کامل روشن بمانند بنابرین هر موقع نیاز باشد میتوانید سمعکها را از داخل شارژر بردارید و استفاده کنید
{/sliders}
کدام شرکت ها سمعک شارژی تولید می کنند؟!
سمعک های شارژی در همه مدل های معمولی، استاندارد، پیشرفته و ممتاز عرضه می شوند. مهم ترین ویژگی این سمعک ها کیفیت گفتار بسیار بالا و همچنین عدم نیاز به تعویض باطری می باشد. سمعک های شارژی اولیه که دارای باطری هیدرید نیکل بودند، در سال 2017 با معرفی نخستین سمعک شارژی با باطری نقره – روی توسط شرکت زیمنس، به تدریج از رده خارج شدند. بعد از آن در سال 2018 کمپانی سمعک فوناک، اولین سمعک شارژی با باطری لیتیوم یونی (Audeo B-R) را عرضه کرد. پس از آن شرکت زیمنس اولین سمعک با باطری لیتیوم یونی خود را معرفی کرد و سپس کمپانی ریساند سمعک لیتیوم یونی (LINX – Quattro) را ارائه کرد. از آن زمان تاکنون تنها همین سه کمپانی، سمعک لیتیوم یونی تولید می کنند و سمعک های شارژی بقیه شرکت ها، دارای باطری نقره – روی هستند.
تا سال 2020 میلادی، سمعک های شارژی فقط در مدل پشت گوشی موجود بوده و سمعک داخل گوشی شارژی وجود نداشت. کمپانی سمعک استارکی در سال 2020 نخستین سمعک داخل گوشی شارژی را وارد بازار کرد. اخیرا” نیز شرکت زیمنس سمعک شارژی داخل گوشی را تولید کرده است؛ اما سایر شرکت ها فقط مدل پشت گوشی این سمعک های فوق العاده را تولید می کنند.
در حال حاضر، بزرگترین شرکت های سازنده سمعک های شارژی عبارتند از:
- کمپانی سمعک زیمنس (آلمان)
- کمپانی سمعک استارکی (آمریکا)
- کمپانی سمعک فوناک (سوئیس)
- کمپانی سمعک ریساند (دانمارک)
- کمپانی سمعک ویدکس (دانمارک)
- کمپانی سمعک اتیکن (دانمارک)
- کمپانی سمعک یونیترون (کانادا)
در ادامه ویژگی مدل های مختلف سمعک های شارژی هر برند را ارائه می کنیم:
خلاصه مطالب درج شده در این بخش | ||||
هزینه خرید انواع سمعک های شارژی |
سمعک های زیمنس شارژی |
سمعک های شارژی اتیکن | سمعک های شارژی فوناک | سمعک های شارژی استارکی |
سمعک های شارژی زیمنس
کمپانی Sivantos همواره در زمینه تکنولوژی سمعک پیشتاز بوده و مبدع بسیاری از اولین های سمعک در جهان می باشد؛ این کمپانی تلاش برای ساخت سمعک های شارژی را از 50 سال قبل آغاز کرده بود و در نهایت به عنوان اولین شرکت سازنده سمعک شارژی در سراسر دنیا معروف شد. در سال 2018 میلادی، باطری های لیتیوم – یونی قابل شارژ برای برخی سمعک های زیمنس مانند Cellion Primax و Pure Charge & Go Nx در بازار موجود بود؛ اما جالب است بدانید که سمعک های شارژی سیگنیا پیشینه ای طولانی تر دارند:
تاریخچه سمعک های شارژی سیگنیا:
شرکت سیگنیا در سال 1966 میلادی اولین سمعک داخل گوشی خود را تحت عنوان “Siretta 339” معرفی کرد. این سمعک هم باطری معمولی و هم باطری شارژی می خورد. باطری شارژی این سمعک با یک بار شارژ شدن، یک روز کامل کار می کرد.
سپس در سال 2007 میلادی اولین سمعک منطبق با سبک زندگی فعال را تحت عنوان “Centra Active” معرفی کرد. این سمعک ضد آب بوده و باطری آن توسط شارژر شارژ می شد. شارژر این سمعک همزمان با شارژ آن، رطوبت آن را نیز خشک کرده و به افزایش طول عمر سمعک کمک می کرد.
در سال 2016 سمعک “Cellion Primax” توسط این کمپانی معرفی شد که اولین سمعک مجهز به باطری لیتیوم- یونی با قابلیت شارژ القایی بوده و از سوی افرادی که دچار نقص در مهارت های حرکتی بودند، بسیار مورد استقبال قرار گرفت.
در سال 2018 سمعک “Pure Charge & Go Nx” وارد بازار شد که مانند سمعک Cellion قابلیت شارژ القایی دارد. ظرفیت باطری این سمعک 20% بیشتر از نسل قبلی سمعک های شارژی سیگنیا است. این سمعک به دلیل باطری شارژی لیتیوم – یونی و ارتباط بلوتوثی پیشرفته محبوب است.
در سال های اخیر نیز چند مدل سمعک شارژی دیگر توسط شرکت زیمنس تولید شده است که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.
انواع سمعک های شارژی سیگنیا:
امروزه سمعک های Siretta 339 و Centra Active به دلیل سطح تکنولوژی پایین خود از رده خارج شده اند؛ اما سایر مدل های سمعک شارژی این شرکت که هم تکنولوژی پیشرفته و هم قابلیت شارژ دارند، در بازار موجود هستند. انواع سمعک های شارژی زیمنس عبارتند از:
1- Cellion Px (2016):
Cellion Px نخستین سمعک وایرلس است که از تکنولوژی باطری های لیتیوم – یونی با قابلیت شارژ القایی بهره می برد. زمانی که کاربر سمعک را درون شارژر قرار می دهد، سمعک به طور اتوماتیک شروع به شارژ شدن کرده و زمانی که سمعک از شارژر خارج می شود، به طور اتوماتیک روشن می شود.
باطری این سمعک با شارژ القایی Ultra fast شارژ می شود؛ یعنی با 4 ساعت قرار دادن سمعک در شارژر، می توان به مدت 24 ساعت به طور نامحدود از آن استفاده کرد. همچنین با گزینه شارژ سریع، سمعک با 30 دقیقه شارژ شدن می تواند 7 ساعت کار کند. تکنولوژی باطری های لیتیوم – یونی در واقع مشابه باطری موبایل یا لپ تاپ بوده و میانگین طول عمر این باطری ها 7-5 سال است. پس از این مدت، در صورت امکان ادامه استفاده از سمعک، فرد می تواند با مراجعه به شنوایی شناس، باطری سمعک خود را تعویض کند.
شرکت زیمنس شارژر سمعک Cellion را به گونه ای طراحی کرده که رطوبت سمعک را هم خشک می کند و بدین ترتیب طول عمر سمعک را افزایش می دهد.
یکی از مهم ترین مزایای شارزر سمعک Cellion این است که کاربر می تواند در صورت عدم دسترسی به برق، با استفاده از یک کابل USB، شارژر را از طریق پاوربانک یا لپ تاپ شارژ و سپس از آن برای شارژ سمعک استفاده کند.
این سمعک در دو سطح کیفیتی 5 Px و 7 Px عرضه می شود.
2- Pure Charge & Go Nx (2018):
این سمعک نیز مانند مدل Cellion Px با قرار گرفتن درون شارژر به طور اتوماتیک شارژ شده و با خارج شدن از شارژر به طور اتوماتیک فعال می گردد.
با 4 ساعت شارژ سمعک، می توان به مدت 19 ساعت از آن استفاده کرد. البته در صورتی که از ارتباط بلوتوثی سمعک با سایر وسایل مانند تلویزیون یا موبایل استفاده شود، به دلیل افزایش مصرف باطری این مدت به 17 ساعت کاهش می یابد (توجه داشته باشید که این 17 ساعت شامل 5 ساعت استفاده از بلوتوث سمعک هم می باشد). لازم به ذکر است که میانگین استفاده روزانه افراد از سمعک 16 ساعت است. بنابراین می توانید بدون هیچ نگرانی در مورد اتمام باطری سمعک، از آن استفاده کنید.
در صورت استفاده از آپشن شارژ سریع، سمعک Pure Charge & Go Nx با 30 دقیقه شارژ شدن می تواند 6 ساعت کار کند.
این سمعک شارژی در مدل CROS نیز موجود است که برای افرادی که فقط در یک گوش خود کم شنوایی غیر قابل درمان دارند مناسب می باشد.
3- Styletto Connect (2019):
سمعک Styletto نخستین سمعک SLIM-RIC در جهان است که به سه دلیل نسبت به سایر سمعک ها برتری دارد:
- شکل ظاهری این سمعک بسیار ظریف است و همین سبب شده که 8 نفر از هر 10 نفر کاربر سمعک، آن را انتخاب کنند.
- قابلیت اتصال پیشرفته به تلویزیون، موبایل، دستگاه های پخش موسیقی و … را دارد.
- قابلیت شارژ سمعک در حال حرکت که این امکان را فراهم می کند که بتوان 4 روز مداوم از سمعک استفاده کرد.
با یک بار شارژ سمعک Styletto Connect، می توان یک روز کامل (شامل 5 ساعت ارتباط بلوتوثی سمعک با موبایل، تلویزیون و …) از آن استفاده کرد. همچنین با فعال کردن گزینه شارژ سریع، این سمعک می تواند با 30 دقیقه شارژ، به مدت 5 ساعت بدون ارتباط بلوتوثی یا 3 ساعت همراه با ارتباط بلوتوثی کار کند.
اندازه شارژر سمعک Styletto Connect یک سوم سایر شارژر ها و وزن آن نصف بقیه است. این شارژر کوچک به راحتی در جیب جای گرفته و به همین دلیل حمل و نقل آن راحت است. با این شارژر می توان به مدت 4 روز سمعک را بدون نیاز به سیم یا پریز برق شارژ و استفاده کرد. به همین دلیل این سمعک برای افرادی که مسافرت های شغلی زیادی دارند یا آخر هفته ها به گردش می روند مناسب است.
سمعک Styletto Connect در سه سطح کیفیتی 3، 5 و 7 عرضه می شود.
4- Styletto x(2020):
شارژر این سمعک، اولین شارژر در جهان است که از تکنولوژی شارژ وایرلس Qi بهره می برد. با این شارژر، سمعک طی 3 ساعت به طور کامل شارژ می شود. با استفاده از این شارژر می توان به مدت 3 روز سمعک را شارژ و استفاده کرد. البته لازم به ذکر است که این 3 روز مبتنی بر 19 ساعت استفاده از سمعک بدون ارتباط بلوتوثی و یا 16 ساعت استفاده از سمعک (شامل 5 ساعت ارتباط بلوتوثی) است. مهم ترین مزایای شارژر القایی وایرلس این سمعک عبارتند از:
- عدم نیاز به قرار دادن سمعک درون شارژر راحتی بیشتر کاربر را در پی دارد؛
- در شارژر های الکتریکی، میدان الکتریکی ایجاد شده اطراف سمعک، جذب آلودگی ها و گرد و غبار را به سمعک افزایش می دهد. بنابراین در شارژر وایرلس که ارتباط الکتریکی وجود ندارد احتمال خرابی سمعک کمتر است؛
- مقاومت سمعک در برابر آب، تعریق و گرد و غبار بیشتر است.
سمعک Styletto x در همه رده های کیفیتی عرضه می شود. این سمعک جزو سمعک های برگزیده سال 2020 در میان تمامی برندهای مختلف سمعک بوده است.
(2021) Styletto AX
- جدیدترین سمعک زیمنس که محصول 2021 است
- برنده جایزه CES 2021 (بهترین طراحی) در بین تمامی برندهای سمعک شده است
- با هر بار شارژ شدن میتواند 17 ساعت شارژ نگه دارد
- به همهی موبایلهای اندروید و آیفن وصل شده و تبدیل به هندزفری بلوتوثی میشود
- 15% کوچکتر از استایلتو X است
- 25% درک گفتار بالاتری نسبت به استایلتو X دارد
- در 3 رده 3AX ، 5AX و 7AX ساخته شده است
- دو شارژر مختلف دارد که یکی شارژر و پاوربانک و دیگری هم شارژر و هم پاوربانک و هم رطوبتگیر سمعک است (براساس لامپ UVC سمعکها را رطوبتگیری و میکروبزدایی میکند)
- پاور بانک این سمعک هم نسبت به استایلتو X، تقویت شده است و تا 5 روز میتواند سمعکها را ساپورت کند.
Motion Charge & Go X (2021)
سمعک های پشت گوشی با قالب Motion نامیده می شوند. این سمعک ها در افرادی تجویز می شوند که قادر به استفاده از سمعک pure و styletto نیستند، زیرا سمعک موشن از این سمعک بسیار قدرتمند تر است و تا افت های شنوایی 120 دسییبل را پوشش می دهد.
سمعک موشن X در 3 اندازه مختلف ساخته شده است:
سمعک موشن ایکس Motion C & Go X: سایز این سمعک کوچک تر از دو مورد دیگر است و در نتیجه قدرت کمتری هم دارد. تا افت شنوایی 75 دسیبل را پوشش می دهد. با هر بار شارژ شدن می تواند 24 ساعت شارژ نگه دارد. شارژر مخصوص این سمعک Inductive Charger I , II است.
سمعک موشن Motion C & Go P X: پسوند P در نام این سمعک مخفف Power است و نشاندهنده این است که تا افت شنوایی 90 دسیبل را پوشش می دهد. اندازه ای بزرگتر از مدل قبلی دارد، و با هربار شارژ شدن می تواند 31 ساعت شارژ نگه دارد.
سمعک موشن Motion C & Go SP X: پسوند SP مخفف سوپر پاور است که نشان دهنده این است که این سمعک قوی ترین سمعک زیمنس می باشد و تا افت شنوایی 120 دسیبل را پوشش می دهد. این سمعک با هر بار شارژ شدن می تواند 61 ساعت شارژ نگه دارد.
همهی این سمعکها به صورت مستقیم به اندروید و آیفن متصل شده و تبدیل به هندزفری بلوتوثی میشوند.
سمعک اینزیو شارژی Insio Charge & Go AX
جدیدترین سمعک سیگنیا است که شباهت بسیار بالایی به هندزفری بلوتوثی دارد و به همین خاطر از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است.
- وضوح گفتاری بسیار بالا به واسطه پلتفرم AX
- ارتباط مستقیم به همه ی موبایل های اندروید و آیفن
- با هر بار شارژ شدن می تواند 20 ساعت شارژنگه دارد
- شارژر این سمعک ها قابلیت پاور بانک ندارد
- IP68 است و مقاومت بالایی در مقابل رطوبت، آب و گرد و غبار دارد
- تا افت شنوایی 70 دسیبل را پوشش می دهد
- این سمعک ها نیاز به قالبگیری ندارند و از پیش ساخته شده هستند، که به واسطه پروب های مختلف به گوش همه افراد سازگار می شوند
سمعک اکتیو پرو Active PRO
این سمعک از لحاظ کیفیتی و عملکردی بسیار مشابه سمعک اینزیو شارژی است با این تفاوت که شارژر این سمعک قابلیت پاور بانک دارد اما شارژر اینزیو این ویژگی را ندارد. ولی از لحاظ ظاهری کاملا متفاوت هستند. قدرت نگه داری شارژ اکتیو پرو 24 ساعت است
انواع شارژرهای سمعک سیگنیا:
سیگنیا شارژر های خود را در دو مدل پرتابل (قابل حمل) و ثابت تولید می کند:
شارزرهای قابل حمل سمعک زیمنس (سیگنیا) عبارتند از:
شارژر مخصوص سمعک
Signia Active |
شارژر مخصوص سمعک
Styletto x |
شارژر مخصوص سمعک
Styletto Connect |
شارژر مخصوص سمعک های
Styletto |
شارژر مخصوص سمعک های رده معمولی
Styletto |
1- شارژر مخصوص سمعک Signia Active:
این شارژر که با نام های Active Pro و Active Come شناخته می شود، یک جعبه شارژ کوچک با قابلیت شارژ وایرلس Qi است. این شارژر می تواند باطری لیتیوم-یونی سمعک Active و Active Pro را سه بار به طور کامل شارژ کند.
2- شارژر مخصوص سمعک Styletto x:
این شارژر نخستین شارژر سمعک با تکنولوژی وایرلس Qi است. این شارژر نیز باطری لیتیوم-یونی سمعک Styletto x را سه بار به طور کامل شارژ می کند.
3- شارژر مخصوص سمعک Styletto Connect:
این شارژر کوچک باطری لیتیوم-یونی سمعک Styletto Connect را سه بار به طور کامل شارژ می کند.
4- شارژر مخصوص سمعک های Styletto:
این شارژر برای رده های 3، 5 و 7 سمعک Styletto Connect مناسب بوده و باطری این سمعک ها را سه بار به طور کامل شارژ می کند.
5- شارژر مخصوص سمعک های رده معمولی Styletto:
این شارژر برای رده های کیفیتی 1 و 2 سمعک Styletto استفاده می شود.
انواع شارژرهای ثابت سمعک های زیمنس عبارتند از:
Inductive Charger II | Inductive Charger E | شارژر استاندارد | شارژر خشک و تمیزکننده سمعک |
Inductive Charger II -1:
این شارژر دارای طراحی شیک و ظریفی است که متناسب با قالب سمعک ها ساخته می شود. قابلیت هایی همچون آپشن شارژ سریع، خشک کردن سمعک از طریق شارژ القایی و چراغ های LED مجزا برای آگاهی از وضعیت شارژ سمعک های راست و چپ از مزایای این شارژر است. علاوه بر این، درپوش شارژر از سمعک ها در برابر ضربه محافظت کرده و بنابراین می توان به عنوان جعبه سمعک نیز از آن استفاده کرد.
این نوع شارژر برای سمعک های شارژی Motion x، Pure x و Pure Nx با سطح عملکردی 3، 5 و 7 کاربرد دارد.
Inductive Chgarger E -2:
این نوع شارژر برای سمعک های شارژی Motion x، Motion Nx، Pure x و Pure Nx رده های عملکردی 1 و 2 موجود است.
3- شارژر استاندارد:
این شارژر برای سمعک های Motion P x، Motion SP x، Motion Nx و Pure x کاربرد دارد.
4- شارژر خشک و تمیزکننده سمعک:
اولین شارژر جهان که همزمان با شارژ سمعک، با تاباندن اشعه فرابنفش سمعک را تمیز هم می کند. این شارژر هم برای سمعک های شارژی Motion P x، Motion SP x، Motion Nx و Pure x کاربرد دارد.
|بیشتر بخوانید: جهت آشنایی بیشتر با شرکت سمعک سیگنیا (زیمنس سابق) و کسب اطلاعات کامل در مورد مشخصات و قیمت سمعک های مختلف زیمنس روی عنوان سمعک زیمنس کلیک کنید.
سمعک های شارژی اتیکن
اتیکن در سال 2017 نخستین سمعک شارژی خود را تولید کرد که باتری Z-Power استفاده میکرد. درحقیقت باتری سمعک شارژی است و خود سمعک شارژی نیست. Z-Power باتریهای زرد رنگ قابل شارژی هستند که طول عمر حدود 6 ماه دارند. یکی از نقاط قوی و مثبت این سمعکها این است که هم میتوانند باتری Z-Power استفاده کنند و هم باتریهای یکبار مصرف.
اما مهمترین نقطعه ضعف این باتریها این است که با گذشت زمان قدرت نگهداری شارژشان کمتر و کمتر میشود و کاربر بعد از چند ماه مجبور به تعویض باتری میشود. در روزهای اول استفاده باتری به مدت 20 ساعت میتواند شارژ نگه دارد اما بعد از گذشت 1 ماه این میزان به 15 ساعت و در ماههای بعدی هم همچنان کاهش پیدا میکند، بهگونهای که کاربر مجبور میشود باتری را عوض کند (این نقطعه ضعف باعث حذف این باتریها از بازار رقابت شد). با پیشرفت تکنولوژی باتریهای Z-Power حذف شدند و باتریهای لیتیم – یون جایگزین شدند زیرا نقاط ضعف Z-Power را ندارند و طول عمر حداقل 5-6 سال دارند.
OPN S miniRITE -R (2019)
- یک سمعک بسیار کوچک و وایرلس است که از باتری لیتیم–یون استفاده میکند
- عملا در پشت گوش نامرئی است و تا افت شنوایی 90 دسیبل را پوشش میدهد
- در 3 مدل opn s 1 ،opn s 2 و opn s 3 ساخته شده است
- طول عمر باتری آنها 5-6 سال است
- باتری آنها بهراحتی توسط دکتر شنواییشناس عوض میشود و نیازی به ارجاع سمعک به کارخانه نیست
- با 3 ساعت شارژ شدن میتواند 20–24 ساعت شارژ نگه دارد
- از طریق بلوتوث به وسایلی مانند تبلت، تلویزیون و کامپیوتر متصل میشود
- به موبایلهای IOS به صورت مستقیم اما به موبایلهای اندروید از طریق رابط گردنی متصل میشود
- توسط اپلیکیشن Oticon on به همه موبایلهای اندروید و ios متصل می شود و کاربر میتواند صدای سمعکها و همچنین برنامه آنها را تغییر میدهد.
- بر روی سمعک 2 دکمه وجود دارد که میتوان از طریق آنها صدای سمعکها را کاهش/افزایش و برنامه سمعک را تغییر داد (در حقیقت این دکمهها کار اپلیکیشن را انجام میدهند)
- دارای تله کویل است (تکنولوژی برای دریافت مکالمات بهتر تلفنی )
- مقاومت بالا در مقابل آب، رطوبت و گرد و غبار دارد (IP68 است)
Ruby miniRITE – R (2020)
سمعکهای روبی Ruby بر پلتفرم VELOX هستند یعنی سیستم عاملشان همان سیستم عامل OPN ها است، اما با یک سال تاخیر و در سال 2020 تولید شدند. سمعکهای روبی Ruby در 5 نوع ساخته شدهاند که همگی پشت گوشی هستند و مدل داخل گوشی ندارند. از بین مدلهای پشت گوشی فقط مدل Ruby miniRITE – R شارژی است.
در دو مدل Ruby 1 و Ruby 2 ساخته شده است که مدل 1 پیشرفتهتر است. هردو مدل دارای 48 کانال پردازشی هستند اما مدل 1 دارای 10 باند فرکانسی و مدل 2 دارای 8 باند فرکانسی است. سمعکهای روبی 1 و روبی 2 هر دو از سمعکهای Basic (معمولی) اتیکن هستند اما تکنولوژی 1 به مراتب از 2 بالاتر است.
- تا افت شنوایی 90 دسیبل را پوشش میدهند
- IP68 و کاملا ضد آب هستند
- با هر بار شارژ شدن میتوانند 24-20 ساعت شارژ نگه دارند
- به موبایلهای IOS به صورت مستقیم و به موبایلهای اندروید از طریق رابط گردنی وصل میشوند
- سمعکهای روبی به نسبت سایر سمعکهای اتیکن از قیمت کمتری برخوردارند اما کیفیت بسیار مطلوبی دارند
- دارای تله کویل است
- 2 دکمه بر روی سمعک جهت افزلیش/کاهش صدا و تغییر برنامه سمعک وجود دارد
- از طریق اپلیکیشن Oticon on به همه موبایلهای اندروید و آیفن متصل میشوند
OPN Play miniRITE -R (2020)
سمعک های OPN و Ruby مخصوص بزرگسالان و سمعک هایی که پسوند Play دارند ( opn play و xceed play ) مخصوص کودکان هستند. فرمول تنطیمی این سمعک ها با سمعک های مخصوص بزرگسالان متفاوت است و به گونه ای طراحی شده اند که کودک به همه ی صداهای محیطی دسترسی داشته باشد. این سمعک ها بر پلتفرم VELOX ساخته شده اند یعنی همان پلتفرمی که در OPN ها به کار رفته است. سمعک OPN Play هیچگونه مدل داخل گوشی ای ندارد و فقط در 4 مدل پشت گوشی ساخته شده است که از بین آنها فقط مدل OPN Play miniRITE -R شارژی است.
- در 3 سطح تکنولوژی Play 3 ( سمعک معمولی) ، Play 2 (سمعک متوسط) و Play 1 (سمعک عالی) ساخته شده است که از لحاظ کیفیت صدایی بسیار با همدیگر متفاوت هستند
- IP68 و کاملا مقاوم به آب ، رطوبت و گرد و غبار هستند
- با هر بار شارژ شدن 20-24 ساعت شارژ نگه می دارند
- مدار تله کویل دارد
- به موبایل های IOS به صورت مستقیم ولی به موبایل های اندروید از طریق رابط گردنی متصل می شوند
- 2 دکمه بر روی سمعک جهت افزایش/کاهش صدا وجود دارد. همچنین به واسطه اپلیکیشن اتیکن هم می توان صدای سمعک ها و برنامه آنها را تغییر داد
- یک چراغ نمایشگر بر روی سمعک وجود دارد که والدین را از روشن بودن سمعک مطلع می سازد
More miniRITE – R (2021)
اتیکن در سال 2021 سمعکهای جدید More را معرفی کرد که بر پایه پلتفرم جدید این شرکت یعنی Polaris هستند. میدانیم که سمعکهای قبل از More یعنی OPN S ها در سطح جهانی بسیار بسیار محبوب شدند و علت آن کیفیت و شفافیت گفتار بینظیر این سمعکها است. سمعکهای More از سمعکهای OPN S فراتر رفتهاند و کیفیت صدایی بسیار بالاتری دارند. تحقیقات مختلف نشان دادهاند که این سمعکها به واسطه پلتفرم Polaris و شبکه DNN، درک گفتاری در حدود 15% بهتر از سمعکهای OPN S دارند (از کاربران کم شنوا در حضور نویز زمینه هم با سمعک OPN S و هم با More تست های گفتاری گرفته شده است و نتیجه برتری 15% سمعک مور بر اوپی ان حاصل شده است) .
تا کنون چند مدل از More ها ساخته شده است که فقط مدل More miniRITE –R شارژی است و مابقی باتریخور هستند.
- در مدت 3 ساعت فول شارژ میشوند و میتوانند 30-24 ساعت شارژ نگه دارند
- در 3 رده More 3 (سمعک معمولی)، More 2 (سمعک متوسط) و More 1 ( سمعک ممتاز) ساخته شده است
- به همه موبایلهای اندروید و آیفن وصل شده و عملکرد هندزفری بلوتوثی را ایفا میکند
- 2 دکمه بر روی سمعک برای افزایش/کاهش صدا وجود دارد، همچنین از اپلیکیشن اتیکن برای این منظور میتوان استفاده کرد
- برای افت های شنوایی بین 30 الی 90 دسیبل مناسب است
- کاملا ضدآب و IP68 است
- دارای مدار تله کویل است
- دارای 2 شارژ متفاوت است که یکی فقط شارژر است اما دیگری هم شارژر است و رطوبت گیر و خشک کننده سمعک
سمعک شارژی فوناک
سالیان بسیار زیادی است که سمعک های شارژی ساخته می شوند اما باتری های لیتیم – یون (مانند باتری موبایل ) برای اولین بار توسط شرکت فوناک و در سال 2016 در سمعک ها به کار رفت. بعد از فوناک شرکت سیگنیا از روش او الگوبرداری کرد و سمعک شارژی NX را ساخت . بعد از سیگنیا بقیه ی شرکت ها هم این تکنولوژی را وارد سمعک هایشان کردند.
سمعک شارژی پارادایس فوناک
شرکت فوناک در سال 2020 محصول جدید خود را که پارادایس بود تولید کرد و از 2 سمعک Audeo و Naida رونمایی کرد. مدل Audeo هم نوع باتریخور و هم نوع شارژی دارد که نوع شارژی آن Audeo P-R نامیده می شود. در سمعک های فوناک پسوند P مخفف عبارت پارادایس است که سیستم عامل سمعک و پسوند R- هم مخفف Rechargable است که شارژی بودن آن سمعک را نشان می دهد.
Audeo P – R 2020
- در 3 ساعت فول شارژ میشود
- اگر از بلوتوث سمعک استفاده نشود میتواند 24 ساعت شارژ نگه دارد اما اگر فرد به میزان 8 ساعت از بلوتوث سمعکها برای تماس های تلفنی و اتصال به تلویزیون استفاده کند، در این صورت 17 ساعت شارژ نگه میدارد
- 2 دکمه بر روی سمعک برای افزایش/کاهش صدا وجود دارد
- به واسطه اپلیکیشن myphonak هم میتوان صدای سمعک را افزایش یا کاهش داد
- تا افت شنوایی 90 دسیبل را پوشش میدهد
- در ردههای 30، 50، 70 و 90 ساخته شده است
- به همه موبایلهای اندروید و آیفن به صورت مستقیم متصل میشود و عملکرد هندزفری بلوتوثی را ایفا میکند
- دارای تکنولوژیهای motion sensor (باعث بهبود کیفیت گفتار در حین راه رفتن میشود) و tap control است
- طول عمر این سمعکها در حدود 6 سال است
Naida P – PR 2020 سمعک شارژی نایدا
در شرکت فوناک به سمعکهای پشت گوشی ای که به واسطه قالب درون گوش قرار میگیرند Naida گفته میشود. در سالیان قبل سمعکهای نایدا فقط 2 مدل SP و UP داشتند که مخصوص کم شنواییهای عمیق هستند. اما در پلتفرم پارادایس مدل P هم ساخته شده است که برای افتهای شنوایی شدید مناسب است.
در پلتفرم پارادایس 2 نوع سمعک نایدا ساخته شده است، یکی Naida P – UP است که باتری 675 مصرف میکند و برای کم شنواییهای بیشتر از 100 دسیبل مناسب است و دیگری سمعک Naida P – PR است که پسوند –PR نشاندهنده پاور بودن و شارژی بودن این سمعک است (همانطور که میدانید سمعک پاور مناسب برای کم شنواییهای بین 70 الی 90 دسیبل است). در زیر به برسی مهمترین مشخصات سمعک شارژی نایدا میپردازیم:
- در مدت 3 ساعت فول شارژ میشود
- در صورتی که از بلوتوث دستگاه استفاده نشود 32 ساعت شارژ نگه میدارد
- اگر به مدت 8 ساعت از بلوتوث سمعک برای تماسهای تلفنی و تلویزیون استفاده شود، به میزان 22 ساعت میتواند شارژ نگه دارد
- کاملا ضد آب و IP68 است
- این سمعک تا افت شنوایی 90 دسیبل را پوشش میدهد و برای افتهای بیشتر از این مناسب نیست
- 6 سال طول عمر این سمعک است. بعد از 6 سال باتری سمعک ضعیف میشود و نیاز به تعویض دارد
- 2 دکمه بر روی سمعک جهت افزایش/کاهش صدا و تغییر برنامه سمعک وجود دارد
- به همه ی موبایلهای اندروید و آیفن به صورت مستقیم متصل میشوند
- در ردههای 30، 50، 70 و 90 ساخته شده است
- یکی از نقاط قوت سمعکهای فوناک قوام و استحکام بالای آنها است که در بین تمام برندها نظیر ندارند
Audeo M – R 2018 سمعک شارژی مارول
- این سمعک با هر بار شارژ شدن 20 ساعت شارژ نگه میدارد
- باتری این سمعک لیتیم–یون است
- برای افتهای شنوایی کمتر از 90 دسیبل مناسب است
- کاملا ضد آب و IP68 است
- دارای پلتفرم مارول و محصول 2018 است
- بر روی سمعک 2 دکمه برای افزایش/کاهش صدا و تغییر برنامه سمعک وجود دارد
- به صورت مستقیم به همهی موبایلهای اندروید و آیفن کانکت میشود و عملکرد هندزفری بلوتوثی را ایفا میکند
- در ردههای 30، 50، 70 و 90 ساخته شده است
- در دو مدل Audeo M –R و Audeo M –RT ساخته شده است که نوع T دار به خاطر تکنولوژی تله کویل، اندکی بزرگتر است و همچنین شارژ بیشتری هم نگه میدارد
انواع شارژرهای سمعک های فوناک
پاور بانک فوناک power pack بسیار قوی است و می تواند 2 عدد سمعک را 12 بار به صورت کامل شارژ کند.
سمعک شارژی استارکی
استارکی محصول کشور آمریکا و جزء 6 برند برتر سمعک است. همانند سایر کمپانیهای در انواع مختلفی سمعک تولید میکند. سمعکهای شارژی این شرکت 3 نوع هستند:
1- سمعک داخل گوشی شارژی
2- سمعک پشت گوشی شارژی (با قالب)
3- سمعک رسیور در مجرا شارژی
استارکی اولین کمپانی است که سمعک داخل گوشی با باتری لیتیم–یون تولید کرد. سمعک ITE Edge AL Rechargeable اولین سمعک داخل گوشی دنیاست که در سال 2019 توسط این کمپانی ساخنه شد. شباهت بسیار بالایی به هندزفری بلوتوثی دارد و از طرف افراد کم شنوا مورد استقبال بالایی قرار گرفته است. این سمعک با هر بار شارژ شدن می تواند 24 ساعت شارژ نگه دارد.
بعد از معرفی شدن این سمعک، شرکت سیگنیا با الگو برداری از این مدل، سمعک اکتیو active را ساخت و بعد از این 2 شرکت، شرکتهای دیگر هم در حال تولید سمعکهای داخل گوشی شارژی هستند.
این سمعک دارای شاخص ضد آب IP68 است که شاخصی بسیار قوی در مقابل آب، رطوبت و گرد وغبار است. این سمعک نیاز به قالبگیری ندارد و به همه گوشها سازگار میشود. برای کم شنواییهای بین 40 الی 70 دسیبل مناسب است.
سمعکهای پشت گوشی شارژی استارکی هم مانند سایر کمپانیها با هر بار شارژ شدن تقریبا 24 ساعت شارژ نگه میدارند. علاوه بر شارژر اصلی یک پاور بانک هم دارند که میتواند 4 بار سمعکها را فول شارژ کند.
سمعک شارژی ویدکس دانمارک
جدیدترین خانواده از سمعک های ویدکس مومنت Moment نامیده میشوند که محصول 2020 هستند. سمعکهای مومنت شامل 6 مدل پشت گوشی و 4 مدل داخل گوشی هستند که هیچکدام از سمعکهای داخل گوشی شارژی نیستند اما از سمعکهای پشت گوشی 2 مدل D R mRIC و BTE R D شارژی هستند (پسوند R که در سمعکهای ویدکس میآید نشان دهنده شارژی بودن آن سمعک است).
سمعک شارژی mRIC R D
- این سمعک کوچکترین سمعک پشت گوشی شارژی جهان است
- در 4 ساعت فول شارژ میشود و میتواند 24 ساعت شارژ نگه دارد(در صورت عدم استفاده از بلوتوث سمعک)
- اگر از بلوتوث سمعک به میزان 5 ساعت استفاده شود، میتواند 15 ساعت شارژ نگه دارد (یعنی 5 ساعت بلوتوث + 10 ساعت استفاده معمولی از سمعک) زیرا در حالت استفاده از بلوتوث، شارژ سمعک با سرعت بیشتری مصرف میشود
- میتواند تا افت شنوایی 90 دسیبل را پوشش دهد
- بر روی سمعک فقط یک دکمه وجود دارد که میتواند چند عمل مختلف انجام دهد (شامل افزایش و کاهش صدا، تغییر برنامه سمعک و همچنین خاموش و روشن کردن سمعک)
- به واسطه ریموت کنترل و همچنین اپلیکیشن ویدکس نیز میتوان صدای سمعک و برنامه آنها را تغییر داد
- به همهی موبایلهای اندروید و آیفن به صورت مستقیم وصل میشود
- IP68 است و مقاومت بالایی نسبت به گرد و غبار، رطوبت و آب دارد
- در 4 رده 110، 220، 330 و 440 تولید میشود
- دارای 2 شارژر مختلف است که یکی فقط شارژر است و دیگری هم شارژر است و هم رطوبت گیر سمعک
- کیفیت صوتی این سمعک (و سایر سمعکهای مومنت) به حدی بالا است که 95% از کاربرانی که این سمعک رو گوششان تست شد، بیان کردند که صدای این سمعک کاملا شبیه صدای انسان است و دستخوش هیچگونه تغییری نشده است. استفاده کنندگان با سابقه سمعک میدانند که صدای خود فرد دستخوش تغییر میشود و به اصطلاح خیلی از این عزیزان ” صدای خودم بلندگویی شده است”. اما ویدکس تا حدود بسیار زیادی این مشکل را برطرف کرده است.
مهمترین ویژگی این سمعک در یک کلام اندازه کوچک (کوچکتر از سمعکهای سایر کمپانیها) و کیفیت صوتی بسیار شفاف و طبیعی آن است.
سمعک شارژی BTE R D
این سمعک تمام ویژگی های سمعک بالا را دارد با تفاوتهای زیر:
- این سمعک از نوع BTE معمولی است که به واسطه قالب درون گوش قرار میگیرد و از مدل RIC بزرگتر است. مخصوص افرادی است که نمیتوانند RIC استفاده کنند مانند افراد با پارگی پرده گوش، عفونت گوش و همچنین افراد بسیار سن بالا که نمیتوانند به علت ظرافت سمعک های RICبا آنها کار کنند.
- چون بزرگتر هستند بنابرین باتری لیتیمی بزرگتری هم دارند و در نتیجه این سمعکها با هر بار شارژ شدن میتوانند 37 ساعت شارژ نگه دارند
- تا افت شنوایی 95 دسیبل را پوشش میدهند
- بر روی سمعک 3 دکمه وجود دارد که یکی مخصوص تغییر برنامه و خاموش/روشن کردن سمعک و دوتا دیگر مخصوص کاهش/افزایش صدا هستند
2 پاسخ
سلام.
ممنون میشم اگر این سوال منو جواب بدید،
من از سمعک باتریای استفاده میکنم ولی بسیار ناراضیم بخاطر اینکه ناگهان صدای سمعک قطع میشه و ممکنه درجای مهمی باشم که بسیار استرس زا است. می خواهم سمعک شارژی تهیه کنم آیا سمعک شارژی زود باتری هاشون ضعیف نمیشه ؟؟
سلام.
نه اصلا اینطور نیست و سمعک های شارژی امروزه بسیار با کیفیت و باتری آنها بسیار با دوام است. اگر برند خوبی تهیه کنید حدود 6 سال به نحو احسن برای شما کار می کند.