سمعک نامرئی چیست؟
IIC مخفف عبارت «Invisible In Canal» بوده و به سمعکی گفته میشود که کاملا" در عمق مجرای گوش قرار میگیرد. سمعک های نامرئی به صورت سفارشی و یا پیشساخته تولید میشوند.
مزایای سمعک نامرئی
- جهتیابی و مکانیابی اصوات توسط این سمعک ها راحتتر و بهتر از سایر مدلهای سمعک است؛ زیرا با قرار گرفتن در مجرای گوش، از خواص اکوستیکی لاله گوش برای مکانیابی طبیعی اصوات بهره میبرند.
- به دلیل قرار گرفتن در عمق مجرا، احتمال تقویت نویز باد توسط این سمعکها کم است.
- به دلیل اینکه در فاصله چند میلیمتری پرده گوش قرار دارند، کیفیت صدای بسیار خوبی داشته، اعوجاج و فیدبک بسیار کمی دارند.
- مهمترین مزیت این سمعکها نیز نامرئی بودن و حفظ زیبایی ظاهری کاربر است.
انواع سمعک نامرئی
1. سمعک نامرئی CIC
- از روبرو دیده نمیشود؛ اما از طرفین تا حدودی قابل مشاهده است
- از باتری سایز 10 (زرد رنگ) تغذیه میکند.
- حداکثر بهره dB 65 و حداکثر خروجی dB 123 دارد. بنابراین میتواند مقادیر کم شنوایی تا dB HL 85 را پوشش دهد (برای افراد مبتلا به کم شنوایی عمیق مناسب نیست).
- در برخی برندها، قابلیت برقراری ارتباط بلوتوثی و وایرلس دارد؛ یعنی میتواند به موبایل متصل شده و به عنوان هندزفری بلوتوثی نیز کار کند.
2. سمعک نامرئی IIC
- 100% نامرئی بوده و از روبرو و طرفین قابل مشاهده نیست
- از باطری سایز 10 (زرد رنگ) تغذیه میکند
- حداکثر بهره dB 55-50 و حداکثر خروجی dB 116 دارد. بنابراین میتواند مقادیر کم شنوایی تا dB HL 70 را پوشش دهد (برای افراد مبتلا به کم شنوایی شدید و عمیق مناسب نیست)
- در هیچ یک از برندها قابلیت برقراری ارتباط بلوتوثی و وایرلس را ندارد
3. سمعک نامرئی پیش ساخته
- به صورت پیشساخته توسط کمپانی تولید شده و نیازی به قالبگیری ندارد
- کوچکترین سمعک جهان بوده و حتی از سمعک IIC نیز ظریفتر است
- نیازی به تعویض باطری ندارد و کل دستگاه سمعک هر 3-2 ماه تعویض میشود
- بر خلاف سایر سمعکها، نیازی نیست که موقع خوابیدن یا استحمام از گوش خارج شود و 24 ساعت شبانه روز در گوش فرد باقی میماند
- میتواند حداکثر مقادیر کم شنوایی تا dB HL 60 را پوشش دهد (برای کم شنوایی های بیشتر از dB 60 مناسب نیست)
- مهم ترین ایراد سمعکهای پیشساخته، یکبارمصرف بودن آن هاست که با توجه به قیمت بالای این سمعکها مقرون به صرفه نیست
سمعک نامرئی برای چه کسانی مناسب است؟!
قبل از انتخاب سمعک های نامرئی، باید سه مورد بررسی شوند که عبارتند از:
1- شکل و اندازه مجرای گوش:
مجرای گوش از دو قسمت تشکیل شده است:
- دو سوم (2/3) بیرونی که غضروفی بوده و فولیکول های مو و غدد تولید کننده جرم گوش در زیر پوست آن قرار دارند.
- یک سوم (1/3) داخلی که استخوانی بوده و فاقد فولیکول مو و غدد جرم ساز است.
تفاوت سمعک های CIC و IIC در این است که سمعک CIC در قسمت غضروفی، و سمعک IIC در قسمت استخوانی مجرای گوش قرار می گیرند. در واقع سمعک IIC در فاصله چند میلیمتری پرده گوش قرار می گیرد و کاملا" نامرئی و غیر قابل مشاهده از روبرو و طرفین است.
برای ساخت سمعک نامرئی IIC، باید شنوایی شناس قالب اولیه بسیار عمیقی از مجرای گوش تهیه کند. این کار به مهارت زیادی نیاز دارد تا علاوه بر این که خمیر قالبگیری تا نزدیکی پرده گوش می رود، به پرده آسیبی وارد نشود. به این منظور و همچنین برای این که در مراحل بعدی، کاربر بتواند به راحتی از سمعک خود استفاده کند، لازم است یک سوم انتهایی مجرای گوش که قرار است سمعک در آن قرار گیرد، قطر مناسب (بیشتر از 6 میلیمتر) داشته باشد. در صورت باریک بودن مجرای گوش و یا شکل پر پیچ و خم آن که مانع جایگذاری سمعک در گوش می شوند، فرد کاندید دریافت سمعک IIC نبوده و در بهترین حالت می تواند سمعک CIC بگیرد.
2- میزان و شکل کم شنوایی:
اکثر سمعک های نامرئی برای افراد مبتلا به کم شنوایی ملایم تا متوسط مناسب بوده و مقادیر بیشتر کم شنوایی را پوشش نمی دهند.
همچنین یکی از موارد کنترااندیکاسیون سمعک های داخل گوشی، افرادی هستند که دچار کم شنوایی فرکانس بالا بوده و در فرکانس های پایین شنوایی نسبتا" خوبی دارند. در این افراد، با انسداد مجرای گوش توسط سمعک «اثر انسداد (Occlusion Effect)» رخ داده و فرد از پیچیدن صدای سمعک در گوش شکایت می کند. بهترین راه غلبه بر اثر انسداد، قرار گرفتن سمعک در عمق مجرای گوش و نزدیک به پرده تمپان است. بنابراین برای این افراد اغلب سمعک IIC نسبت به CIC اولویت دارد. البته به شرط این که میزان کم شنوایی در محدوده پوشش سمعک های IIC باشد.
3- مهارت های حرکتی:
با توجه به اندازه کوچک سمعک های نامرئی، ممکن است افراد مبتلا به اختلالات حرکتی و یا لرزش دست مناسب نباشند؛ به ویژه سمعک های دارای باطری یکبارمصرف که تعویض باطری آن ها دشوار است.
چه افرادی نمی توانند از سمعک نامرئی استفاده کنند؟!
1- افرادی که میزان کم شنوایی آن ها بیشتر از dB 80 است. (قبلا" گفتیم که سمعک های نامرئی برای کم شنوایی های ملایم تا متوسط و حداکثر متوسط رو به شدید مناسب بوده و نمی توانند کم شنوایی های شدید و عمیق را پوشش دهند)
2- افراد دچار پرفوراسیون (پارگی) پرده گوش؛ (به دلیل انسداد مجرای گوش و تعریق، سبب تشدید عفونت گوش می گردد).
3- افراد دچار عفونت و ترشح گوش (با توجه به این که میکروفون و رسیور سمعک های نامرئی درون مجرای گوش قرار می گیرد، رطوبت ناشی از عفونت و ترشح می تواند به سمعک آسیب برساند. البته انواع ضد آب سمعک نامرئی نیز وجود دارند؛ اما ضد آب بودن سمعک بدین معنا نیست که می تواند به طور مداوم در معرض رطوبت باشد).
4- کودکان با سن کمتر از 10 سال و کلیه افرادی که قطر مجرای گوششان کم است (در برخی افراد به صورت طبیعی مجرای گوش باریک است و یا افراد مبتلا به بعضی سندروم های ژنتیکی مانند سندروم داون، اغلب مجرای گوش باریکی دارند)
5- افراد دچار اختلالات حرکتی، ضعف بینایی و لرزش دست (به علت ظرافت سمعک های نامرئی، کار کردن با آن ها و به ویژه تعویض باطری آن ها کمی دشوار است)
قیمت سمعک نامرئی iic
اغلب تصور میشود که سمعک های نامرئی به علت ظرافت خود خیلی گران تر از سایر سمعکها هستند. اما جالب است بدانید که در اکثر برندهای برتر سمعک، قیمتگذاری سمعکها بر پایه سطح تکنولوژی آنها است و بنابراین سمعک های نامرئی نیز نسبت به سایر مدلها با سطح تکنولوژی برابر، گرانتر نیستند. البته در مواردی نیز استثنا وجود دارد. بهعنوان مثال سمعک Virto B Titanium فوناک، نسبت به سایر مدلهای سمعک Virto B این کمپانی، قیمت بالاتری دارد که البته این تفاوت قیمت بیشتر از این که مربوط به سایز سمعک باشد، به دلیل پوسته تیتانیومی آن است. به طور کلی قیمت سمعک که در رده سمعکهای نامرئی است، بسته به سطح تکنولوژی آن ها بین 3 تا 15 میلیون تومان است. چنانچه قصد خرید سمعک نامرئی دارید برای مشاوره با کلینیک سمعک اقدسیه تماس بگیرید تا راهنماییهای لازم را به شما ارائه کنیم.
دیدگاهها
آیا سمعک کاملا نامریی با قابلیت هندزفری وجود دارد؟؟
قیمت آن چقدر است؟
باتشکر
سمعک های داخل گوشی متعددی با قابلیت هندزفری ساخته شده است که از لحاظ ظاهری تشابه بسیار بالایی به هندزفری های بلوتوثی دارند اما تا این تاریخ (1402/01/18) هیچ سمعک کاملا نامرئی که قابلیت هندزفری بلوتوثی داشته باشد در دنیا ساخته نشده است. زیرا قطعه بلوتوث قطعه بزرگی است و در سمعک های نامرئی جا نمی شود.
از جمله سمعک های داخل گوشی که قابلیت هندزفری دارند می توان به سمعک اکتیوپرو زیمنس ، سمعک virto black فوناک و سمعک own اتیکن اشاره کرد. هیچکدام از این سمعک ها 100% نامرئی نیستند.
شنوایی من ۸۰ درصد ضعیفه و از کودکی مشکل دارم، الان از سمعک پشت گوشی استفاده میکنم. سمعک نامرئی برای من پاسخگوئه یا نه؟ و اینکه چه برندی از همه بهتره؟ قیمت هم بفرمائید. ممنون
اصولا سمعک های داخل گوشی برای افرادی مناسب هستند که آستانه های شنوایی آنها بهتر از 80 دسیبل باشد. فردی مثل شما اگر از سمعک پشت گوشی استفاده کند بهتر پاسخ می گیرد.
در خصوص قیمت سمعک نامرئی هم از مدل های پایین تر که قیمتی حدود 4 میلیون تومان است شروع می شوند تا رده های خیلی بالاتر که بعضا قیمت آنها تا 20 میلیون هم ادامه دارد.
شنوایی من ۶۰ درصد ضعیفه و میخواهم سمعک تهیه کنم. ریزترین سمعک داخل گوشی چه سمعکیه؟ من میخواهم کاملا مخفی باشد.
ممنون میشم اگر پاسخ بدید
کانال گوش شما تعیین می کند که چه سمعکی برای شما تجویز کنیم اما اکثر برندهای تاپ سمعک (مانند اتیکن و زیمنس و ... )سمعک های کاملا نامریی تولید می کنند. البته افرادی که کانال گوش باریکی دارند به هیچ عنوان سمعک کاملا نامریی برایشان ساخته نمی شود. برای افرادی که قطر گوششان کمتر از 0.5 سانتی متر است ساخت سمعک نامریی غیرممکن است.