جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

کم شنوایی2

محتوای صفحه

{tab شنوایی شما}

چگونه شنوایی مان را بهبود بخشیم؟
اگر شما از آن دسته از افراد هستید که احساس می کنید حرف هارا می شنویید اما برایتان مفهوم نیست!
همین امروز نسبت به ارزیابی کامل شوایی خود دست به کار شوید.

 

تماس با کلینیک


کم شنوایی تمام جنبه های زندگی انسان را تحت تاثیر قرار می دهد. شنوایی نقش مهمی را در ” کیفیت زندگی” ما دارد. از احساسات گرفته تا شغل و جسم و همچنین اوقات فراغت ما. با این حال طبق تحقیقاتی که از میلیون ها انسان
انجام شده است ثابت شده است که ارتباط شدیدی بین کم شنوایی و افسردگی و اضطراب ، زوال عقل و همچنین افتادن(!) وجود دارد.

از دست دادن کم شنوایی بر سلامت احساسی انسان تاثیر می گذارد
هیچ چیز نباید مانع از لذت بردن انسان از صداهای موسیقی، خنده، طبیعت و گفتگو با اعضای خانواده و دوستان شود. بی تردید این صداها زندگی را به یاد ماندنی تر و لذت بخش تر می کنند.
از دست دادن صداها باعث به وجود آمدن بعضی تغییرات روانشناختی می شود:
کم شنوایی ممکن است باعث ایجاد حس خجالت در فرد شود.
کم شنوایی ممکن است به غم و اندوه منجر شود.
از دست دادن اطلاعات بحرانی میتواند اضطراب ایجاد کند.
صحبت کردن بدون شنیدن کامل صحبت های طرف مقابل باعث ایجاد حس ترد شدگی و انزواء طلبی می شود.

53


کم شنوایی منجر به انزوای اجتماعی می شود که یکی از مهمترین عوامل بیماری آلزایمر است.
کم شنوایی باعث کاهش توانایی های شناختی مغز می شود. کاهش این توانایی هم یکی از عوامل شناخته شده ی آلزایمر است.
کم شنوایی سرعت آتروفی شدن مغز (یا منقبض شدن) را افزایش می دهد.

54

از دست دادن شنوایی سلامت جسمی و روانی ما را تحت تاثیر قرار می دهد:

تحقیقات گسترده ای که در زمینه کاهش شنوایی تا زوال عقل انجام شده است ثابت کرده است که شنوایی سالم نیز نقش مهمی در رفاه روانی و جسمانی ما دارد. هنگامی که ما بهترین هارا می شنویم و یا اینکه وقتی شنوایی ما به نحو احسنت کار می کند، ذهن ما فعال و پویا باقی می ماند و همین مانع از بروز آلزایمر می شود.
احتمال ابتلا به آلزایمر در بزرگسالان دارای افت شنوایی 5 برابر بیشتر از افراد عادی است.
افراد مبتلا به کم شنوایی در معرض خطر” افتادن ” 3 برابر نسبت به افراد معمولی هستند.
افراد کم شنوا در معرض خطر ” تصادف” 50% بیشتر از افراد عادی هستند.

از دست دادن شنوایی زندگی روزمره ما را تحت تاثیر قرار می دهد:

بیش از هر چیزی این حس شنوایی است که ما را با جهان اطرافمان متصل می کند. وقتی که شما بهتر می شنوید بهتر هم زندگی می کنید. ارتباط با دوستان و خانواده، ارتباط با همکاران ، لذت بردن از یک کنسرت فیلم یا تلویزیون، بیدار شدن با صدای پرندگانی که خارج از پنجره اتاق آواز می خوانند، همه و همه تعیین کننده کیفیت زندگی هستند و بدون شنوایی کامل قابل شنیده شدن نیستند.
اما هنگامی که شنوایی دچار اختلال می شود این ارتباطات، تعاملات و لحظات می توانند خاموش و تنگ شوند، که بر کیفیت زندگی ما تاثیر می گذارند.درخواست های مکرر از دیگران برای آنچه که گفته شد، احساس استقلال کمتر، اعتماد به نفس کمتر، و امنیت کمتر باعث می شود که افراد کم شنوا به آن گونه که باید زندگی کنند و از زندگی لذت ببرند ، زندگی نمی کنند چونکه کم شنوایی آنها را عقب نگه داشته است.

تحقیقات نشان داده است که استفاده کننده گان از سمعک بهبود چشمگیری در روابط با اعضای خانواده و همچنین زندگی اجتماعی شان حاصل شده است.
80 % از استفاده کنندگان از سمعک گزارش کرده اند که کیفیت زندگی آنان بواسطه سمعک بسیار بالا رفته است.

55

چرا باید شنوایی خود را بهبود بخشیم (استفاده کردن از سمعک) ؟ – ارتباط بهتری با خانواده برقرار کنید – احساس بهتری نسبت به خودتان داشته باشید. – سلامت روانی و جسمانی سلامت روانی و جسمانی بهتری داشته باشید. – تمرکز بهتری داشته باشید. – مشارکت بهتری در جامعه داشته باشید – موقعیت شغلی بهتری داشته باشید.
53

 

{tab نشانه های کم شنوایی}

آیا این علایم را تجربه کرده اید؟
– درخواست مکرر از دیگران جهت تکرار دوباره جملات
– بیش از حد بلند کردن صدای رادیو و تلویزیون
– مشکل در فهمیدن گفتگو در مکان های شلوغ مثل رستوران
– مشکل در شنیدن صدای زنان و کودکان
– مشکل در شنیدن تلفن
– اجتناب کردن از شرکت در فعالیت های اجتماعی که برای شما لذت بخش بوده اند.
– در گفتگوهای سریع دچار مشکل می شوید
– از دست دادن اطلاعات مهم در جلسات
– احساس انزوای اجتماعی و افسردگی

 

{tab انواع کم شنوایی}

کم شنوایی حسی عصبی
کم شنوایی فرکانس بالا
کم شنوایی انتقالی
فرا شنوایی

کم شنوایی حسی عصبی

57
این نوع از کم شنوایی که شایع ترین نوع کم شنوایی هم می باشد به علت اختلال در سلول های مویی خارجی اتفاق می افتد که ممکن است باعث افت شنوایی و کاهش درک گفتار و حتی کر شدن فرد شود. استفاده از سمعک عواقب افت شنوایی حسی عصبی را کاهش می دهد و باعث بهبود ظرفیت شنوایی فرد می شود و همچنین از باقیمانده شنوایی فرد محافظت می کند.

خلاصه مطالب

دلایل کم شنوایی حسی عصبی:
دلایل مختلفی برای کم شنوایی حسی عصبی وجود دارد که مهم ترین آنها عبارتند از:
پیر گوشی: این عامل معمولا در سن 60-50 سالگی بروز می کند که معمولا با کاهش درک گفتار همراه است.
نویز: افت شنوایی ناشی از ویز یکی از شایع ترین بیماری های شغلی در جوامع توسعه یافته و همینطور جوامع رو به توسعه است. 8-6 ساعت قرار گیری روزانه در معرض نویز بالای 85 دسیبل می تواند باعث این نوع از افت شنوایی شود.
از دلایل دیگر کاهش شنوایی حسی عصبی می توان به: مشکلات گردش خون، دیابت، آرترواسکلروز و همچنین بیماری های متابولیکی مانند اختلال عملکرد تیروئید اشاره کرد.

 

علائم کم شنوایی حسی عصبی:
افرادی که مبتلا به کم شنوایی حسی عصبی هستند از کاهش قدرت تشخیص گفتار شکایت دارند. افراد مبتلا در ابتدا صداهای پس زمینه را کمتر می شنوند ولی رفته رفته این اتفاق برای صداهای گفتاری می افتد و از قدرت شنوایی و درک گفتار فرد کاسته می شود.
افراد مبتلا به این نوع از کم شنوایی ممکن است وزوز نیز داشته باشند.
خطرات مهم ناشی از کم شنوایی حسی عصبی شامل انزوای اجتماعی، مشکلات روانی، آلزایمر و حتی زوال عقل می باشد. بنابرین استفاده از سمعک مناسب و رفع این مشکل امری بسیار ضروری است.

درمان کم شنوایی حسی عصبی:
در حال حاضر هیچ درمان دارویی و جراحی برای کم شنوایی حسی عصبی وجود ندارد. بنابرین استفاده از سمعک مناسب تنها راه درمان این مشکل است. امروزه به لطف پیشرفت تکنولوژی، سمعک ها قادر به تنظیم برای محیط های مختلف ، و همچنین تشخیص گفتار از نویز بوده و بهترین شرایط شنیداری را برای بیمار فراهم می کنند.

53کم شنوایی ناگهانی
کم شنوایی آمیخته
53
53کم شنوایی انتقالی
کم شنوایی حسی عصبی53

کم شنوایی فرکانس بالا

“افت شنوایی فرکانس بالا بر توانایی شما در درک گفتار تاثیر می گذارد”
تعریف: صداهای فرکانس بالا مانند “س” ، “ش” ، “ز” و … در محدوده فرکانس های بالا هستند و برخلاف فرکانس های پایین در وضوح و کیفیت گفتار نقش عمده ای ایفا می کنند. افرادی که کم شنایی فرکانس بالا دارند به طور چشمگیری در درک گفتار مشکل اساسی دارند درحالی که ممکن است صوت را بشنوند. با این وجود سمعک کمک شایانی برای جبران و بهبود این نوع از کم شنوایی ها می کند بطوریکه در اکثر موارد با استفاده از سمعک، کم شنوایی فرکانس بالا کاملا درمان می شود.
علل کم شنوایی فرکانس بالا:دلایل مختلفی باغث کم شنوایی در فرکانس های بالا می شوند که از عمده ترین آنها می توان به ” پیرگوشی” و ” آسیب ناشی از نویز شدید” اشاره کرد. برای مثال گوش دادن به موزیک با صدای بلند، استفاده از هنزفری و هدست می تواند به کم شنوایی فرکانس بالا منجر شود و همین عامل خود دلیلی است که ما شاهد افزایش روز افزون تعداد افراد جوانی هستیم که دچار کم شنوایی شده اند.

علایم : بارزترین علامت این کم شنوایی “اختلال در درک گفتا”ر است بدین معنا که شخص صداها را می شنود ولی از درک آنها عاجز است و اصطلاحا گفتار برایش مفهوم نیست. علاوه بر “اختلال در درک گفتار” چندین نشانه دیگر نیز وجود دارد که نشخیص کم شنوایی فرکانس بالا را تسهیل می کند. عبارتند از: وزوز یا زنگ زدن گوش، انزوای اجتماعی و مشکل در درک صدای زنان و کودکان. معمولا این نوع از کم شنوایی به راحتی قابل تشخیص است اما شما باید با یک متخصص شنوایی سنجی مشورت کنید تا مناسب ترین سمعک را برای کم شنوایی تان تجویز کند از این رو، رویکرد متخصصین سمعک اقدسیه مراقبت از شنوایی شما به بهترین نحو ممکن، و مشاوره و راهنمایی شما برای انتخاب بهترین و با کیفیت ترین سمعک است.

درجات کم شنوایی در فرکانس بالا : به 4 دسته کلی تقسیم می شوند که عبارتند از:
1– افت شنوایی خفیف: در این میزان از کم شنوایی فرد در گفتگو های تک به تک مشکل خاصی ندارد اما وقتی تعداد نفرات گوینده بیشتر از یک نفر باشد، شخص کم شنوا در درک گفتار آنها دچار مشکل می شود، همچنین مایلند تا صدای تلویزیون و رادیو را بیش از حد معمول افزایش دهند.

2- افت شنوایی متوسط: در این میزان کم شنوایی، شخص در طی مکالمات از طرف مقابل خود درخواست تکرار گفتار کرده و مقداری نیاز به لب خوانی دارد، علاوه بر این صدای مردان را بهتر از صدای زنان شنیده و درک می کند.

3- افت شنوایی شدید: برای درک گفتار گوینده نیاز مبرم به لب خوانی دارند و از آنجایی که برای مکالمه نیاز بسیار شدیدی به تمرکز دارند سریعا احساس خستگی می کنند و اگر میزان ارتباط شان در طول روز بسیار زیاد باشد باعث به وجود آوردن پرخاشگری و انزوا در فرد کم شنوا می گردد.

4- افت شنوایی عمیق: این افراد برای درک گفتار بیشتر به لب خوانی و زبان اشاره متکی هستند. وضوح و کیفیت گفتار برای این افراد بسیار پایین است.

درمان کم شنوایی فرکانس بالا:
در اغلب موارد استفاده از سمعک مناسب، بهترین راه حل برای بهبود کم شنوایی است.
برای اطلاع در مورد سمعک ها با کارشناسان “سمعک اقدسیه” تماس بگیرید. مشاوره در” کلینیک سمعک اقدسیه” کاملا رایگان بوده و تلاش می شود تا بهترین و مناسب ترین خدمات ممکن برای بهبود کیفیت شنوایی و زندگی شما ارائه شود.

کم شنوایی انتقالی

در گوش انسان صوت از طریق یک زنجیره مکانیکی به داخل حلزون گوش منتقل می شود که به این فرایند transduction می گویند، اگر این زنجیره دچار مشکل شود برای انسان کم شنوایی انتقالی بوجود می آید.
در افت شنوایی انتقالی صداها کیفیت و وضوح خوبی ندارند.
علل: افت شنوایی انتقالی به خاطر اختلال در گوش خارجی یا میانی می باشد. بیمار هایی مانند اتواسکلروز، کلستاتوما، پارکی پرده گوش و … از جمله بیماری هایی هستند که افت شنوایی انتقالی ایجاد می کنند.
یکی دیگر از عوامل شایع که باعث افت شنوایی انتقالی می گردد تجمع سرومن (جرم ) گوش است. بدین صورت که کانال گوش را کیپ کرده و از مانع از انتقال صوت می شود.

62

تشخیص: راه های مختلفی برای تشخیص این مشکل وجود دارد مانند اتوسکوپی، تست وبر، تست رینه، تست تمپانومتری و تست ادیومتری.
درمان: بسته به محل ضایعه، درمان برای کم شنوایی انتقالی می تواند ساده یا پیچیده باشد. برای مثال اختلال ناشی از ویروس می تواند از طریق آنتی بیوتیک به راحتی حل شود. ولی برای درمان اختلال ناشی از اتیت (عفونت گوش میانی) درمان های پیچیده تری لازم است که باید به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه شود. اگر افت شنوایی علل جدی تری مانند اتوسکلروز یا کلستاتوما داشته باشد به احتمال زیاد عمل جراحی معمول ترین راه درمان این بیماری است و اگر عمل جراحی میسر نبود باید بیمار از سمعک مناسب استفاده کند تا آسیب بیشتری به سیستم شنوایی و فرایند پردازشی مرکزی وی وارد نشود.

فرا شنوایی

فرا شنوایی یا hyperacusis ، به ناتوانی در تحمل صدای عادی اطلاق می شود. به طوریکه این ناتوانی منجر به ناراحتی و بروز مشکلاتی در زندگی روزمره بیمار می شود. میزان حساسیت به صدا از بیماری به بیمار دیگر متفاوت است.
علائم فراشنوایی : این وضعیت یک مشکل شنیداری است که در آن فرد حساسیت بالای به صداهای معمولی روزانه دارد و معمولا این بیماری تاثیرات قابل توجهی بر کیفیت زندگی فرد دارد و همین تاثیرات باعث دشوار شدن انجام فعالیت های روزانه بیمار می شود. در ابتدا علایم ممکن است با احساس ناراحتی شروع شود که اغلب قبل از پیشرفت در هر دو گوش در یک گوش شروع می شود. وزوز گوش نیز در این حالت ظاهر می شود.
افراد مبتلا به فراشنوایی به دلیل عدم توانایی در تحمل صداهای بلند غالبا از حضور در محیط های معمولی و اجتماعی مانند محل کار اجتناب می کنند. این افراد مرتبا خشمگین شده و افسرده هستند. همچنین ممکن علائمی مانند تغییرات خلقی، تغییرات ضربان قلب و اضطراب را نشان دهند. همه این علایم بدین معناست که تلاش می کنند بطور کلی خود را از رویدادها و محیط های اجتماعی دور نگه دارند.
علل فراشنوایی : در حال حاضر هیچ توافق پزشکی در مورد علت فراشنوایی به دست نیامده است اما می دانیم که این بیماری همواره همراه با وزوز است. عده ای از محققان علت بیماری را اوتیسم یا نقایص زایمان می دانند که احتمال آن بسیار اندک است. علت اصلی این بیماری حسلسیت به نویز می باشد که ممکن است این حساسیت به دلیل اختلال ایمنی، عفونت های گوش، ضربه صوتی مانند انجار بمب ، آسیب به سر و هرگونه شوک عصبی باشد. آنچه ما می دانیم این است که حدود 1 در 50000 نفر این بیماری را تجربه می کنند و با اینکه راه درمانی خاصی برای این بیماری وجود ندارد ولی گزینه های درمانی در دست است که ممکن است عواقب و عوارض فراشنوایی را کاهش دهد. بعضی از این درمان ها شامل CBT (درمان شناختی- رفتاری) ، کنترل استرس و ایجاد تفکرات مثبت می باشند.

اقدام برای کم شنوایی (درمان)

بهترین راه برای درمان کم شنوایی مراجعه به متخصص شنوایی سنجی است. عدم اقدام برای برطرف کردن مشکل کم شنوایی باعث عدم تحریک گوش و عصب شنوایی می شود و در واقع کم شنوایی توانایی مغز شما را برای پردازش صدا و تشخیص گفتار مختل می کند. هنگامی که تشخیص گفتار در یک فرد مختل شود بهبود دوباه آن سخت تر می شود و تنها راه درمان این مشکل استفاده از سمعک مناسب می باشد.

هنگامی که شما دچار افت شنوایی هستید از محیط پیرامون خود آگاهی کمتری دارید و همین امر باعث کاهش وضوح ذهنی شما شده و در طولانی مدت باعث زوال عقل و آلزایمر می شود.

اگر احساس می کنید شما یا عزیزانتان دارای مشکل کم شنوایی هستید هرچه زودتر به متخصص شنوایی مراجعه نمایید تا اثرات منفی کاهش شنوایی به حداقل برسد و با استفاده از یک سمعک مناسب باقیمانده شنوایی شما حفظ شده و درک گفتار بهبود می یابد. عدم استفاده از سمعک در افراد کم شنوا باعث انزوای اجتماعی شده و اعتماد بنفس آنها بسیار کاهش می یابد.

مراجعه به شنوایی سنجی
شرح حال مشکلات کم شنوایی برای دکتر شنوایی سنجی
انجام آزمایش شنوایی سنجی
در صورت نیاز استفاده از سمعک

{tab درمان}

متن شما …

{tab مقالات}

متن شما …

{tab سوالات متداول}

متن شما …

{tab بیماری های گوش}

متن شما …

{/tabs}

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مقاله می خوانیم