جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

سمعک CIC

محتوای صفحه

سمعک های CIC تقریبا نامریی هستند و محبوبیت بالایی دارند.

ویژگی های سمعک completely in canal

  • مناسب برای کم شنوایی های شدید و کمتر از آن.
  • کیفیت گفتار بالا.
  • قابلیت دیده شدن کم.
  • جهت یابی درست صدا ها.

قبل از سمعک های IIC (invisible in canal) سمعک CIC کوچکترین سمعک موجود در بازار بود. این سمعک ها به گونه ای طراحی شده اند که تمام اجزاء آن ها درون مجرای گوش قرار می گیرد و بنابراین تنها سطح خارجی آن ها و درب باطری از بیرون قابل رویت است. رنگ سمعک نیز معمولا به گونه ای است که با رنگ پوست یا موی فرد هماهنگ بوده و کمتر جلب توجه می کند. معمولا این مدل ها یک دسته کوچک از جنس نخ ماهیگیری شفاف دارند تا گذاشتن و برداشتن آن ها روی گوش راحت باشد.
پوسته سمعک های CIC با قالبگیری از گوش فرد به صورت اختصاصی ساخته می شود. بنابراین در هنگام تجویزسمعک، شنوایی شناس از گوش بیمار قالب اولیه ای تهیه کرده و آن را به شرکت ارسال می کند. شرکت پوسته را ساخته و اجزاء الکترونیکی سمعک را درون آن جایگذاری می کند. سپس سمعک آماده را برای تنظیم به شنوایی شناس می دهد و او آن را متناسب با نیازهای شنیداری بیمار تنظیم می کند.
سمعک های CIC باطری سایز 10 (زرد) می خورند. طول عمر معمول این باطری بین 5-3 روز است، اما بسته به ساعات استفاده از سمعک در طول روز، شدت کاهش شنوایی و سطح تکنولوژی سمعک متفاوت است.

سمعک CIC چه مزایایی دارد؟

  1. این سمعک اندازه کوچکی داشته، کاملا درون مجرای گوش قرار می گیرد و بنابراین خیلی کم توسط دیگران قابل رویت است.
  2. به نسبت ساز کوچک خود بسیار قدرتمند بوده و معمولا می تواند کم شنوایی ملایم تا شدید را پوشش دهد. توجه داشته باشید که این مدل اغلب برای کم شنوایی های شدید تجویز نمی شود، زیرا فیدبک گیری آن برای میزان تقویت زیاد دشوار است.
  3. میکروفون سمعک درون مجرای گوش قرار گرفته و نسبت به سمعک پشت گوشی مزایایی دارد. از جمله این که استفاده از تلفن راحت تر است و لازم نیست فرد گوشی تلفن را بالاتر از گوش بگذارد. همچنین ویژگی های اکوستیکی که به طور طبیعی توسط لاله گوش فراهم می شود و در مکان یابی اصوات از جلو و عقب نقش دارد، حفظ می گردد.
  4. احتمال تقویت نویز باد توسط سمعک کمتر از سمعک های پشت گوشی است.
  5. اکثر سمعک های CIC قابلیت هایی همچون وایرلس و تله کویل را دارند البته سمعک های دارای این قابلیت نسبت به بقیه کمی بزرگتر هستند.

سمعک CIC چه معایبی دارد؟

  • این سمعک ها به دلیل اندازه کوچک خود، همه ی قابلیت هایی که سمعک های پشت گوشی دارند را ندارند. به عنوان مثال فاقد میکروفون جهت دارد هستند. بنابراین ممکن است برای شنیدن اصوات در حضور نویز زمینه دچار مشکل شوند.
  • آناتومی مجرای گوش فرد باید برای جایگذاری سمعک مناسب باشد. یعنی باید مجرای گوش به اندازه ی کافی برای قرارگیری اجزاءالکترونیکی سمعک بزرگ بوده و همچنین برای نگهداری سمعک حالت S شکل داشته باشد. بنابراین برای همه قابل استفاده نیست.
  • در صورتی که فرد ضعف بینایی یا مشکل حرکتی داشته باشد، این مدل سمعک برایش مناسب نخواهد بود.
  • نسبت به سایر مدل های خارج گوشی نیاز به مراقبت بیشتری دارند زیرا احتمال خرابی سمعک بر اثر رطوبت (تعریق، جرم یا ترشحات گوش) بیشتر است. همچنین احتمال مسدود شدن میکروفون سمعک با جرم گوش نیز وجود دارد.
  • این مدل ها به دلیل اندازه کوچکی که دارند، بیشتر مستعد ایجاد فیدبک (بر اثر نشت صدا به خارج از گوش) هستند. همچنین اگر مجرای گوش فرد حالت مستقیم داشته باشد، ممکن است هنگام صحبت کردن یا جویدن، سمعک از گوش خارج شود و بنابراین احتمال گم شدن آن زیاد است.
  • این مدل به دلیل پر کردن مجرای گوش احساس کیپ بودن گوش را برای کاربر ایجاد می کند. همچنین ممکن است فرد هنگام صحبت کردن از صدای خودش اذیت شود.

چه کسانی می توانند از سمعک CIC استفاده کنند؟

سمعک CIC برای کاهش شنوایی ملایم تا متوسط رو به شدید مناسب است. چنانچه بیمار سبک زندگی فعالی داشته باشد و یا بر زیبایی ظاهری و دیده نشدن سمعک تاکید ویژه داشته باشد، این مدل گزینه مناسبی برای او خواهد بود. قیمت سمعک cic با توجه به ویژگی هایی که دارد بسیار مناسب است.

چه کسانی نمی توانند از سمعک CIC استفاده کنند؟

  • در کودکان که مجرای گوش کوچکی دارند و همچنین احتمال بیشتری دارد که سمعک را گم کنند، این سمعک ها تجویز نمی شوند. از طرفی چون مجرای گوش آن ها در حال رشد است، باید زود به زود پوسته سمعک تعویض شود که هزینه بر خواهد بود.
  • در افراد مسنی که مشکل حرکتی دارند و نمی توانند با اجسام کوچک کار کنند، این سمعک ها دردسرساز خواهند بود. از طرفی با افزایش سن ممکن است مجرای گوش شکل طبیعی خود را از دست بدهد.
  • افرادی که مجرای گوش آن ها کوچک است یا مستقیم بوده و حالت S شکل ندارد، کاندیدای مناسبی برای استفاده از این سمعک ها نیستند.
  • افرادی که دچار پرفوراسیون یا پارگی پرده گوش هستند، به طور مکرر دچار عفونت گوش می شوند، زیاد عرق می کنند یا ترشح و جرم سازی گوششان زیاد است بهتر است از سمعک پشت گوشی استفاده کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مقاله می خوانیم