سمعک ITE (In The Ear Hearing aid) بزرگترین سایز از سمعکهای داخل گوشی سفارشی است که در بخش خارجی مجرای گوش قرار میگیرد. منظور از سفارشی بودن این سمعک، این است که پوستهی آن بر اساس قالب اولیهای که در زمان مشاوره سمعک توسط شنوایی شناس از گوش بیمار شده است، ساخته میشود. توجه داشته باشید که در بسیاری از موارد تمام مدلهای سمعک داخل گوشی تحت عنوان سمعک ITE شناخته میشوند؛ اما سمعکهای ITE در واقع یک مدل از سمعکهای داخل گوشی هستند. طیف رنگی این سمعکها معمولا” متناسب با رنگهای مختلف پوست است تا زمانی که درون گوش قرار میگیرند، کمتر جلب توجه کنند. یکی از مهمترین ویژگیهای سمعک ITE که آن را از سایر مدلهای سمعک داخل گوشی (ITC، IIC و CIC) متمایز میکند، این است که این سمعک میتواند دو میکروفون جهت-دار داشته باشد و در نتیجه قدرت تقویت صدا و کیفیت کلی صدای بهتری دارد.
انواع سمعک ITE
سمعک ITEبر اساس اندازهی پوسته و بخشی از لاله گوش که اشغال میکند، به دو نوع تقسیم میشود:
Full Shell
بخش خارجی سمعک، کل حفرهی لاله گوش (کونکا) را پر میکند. اگرچه این مدل بیشتر در معرض دید است؛ اما قابلیتهای بیشتری نسبت به اندازههای کوچکتر سمعک داخل گوشی دارد. به عنوان مثال میتواند دکمهی تغییر برنامه، تنظیم ولوم و دکمهی تغییر به حالت تلفن را داشته باشد.
Half Shell
بخش خارجی سمعک، فقط نیمهی تحتانی حفره لاله گوش (کونکا) را پر میکند. این مدل، چون از سمعک Full Shell کوچکتر است، نمیتواند تمام دکمهها را داشته باشد؛ اما نسبت به سایر مدلهای کوچکتر سمعک داخل گوشی قابلیتهای بیشتری دارد. به عنوان مثال میتواند میکروفون جهتدار یا تلهکویل داشته باشد که اغلب در مدلهای کوچکتر وجود ندارد.
سمعک ITE با سمعک پشت گوشی چه تفاوتی دارد؟!
سمعک ITE نسبت به سمعک پشت گوشی مرسوم کمتر در معرض دید است. البته یادآوری میکنیم که سمعک RIC نیز که در خانواده سمعکهای پشت گوشی قرار میگیرد، کاملا” نامرئی است و حتی کمتر از سمعک ITE جلب توجه می-کند. با توجه به این که سمعکهای ITE کوچکتر از سمعکهای پشت گوشی هستند، بسیاری از آپشنهای دستی سمعکهای پشت گوشی را ندارند؛ البته این بدین معنا نیست که این سمعکها آپشنهای سفارشی خود را ندارند. به عنوان مثال سمعکهای ITE امروزی مجهز به تله کویل و بلوتوث بوده و با انتقال مستقیم صدای تلویزیون، موبایل و … به سمعک به درک شنیداری بهتر فرد در مکانهای شلوغ کمک میکنند. از آنجا که این سمعک کوچک است میتوان برای تغییر برنامه یا ولوم سمعک از ریموت کنترل استفاده کرد. همچنین برای برقراری ارتباط وایرلس با سایر دستگاهها معمولا” به لوازم جانبی نیاز دارد؛ در حالی که برخی مدلهای سمعک پشت گوشی بدون لوازم جانبی ارتباط وایرلس برقرار میکنند.
علاوه بر این، استفادهی همزمان از عینک و سمعک ITE راحتتر است؛ زیرا این سمعک بر خلاف سمعک پشت گوشی هیچ فضایی را در پشت گوش اشغال نمیکند. همچنین سمعک ITE از ویژگیهای اکوستیکی طبیعی گوش کاربر برای تقویت طبیعی صدا بهره میبرد.
در جدول زیر سمعکهای پشت گوشی و ITE را به طور خلاصه با یکدیگر مقایسه کردهایم:
ویژگی | سمعک پشت گوشی | سمعک ITE |
محل قرارگیری میکروفون | پشت لاله گوش | در حفره کونکا یا مجرای گوش |
سایز | نسبت به انواع قدیمیتر ظریفتر؛ اما نسبت به سمعک داخل گوشی بزرگتر است. | بسیار ظریف بوده و کاملا” در گوش خارجی قرار میگیرد. |
سایر ویژگیها | ولوم و سایر تنظیمات سمعک به طور اتوماتیک برای انطباق با محیط پیرامون کاربر تغییر میکند. | از ویژگیهای اکوستیکی طبیعی گوش کاربر برای تقویت اصوات بهره میبرد. |
مناسب برای … | تمام مقادیر کم شنوایی؛ به ویژه کم شنوایی فرکانس بالا | کم شنوایی ملایم تا شدید (برای کم شنوایی های بالای ۸۰ پاسخگو نمی باشند) |
مزایای سمعک ITE
- ظرافت ظاهری: سمعک ITE کوچک و ظریف بوده و به دلیل مشابه بودن رنگ آن با رنگ پوست، زمانی که در گوش قرار میگیرد، جلب توجه نمیکند .
- استفادهی راحت: تمام اجزای سمعک درون یک واحد قرار گرفتهاند و این ویژگی تمیز کردن و مراقبت از سمعک را راحتتر میکند. همچنین با توجه به این که این سمعک به صورت سفارشی برای هر کاربر ساخته میشود، متناسب با گوش کاربر بوده و قرار دادن آن درون گوش راحت است. علاوه بر این با هدفون یا تلفن نیز تداخلی ندارد و به همین دلیل برای افراد جوان بسیار مناسب است. همچنین به دلیل قرار گرفتن درون گوش، با عینک تداخلی نداشته و به دلیل بزرگتر بودن آن نسبت به سمعکهای IIC و CIC یکی از گزینههای پیشنهادی برای افراد دچار ضعف بینایی است.
- ویژگیها و قابلیتهای تکنولوژیک پیشرفته: این سمعکها علیرغم اندازه کوچک خود از لحاظ تکنولوژی بسیار پیشرفته هستند و کیفیت صدای عالی را برای کاربر به ارمغان میآورند. به دلیل داشتن دو میکروفون و تقویت بهتر اصوات، اغلب برای افراد مبتلا به کم شنوایی متوسط تا شدید مناسب هستند. همچنین حافظهی سمعکهای ITE بیشتر از سمعکهای سفارشی کوچکتر بوده و قابلیت داشتن ولوم کنترل و تغییر برنامه دستی را دارند.
- قابلیت برقراری ارتباط وایرلس: بسیاری از مدلهای سمعک ITE میتوانند به صورت وایرلس با انواع دستگاهها از قبیل تلفن، موبایل و تلویزیون ارتباط برقرار کنند.
- طول عمر بیشتر باطری: به دلیل داشتن باطری بزرگتر نسبت به سایر مدلهای سمعک داخل گوشی، طول عمر باطری آن بیشتر است (شرکت سمعک استارکی مدل قابل شارژ سمعک ITE را نیز تولید میکند)
معایب سمعک ITE
- از آنجا که این سمعک نسبتا” کوچک است؛ ممکن است برخی ویژگیهای سمعکهای پشت گوشی را نداشته باشد.
- به دلیل اندازه کوچک، استفاده از این سمعکها به بینایی و مهارتهای حرکتی خوب نیاز دارد.
- سمعک ITE نمیتواند کم شنوایی عمیق را پوشش دهد.
- به دلیل انسداد مجرای گوش، ممکن است احساس پری در گوش ایجاد کند که البته با تعبیه ونت مناسب، این مشکل به راحتی برطرف میشود.
- سمعک ITE به دلیل نزدیک بودن میکروفون و رسیور سمعک به یکدیگر، بیشتر مستعد ایجاد فیدبک یا سوت کشیدن سمعک است.
- از آنجا که سمعک ITE به مجرای گوش نزدیک است، بیشتر احتمال مواجهه سمعک با جرم گوش، سلولهای پوستی مرده، چربیها و سایر کثیفیها وجود دارد. بنابراین باید در فواصل زمانی کوتاهتری تمیز شود و ممکن است بیشتر از سمعک پشت گوشی نیاز به تعمیر داشته باشد.
- مهمترین گزینه در تجویز سمعک ITE و به طور کلی تمام انواع سمعکهای داخل گوشی، اندازه و شکل مجرای گوش است. این سمعک برای افرادی با مجرای گوش باریک یا کوتاه مناسب نیست.
- سمعک ITE نسبت به سمعکهای سفارشی کوچکتر ممکن است نویز باد بیشتری را جمعآوری کند که البته با تکنولوژی حذف نویز باد در سمعکهای پیشرفته امروزی، این مشکل کاملا” حل شده است.
سمعک ITE برای چه کسانی مناسب است؟!
این که کدام سمعک برای هر فرد مناسب است، به فاکتورهای بسیاری بستگی دارد؛ از جمله: تکنولوژی مورد نظر کاربر، آناتومی گوش فرد، نیازهای ویژه سبک زندگی خاص فرد، بودجه، اهمیت زیبایی و ظاهر برای فرد و … . به عنوان مثال در حال حاضر و با وجود ویروس کرونا سمعکهای سفارشی انتخاب بسیار خوبی هستند؛ زیرا با گذاشتن یا برداشتن ماسک جابهجا نمیشوند و از گوش خارج نمیشوند. سمعکهای ITE معمولا” برای افرادی با کم شنوایی ملایم تا شدید توصیه می-شوند؛ این سمعکها برای افراد مبتلا به کم شنوایی عمیق مناسب نیستند؛ چرا که هم قدرت پوشش این میزان افت شنوایی را ندارند و هم با افزایش بیش از حد بهره با ایجاد فیدبک موجب نارضایتی کاربر میشوند.
بهترین سمعکهای ITE موجود در بازار کدامند؟!
1- سمعک Custom از کمپانی سمعک ویدکس
کمپانی ویدکس پلتفرم انحصاری خود را برای ساخت بهترین سمعکهای ITE تغییر داده است. سمعک Custom مدل ITE عملکرد صوتی با کیفیت بالا و آپشنهای کنترلی قابل سفارش را فراهم میکند.
ویژگیهای اصلی:
- کیپ شدن دقیق و راحت سمعک در گوش: تغییر زاویه باطری تا 90 درجه و طراحی مجدد درب باطری، سبب جایگذاری راحت سمعک در گوش میشود.
- کوچک و ظریف: زمانی که بحث ظرافت مطرح میشود، این سمعک یکی از بهترین سمعکهای ITE موجود در بازار است. برد فشرده و انعطافپذیر سمعک و رسیور کوچکتر با کویل کوتاهتر، در اندازه کوچکتر این سمعک نقش دارند.
- حذف اعوجاج: این سمعک یکی از بزرگترین محدودههای پویایی را در تکنولوژی سمعکها دارد که به حذف اعوجاج کمک کرده و شنیدن اصوات با شدت کمتر را راحتتر میکند.
- تطابق با محیطهای مختلف: تکنولوژی طبقهبندی اصوات، سمعک را قادر میسازد که به صورت اتوماتیک با محیطهای شنیداری مختلف تطابق یابد.
2- سمعک Muse IQ از کمپانی سمعک استارکی
این سمعک با هدف استفاده توسط افرادی با کم شنوایی ملایم تا شدید ارائه شده است و با عمر بیشتر باطری و عملکرد پیشرفته، وضوح شنیداری بیشتری را در محیطهای نویزی فراهم میکند.
ویژگیهای اصلی:
- طول عمر زیاد: تمام اجزای این سمعک دارای پوشش نانوی محافظ هستند که آنها را ضد آب و مقاوم میکند.
- قابلیتهای پیشرفته: این سمعک در 6 سطح تکنولوژی مختلف موجود است و مجهز به ویژگیهایی مانند کانالهای قابل برنامهریزی و کاهش فیدبک پیشرفته است.
- انتقال صوتی وایرلس: این سمعک میتواند با استفاده از Mini Mobile Surflink و سایر لوازم جانبی Surflink به صورت وابرلس صدای تلفن، تلویزیون یا موسیقی را دریافت و پخش کند.
- تکنولوژی درمان وزوز گوش: این تکنولوژی به طور پیشرفته و با ارائه اصوات آرامبخش، وزوز را درمان میکند.
3- سمعک Insio NX از کمپانی سمعک سیگنیا
این سمعک مجهز به بلوتوث پیشرفته بوده و کاربران میتوانند از میکروفون جهتدار، تنظیمات CROS یا BICROS و کنترل نویز پیشرفتهی آن در حین حرکت، بهره ببرند.
ویژگیهای اصلی:
- اتصال به تلویزیون: کاربر میتواند با استفاده از مبدل تلویزیون Streamline سمعک را به تلویزیون متصل کرده و با استفاده از برنامه مخصوص و گوشی موبایل، ولوم صدای تلویزیون را بدون این که برای بقیه تغییری کند، برای خودش کم یا زیاد کند.
- قابلیت انتقال وایرلس صدا از دستگاههای مجهز به بلوتوث: با این تکنولوژی، سمعک تبدیل به یک هندزفری بیسیم شده و کاربر میتواند تماسهای تلفنی و موسیقی را مستقیما” از طریق سمعک بشنود.
- ریموت کنترل دقیق و کوچک: با استفاده از یک miniPocket که به اندازه کافی کوچک است تا به جاکلیدی وصل شود و به اندازه کافی قدرتمند است تا بتواند سمعک را کنترل کند، به راحتی میتوان تنظیمات سمعک را از دور و بدون نیاز به خارج کردن از گوش تغییر داد..
4- سمعک Linx Quattro از کمپانی سمعک ریساند
این سمعک یکی از بهترین سمعکهای ITE موجود در بازار است که محدوده پویایی بهبود یافته، پهنای بزرگتر باند فرکانسی و تواناییهای بهتر برای ایزوله کردن و افزایش وضوح صدا را ارائه میکند.
ویژگیهای اصلی:
- سازگار با سیستم آیفون و انتقال وایرلس صدا: این سمعک با سیستم آیفون و همچنین اندروید سازگار است و قابلیت انتقال مستقیم و وایرلس صدا از اکثر دستگاههای مجهز به بلوتوث را دارد.
- ظرفیت حافظهی عالی: این سمعک حافظهی دو برابر، سرعت پردازش 100% بیشتر و قدرت پردازش 30% بیشتر نسبت به سایر مدلهای سمعک داخل گوشی دارد و در عین حال مصرف انرژی آن 20% کمتر است.
- قابلیتهای تکنولوژیک پیشرفته: این سمعک مجموعهای از آخرین تکنولوژیها شامل قابلیتهای شنیداری پیشرفته ریساند، جهتداری دوگوشی و درک فضایی را فراهم میکند.
- سطوح قدرتی متفاوت: این سمعک در سه سطح قدرت رسیور (Medium, High, Ultra) موجود است.
5- سمعک Virto Black از کمپانی سمعک فوناک
این سمعک اولین سمعک سفارشی ساخت فوناک است که به طور کامل به هر دستگاه مجهز به بلوتوثی متصل شده و صدا را مستقیما” از آن انتقال میدهد.
ویژگیهای اصلی:
- جایگزین هدفون و هندزفری: این سمعک میتواند به عنوان یک هدفون یا هندزفری وایرلس استفاده شود و کاربر میتواند با استفاده از سمعک خود به تماسهای تلفنی پاسخ دهد و یا آنها را ریجکت یا قطع کند.
- قالب سفارشی: با پرینت سه بعدی پوسته سمعک، میتوان مطمئن شد که پوسته ساخته شده، دقیقا” متناسب با گوش کاربر است و کاربر میتواند به راحتی در تمام طول روز از آن استفاده کند.
- شنوایی بهینه: این سمعک به منظور فراهم کردن شنوایی بهینه و عالی، از کالیبراسیون بیومتریک برای آنالیز 1600 نقطه از گوش فرد برای جایگذاری میکروفون جهتدار استفاده میکند.
- قابلیتهای عملکردی پیشرفته: این سمعک 16 قابلیت عملکردی شنیداری را ارائه میکند و دارای چیپ میکروپردازشگری است که 5 برنامه وایرلس را به صورت همزمان ارائه میکند (بلوتوث کلاسیک، بلوتوث LE، تکنولوژی Airstream، سیستم راجر و انتقال صوتی دوگوشی).
قیمت سمعک ite
چنانچه با مشکل کم شنوایی روبرو شدید، اولین اقدام مراجعه به یک متخصص شنوایی سنجی است.بعد از اینکه معاینه شدید، درصورت نیاز سمعک مناسب برای شما تجویز میشود. قیمت سمعک تهران باتوجه به شاخصههای مختلفی سنجیده میشود و هر چه تکنولوژی سمعک شما بالاتر باشد، طبیعتا قیمت آن نیز بیشتر خواهد بود. در ادامه قیمت سمعک ite را در 4 رده معمولی، استاندارد، پیشرفته و ممتاز مشاهده میکنید.
سمعک ite معمولی ☆☆ حدودا ۳ میلیون تومان
سمعک ite استاندارد ☆☆☆ حدودا ۶ الی ۷ میلیون تومان
سمعک ite پیشرفته ☆☆☆☆حدودا ۸ الی ۱۰ میلیون تومان
سمعک ite ممتار ☆☆☆☆☆ حدودا ۱۳ الی ۱۵ میلیون تومان
برای اینکه جایگیری سمعک ite را در گوش خود از تمامی جهتها مشاهده کنید ماوس یا انگشت خود روی عکس کلیک کرده و عکس رو بکشید.