جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

پیر گوشی

محتوای صفحه

 

تعریف پیرگوشی می تواند پیچیده باشد اما در حالت کلی به پیشرفت دریجی کم شنوایی به ویژه در فرکانس های بالا پیرگوشی می گویند. پیرگوشی معمولا هردو گوش را به یک میزان تحت تاثیر قرار می دهد و معمولا سن شروع آن از 50 سالگی است. از آنجایی که پیر گوشی بیشتر فرکانس های بالا را درگیر می کند و فرکانس های بالا در درک گفتار نقش اساسی دارند، بنابرین اغلب افراد دچار پیرگوشی بیشتر در درک و تشخیص گفتار مشکل دارند تا در شنیدن آنها ( این افراد اغلب اظهار می کنند که صحبت هارا می شنوند اما برایشان مفهوم نیست) .

 

علائم پیر گوشی
رایج ترین علامت پیرگوشی عبارتست از درک ضعیف و ناقص گفتار به ویژه در محیط های شلوغ. سایر علائم شامل: وزوز گوش، درخواست از دیگران برای تکرار جملات، مشکل در برقراری ارتباط تلفنی، شنیدن جمله گوینده بدون درک و فهم گفته ی او.
اگر هر کدام از این علائم را دارید باید سریعا برای پیگیری وضعیت و سلامتی شنوایی خود به متخصص شنوایی شناسی مراجعه نمایید.

آیا شما حداقل یکی از این علائم را دارید؟ نوبت دهی تلفنی

 

عوامل تشدید کننده پیرگوشی
بعضی موارد به روند پیر گوشی سرعت می بخشند که از مهمترین آنها می توان به وراثت، ضربه به گوش، استفاده از داروهای اتوتوکسیک، بیماری های گوش، قرار گیری در معرض سروصدای بلند و همچنین استرس و اضطراب اشاره کرد. پیر گوشی در میان افراد بالای 60 سال رایج می باشد.
همچنین ارتباط مستقیمی بین پیر گوشی و عواملی مانند استعمال دخانیات، فشار خون بالا و همچنین دیابت وجود دارد.

 

آیا می دانستید افرادی که دچار پیرگوشی هستند در معرض خطر 6 برابر آلزایمر
قرار دارند؟ اما راه چاره چیست؟ نوبت دهی تلفنی

 

127

عواقب پیر گوشی

اگر فرد دچار پیرگوشی باشد و از سمعک استفاده نکند با عواقب زیر روبه رو است:
1. گوشه گیری ، عدم فعالیت در مشارکت های اجتماعی، قطع ارتباط با دوستان و آشنایان

128

2. گوش، عصب شنوایی و قسمت هایی از مغز که مربوط به حس شنیدن هستند برای فعال ماندن نیاز به تحریک صوتی دارند. چنانچه گوش ها به مدت طولانی توسط محرک های صوتی تحریک نشوند منجر به بدتر شدن تدریجی شنوایی و درک گفتار می شود. به این پدیده محرومیت شنیداری می گویند.

3. حتی افراد با کم شنوایی خفیف هم در صورت عدم استفاده از سمعک در معرض خطر زوال عقل و بیماری آلزایمر 2 برابر نسبت به افراد معمولی هستند. حال اگر فردی دارای کم شنوایی شدید باشد و از سمعک استفاده نکند در معرض خطر 6 برابر آلزایمر نسبت به افراد معمولی قرار دارد.

 

129

 

 

تشخیص پیرگوشی
برای تشخیص درست پیرگوشی لازم است بیمار به پزشک گوش و حلق و بینی مراجعه کند و تحت معاینه دقیق گوش قرار گیرد و سپس برای انجام تست شنوایی سنجی به متخصص شنوایی شناسی مراجعه کند و پس از مشخص شدن دقیق میزان کم شنوایی، مناسب ترین سمعک برای بیمار تجویز گردد.
درمان پیرگوشی
همانگونه که افراد دارای مشکل بینایی برای رفع مشکل خود از عینک استفاده می کنند برای درمان پیرگوشی نیز استفاده از سمعک لازم است ( در حاضر درمان دارویی و جراحی برای بهبود پیرگوشی وجود ندارد) .
عدم استفاده از سمعک عواقب متعددی در پی دارد که از مهمترین آنها می توان به انزوای اجتماعی و همچنین از دست رفتن باقیمانده شنوایی اشاره کرد.
تحقیقات جدید نشان داده است که عدم استفاده از سمعک در افراد دچار پیرگوشی ریسک ابتلا به آلزایمر و زوال عقلی را در آنها 6 برابر می کند.

 

متخصصین مجرب “سمعک اقدسیه” می توانند به شما در پیدا کردن راه حل مناسب پیرگوشی کمک کنند.
نوبت دهی تلفنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *