جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

انواع سمعک ها و ویژگی آن ها

محتوای صفحه

با یک شنوایی شناس مشورت کنید تا به شما بگوید چه نوع سمعکی برای شما بهتر است و شما برای انتخاب آن به چه ویژگی‌هایی باید توجه کنید.

انتخاب یک سمعک مناسب به چه مواردی بستگی دارد؟

  1. شدت کاهش شنوایی و الگوی ادیوگرام بیمار
  2. سن بیمار
  3. توانایی بیمار در کار کردن با اجسام کوچک
  4. سبک زندگی بیمار
  5. قیمت و متعلقات آن

انواع سمعک ها از نظر سطح تکنولوژی

  • آنالوگ: این انواع امواج صوتی را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل کرده و سپس آن‌ها را تقویت می‌کند. این سمعک‌ها ولوم کنترل ساده‌ای دارند و قیمت آن‌ها کمتر است.
  • دیجیتال: این مدل امواج صوتی را به کدهای عددی مشابه کدهای کامپیوتری تبدیل کرده و سپس آن‌ها را تقویت می‌کنند. این کدها شامل اطلاعاتی درباره‌ی جهت صدا، زیر و بمی و بلندی آن هستند. این نوع تطابق صدای دریافتی با آن‌چه که شما نیاز دارید را راحت‌تر می‌کنند (نیازهای شنیداری افراد در محیط‌های مختلف مانند رستوران، استادیوم یا یک اتاق ساکت متفاوت است). تنظیمات اکثر مدل‌های دیجیتالی به صورت اتوماتیک با تغییر محیط شنیداری تغییر می‌کند. اگرچه قیمت سمعک دیجیتال نسبت به سمعک آنالوگ بالاتر است اما معمولا رضایت افراد کم‌شنوا از این سمعک‌ها بیشتر است و همچنین باید بگوییم که اندازه‌ای کوچک‌تر و قدرت بیشتری دارند.

انواع سمعک ها از نظر ظاهر

سه نوع سمعک وجود دارد که از لحاظ اندازه، محل قرارگیری و میزان تقویت صدا با یک دیگر تفاوت دارند.
این مدل‌ها عبارتند از:

  1. داخل کانال: این مدل در داخل مجرای گوش جای‌گذاری شده و دیدن آن‌ها نسبت به سایر مدل‌ها دشوارتر است.
  2. داخل گوشی (ITE): این انواع مجرای گوش را به طور کامل پر می‌کنند و یک پوسته پلاستیکی سخت دارند که اجرای سمعک درون آن قرار می‌گیرد.
  3. پشت گوشی (BTE): این نوع یک پوسته پلاستیکی سخت دارد که در پشت گوش قرار می‌گیرد و از طریق یک قالب پلاستیکی نرم یا سخت که درون مجرای گوش قرار می‌گیرد، صدای تقویت شده را به فرد ارائه می‌کند.

به طور کلی هرچه اندازه سمعک کوچک‌تر و سطح تکنولوژی سمعک پیشرفته‌تر باشد، قیمت آن هم بالاتر خواهد بود. بنابراین گران‌ترین مدل مربوط به سمعک‌های داخل کانال دیجیتال با پیشرفته‌ترین تکنولوژی و ارزان‌ترین آن‌ها مربوط به سمعک‌های پشت گوشی آنالوگ با حداقل تکنولوژی مورد نیاز برای بهبود مهارت‌های شنیداری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مقاله می خوانیم