جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

آیا سمعک فقط تقویت کننده صداست؟

محتوای صفحه

احتمالا شما هم از آن دسته افرادی هستید که برای بهبود وضعیت شنوایی خود به استفاده از سمعک فکر می کنید، اما این سوال برایتان مطرح است که آیا سمعک واقعا به من کمکی می کند یا خیر؟! در اینجا مطالبی در مورد ویژگی ها و قابلیت های سمعک ها را می خوانید.
البته توجه داشته باشید که سمعک نمی تواند شنوایی نرمالتان را به شما بازگرداند، بلکه این دستگاه کوچک فقط از طریق تقویت اصوات آرام و کمک به شنیدن آن چه که شنیدنش برای شما دشوار است تا حدودی مشکلات شما را حل می کند.

سمعک چگونه کار می کند؟

  1. سمعک اصوات را از محیط جمع آوری کرده و آن ها را به گوش شما منتقل می کند و در این مسیر آن را تقویت می کند.
  2. اکثر سمعک های امروزی دیجیتال بوده و منبع تغذیه همه آن ها باطری است.
  3. میکروفون اصوات را از محیط جمع آوری می کند.
  4. پردازشگر این اصوات را تبدیل به کدهای دیجیتالی کرده، آن ها را آنالیز می کند و متناسب با نوع کم شنوایی، نیاز های شنیداری و سطح شدت اصوات، آن ها را تغییر می دهد و تقویت می کند.
  5. در نهایت این کد های دیجیتالی پردازش شده مجددا تبدیل به صوت شده و از طریق رسیور یا بلندگوی سمعک وارد گوش شما می شوند.

تفاوت سمعک با دستگاه های تقویت صوت فردی چیست؟

دستگاه تقویت صوت فردی (PSAP) یک دستگاه الکترونیکی است که برای افراد بدون کم شنوایی طراحی شده است و استفاده از آن نیازی به تجویز پزشک ندارد. این دستگاه توسط شکارچی ها، طبیعت شناسان (برای شنیدن صدای حیوانات یا پرندگان)، افراد معمولی (مثلا برای بلند تر شدن صدای تلویزیون) و … استفاده می شود. این دستگاه ها مدل ها و قیمت های متفاوتی دارند. بعضی از آن ها فقط اصوات را تقویت می کنند، اما بعضی دیگر میکروفون جهت دار و کاهنده نویز نیز دارند.

سمعک ها چه ویژگی های خاصی دارند؟

برخی از ویژگی های خاص سمعک که توانایی شما برای شنیدن در موقعیت های خاص را افزایش می دهند عبارتند از:

  • کاهش نویز (noise reduction): تمام سمعک ها تا حدودی این قابلیت را دارند، اما میزان کاهش نویز توسط آن ها متفاوت است.
  • میکروفون جهت دار (directional microphone): این میکروفون بر روی سمعک تعبیه می شود تا اصواتی را که از جلوی شما می آیند، تقویت کرده و اصواتی را که از پشت سرتان می آیند، تا حدودی کاهش دهند. بعضی از سمعک ها نیز قادرند بر روی صدایی که از یک سمت می آید، تمرکز کنند. میکروفون جهت دار به شما کمک می کند تا در محیطی که نویز زمینه زیادی دارد، بهتر بتوانید صداهای مورد نظر خود را بشنوید.
  • باطری قابل شارژ (rechargeable batteries): بعضی از سمعک ها باطری قابل شارژ دارند. این ویژگی سبب می شود کاربر راحت تر باشد، زیرا لازم نیست به طور منظم باطری های کوچک سمعک را تعویض کند.
  • تله کویل (telecoil): این قابلیت استفاده از تلفن را برای شما راحت تر می کند. چون فقط صدای تلفن را جمع آوری کرده و سایر اصوات محیطی را حذف می کند. همچنین تله کویل از سایر سیستم ها نظیر سیستم FM نیز سیگنال دریافت کرده و در محیط هایی مانند تئاتر یا کلاس درس که این سیستم را دارند، شنیدن صدا را برایتان راحت تر می کند.
  • ارتباط وایرلس (wireless connectivity): سمعک ها می توانند با دستگاه هایی که بلوتوث دارند مانند موبایل یا تلویزیون ارتباط برقرار کنند. اکثر سمعک ها نیاز به یک وسیله جانبی رابط دارند که سیگنال های بلوتوثی را دریافت کرده و به سمعک منتقل کند.
  • کنترل از راه دور (remote control): شما می توانید بدون نیاز به لمس خود سمعک از طریق کنترل تنظیمات آن را تغییر دهید.
  • ورودی مستقیم صوتی (direct audio input): این ویژگی به شما امکان می دهد تا صدای تلویزیون، کامپیوتر یا دستگاه پخش موسیقی را از طریق سیم دریافت کنید.
  • برنامه ریزی چندگانه (variable programming): بعضی سمعک ها می توانند چندین برنامه را برای محیط ها و نیازهای شنیداری مختلف در خود ذخیره کنند.
  • همزمان سازی (synchronization): برای افرادی که به صورت دو گوشی از سمعک استفاده می کنند، این قابلیت سبب می شود که سمعک ها باهم هماهنگ شوند و با تغییر تنظیمات یکی از سمعک ها، تنظیمات سمعک دیگر نیز تغییر کند.
آیا ویژگی های سمعک بر قیمت آن اثر می گذارد؟

پاسخ این پرسش مثبت است. هرچه تکنولوژی سمعک پیشرفته تر و قابلیت های آن بیشتر باشد، قیمت سمعک نیز بالاتر خواهد بود. البته همیشه پیشرفته ترین تکنولوژی ها بهتر نیستند. به عبارت دیگر باید سطح تکنولوژی و قیمت متناسب با نیاز های بیمار و همچنین میزان هزینه قابل پرداخت وی انتخاب شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *