جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

سمعک هندزفری

محتوای صفحه

یکی از مهمترین مسائلی که در زمینه سمعک وجود دارد جنبه Cosmetic یا زیبا شناختی این وسیله است، این بدان معنی است که اکثر افراد ترجیح می‌دهند سمعکشان نامریی باشد و یا کمترین دید را داشته باشد. این مسئله فقط در کشور ما نیست بلکه تحقیقاتی که در کشورهای اروپایی انجام شده است نیز آن را تایید می‌کند (تحقیقی در دانمارک نشان داد که 70% افراد تمایل دارند که سمعک آن‌ها اصلا دیده نشود).

جدیدا نیز سمعک‌های هندزفری معرفی شده‌اند که کاملا شبیه هندزفری بلوتوثی هستند و از طرف افراد کم شنوا بسیار مورد استقبال قرار گرفته‌اند. از نظر ما دلیل این استقبال بیش از حد فقط در جنبه زیباشناختی این وسیله پنهان است، البته اینکه کار هندزفری را هم انجام می‌دهند خیلی مهم و اساسی است.
در گذشته سمعک‌‌ها فقط به شما کمک می‌کردند که مکالمات را بشنوید اما امروزه برای شما 2 کار متفاوت انجام می‌دهند، هم به شما در شنیدن کمک می‌کنند و هم کار هندزفری را انجام می‌دهند.

  • سمعک‌های بسیار با کیفیتی هستند و گفتار شفافی ارائه می‌دهند
  • در هنگام تماس‌های تلفنی و یا گوش دادن موزیک و… تبدیل به هندزفری می‌شوند
  • کاملا شبیه هندزفری بلوتوثی هستند و از لحاظ ظاهری هیچ تفاوتی ندارند

وقتی بلوتوث وارد سمعک شد و توانست عمل هندزفری را هم انجام دهد، استقبال بسیار گسترده از آن‌ها به عمل آمد و شرکت‌های سمعک یکی پس از دیگری بر روی این مسئله سرمایه‌گذاری کردند. امروزه تقریبا همه‌ی شرکت‌ها سمعک، محصولاتی که تولید می‌کنند قابلیت هندزفری را هم دارا هستند.

تا کنون 3 نوع سمعک با قابلیت هندزفری ساخته شده است:

 

3 نوع سمعک با قابلیت هندزفری

در اینجا می‌خواهیم سمعک‌های داخل گوشی طرح هندزفری را توضیح دهیم اما برای مطالعه در مورد سمعک‌های BTE طرح هندزفری و سمعک‌های RIC طرح هندزفری می‌توانید بر روی مطلب سمعک پشت گوشی کلیک کنید.
همانطور که می‌دانید موبایل‌ها به وسایل بسیار کاربردی و اساسی برای ما تبدیل شده‌اند که حتی یک روز زندگی بدون موبایل برای ما سخت است، ما به وسیله آن‌ها با دیگران تماس می‌گیریم، موزیک و یا پادکست گوش می‌دهیم، شبکه‌های اجتماعی مختلف را چک می‌کنیم و … . در واقع عصرعصر ارتباطات شده است و عمده ارتباطات از طریق موبایل انجام می‌شود.
همانطور که موبایل‌ها همگانی شده‌اند و بسیار اساسی، هندزفری‌ها هم در کنار آن‌ها وسایل بسیار ضروری و کاربردی هستند. با پیشرفت تکنولوژی روز به روز کوچک و کوچکتر شده اند و امروزه اکثر افراد از هندزفری‌های بلوتوثی استفاده می‌کنند.
شرکت‌های سمعک از ایده هندزفری‌های بلوتوثی مانند AirPod و هندزفری داخل گوشی سامسسونگ الگوبرداری کرده‌اند و سمعک‌هایی تولید کرده‌اند که از لحاظ ظاهری بسیار بسیار نزدیک به آن‌ها هستند.

 

هندزفری های بلوتوثی AirPod

افراد کم شنوا اگر از هندزفری‌های معمولی استفاده کنند مکالمات و یا اطلاعات صوتی انتقالی از آن‌ها را به خوبی دریافت نمی‌کنند زیرا شنوایی آن‌ها دارای پستی و بلندی‌هایی است که توسط این هندزفری ها پوشش داده نمی‌شود.
سمعک‌های هندزفری اما اینگونه نیستند بلکه بر اساس نمودار شنوایی فرد تنظیم شده‌اند و هر کدام از صداها را به میزان مشخصی تقویت می‌کنند، و همین باعث می‌شود که فرد یک صدای بسیار شفاف و رسا دریافت کند. گوش دادن به موسیقی به واسطه سمعک برای افراد کم شنوا بسیار لذت بخش است زیرا این افراد تاکنون موسیقی را آنگونه که باید نشنیده‌اند.

بهترین سمعک‌های هندزفری دنیا

تقریبا همه شرکت‌های سمعک اقدام به ساخت سمعک هندزفری کرده اند اما تا این تاریخ از بین آن‌ها فقط دو شرکت است که محصولات باکیفیتی ارائه کرده است که ما با توضیح و برسی این 3 محصول می‌پردازیم:

هندزفری سمعک دار

سمعک هندزفری فوناک مدل Vitro M Black


سمعک شبیه هندزفری

سمعک هندزفری سیگنیا مدل Active Pro


Types of hands free hearing aids

سمعک هندزفری اتیکن مدل OWN

 

سمعک Virto M Black فوناک سوئیس

شرکت فوناک همیشه خلاق و نوآور بوده است و سابقه بسیار طولانی در ساخت وسایل کمک شنوایی از جمله سمعک دارد. در سال 2019 با اقتباس از هندزفری‌های داخل گوشی شرکت‌هایی مثل سامسونگ و اپل، یک سمعک داخل گوشی تولید کرد که کاملا شبیه هندزفری بلوتوثی است.
برای ساخت این سمعک باید از گوش کاربر قالب گرفته شود و به لابراتوار فرستاده شود و سپس سمعکی ساخته می‌شود که کاملا منطبق با گوش او است. در واقع یک هندزفری کاملا تخصصی است که با گوش کاربر کاملا مچ می‌شود.
بر روی این سمعک یک دکمه وجود دارد که فرد با فشار دادن آن می‌تواند تماس‌های تلفنی را قطع و یا پاسخ بدهد.
همانطور که از نامش پیداست فقط در رنگ مشکی ساخته شده است تا بیشترین شباهت را به هندزفری بلوتوثی داشته باشد.
توانایی ارتباط مستقیم به همه موبایل‌های اندروید و IOS را دارد، و بدون هیچ واسطه‌ای برای این موبایل‌ها تبدیل به هندزفری بلوتوثی می‌شود.
سمعک Virto M Black باتریخور است و شارژی نیست. باتری 312 مصرف می کند و کاربر 5 الی 7 روز یکبار باید باتری را تعویض کند. مدل شارژی آن به این دلیل تولید نشده است که بزرگ‌تر از حد معمول نشود.
از لحاظ پزشکی هم برای افرادی که آستانه‌های شنوایی آن‌ها بهتر از 80 دسیبل باشد مناسب است. افت‌های بیشتر از 80 دسیبل را پوشش نمی‌دهد و البته هیچ سمعک داخل گوشی در دنیا این قابلیت را ندارد و این گونه افراد همواره باید از سمعک‌های پشت گوشی استفاده کنند.
این سمعک نامرئی نیست بلکه شبیه هندزفری های بلوتوثی ورزشی هستند که توسط افراد جوان در باشگاه، اداره و یا هنگام دویدن استفاده می‌شوند.
امروزه سمعک‌های کاملا نامرئی هم وجود دارند که 100% مخفی هستند اما هیچکدام از آن‌ها قابلیت تبدیل به هندزفری را ندارد. در اینجا می‌توانید در مورد این سمعک‌ها مطالعه کنید.
در سمعک Virto M Black پلتفرم Marvel فوناک به کار رفته است که ویژگی‌های بسیار بی نظیری مثل پردازش صدای 360 درجه، تفکیک نویز از گفتار، اسکن 3بعدی محیط کاربر، فیدبک گیری بسیارعالی و حذف سوت از سمعک، پردازش صدای خود فرد، ارائه گفتار شفاف به کاربر و … به کار رفته است. در واقع Virto M Black هم یک سمعک عالی است و هم یک هندزفری عالی.
به علت طراحی ظاهری بسیار شیک و بی نظیر، برنده جایزه CES در سال 2020 شده است که یک جایزه برای بهترین طراحی سال است.

مهم ترین نقطه قوت و ضعف های Virto M Black چیست؟

  • مهم‌ترین نقطه قوت این دستگاه این است که بدون هیچ واسطه‌ای به همه موبایل‌ها کانکت شده و تبدیل به هندزفری می‌شود.
  • مهم‌ترین وتنها نقطه ضعف این دستگاه این است که باترخور است و شارژی نیست.

سمعک Active از برند سیگنیا

 

سمعک Active از برند سیگنیا

سمعک active محصول شرکت سیگنیا در سال 2021 است. این سمعک از پیش ساخته شده است و نیازی به قالب‌گیری ندارد. بر روی نوک آن سری‌های ژلاتینی که click sleeve نامیده می‌شوند، قرار می‌گیرد. این سری‌ها در سایزهای مختلفی تولید می‌شوند به گونه‌ای که به گوش همه افراد مچ می‌شوند.

 

سری های ژلاتینی click sleeve

سمعک اکتیو کاملا شارژی است که در 3 ساعت فول شارژ می‌شود و می‌تواند 24 ساعت روشن بماند. اگر به مدت نیم ساعت این سمعک را شارژ کنیم می‌تواند به مدت 5 ساعت روشن بماند.
به واسطه پلتفرم Xperience که در آن به کار رفته است از کیفیت صدایی خوب و بالایی برخوردار است.

در 2 نوع Active و Active Pro تولید شده است. مدل اکتیو 16 کانال پردازشی دارد و یک سمعک کاملا معمولی و سطح پایین است در حالی که سمعک اکتیو پرو یک سمعک بسیار ممتاز با 48 کانال پردازشی است. سمعک‌های اکتیو و اکتیو پرو از لحاظ ظاهری کاملا یکسان هستند اما از لحاظ کیفیت صوتی بسیار متفاوتند. در جدول زیر تفاوت های این 2 مدل را بیشتر نشان داده ایم :

 

 

Active  X Active Pro X
قیمت
تعداد کانال‌ پردازی 16 48
برنامه های شنیداری 4 6
دامنه دینامیکی توسعه یافته دارد دارد
تعداد باند فرکانسی 8 20
پهنای باند افزایش یافته 12 کیلوهرتز
پخش مستقیم 5/5 5/5
میکروفون جهت‌دار خودکار/تطبیقی دو گوش/خودکار/تطبیقی
EchoShield دارد
فیدبک گیری دارد دارد
فشرده سازی فرکانس دارد دارد
وضوح صدا 3/5 5/5
SoundSmoothing™ 3
تمرکز گفتار فضایی دارد
کیفیت گفتار 2/5 5/5
مدیریت گفتار و نویز On/Off 3
درمان وزوز گوش دارد
TwinPhone دارد
Ultra HD e2e دارد دارد
فناوری YourSound آکوستیک آکوستیک
eWindScreen binaural دارد

از لحاظ ارتباطات بلوتوثی سمعک‌های اکتیو و اکتیو پرو تفاوتی باهمدیگر ندارند. به‌راحتی و بدون هیچ واسطه‌ای به موبایل‌های IOS وصل می‌شوند و در عملکرد هندزفری بلوتوثی را دارند. اما در موبایل‌های اندروید حتما باید رابط Stream Line Mic تهیه شود که بتوان این ارتباط بلوتوثی را بر قرار کرد.
سمعک اکتیو برای افت‌های شنوایی کمتر از 70 دسیبل مناسب است و افت‌های بیشتر از این مقدار را پوشش نمی‌دهد.
طول عمر حدودی این دستگاه‌ها در حدود 5-4 سال است.

مهم ترین نقطه ضعف و قوت سمعک Active چیست ؟

مهم ترین نقطه قوت این سمعک را می توان شارژی بودن آن دانست.
ضعف این سمعک در این است که به موبایل‌های اندروید مستقیما متصل نمی‌شود و کاربر حتما باید یک وسیله دیگر تهیه کند.

سمعک Own اتیکن

سمعک own محصول 2023 شرکت اتیکن است این سمعک در 5 نوع مختلف ساخته شده است که در تصویر زیر می‌بینید:

 

سمعک Own اتیکن

از 5 مدل بالا مدل های iic و cic به علت ظاهر بسیارریز آن‌ها فناوری بلوتوث را ندارند و بنابرین تبدیل به هندزفری نمی‌شوند. اما 3 مدل دیگر این قابلیت را دارا هستند.
هر کدام از این سمعک ها در 5 رنگ مختلف ساخته شده اند، که متناسب با رنگ پوست کاربر برای او تجویز شوند.

 

انواع سمعک Own اتیکن

از بین رنگ‌های بالا رنگ مشکی از محبوبیت بیشتری برخوردار است زیرا بیشترین شباهت ظاهری را با هندزفری‌های بلوتوثی دارد.

 

سمعک Own مشکی

هرکدام از سمعک های Own در 5 رده تکنولوژی مختلف ساخته شده‌اند:
Own 1
Own 2
Own 3
Own 4
Own 5
شرکت‌های سمعک محصولاتشان را در چند درجه کیفیتی مختلف می‌سازند زیرا کاربران سمعک از لحاظ گروه‌بندی سمعک به 5 دسته مختلف تقسیم می‌شوند، در واقع هر سمعک را مخصوص یک گروهی از کاربران سمعک می‌سازند. این بحث را به صورت مفصل در صفحه قیمت سمعک توضیح داده ایم می توانید بر روی لینک بزنید و در آنجا مطالعه کنید زیرا خارج از موضوع این مقاله است.
از بین 5 رده سمعک بالا سمعک own 1 بالاترین و برترین تکنولوژی‌های اتیکن را دارد و سمعک own 5 دارای حداقل تکنولوژی‌های ممکن است.


عکس نوشته: می توان گفت سمعک هندزفری own در 3 سایز، 5 رنگ و 5 رده تکنولوژی مختلف ساخته شده است.

بنابرین از بیشترین تنوع در بین تمامی سمعک های هندزفری برخوردار است.

 

یکی از مهمترین ویژگی‌های سمعک own کیفیت گفتار بسیار بی‌نظیر آن است. این کیفیت گفتار بخاطر پلتفرم بسیار بی‌نظیر Polaris است که بر روی این سمعک‌ها قرار دارد. سمعک own نسبت به سمعک‌های نسل قدیمی‌تر اتیکن یعنی سمعک‌های opn حدود 8% تفکیک صدای بهتری در محیط‌های شلوغ برای کاربر فراهم می‌کند. می‌توان گفت این سمعک در بین تمامی سمعک‌های دنیا، تفکیک نویز از گفتار بهتری در محیط‌های شلوغ و پر همهمه فراهم می‌کند.

حتما بخوانید:
پلتفرم Polaris چیست و چگونه توانسته است بهترین هوش مصنوعی دنیا شود؟

سمعک‌های هندزفری own باتری‌خور هستند و در نوع شارژی ساخته نشده‌اند. باتری مصرفی آن‌ها 312 است و هر 7-5 روز باید عوض شود.
از نظر ارتباطات بلوتوثی سمعک own بسیار کارامد است و به همه موبایل‌های اندروید و آیفون بدون هیچ واسطه‌ای متصل می‌شود و نقش هندزفری بلوتوثی را دارد.
محمدوده پوشش‌دهی سمعک‌های own تا افت شنوایی 90 دسیبل است و از این حیث بر رقبایش برتری چشم گیر دارد.
مقاومت سمعک‌های own در مقابل آب و رطوبت بسیار بالا است و دارای شاخص IP 68 هستند.

نقاط قوت و ضعف سمعک هندزفری OWN

  • تنوع بالا در شکل ظاهری، رنگ و سطح تکنولوژی
  • ارتباط بلوتوثی قوی و راحت به همه انواع موبایل ها
  • قدرت بسیار بالا و پوشش دهی تا افت 90 دسیبل

× مدل شارژی ندارد و فقط در مدل باتریخور ساخته شده است.

 

مقایسه سمعک هندزفری‌های مختلف با همدیگر

  • از لحاظ کیفیت صدا، سمعک Own اتیکن برتر از سایرین است
  • از لحاظ قدرت، سمعک own برتر از سایرین است
  • از لحاظ شارژی بودن سمعک Active سگنیا برتر از سایرن است
  • از لحاظ ارتباطات بلوتوثی سمعک Virto Black فوناک برتر از سایرین است
  • از لحاظ طول عمر سمعک Virto Black و Own بهتر از سایرین هستند

تجویز سمعک اکتیو پرو Active Pro

تجویز سمعک اکتیو پرو Active Pro

تجویز سمعک اکتیو پرو Active Pro مشکی رنگ در یک فرد ۴۰ ساله با کم شنوایی خفیف تا متوسط.

یک سمعک بی نظیر است که در هنگام تماس های تلفنی (یا گوش دادن موسیقی، فیلم و …) تبدیل به هندزفری می‌شود.
کیفیت صوتی‌یی که این هندزفری ارائه می دهد را نمی‌شود با هیچ یک از هندزفری های حال حاضر دنیا مقایسه کرد چون اکتیو پرو قطعا یک سروگردن بالاتر است و علت آن این است که صدایی را که ارائه می کند بر اساس میزان افت شنوایی فرد پخش می کند، در حالی که در سایر هندزفری ها اینگونه نیست

تصویر سمعک اکتیو پرو

تجویز سمعک اکتیوپرو با رنگ رزگلد در یک فرد ۲۰ ساله

تجویز سمعک اکتیوپرو با رنگ رزگلد در یک فرد ۲۰ ساله.

تجویز سمعک اکتیوپرو با رنگ رزگلد در یک فرد ۲۰ ساله

متاسفانه در جامعه ما به علت برخی تعصبات خاص بسیاری از افراد کم شنوا از سمعک استفاده نمی‌کنند و همین مسئله باعث عقب ماندن فرد در بسیاری از زمینه‌ها مانند تحصیل، شغل، اجتماع، ازدواج و … می‌شود.
خوشبختانه سمعک‌های با طرح هندزفری در بین این افراد بسیار محبوب شده و اکثر آن‌ها تمایل به استفاده از این سمعک‌ها را دارند.

تجویز سمعک اکتیوپرو دریک فرد ۳۳ ساله با کم شنوایی متوسط

تجویز سمعک اکتیوپرو دریک فرد ۳۳ ساله با کم شنوایی متوسط

10 پاسخ

  1. سلام.من سمعکی میخوام که کاملا شبیه هندزفری باشه و هرکسی نگاه کنه فکر کنه این هندزفریه که گذاشتم نه سمعک. چه سمعکی باید خریداری کنم؟؟

  2. این نوع سمعک که شبیه هندزفری هستن ایا وزوز گوش و کم شنوایی تا 60دی سیبل رو پوشش میدن؟ ایا موجود دارین؟ قیمتشون الان چند هست؟

    1. سلام.
      این سمعک ها هم شنوایی را تقویت می کنندو هم تکنولوژی وزوزدرمانی بسیار قدرتمندی دارند.

      حداقل قیمت سمعک هندزفری22 میلیون تومان و حداکثر قیمت آن در مدل های شارژی هوشمند 50 میلیون تومان است و همه مدل های آن در کلینیک موجود است.

      با کلینیک تماس بگیرید.

  3. سلام و عرض ارادت.بنده سمعک شبیه هندزفری میخوام که ۱۲۰ دی سی بل و بیشتر رو جواب بده،آیا این سمعک وجود داره؟؟؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *