جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

مقایسه سمعک های درون گوشی و خارج گوشی

محتوای صفحه

سمعک های پشت گوشی و انواع مختلف سمعک های داخل گوشی را از چند جهت می توان با یکدیگر مقایسه کرد:

1- شرایط دریافت صدا

هرچه سمعک به عمق مجرای گوش نزدیکتر باشد، میکروفون آن در شرایط طبیعی تری صدا را دریافت می کند زیرا رزونانس اجزای گوش خارجی (لاله و مجرای گوش) در آن اعمال می گردد. برعکس در سمعک پشت گوشی و جیبی که گیرنده (میکروفون) آن ها خارج از مجرای گوش است، به دلیل حذف اثر رزونانس اجزای گوش خارجی، صدای دریافتی توسط سمعک از حالت طبیعی و واقعی دورتر می شود.

2- راحتی بیمار در جایگذاری سمعک

هرچه سمعک بیشتر در عمق مجرای گوش قرار گیرد، مشکلات جایگذاری آن در گوش بیشتر می شود. زیرا هرچه به سمت عمق مجرا می رویم، فضا کوچکتر شده و سمعک می بایست در فضای کوچکتری قرار گیرد. بیمار باید بتواند به راحتی سمعک را درون گوش خود قرار داده و آن را بیرون بیاورد. به همین دلیل سمعک داخل گوشی برای همه بیماران تجویز نمی شوند به ویژه افراد مسن که توانایی انجام کارهای ظریف را ندارند.

3- فیدبک سمعک

هرچه سمعک به پرده تمپان نزدیکتر باشد، مشکلات فیدبک آن نیز بیشتر خواهد بود. البته امروزه سمعک های CIC به سمعک CIC Power تبدیل شده و آستانه های شنوایی بالاتری را پوشش می دهند. مدل های داخل گوشی دیگر نیز معمولا با رسیور UP استفاده می شوند که مدار حذف فیدبک بسیار قوی دارد.

4- پتانسیل خرابی سمعک

هرچه سمعک کوچکتر می شود، تماس آن با رطوبت درون مجرای گوش دردسرسازتر می شود. در مورد انواع داخل گوشی، با انسداد مجرای گوش، سمعک دائما در معرض رطوبت خواهد بود. رطوبت به مرور زمان سبب کاهش عملکرد رسیور و کاهش خروجی سمعک می شود.
به طور کلی، کوچک بودن سمعک، فعالیت فیزیکی و عرق کردن زیاد بیمار و حتی رطوبت محل زندگی فرد (مثلا افرادی که در شمال کشور زندگی می کنند) می تواند عملکرد سمعک را تحت تاثیر قرار دهد.

5- تکنولوژی سمعک

هرچه سمعک کوچکتر می شود، فضای درون آن کمتر شده و امکانات آن نیز کاهش می یابد. به عنوان مثال اکثر سمعک های CIC فاقد آنتن بلوتوث، تله کویل و میکروفون جهت دار (به دلیل عدم امکان نصب دو میکروفون) هستند. همچنین این سمعک ها قابلیت برقراری ارتباط دوگوشی با یکدیگر را ندارند (به دلیل عدم امکان نصب گیرنده و فرستنده در آن ها).

6- هزینه خرید سمعک

به طور کلی هزینه انواع درون گوشی نسبت به مدل های پشت گوشی بالاتر است ولی علاوه بر اندازه سمعک، بیشتر تکنولوژی و امکانات تعیین کننده قیمت سمعک است و هرچه پیشرفته تر باشد، گران تر خواهد بود.

7- زیبایی سمعک و طول عمر باطری

هرچه سمعک کوچکتر باشد، زیبایی بیشتری دارد؛ اما گاهی امکانات سمعک و راحتی بیمار به زیبایی آن ارجحیت دارد.
هرچه سمعک کوچکتر می شود، باطری آن نیز کوچکتر شده و طول عمر آن کمتر می شود.

به طور کلی می توان گفت اگرچه سمعک های پشت گوشی بیشتر در معرض دید دیگران هستند اما سمعک های درون گوشی معایبی نیز دارند که پشت گوشی آن معایب را ندارد. به دلیل همین نکات انواعی که پشت گوش قرار می گیرند از رده خارج نشده است. شنوایی شناس باید در هنگام ارائه مشاوره به بیمار در مورد تجویز سمعک، این مزایا و معایب را برای بیمار بیان کند تا بیمار بتواند بهترین سمعک را انتخاب کند.

 

یک پاسخ

  1. [quote name=”بهار کلانتر”]سلام برای خرید یمعک برای پدرم که به پیر گوشی مبتلاهستند مراجعه کردیم که srt هردو گوش 40db, و sds هردو گوش 90٪ بود .به ما به دلیل اینکه شنوایی صدای بم اکی بود گفتند سمعک داخل گوش باعث میشه صدای خوده پدرم در گوشش بپیچه و گفتند سمعک بیرون گوشی بهتره وهمچنین گفتند اگر برای یه گوشش سمعک بخرید کارایی نداره .
    و متاسفانه چون بنده علمی ندارم و هر کدام از همکاراتون یه تجویزی دارند گفتم اینجا این رو مطرح کنم .
    شاید شماهم جوابی ندید ولی حداقل من تلاشم رو برای بدست اوردن اطلاعات درست کردم.[/quote]

    سلام. در افرادی که آستانه فرکانس های بم شان نرمال یا نزدیک به نرمال است اگر از سمعک داخل گوشی استفاده کنند احتمال اثر انسداد یا همان occlusion effect بسیار بالا است که باعث پیچش صدا در گلو می شود و این باعث می شود که فرد صدای خودش را به صورت اکو بشنود. اما برای جلوگیری از این حالت می توان در سمعک های داخل گوشی ونت بزرگ ایجاد کرد و مانع از این کار شد. سمعک های داخل گوشی سیلک silk هم اگر استفاده شود هیچونه اثر انسدادی نخواهد داشت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مقاله می خوانیم