جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

سالمندی چیست و سالمند کیست؟

محتوای صفحه

پیری یا سالمندی عبارتست از کاهش قوای روانی و جسمی که بر اثر گذشت زمان روی می دهد. تعریف سالمندی در کشورهای مختلف، با توجه به شرایط فرهنگی آن ها متفاوت است.
چنانچه شروع دوره پیری را زمان بازنشستگی کامل از خدمت محسوب کنیم، طبق قانون تامین اجتماعی ایران، سن پیری برای مردان 60 سالگی و برای زنان 55 سالگی می باشد و طبق قانون استخدام کشوری، سن بازنشستگی برای مردان و زنان 65 سالگی است.

کم شنوایی یکی از مشکلات شایع در سالمندان

سالمندی با یک سری مشکلات همراه است که یکی از آن ها کم شنوایی می باشد. کم شنوایی ناشی از افزایش سن، یکی از معضلات جدی در سلامت عمومی سالمندان است که تقریبا در 40 درصد افراد 55 تا 75 ساله بروز نموده و شیوع آن در سنین بالاتر بیشتر می باشد.
یکی از مهم ترین مداخلات درمانی در سالمندان مبتلا به کم شنوایی، تجویز سمعک است اما بیش از 80% افرادی که می توانند بهره مندی مناسبی از سمعک داشته باشند، هرگز این وسیله کمک شنوایی را تهیه نمی کنند.
علت این امر آن است که برخی از افراد مسن استفاده از سمعک را برابر با پیرتر شدن و ناتوان تر شدن می دانند و سمعک را دوست ندارند، برخی نیز به دلیل بالابودن قیمت سمعک و این که خودشان نمی توانند هزینه آن را پرداخت کنند و خجالت می کشند از فرزندان خود کمک بخواهند، ترجیح می دهند با مشکل خود کنار آمده و اقدامی برای آن انجام ندهند.

بیشتر بخوانید: انواع مدل های سمعک زیمنس
.
لازم به ذکر است که در سالمندان کم شنوا، احتمال بروز مشکلات ذهنی و یادآوری وقایع، نسبت به سایر سالمندان شنوا، بیشتر است. سرعت زوال توانمندی های شناختی مغز در سالمندان کم شنوا 30 تا 40 درصد سریع تر از افرادی است که شنوایی طبیعی دارند و این نقصان عملکردهای مغز مستقیما با میزان کم شنوایی مرتبط است.

توصیه های لازم به سالمندان کم شنوا

به سالمندان کم شنوا توصیه می شود که:

  1. مشکل خود را به دیگران بگویید و از این موضوع خجالت نکشید چرا که این در سالمندان یک موضوع کاملا عادی است.
  2. در مکالمات از دیگران درخواست کنید که رو به شما، کندتر و با وضوح بیشتر صحبت کنند؛ اما فریاد نکشند.
  3. به صحبت های بیان شده و حالات صورت و ژست های افراد توجه کنید تا شنیدن کلمات برایتان راحت تر شود.
  4. اجازه دهید تا شخص سخنگو بداند که صحبت هایش را متوجه نشده اید و از او بخواهید جمله ای را که نشنیده اید دوباره تکرار کند.

توصیه های لازم به افراد در ارتباط با سالمندان کم شنوا

به افرادی که با سالمندان مبتلا به کم شنوایی در ارتباط هستند توصیه می شود که:

  • در محلی با فرد صحبت کنید که نور کافی و سروصدای زمینه ای کمی داشته باشد.
  • با وضوح صحبت کنید و سرعت مناسبی برای کلام خود در نظر بگیرید. در عین حال، دهان خود را نپوشانید و در حین گفت و گو از خوردن و جویدن آدامس بپرهیزید.
  • از تغییرات حالت صورت برای راهنمایی مفید به شخص استفاده کنید.
  • در صورت نیاز، جمله خود را تغییر داده و تکرار کنید و هنگام صحبت کردن با یک سالمند کم شنوا صبور و آرام باشید.
  • سالمند مبتلا به پیرگوشی را در کلیه مباحث شرکت دهید تا احساس انزوا و طردشدگی به او دست ندهد.

فراموش نکنید که پدر و مادری که امروز پیر و فرتوت هستند، جوانی خود را صرف آسایش و خوشبختی شما کرده اند. حق آن هاست که امروز حاصل زحمات دیروز خود را ببینند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مقاله می خوانیم